Paula

image145

Paulas överraskeradfest blev lyckad! Hon får väl berätta hela historia i sin blogg när hon har tid och lust :) Jag är bara så glad för hennes skull att bli överraskerad av oss! :)

Kraam på dig, Paula

Viggo

image143Varje nätter sover Viggo ALLTID hos oss i sängen, men på morgon kryper han alltid närmare våra ansikte och börja pussa på oss. Jag älskar hans sätt på morgon, hur ser han ut när han är trött och extra mysig å gosig. Han kan göra mig extra glad och bra humor för hela dag, han är SÅ underbar. När han var lite yngre väcker han mer än gärna oss tidigt på morgonen att få komma ut, men nu när han har blivit äldre så han är inte längre lika morgonhund, han ligger gärna kvar med oss länge på morgon och mysas..

Jag älskar titta på gamla bilderna på Viggo när han var valp, så svart och liten. Det skär i hjärtat att titta på det, han var så liten och jag kan inte trolla tillbaka om tiden. Hans vassa tänder och allt möjigt när han var valp, speciellt lukt från munnen som är typiskt hos valpar. Åhh vad jag saknar det. Viggo är alltid våra ögonsten och tokunge..



Matte älskar dig, Viggo!

(Bilden togs imorse!)

V 33

image141Ny vecka nu igen, dagar går snabbare och snabbare. Det är lite läskigt men samtidigt jättespännande, jag är hemma idag eftersom jag är sjuk. Halsont och lite förkyld, jag vill inte gå till skolan och smitta andra så jag valde att stanna hemma och vila mig. Tvättade också lite kläder, lakan och handdukar, alltid skönt när de är rena. Jag lekte också med The Sims 2 vid datorn, det är alltid roligt att spela när Davve är inte hemma, annars skulle han klaga på mig. :)

Vilde blir bara starkare och större tycker jag, imorse var han precis under min revben och jag vill inte veta vad han har gjort mig. Men det gjorde förbaskat ont, jag bara vaknade upp och gapade. Jag försökte andas lugnt men det gjorde ont, sen blev han lugnare och snällare så var min kropp helt slut och somnade. Han kommer få smisk på rumpan! :P

Mardrömmar dyker, jag drömde att jag var ute med Viggo och det var jättevarmt ute och jag hade sommarkläder på mig och helt plötsligt tappade jag bebisen från därnere. Jag fick panik och försökte stoppa bebisen tillbaka in mig igen, men det var för sent. Bebisen dog och jag hade blod överallt på mig och såg på folk som gick förbi, de skiter i mig och bara gå förbi. Jag grät och försökte be om hjälp..

Det finns fler mardrömmar men jag kommer inte ihåg dem just nu..

Jag funderar mycket inför förlossning, jag satt idag och tittade på gratis saker som jag fick av babyproffsen - typ blöjor från Pampers och barnolja och småsaker. Jag stoppade in dem i skötväska och skrev ner vad vi behöver och jag kollar runt i internet vad jag behöver till skötbordet och småsaker till barnvagnen och härhemma. Davve tyckte jag låter som jag är besatt av det. Är jag det?? Hmm, det tycker jag inte i alla fall. Jag känner mig bara mer lugnare och tryggt att planera lite och se vad för saker man kan köpa så man kan hitta bra saker och billigaste. Jag längtar att få våra spjälsängen, jag vill börja fixa den och bädda och gör barnhörnet snyggt.

Jag känner mig mer andfådd nu, jag kan inte promenera snabbt så gör det ont på magen. Men det försvinner så fort när jag går lite långsammare. Idag har jag gått med Viggo över 30 min, det var mysigt och lagom fint väder. Jag vill ha vår/sommar. Jag är less på snö. Det är ju sommarstid nu på söndag och det ska inte ens finnas snö då!

Heejdå :)

Äntligen!

Vi har äntligen hittat barnvagn Brio duo kombi, jag har haft riktig otur med barnvagn. Idag kollade jag i blocket efter billiga barnvagn, hittade en som syns bra ut. Bad Davve skicka sms till dem. Vi fick komma dit och titta på barnvagnen, den är så fin och de i familjen är mycket trevlig. Vi pratade och de visade oss hur man gör olika saker med vagnen. De har skrivit att de ska sälja för 600 kr, men de sa att vi är så snälla och vi får den för 500 kr. Vad gulligt :) Så vi tog hem den..

Två andra barnvagn som vi hade hemma har vi lämnat tillbaka och den andra ska kastas eftersom den är för dålig och risk att välta. Men vi behåller några delar, hjul kan man bygga lådabil senare i framtiden. Bra va? :)

image140


Den innehåller allt med paraply också, gulligt :)

Mamma har varit här under helgen, nu har hon åkt hem. Lite sorgligt.. Men det var jättemysigt, även jag var sjuk under helgen. Ont i halsen och matt i kroppen. Jag orkade inte mkt med mat och godis och så.. Men nu mår jag mycket bättre. Skönt..

Vi ska åka till Göteborg den 12 april, Davve ska spela fotboll för Lundia. Så jag ska följa med, passa på att träffa söta vänner där :) Sen ska vi också åka till Stockholm slutet av april, hämta några saker tex bilstol och mjuklift av en kompis..

Puss å hej då :)

MVC

image136Idag har jag och Davve varit på MVC besök kl 10.15, vi kom dit lite sent. Gjorde helt vanlig rutinkontroll och pratade om olika saker med Lotta.

Jag har gått upp bara 2 kilo till, så jag väger 80 nu.. Jag har gått upp ca 13 kilo, det är inte så farligt, viktigaste både jag och Vilde mår bra. Jag äter helt vanligt som jag brukar göra inna graviditet, visst kanske mer mat såklart. Lotta kände på min magen så började Vilde röra och sparkade hårt som att Lotta inte gick röra på min mage, sött. Hon kände och sade att huvudet är nere men absolut inte fixerad i alla fall. Lotta mätade också det blev 30 cm, så det har växt 3 cm till från den förra SF-mått. Lyssnade också på Vildes hjärta, men först var han helt vild så pulsen var för högt. Så Lotta väntade att han fick lugna sig, det gjorde han och kollade pulsen och hjärtat och det var jättebra - ca 145 slag i minuten.

Det känns alltid bra att höra om allt är bra, jag ställde också några frågor ang varför jag har börjat klia på magen. Några sade till mig att man BÖR inte klia på magen, men Lotta sa till mig att jag FÅR klia men inte klia sönder magen typ. Varför kliar man magen, för att magen växer.. :)

Nu är mamma här hos mig, vi har precis ätit tacos. Gud vad gott, jag har visst ätit tacos rätt ofta men det är bara för god! Inte sant? :) Nu sitter mamma och njuter av rött vin och glor på TV.. Det är mysigt att ha mamma här..



Jag fick ännu fler kläder från strl 50-62.. Gissa hur glad jag blev! Jag fick dem av mamma och blivande gudmor Helly, tack så mycket. Puss puss på er båda!



Jag har också pysslat lite om påsk, jag brukar INTE göra men nu känner jag att vilja göra nåt så vi köpte påskris och fjädrar och massor småa ägg. Det blev jättegulligt, den stod fint i vardagsrummet så alla kan se den direkt.

Ser den visst fint ut? :)



Vad ska ni göra under påskhelgen??

Påskkramar till er alla! :D

V 32

image134Ny vecka nu igen, redan? :) Det har bara rullat å rullat snabbare, det är spännande men samtidigt är jag redan nervös av tanken "Det är bara 8 veckor kvar!"  :P

Jag har märkt att magen är större nu, tycker ni också? Jag har fixat bilderna bara jämn siffror, det är ju alltid roligt att lägga ut bilderna och jämtföra mellan olika veckor och se hur magen har vuxit. Vilde är starkare och starkare varje dag, han styr hela min magen nu. Jag sitter oftaste inte rakt rygg, men då Vilde tryckte mot min revben så jag måste böja mig bakåt så det känns inget. Jag går inte rakt rygg heller, min kropp blir lite bakåt att kunna "bära" tung mage. Det ser lite lustigt. Snart går jag väl som en pingvin :)

Imorgon har jag MVC, jag ser verkligen framåt när Lotta ska mäta min mage och hur jag väger. Jag vägde mig hos Davves föräldrar men jag litar hellre på MVC´s våg än deras våg men det var samma siffra alltså jag inte har gått upp. Men vänta tills på MVC kan jag se den riktiga vågen om jag har gått upp, jag gissar nog några kilo kanske. Jag har gått upp ca 11 kg, jag tyckte det var ganska mycket men jag fick höra av andra som har varit gravida har gått upp mer än så.. Äsch, det spelar inget roll. Viktigaste jag och Vilde mår bra i alla fall.

Jag har lite sömnproblem, Vilde kan gärna sparka under nätter och väcka mig. Det är inte alltid roligt, han tryckte på urinblåsan så jag vaknade och det kändes som jag har kissat på mig så att jag "håller ihop" ben och försökte springa till toalett och kissade några droppar, gissa hur fan sur jag blir. :/ Haha..

Det är skönt med mini påsklov för mitt del, jag skulle behöva det. Imorgon kommer min mamma hit, hon kommer att pyssla lite min hår, det behövas klippas. Jag sparar längd för att jag har saknat mina långa hår, men jag klippte av för att jag fick tovor i håret och det blev ej bättre. Men nu satsar jag att spara igen, jag kommer färga slingor eller nåt typ.

Jag har två st barnvagn här, en grå som jag fick av Johan och en annan som jag ska bara LÅNA. Men jag tvekar om jag ska ha dem, den andra som jag kan låna om jag vill. Den är för STOR men den är rätt snygg, det blir nog problem om jag ska ha med i bussen. Sen den gråa brio kombi vagn är perfekt men den behöver laga för en grej har gått av, ska se om vi kan laga den. Jag lägger inte bild än, jag väntar tills barnvagn är klar och fräsch så kan jag visa :)

image135


Syns det visst att magen har växt? Vad spännande, det händer något nytt varje dag.. Jag längtar att hålla om våra bebis, lukta och pussas. Samtidigt är jag sjukt nervös, jag får konstiga tankar hela tiden om jag blir en bra mamma. Jag är livrädd att vara dålig mamma utan att jag märker det, tänk om jag tappar bebisen eller bland annat. Jag tror inte att jag är enda som oroar mig, men måste tänka postivit att jag KOMMER bli världens bästa mamma för Vilde ;) Hahaha..

Uhh, vad jag babblar. Jag skriver igen imorgon efter MVC besök :)




Heejdå *vinkar glatt*

 



 

Snö

Det är så bitter när jag såg att det har snöat här i Skåne, jag vill ju ha vår. Jag vill helst slänga min vinterjacka. Den börjar bli trångt på mig och jag använder hellre min gamla vårjacka som passar mig även jag har stooor mage.

Jag älskar snö men INTE när jag är gravid, jag är RÄDD eftersom när jag har halkat och hamnade hos akuten och kollade om Vilde mådde bra. Nu när jag ser snö därute så känner jag rädsla i mig om jag skulle halka igen och hamna på mage. Jag bryr ju om min eget bebis! Jag går visst som en kärring, jag brukar gå fort och gå förbi gamla tanter som går långsamt men nu går jag lika långsamt som dem. Jag är bara så rädd..

Men vet ni vad?

Jag är SÅ himla stolt över Davve, han lyckades med teoriprov C (lastbil) igår. Hans lärare är också stolt över honom och Linda som lyckades. För att de skulle vänta att göra teoriprov med tolk men det blir långt fram och de fick vänta länge, medan de andra elever i hans klass har fått tid. Men lärare kollade i torsdags om det finns någon tid och det blev igår, så de fick bara 4 dagar att öva inför teoriprov och utan tolk. Men DE LYCKADES! Så de är först i klassen att klarat teoriprov och de är döva. Självklart måste man bli stolt!!! :)

Puss på dig, Davve! Jag kommer ordna extra gott middag ikväll för dig, Davve! <3


Örebro

Taack för helgen i Örebro.
Jag önskade att kunna träffa fler folk, men det var svårt :) Nu är man lite trött på långa resa i bilen men att träffa vänner är värd ändå.

Hann också vara i puben Klaras, det är INTE SÅ roligt där när man är gravid. Det känns lite konstig att vara där tycker jag, alla är yngre än mig. Det spelar inget roll men det känns ändå konstig. Men jag är glad att Davve hade riktig kul :)

Tack, Steffy å Jessie att vi fick sova hos er över helgen. Det var kul å mysigt!

Marran, det är härligt att se dig igen. Hoppas att vi ses igen snart!

Paula, det är skitkul med dig i bilresan.. Du lyckades få mig att skratta tills jag började gråta :)

Puss på er alla som jag har träffat ialf :)

V 31

image133Vecka 31, det går bara närmare till förlossning. Jag har börjat fundera mycket inför förlossning. Jag ska skriva ner förlossningbrev som barnmorskar ska läsa så de vet vad min önskemål blir, men det kommer bli riktig svårt eftersom det är ju min första barn. Men min barnmorska på MVC ska kolla upp med speciell läkaren om jag KAN få EDA spruta eftersom jag har felfött ryggen (skolios) så det blir bra att de kollar upp om det går bra att ge spruta på mig. Jag har också funderat på mammaledig innan BF, jag slutar på Iris Hadar den 16 maj. Men jag funderar att sluta tidigare än så, då kan jag samla krafter innan förlossning men jag ska kolla med skolan så jag kan ordna fram föräldrarpenning eller nåt typ. Jag är fortfarande nolla för föräldrapenning.. Men det ordnar sig i alla fall..


Jag känner mer å mer hur Vilde rörde sig i min mage, det känns självklart mysigt och härligt men samtidigt kan jag bli riktig irriterande eftersom han tryckte å brottas mer och mer mot min revben. Jag kunde inte styra min överkropp längre, utan det är Vilde som styr hur jag ska sitta och ligga.. :/ På de sistone dagar har jag känt mig mer och mer trött, och det kliar som helvete på magen men jag undvikar det. På bilden syns som jag har bristning på magen, men det var inte.. Blod ådrar syns mer nu, men det gör inget.

Det händer oftaste något nytt nästa varje dag, det var intresserant att jag fick följa med utveckling. Det är ett upplevelse, härligt och läskigt :)

Jag har märkt att jag har lite större rumpa, jag tror att jag har gått några kilo till. Vi får väl se hur det går senare på den 20 mars så ska jag vara på mvc.

Jag har inte berättat att i måndags var jag, David, Nico och Sara på visning av förlossningavdelning. Vi var där med en teckenspråkstolk. Vi kom dit kl 8 på morgonen, träffade en av barnmorska och visade oss ett förlossningrum. Det såg ganska mysigt än vad jag trodde, färger där å så. Hon visade var lusgas finns och vad för typer av sätt att föda, hon visade oss ett badrum som var SÅ mysigt. Hoppas jag kan få bada därinne :) Jag känner mig mer lugnare efter visning och jag är beredd för den dagen. Eller kanske inte än :)

Den 20 mars kommer min kära mamma hit, guud vad jag har saknat henne. Det ska bli kul att mamma kommer hit och se våra lägenheten för första gången och fira påsken med oss.

Snart åker jag och Davve upp till Örebro, gud vad jag längtar. Träffa vänner som jag inte har träffat på länge, säga hej till mig om ni ser mig på stan! :)

Vi ses!


Barnvagn

Lilla Annas älskling Johan fick höra vad det hände med mig ang barnvagnet så han frågade sin syster som känner någon som vill bli av med nån barnvagn. Jaa det blev en brio kombivagn -03, Johan mmsade mig med bilderna men det var ganska svårt att se. Han sa att den finns i bilen och jag SKA få den helt gratis, jag blev så chockad och förvånad. Han sa om vi inte gillar den kan vi göra vad vi vill med den, men det är så gulligt av honom som fixa det. Vi ska få den redan i helgen. Jag är så glad, han är fin vän. Lilla Anna är visst stolt nu ;)

Tack, Johan!

Shoppning :)

Igår var jag i Center Syd, en stor varuhus med affär. Jag shoppade , jag köpte leggins för gravid, duschcreme, två st plaggar till bebisen och 6 st hotpants trosor och Therapy (massage för motverka bristningar) från Lush.




Bild 1 : Söt vitt sammet huvtröja med byxor, H&M 65 kr
Bild 2 : Tuff tröja som jag kunde ej låta bli köpa, H&M 69 kr
Bild 3: Svart leggins, H&M 98 kr (Min mage ser visst lustig på den bilden)
Bild 4 : Duschcreme LDB, H&M 19 kr
Bild 5 : Therapy - Massage"tvål" som motverka bristningar, LUSH 79 kr
Bild 6 : Hotpants trosor, Lindex 200 kr för 6 st :)

Fina va?

V 30

image126Herregud, har det gått så fort. Redan vecka 30, bara 10 veckor kvar. Jag minns från julafton var jag runt vecka 20 och sade "herregud 20 veckor kvar".. meen det är bara 10 veckor kvar...

Vilde är visst elak skit, han trycker HÅRT på magen så jag får riktigt ont.. Massor rövsmisk ska Vilde få när han kommer ut, nää det skulle jag aldrig göra :)

Jag känner mig mer känslig, orolig och klumpig på sistone.. Jag och Davve har det tuff med ekonomi just nu, så är livet ibland och jag vill ha barnvagn snart men det får dröja lite ett tag till.. Men jag försöker tänka postivit att skaffa dem när vi kan. Jag blir bara ledsen när jag ser alla äckliga räkningar som vi måste betala till, vill helst slippa göra men vi måste betala till dem. Ibland önskar man livet är gratis.. Hihi.. Jag vet att Davids familj ska ordna saker till oss, men jag vill veta VAD för saker och jag vill gärna ha dem snart redan så slipper jag oroa mig.. Men nu ska jag inte oroa mig, då mår Vilde inte bra! Jag ska tänka postivit och tar dagar som kommer..

Den 10 mars ska vi vara på visning av förlossningsavdelningen i Lund. Det blir vi och Nico och Sara som ska dit tillsammans med teckenspråkstolk, hoppas att det blir bra. Sen den 19 mars ska David och Nico vara på pappagruppen i Lund, det blir roligt för dem i alla fall. Jag och Sara ska också gå på föräldrakursen i april månad så det blir roligt när det närmar sig..

Det känner också mer å mer tungt för mig, det märkte jag direkt när jag har praktik på förskolan i Malmö. Jag sitter på golvet och lekte med barnen sen kämpade jag komma upp, jag blir bara mer klumpig. Jag kan inte äta ordentligt längre, jag får fläckar på tröjor. Magen är i vägen, jag svettas mer.. Jag kan inte äta ur tallrik från soffanbord längre, jag måste ha kuddar på mig så kan jag äta. :) Det är så irriterande men jag njuter självklart men jag märker massor saker som jag inte längre kan. Jag blev beroende av David, jag måste ha hans hjälp till en massor.. Tur att Davve står ut med mig.

Jag är också känslig, idag blev han irriterande på mig att jag glömmer saker.. Jag sa "Men jag har frågat andra som har varit gravida brukar lätt glömma saker, så jag är inte ensam! Det är vanligt bland gravida som glömmer saker!" Jag glömmer en massor saker, David bad mig att FÖRSÖKA komma ihåg. Men det GÅR INTE!! Killar förstår inte!!!!
Vad kan man göra när killar förstår inte oss kvinnor som är gravida, ibland önskar jag att de kunde också bli gravid så de kan fatta precis hur vi kvinnor känner :)


Snart blir jag tokig!?!?!

Jag lääängtar att få se våra ungen, jag blir tokig..

Det blir fler å fler som har fötts, när är det min tur?? :)

Jag tänker hur kommer bebisen ser ut, kommer den vara lik mig eller Davve. Men jag HOPPAS på att bebisen får lika fin leende som Davids och fina ögon som mig :)

Det är så skönt med helg, men veckor har bara rullat ännu snabbare. Närmare till mitt tur, jag längtar att få ut ungen men samtidigt är jag lite nervös av bara tänka på det :) Bebisen är visst ALIEN, han trycker och rullar runt i magen. Det får han göra tills han kunde ej röra på sig så mycket till slutet.. Imorse såg jag VÄRSTA och äcklig på min mage, hur han tryckte upp på två olika ställe. Jag kämpade att ta kamera, men visst misslyckades jag. Nu måste jag ha kamera på mig hela tiden om det händer nåt så är det kul att ta bild. Jag har tagit en bild imorse när Vilde tryckte, inte perfekt bild men det syns lite..


Kan ni se? :)


Ikväll blir det väl hamburgare och pommes frites, mums!

Trevlig helg, ni alla!

RSS 2.0