Andra smakportion på film

Jag skulle egentligen filma Devins första smakportion men fråga mig inte varför att vi inte filmade men vi tog bilderna. Så idag bestämde jag att vi skulle filma Devins andra smakportion, det ser ändå samma sak som igår :)

Rolig att se hur Devin härmar David hur han ska tugga och svälja.. Det var såå sött!



Första smakportion!

Åh, jag har tvekat länge att börja smakportioner. Men jag har pratat med David om det och jag har funderat och funderat länge. Tills sist bestämde vi att börja med smakportion idag, vi köpte hem majs/havre gröt från 4 månaders ålder. Jag var redan nervös när jag tog paket från mataffär, åkte hem och fixade det direkt. Devin satt på matstolen och visste inget vad det ska hända..

David gav första sked, den lilla skeden är liten så på bilderna syns det som vi har matat flera än en tesked. Han fick gröten i munnen men han förstod inte vad det var för nåt. Men sedan lite stund började han klappade på brickan och glad..

Han gillade gröten..

Jag vill också prova att ge den sista, gröten kommer ut hela tiden jag försökte ta den och stoppa in i munnen igen. Han log och smakade och räckte ut tungan.. Det var ganska lätt faktsikt..

Bjuder på några bilderna..


    




Är maten redan slut?

Yes!




Devin vände från magen till ryggen alldeles nyss!!!!!

David upptäckte det först, roligt!!!! :)

Dop den 21 sept

Jag kan berätta om dopet!

Jag var pi nervös innan dopet, men tur att det har gått jättefint och bra.. Prästen var jättetrevlig men han har frågat en fråga som jag och Davve kunde inte svara. Fan vad pinsamt :)

Devin var rätt lugnt, han reagerar inte att få vatten på huvudet men han gillade prästen väl mycket. Han log stort när han såg prästen, när han lämnade Devin till Henke så började han bli ledsen och gnällig. Men det var snabbt avslutning så det gick bra..

Sedan på festen hos mina svärföräldrar, de har ordnat snygg med bord och alla fick plats. Alla hade trevlig, (hoppas jag) :)

Davids farmor bjöd på världens godaste smörgåstårta, hon har också fixat en tårta utan tonfisk så vi som ammar och är gravid kunde äta den. Snällt av henne! Sen efterrätt var också underbart, min mamma har gjort gulliga prinsessantårta och svärmor har beställt vackra tårta. De var jättegoda!

Vi fick fina presenter

- Tavla som svärmor har sytt som minne Devins födelsedag datum och väger och så
- Tavla som svärmor har sytt bilden på Cars, jättesöt. Hon är jätteduktig att sy :)
- Fotoalbum i silver "Boken om mig" från Jessica + familj (Devins kusin)
- Halsband i guld med bild oxen från mina föräldrar och bröder Frank & Frederik
- Halsband i silver med form oxen från gudmor Helena och pojkvännen Pierre
- Sparbössa Elefant från Davids moster och kusiner
- Sparbössa Loktåg från Davids mormor och Bertil
- Presentkort på Babyproffsen från Eva och hennes familj
- Minatyrkarusell med foton i, från min syster och hennes man
- Gips för hand och foten, från Martina, Bennie, Lilla Anna och Johan
Stereo från gudmor Helena och pojkvännen Pierre
- Silver matsked i olika storlek för barn, från Davids farmor
- Gulliga platsskål, med mugg och bestick med söta figur på bilden från min moster Ulla
- Barn matstol, lakan, täcke, kudde och massor småa saker från Joa och Henke..

Det var allt, hoppas ej jag har glömt nåt. TACK TACK för fiiiina presenter!!

Jag vill också tacka mina svärföräldrar som har ställt upp otroligt mycket att ordna dop i kyrkan och att prästen kom på hembesök, de bjöd på fik och ordnat på festen. Det är jätteunderbart! Ni är såå fina människor, mina svärföräldrar Mats och Susan! Kram på er!

Jag bjuder på några bilderna från dopet!


 

        

America's Next Top Model


Jag älskar Top Model, jag har alltid följt alla men visst man har missat av vissa avsnitter men här Top Model 10 har jag ej ens missat. En del brukar fuska, då blir det inte spänning att få veta tidigare vem som ska vinna. Jag har fuskat några gånger tidigare Top Model men nu gör jag inte längre! :)

Jag är lite nyfiken, vilken av dem är er favoriter??

Min favorit är Whitney! Hoppas att hon vinner! :)

Varför måste vi bli sjuka?

Fyfan, både jag och David fick ont i halsen och vi alla i familjen är rätt förkylda! I våra lägenhet är hög av massor näsdukar. Haha, inatt sov jag inte så bra.. Jag nös och nös och skrämde Devin, han blev väckt av mig. Sen kämpar jag att få honom att somna, när han har äntligen somnat så kliade det i min näsa men jag håller om näsan och det känns som det expolerar i huvudet. Bläh!

Imorse kände vi ganska bra, så vi åkte till Lund på Babycafeét. Det var ändå jättemysigt! Sen åkte vi till Nova Lund och Davve fick shoppa snygg jacka och boxer på sin presentkort på Jack & Jones. Då passade jag på att köpa söta vantar från Polarn & Pyret och näsdroppar till Devin. Jag hade 50% rabatt på H&M, men jag hittade inte bra fleeceoverell till Devin. Får beställa den från webbutik istället. :)

Hoppas att vi alla blir friska snart!

BVC

Jag och David tog promenerad till bvc idag, det var skönt med soligt väder. Vi fick se hur Devin väger och sånt, jag har alltid längta till bvc att kunna se om han har gått upp, han har gått upp 825 gram under en månad och en vecka så han väger exakt 8090 gram och har växt 4 cm så han är 67 cm nu. Huvudet har också växt från 41,8 till 43 cm, Gun från BVC sa att Devins huvudet har blivit mer runt pga han har börjat vända från ryggen till magen så blir huvudet runt. Jag kunde inte märka skillnad, jag ser Devin ju varje dag! :)

Vi pratade också om smakportioner, fick bok om det. Hon tycker att jag bör ge jättesmåa vit bröd när jag ska börja smakportioner pga se om han är inte allgerisk mot mjöl (gluten). Men jag behöver inte börja redan nu, jag får ge när jag vill. Jag ammar fortfarande lika bra, det känns ju bra..

Några frågar om att Devin har bits mig när jag ammar honom, men det har han inte gjort eftersom tanden är fortfarande pyttlitet. Jag är medveten att han kan bitas, heelp :)

Vi gick också runt i Hörby och kom hem och lät honom sova i våra balkong i halvtimme till, men nu är han inne men sover fortfarande.. Vi vill ej lämna honom ute för länge så risk han blir förkyld, men skönt att han sover ordentligt eftersom han har varit lite gnällig och irriterande pga tanden. Stackare..

Jag kommer berätta mer om dopet när jag har fått bilderna först så berättar jag vad han har fått presenter och sånt. Men det var annars toppen och jag känner mig fortfarande att MIN familj kommer hit från Stockholm och vara med Devins dop och mina kära vänner också. Det betyder mig otrolig mycket att de kom, de är äkta vänner. Jag kommer ALLTID vara tacksam för mina fina vänner!


Första tand



Jag har glömt att berätta att i torsdags upptäckte jag att det var ngt vasst i Devins mun och jag kollade efter så såg jag tanden under tandköttet. Jag blev så chockad så jag sprang ut och visade för Joa direkt, sen fick alla andra se den.

Under helgen kom tanden upp ur tandköttet så var han rätt gnällig och ledsen men inte feber eller nåt. Idag handlade vi många "bit" grejor till honom så han kan leka och bita med dem leksaker.

Min fina pojke, mamma älskar dig!

Grattis David


Min fina älskling fyller 22 år idag!



Du är så underbar människa, jag är glad att du är min fästman och pappa till min barn och du förtjänar en bra dag idag!


Vi älskar dig, älskling, pappa och husse David!



♥ din Sofia, Devin och Viggo!

Devin och Alice


Vi fick besök av Sara och hennes söta dotter Alice, de kom hit vid elvatiden och vi snackade om en massa "mamma-snack".. Sen tog vi över en timmes promenerad och David följer med, det var roligt och det var skönt att vara ute medan barnen sover gott i barnvagnen. Vi gick runt och genom bynen, kollade lite i affär sen började barnen bli lite gnällig så gick vi hem och fika med goda mjuka frallor och dryck. Tiden rusar bara så fort. De åkte hem runt halv fem-tiden.

Bjuder några bilderna på ungarna..


  


Tack för att ni kom, det var jätteroligt. Vi ses igen på onsdag i Babycaféet i Lund!


Ut med storlek 62





Det är alltid tråkig att packa ner kläder storlek 62, jag kommer sakna dem på Devin. Nu använder han 62/68 och 68, min finaste kille.




Me ♥ my family!

Devin fyller 4 månader idag



Faan, det har bara gått för fort. Han blev 4 månader gammal idag. Han har utvecklat mycket, han blir mer rörlig och vaknar ännu mer och vill bara stå ofta men han väger runt 8 kg så mina armar blir trötta :) Han sover bra på nätterna, det är ju skönt.

Men en sak är lite jobbigt, jag kunde ej amma honom typ 20 min i rad. Jag ammar honom oftaste runt 5-10 min eller mindre då ammar jag honom flera gånger. Men viktigaste att han är nöjd och mätt och går upp i vikt, det händer visst att jag ammar honom mer än 20 min. Det är olika i alla fall... Jag har tagit beslut att vänta att börja med smakportioner eftersom jag vill inte förstöra när jag helammar ju fortfarande. Jag ger ju inget ersättning eller likande utan bara helammar. Så jag vill förstöra det så jag kommer amma honom tills jag känner mig redo att börja smakportioner, kanske han blir 5-6 månader eller mindre kanske jag ändrar på mig senare..

Idag har vi haft "möte" med prästen Björn som gjorde hembesök. Det var segt, jag och David tror ju inte på gud men vi vill döpa honom för att det är tradionellt. Men det blev ändå bra, vi fick välja olika plasmer (hur stavas det? :P) och sånt..


Puss å hej..


Längtar till helgen..

Yeeah, jag längtar som en tok till helgen då kommer det pi många som jag älskar till Skåne. När jag berättade för min familj och släkt att vi ska ha dop här i Skåne och det är runt 60 mil från min familj då trodde jag att ingen skulle orka åka så långt för att vara med Devins dop. Men jag hade fel, flesta av mina kära familj/släkt kommer. Jag känner mig SÅ lycklig och glad.

Devin har ju 6 kusiner av min sida, men inga av Davids sida :)

Jag längtar också att vänner som jag älskar, Eva, Marran och Lilla Anna som ska hit. Jag har saknat dem så mycket!

Pusspuss

Gips


Visst är den snygg?


Jag önskar mig den som dop present till Devin :)
Vill ha, vill ha, vill ha!!! :)

Den finns i Babyland!


Devin fick sitta matstolen för första gången



Devin fick tidig dop presenter av Joa och Henke, matstolen och bestick och en del saker från Ikea. Devin fick prova sitta, han tyckte det var spännande att sitta där. Han är stor pojke!

Snart blir han hela 4 månader, oh my god! Jag tvekar fortfarande om jag ska börja med matpuré så snart eller väntar och forsätta amma som jag brukar göra.. Ska fundera på saken iallafall..


Jag längtar till dopet, jag är bara så nyfiken på presenter. Visst de är egentligen till Devin, men han är för liten att förstå så det blir JAG som blir barn på nytt att öppna presenter ;) Eller hur, det är alltid roligt att öppna presenter?? :D


Byebye..


Herregud!!

Vet ni vad?

Devin vände från ryggen till magen idag :)

Välkommen Kitty



Kitty, kattungen. Är hon visst söt?

Viggo tycker mycket om henne, nu har han en lekkamrat härhemma. Det känns som ibland kan Viggo känna sig lite utanför när jag är upptagen med Devin men nu har han en djursällskap så han behöver ej kännas utanför :)

Kitty är hundvana så hon är liten tuffing, hon är pi nyfiken på allt. Gulligt.. Hon fyller 3 månader den 15 juni det är bara 1 månad skillnad med Devin :)



 


Bröllop i Statshuset

Min syster gifte sig med sin älskling Patrik idag, de gifte sig borgen hos Stockholms statshuset. Det är annorlunda bröllop, det tog bara 5 min att gifta sig där. Pappa berättade att mannen där som invigs alla brudpar, det var 25 st på 2 timmar.

Det är underbar att se min syster i brudklänning, hon är så vacker. Min storasyster, jag är så stolt över dig att du fann kärlek till slut. Jag som har sett dig vara singel lite för länge, men jag är glad att Patrik är din make.

Jag blev visst generad att min syster gav mig hennes brudbukett, det är visst min tur att gifta sig. :)

Bjuder några bilderna..






Min syster, jag älskar dig! ♥

Devin är sjuk för första gången!



Min lille pojke är sjuk just nu, feber och förkyldning. Han skrämde oss verkligen i natt, så skrek han pi högt och grät och det syns att han hade ont men det var svårt för oss att kunna se vad han har för ont. Han vill ej amma och skrek högt så tror vi att han hade magknip. Davve gav massage på mage men det funkade ej så Evas kille ringde till sjukhuset och sade om det funkar ej och Devin hade ont så bör åka in på akuten. Vi packade och jag bara grät och grät hela tiden, jag var så rädd..

Vi körde och Devin somnade och vi stannade halv vägs till akuten och jag provade att amma honom och det funkade men Devin var helt slut.. Så vi vände oss hem igen och han sov bra och vaknade några ggr under natten och var gnällig så såg jag att han är sååå snorig. Så förstod jag att han var förkyld..

Imorse kollade vi om han hade feber och det hade han... Så fick han ligga bara i blöja och kudde bakom sig så han kan andas bättre..

Det var såå otäck att se honom ha ont och skrek pi högt. Men nu verkar han mer piggare men slö ändå.. Min lille pojke!

Vi har varit hos Eva och Henke med deras söta son Trond, jag berättar vad vi har gjort annan gång. Det är så mysigt hos dem, Trond är sååååå söt söt söt!

Byebye

RSS 2.0