Skönhetstävlar för barn...

Medan barnen sover då tittar jag lite runt i internet då hittade jag några bilderna på skönhetstävlar för småbarn. Jag har sett några dokuemtärsfilmer om detta, det är bara för sjukt. Det gör mig ledsen att föräldrar gör sånt med sina barn att åka långt och sminka dem och fixa hår. De fick stå inför tusentals folk med falska leende. De fick vara "vuxen" men de borde vara barn och vara smutsig och leka fritt. Jag har sett också att föräldrar tvingar dem, det är värst!

Vad anser ni om det? Jag visar bilderna...




















I alla bilderna kunde jag se barnen olycklig, de mår inte bra med flera kilo smink och spray. Jag mår illa av se på bilderna, det är också sjukt att sminka en bebis som är runt 6 månader gammal... FYFAN!!!!!

Jag skulle ALLLLLLDRIG göra så med min dotter Daisy, om hon vill tävla i skönhetstävlingar får hon vänta tills hon är 18 år!


Vattenkoppor

Nu har min son Devin blivit smittat så han har vattenkoppor, igår morse såg jag två st prickar men det syns som lite eksem utslag då var det inget farligt och lämnade honom på dagis sen tog jag långpromenerad genom byn och tittat runt då fick jag en sms av dagis och de berättade att det finns fler prickar och frågade mig om jag visste det redan. Jag förklarade att jag såg bara två prickar som verkar som eksem utslag, då berättade de att det finns ännu fler prickar på kroppen och de är säkra på att det är vattenkoppor men Devin mår som vanligt då får han stanna kvar..

Hämtade honom vid två tiden, han är glad som vanligt och åkte hem då vill Devin bada. Då upptäckte jag många prickar överallt på kroppen.. Då är det bara ha honom hemma nu.. Bytte om honom till pjyamas och han tittade på några filmer, han ville ej ha middag. Han var trött och tittade på tv uppe. Sen gick han ner till mig och bad om kvällsmat. Fixade mackor och mjölk, han blev nöjd och mätt och jag följde honom upp och borsta tänder och han vägrade att jag skulle natta honom, vill bara själv. Då låter jag honom vara.

Gick ner och ammade Daisy och pratade runt i msn, Daisy somnade och jag skulle gå upp och kolla Devin. Hittade Devin sovande på trappan, det är andra gången han gjorde så. Undrade varför han gjorde så.. Då är det bara bära upp honom tillbaka sängen.



Imorse kom han till mig och sov lite stund till, sen väckte han mig och sa "BADA!" då är det bara stiga upp och låter honom bada då såg jag att han har fått några prickar till. Jag räknar med att han kommer då ännu fler senare.. Han badade glatt lite stund sen bad han mig att det räcker med bad.
Då var han hungrig och han åt 3 mackor till frukost och var lugn. Han vill titta på flera filmer och han verkade lite slö och hängig.



David kommer hem vid 12 - tiden då fixade jag lunch, Devin ÄLSKAR pommes frites. Vi åt pommes och humburgarekött under lunch men Devin vill inte ens ha lunch då förstod jag att han känner sig hängig och slö. Bad honom gå och lägga sig i sängen och sova, han blev helt förbannad och vägrade för att han vill se fler filmer. Jag sade till honom att jag VET att han är trött och kommer somna direkt, han blev ännu mer arg och skriker på mig. Jag var bestämd och tog upp honom och lade honom i sängen och förklarade lugnt att han är jättetrött och behöver vila... Han ville inte lyssna på mig, jag låter honom vara och gick ut.. Väntade runt 5-7 minuter och då kollade jag in, han har redan somnat :)

David ska handla hem tacos till middag och kylbalsam och potatismjöl till Devin, innan han börjar klia mer och mer. Så länge har han inte gjort så mycket.

Jag känner mig också trött och matt efter det kassa vädret, ösregn. Jag har hemsk munsår som att jag ser hemsk ut. Kanske jag blir sjuk också snart??

Jag har varit orolig om Devin skulle smitta Daisy, men min mamma är runt 75-80% säker att jag har haft vattenkoppor. Jag har svagt och suddig minne att jag hade massor prickar på hakan och mamma bad mig sluta klia. Men hoppas att jag har haft det så skyddar jag Daisy runt 6 månader genom att amma, det sa min bvc ialf. Men ändå ska jag avvakta Daisy om hon får vattenkoppor då ringer jag till bvc. Daisy är för liten just nu..

Jag ringde till Ystad sjukhuset som Devin ska operera sig för polyper bakom näsa och förstorade halsmandlar, han har OP-tid den 11 april och nu fick det inställa pga vattenkoppor så de ska höra av sig med en nytt tid. Det känns väldigt tråkigt, vi har längtat efter detta. Men vad kan man göra åt det..

Oj, en lång inlägg... Inte ofta jag skriver långa inlägg..


Daisy rockar...



Lite mer stabil i nacken, min fina flicka ♥


Imorgon drar vi..

till Örebro, Daisys första lång resa.

Devin ska stanna kvar i Skåne, så han får eget tid med farfar och farmor. Han ska sova hos dem till lördag sen ska de vara i teater hela kvällen så får Devin sova en natt hos faster Emma och pojkvännen Johan. Devin kommer få en kanon helg utan sina föräldrar :)

Det är spännande att se hur Daisy funkar med långa resan, det var svårt med Devin när han var liten.. Devin sover bra men sen vaknar måste amma eller snutta vid mina tuttar. Han hade aldrig napp eller nåt så han var beroende av mig. Så vi fick stanna bilen massor gånger... Men Daisy älskar sin napp och snuttefilt så kanske får vi spara mkt tid.. Få väl se hur det går imorgon :D

Idag var vi hos Joa och Henke och åt middag hos dem, kalops med kokt potatis. Mumsigt.. Jag passade på att tjuva Joas systemkamera och tog bilderna på barnen :)

Bjuder på två bilder på barnen





Bjuder på en bild jag tog idag på mig, sen lekte jag med en program jag brukar använda. Typ som photoshop men annat..




Film - Daisy



Filmade när Daisy gör ofta på mig när hon är riktig hungrig, jag tycker det är roligt när hon gör så.. Såå sööt! :)

I love you ♥

Jennifer och Fanny



Jennifer och Fanny, mina fina vänner från Stockholm.

Fredag: De kom hit tidigt på morgonen, jag ordnade god brunch - pannkakor, smoothie och frallor. Vi åt tills vi blev mätta. Sen satt vi och bara umgick, Devin fick lära känna dem mer. Vi handlade lite i mataffär till middag, vi åt kokt potatis, köttfärslimpan med morötter runt om och hemgjord skysås och sallad. Det var Jennifer som beställde det och Fanny gillade maten så att vi blev så mätta. Jag fick hjälp i tvättstugan också, hihi.

Lördag: Jag fick en timme extra sovmorgon medan tjejer tog ner Devin och åt frukost. Sen gick vi ut och tog långpromenerad då visade jag runt i Hörby. Handlade till middag och hårfärg. Hem och förbreda maten sen tog vi det lugnt. Sen fixade tjejer med middag och de förbjuder mig att vara med, haha. Vi åt grekisk mat, souvlaki (fläskfilé i spett) och hemgjord klyftpotatis och tzatzikisås och sallad med fetaost. Vi alla njöt av maten mycket väl :)

Sen satt vi och myser och pratade om allt gamla minne, massor skratt och så. Tittade massor gamla bilderna och filmer.. Sen upptäckte vi att vi har glömt att färga min hår, klockan blev för mycket så struntade vi i det. Då blev vi trötta och gå och lade oss. :)

Idag: De fick åka tidigt på morgonen pga det finns ej bra tider med sista minuten. Fan ta SJ, jag vill ha tjejer kvar flera timmar till.. Det känns tomt utan dem, helgen är kort. Jag har väntat jättelänge att de skulle komma och besöka Skåne och det blev äntligen av och helgen är för kort. Men jag är jätteglad att de kom och umgås och ta det lugnt..

Tomt utan er, allvar!! :(

Devin gillar tjejer mycket, han frågar efter tjejer några gånger. Det var kul att tjejer fick se hurdan Devin är, han är en trotsig kille - bråkar gärna med mig. Devin vill inte ha mig med att göra så han kräver tjejer att göra kvällsrutin och massor annat. Det är bara lustigt att se.. Devin försökte hela tiden att fjäska tjejer att kunna få godsaker eller få se på disneyfilmer.. Haha..

Jag saknar er, det gör mina barn nog också..


Daisy - 1 månad gammal ♥



Grattis min vackraste lilla prinsessa Daisy som fyller 1 månad idag.

Oh ja, tiden har gått jättesnabbt. Någon som kan stoppa tiden?

Hon har börjat mer och mer ögonkontakt, lite svarleende men inte ännu men hon försöker hela tiden. Hon använder mycket med rösten, gulligt.. Hon sover bra på nätter tycker jag, ammar henne runt två gånger under nätter.

Devin ger henne mycket kärlek, massor av pussar om dag. Men det händer att han blir svartsjuk på henne, som igår var vi hos svärföräldrar och farmor Susan bär Daisy då blev Devin svartsjuk. Han träffade sin huvudet mot Daisys panna, hon blev chockad och skreeeek och grät då blev Devin chockad och rädd och skämdes. Vi förklarade för honom att man måste vara extra försiktigt mot bebisar, Devin blev ledsen och gav en puss på Daisy..

Visar er en bild när Devin var 1 månad gammal och Daisy också.. Jag tycker det är jätteroligt att sätta ihop bilder och se om de är lika. Jag kommer göra det flera gånger i framtiden..

Berätta gärna vad ni tycker :)


BVC - 2011-03-14



Daisy - 25 dagar gammal

Hon är 4210 gram (+175 gram från förra vägning), 53 cm (+0,5 cm) och huvudet är 37 cm (+0,5 cm)

Nu är hon lika lång som sin storebror och lika stor huvudet när Devin var nyfödd, men vågen är ej samma :)

Igår fick hon bada för första gången med denna vita badbalja med stöd, hon trivs bättre i den än våra blå balja utan stöd. Vi fick låna vita baljan av en kompis eftersom Daisy gillade ej bada när David håller om henne som stöd men hon var asförbannad och litar inte på David.. Det är olikt med Devin, han litar på oss och avslappar direkt när han är i vattnet. Men nu har vi vita baljan med stöd så Daisy trivs mycket bättre.. Hon njöt av varma vattnet. Sen jättearg när jag tog upp henne, då är det för kallt :)


Bloggdesign

Jag vet att min bloggdesign bör bytas, men jag väntar till när det är lite bättre väder så Johanna vill ta bilderna på mig och barnen så har jag massor bilderna som kan användas till header och sånt. En vän ska hjälpa mig med bloggdesign men jag väntar att ha bilderna fixat så kan hela bloggdesign pimpas! :D

Jag ser väldigt framåt det! :)


Vinnare av min egen tävling!

Lite pinsamt, jag glömde min tävling men det finns en vinnare.

Linba, tvåbarnsmamma till två pojkar som bor här i Skåne. Hon ska få överraskningspresent av mig snart..

Hon röstade den 17 feb eftersom det är hennes födelsedag också. Lustigt :)

Grattis Linba.


Nätshopping :)

Jag har shoppat två saker idag i internet. Regnskydd till den stora barnvagn och babysitter.

 

Nu längtar jag att få dem hem, rosa babysitter var helt slump. Jag letade efter en babysitter till Daisy, kollade i blocket men jag gillade inte nån. Kollade runt olika sajter och såg den rosa babysitter, bara 299 kr. Beställde den direkt. Den är bara fööör söt tycker jag :) Regnskydd kostar 395 kr.

Jag har tvätt tid idag mellan kl 16-20, det är alltid skönt med rena kläder + lakan.

Jag älskar att vara tvåbarnsmamma men jag är lite ovan fortfarande, man kan känna sig lite stressig när båda barn vill ha lika uppmärksamhet. När jag skulle laga middag och då Daisy gallskriker av mat och jag har tvätt-tid då blev jag bara stressigt.. Jag lyckades ialf amma Daisy stående medan jag fixade mat.. Helt galet!! Men viktigast att Daisy är nöjd! :) Jag kunde inte släppa spisen, då kommer maten bli bränd eller nåt.. :)

Känner mig en supermamma ialf ;)


BVC - 2011-03-07



Daisy - 18 dagar gammal

Hon är 4035 gram (+140 gram från förra vägning), 52,5 cm (+0,5 cm) och huvudet är 36,5 cm (+0,5 cm)

Det är roligt att jämtföra henne med Devin, Devin var mycket större än vad Daisy är. När Devin var 19 dagar gammal var han 4390 gram, 56 cm och huvudet var 38 cm.

Daisys ögat med trång tårkanal har blivit bättre, men vi ska ändå fortsätta behandla och massaera under ögat.. Hoppas att det blir ännu bättre och tårkanal öppnar sig helt, vi får väl se..

Daisy är en härligt bebis, Devin accepterar henne bättre. Imorse låg vi alla tillsammans i sängen så Devin klappade och pussade massor gånger på Daisy.. Sött..


Förlossningar x 2

Jag läser min egen förlossningsberättelse många gånger, alltid härligt att läsa den.
Idag är det två veckor sedan jag föddes Daisy, tiden går väldigt fort. Jag tänkte uppdatera er med mer detaljer om min förlossning.

Jag tittar också bilderna som Joa har tagit under förlossning, jag ryser av se mig själv att ha jätteont.. Men det är en stort upplevelse att föda barn, båda mina två förlossningar är helt OLIKT!!!

Med Devin hade jag min första värk runt kl 20.00 på kvällen dagen innan, sen var jag uppe hela natt och kämpade med värkar sen åkte vi in runt kl halv 3 på morgonen och är öppet 3 cm fick stanna. Då hann jag med badstunden och EDA-sprutan i ryggen och använde lustgasen sen kämpade jag att krysta ut Devin på 50 min då kom han ut kl 08.53 sen fick jag 5 st sy därnere och jag var HELT utmattnad efter förlossningen. Jag övernattade där en natt sen åkte vi hem och jag var så svag och trött hela tiden. Det tog lång tid för mig att bli normal igen..

Men med Daisy har jag hunnit sova natten och vaknade på morgonen fick min första värk vid kl halv 7 och vattnet gick kl 11.20, Davve kom hem efter typ 5 min senare och vi åkte hemifrån ca kl 11.35 och Davve fick köra runt 170-180 km/h mot BB (jag fick veta efter några dagar efter hur fort han körde - jag märkte inte det under tiden) haha. Vi kom in i rummet kl 11.55, blev undersökt och fick veta att jag är öppet 9 cm och Davve kom in rummet kl ca 12.05 och då var jag öppet 10 cm och krystade ut Daisy kl 12.13. Det var alldeles för snabbt. Jag har tagit lite lustgasen men jag mådde illa av den så struntade jag i lustgasen. Jag fick 3 st sy därnere..

Det gjorde mindre ont att föda Devin pga smärtlindring, men det tog lång tid men att föda Daisy är FYFAN ont men tur att den var snabbt :) Det gjorde inte ont att krysta ut moderkakan med Devin men med Daisy gjorde det jätteont..

Det var också jättejobbigt när de tryckte på min magen så HÅRT pga blodet måste ut, jag tog deras arm och försökte ta bort armen från min magen men de var envisa att trycka ner... Jag sade till Davve "ALLVAR, JAG VILL SLÅ NER HENNE!!" Haha..

Jag är mycket piggare efter förlossning med Daisy, när jag kom hem dagen efter så började jag städa hela lägenhet och orkade göra så mycket saker.. Medan Devins förlossning tog jag första promenerad efter 3 dagar på 10 min sen somnade jag på soffan och sov i 3 timmar och blev väckt av mamma och Davve och sa "Du måste amma Devin, han är hungrig!" Haha :D

Det är så olikt, från första värk till bebisen ut tog Devin 12 timmar och 53 minuter och för Daisy är det 5 timmar och 43 minuter... Stort skillnad :)

Jag kunde faktsikt föda i bilen om David körde som vägskylt visar, eller hemma om jag väntade med värkar. Fyfan, tur att jag kom in i tid och David kunde missa förlossning om han inte sprang från parkerning till BB. Tur att Davve hann komma in i tid och jag började krysta då.. Vi hade så stort TUR!! :D

Ja, förlossningar gör hemskt ont. Jag kanske skrämmer många tjejer som har aldrig fött barn.. Men det är ju sanningen, man bör vara medveten om det. Men jag LOVAR att det är GULDVÄRD att få barn oavsett hemska smärtor..


Jag hade riktigt ont då, Davve tröstade mig. Jag har precis provat lustgasen men gillade inte den så struntade jag i den men jag håller om den hela tiden haha..


Jag är så väldigt lyckligt :)

Jag älskar mina fina barn väldigt mycket, jag lovar att skydda mina barn och ge dem bra uppväxt det är min skyldighet! De är så guldvärda för mig! ♥


BVC - 2011-03-01

Idag var vi hela familjen varit på vårdcentralen BVC för barnen.

Daisy har sin andra vecka kontroll vägning och osv, då passade vi på att kolla Devins längd och vågen.



Devin - 2 år och 10 månader gammal.
Vägning blev samma som förra gången 15 kg, men han har växt 1,5 cm så han är 91 cm lång. Min lille pojke ♥

Devin är en härlig kille, men väldigt PRATSAM ;) Det kan bli för mycket för mig och sambon ibland, men han är underbar som alltid. Han har börjat använda många konstiga tecken som jag och David inte ens fattar :) Det kan vara roligt ibland. :)



Daisy - 12 dagar gammal

Hon är 3895 gram (+95 gram från förra vägning), 52 cm (+2 cm) och huvudet är 36 cm (+1 cm)

Sen bokade vi flera datum för bvc till Daisy med teckenspråkstolk, så är det klart. Vi pratade om att Daisy har problem med ena ögat, BVC tycker vi ska fortsätta bada med ljummet vatten från kokt vattnet ialf till nästa vecka får vi se hur det blir.

Daisy har börjat blivit lite mer bestämd liten tjej, förut var hon alldeles för nöjd bebis och tyst men nu gallskriker hon väldigt högt om hon vill ha mat.. Så gulligt! :) Hon kan också visa att hon söker trygghet hos våra famn, mysigt!

Devin & Daisy, ni är mitt allt! ♥




RSS 2.0