V 29

image132
Så är man inne i vecka 29.. Det har gått jättefort, jag har börjat oroa mig inför förlossning även om det är långt kvar. Men jag drömmar om förlossningar, det finns en dröm som jag har drömt flera gånger och det är SÅ äckligt!

"Jag log i förlossningssalen med några barnmorskor och en man läkare, jag svettas och kämpade att krysta. Jag skrek och skrek och lyckas få ut bebisen och såg hur läkaren tog upp våra söta pojke och han bryter av nacken på den lille hjälplös bebis. MIN BEBIS!"

Jag vaknade helt svettig hela kroppen och kände hur Vilde sparkar på magen, det är SÅ äcklig dröm. Jag vet att det är mycket vanligt bland gravida drömmar hemska dröm, men jag kunde ej tänka hur sjukt det kunde bli..

Vilde sparkar ännu starkare och starkare, så att det kunde synas utanför på magen. När jag var i skolan satt vi i ett grupp och diskuterade.Jag tappade koncentation för att jag stirrar på magen hela tiden. Hihi.. Magen känner mer tungt, jag har börjat svettas mer. Det är äcklig men jag var medveten om detta innan, jag är rätt beroende av mina deodorant och parfym. :) 

Vecka 29

Barnet:

37 cm och ca 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.

Källa www.libero.se

Det är snart att jag och David åker upp till Örebro, det ska bli jätteroligt att träffa vänner som jag ej har setts på ett tag. Ser du mig, så glöm inte att säga hej! ;)


Idag fick jag paketen av Melodie, massor av babykläder. De är så söta och jag har precis tvättat dem och hängt upp, jag kan visa på bilden om ni är SÅ nyfikna! Vi fick också bärsele, David har alltid velat ha en. Davve testade bärsele på en gång, men utan baby så testade vi med våra hund Viggo. Viggo blev fundersam och sedan vill han helst inte vara kvar längre. :) Gulligt!

Såg precis klar Top Model 9, jag är lite nyfiken vilken av tjejer är er favoriter? Jag vet inte vilken jag hejar på, men jag tycker om Heather. Hon är speciell men modigt att ställa upp i ett stort tävling som visar i hela världen. Vi får väl se om hon når långt :)

Puss å hej!

MVC

Idag var jag på MVC, jag åt inga frukost eftersom jag skulle testa mig med glukosbelastning. Jag kom till MVC kl 08.00 och drack typ sort av sockerlösning med citron, jag var beredd att den skulle smaka pisst men den var inte så farligt men jag drack från en STOR kopp och Lotta sa att jag ska dricka upp inom 5 min. Jag kämpade och drack upp allt, sen är det bara vänta till 9.45. Jag log på soffan och läste tidningar och vägade mig.. Väntade å väntade.. Tolken kom.. Sen gick jag in..

Jag gick upp 4 kg till så det blev 11 kg som jag har gått upp. Tjockis! ;)
Blodvärde eller sockervärde var perfekt sa Lotta och jag har inte diabetes.. Skönt!!

SF-mått (mage) som Lotta mätte min mage, förra gången var jag vecka 24 hade jag 23 cm och nu är den 27 cm. Lotta sa att Vilde är stor och stark pojke, och hon kände att Vildes rumpan var uppe och huvudet nere.. Sött!

Allt var normalt och jag ska fortsätta med järntabletter, den har sjunkit förut men nu är den uppe igen så är det bra! Sen gick jag hem och njöt av frukosten som jag var riktig hungrig :)

Imorgon är jag vecka 29, nästa mvc träff blir den 20 mars.

Helgen..

image131
Under helgen var jag i Stockholm, och det var helt underbart.

Jag åkte flygplan dit, för att jag vill ha mer tid där med familj och vänner, min pappa hämtade mig på Bromma Flygplatsen. Vi åkte till restaurang som finns
 i Dalarö, ni vissa känner till (Mysingen) jag var skithungrig och pappa blev besviken att köket var stängt så pappa bad snällt till chefen på restaurang att laga mat till mig. Det gjorde hon, jag fick pommes och oxfile och bearnaisesås och grönsaker. Vad gott :)

Hälsade hos min barndomsvän Helena som fyllde år och alla blev chockade för min stora mage, Helena kunde INTE låta bli röra och pussa på min mage. Hon är ju en galen gudmor ;)

Jag har också fikat med vackra å söta tjejer, Antonia, Jennifer, Nicole, Madi och Mae på en mysig fik i Södermalm. Men innan jag åkte dit var jag hos Jennifers hem kort stund då fick jag 3 st plaggar av henne som hon inte ens använder. Jag blev visst glad att få "nya" kläder :) Jag fick svart/brunt huvtröja och svarta klänningen som ni ser bilden däruppe och vitt med blå randiga tunika.
Det var härligt att träffa mina tjejer, flesta av dem lyckas känna Vildes sparkar det var kul att se deras reaktion :)



Sedan efter fikstund följde jag med Antonia och Nicole till Antonias lägenhet så jag fick byta kläder outfift var däruppe bilden och drog till stan igen och träffa Helena med hennes vänner och vi åt på nån kinesk restaurang och vi åt buffé och det var självklart att jag åt mest av alla medan det FINNS stora killar där.. Hahaha.. Men jag njöt verkligen av maten + frukten :) Efter det gick vi till Charplins bar där har 360 sitt lokal, jag fick in och fick se massor stammis. Jag var en av stamkund där på 360, det var KONSTIG känsla. Jag fick bilderna i mitt huvudet hur jag var förut, glad och modig att hälsa på folk och dansa till puben stänger men där stod jag med stora mage och jag vågade inte säga hej eller nåt.. Jag blev SÅÅ stelt.. Helena har bokat bord för hela kvällen, jag satt där hela tiden och pendlar till toalett.. Jag vågade INTE gå runt och spana in eller nåt.. Jag vågade inte heller dansa.. Jag träffades några vänner och de blev glada att se mig igen.. Det var roligt och en av bartender var extra snäll mot mig och bjöd på läsk, gulligt!


Vi fick skjuts hem, raka vägen hem till mig i Dalarö. Skönt! Jag mådde inte SÅ bra när jag kom hem för att det är så ovant att det var 4 på morgonen. Men jag överlever ialf..

Lördagen var jag SÅ SEGT, åkte till Solna och var med Eva hela dan. Det var SÅ roligt att få umgås med henne, vi åt god middag tillsammans och snackade allt skit :) Hennes kille kom hem från jobbet och tog med 3 st mcdonalds milkshake, så gott jag njöt av den jordgubbe milkshake :)



Sen på söndag umgås jag med familj och myste.. och åkte hem till Skåne igår (måndag)

Taaaack för den underbara helgen i Stockholm!

V 28

image123

V 28 idag

Inget stort skillnad.
Men här under veckan har Vilde tryckt på magen-väggen än sparkar..

Jag känner mig redan som en tokig kärring, mer klumpig. Jag tappar mat på mig, massor fläckar på tröjan.. Jag börjar också bli senil, jag glömmer bort saker.. Jag blir tokig bara..

Vi skulle köpa barnvagn här veckan, men det kommer dröja lite.. Tyvärr lite ekonomisk problem, typiskt när det händer nåt när vi vill verkligen göra.. Men vi får vänta med detta ialf, huvudsaken att vi ska skaffa en barnvagn innan jag föder.. Men det är inte alltid lätt med ekonomi, eller hur? :/ (för oss som har låga inkomst)

Jag längtar att Davve har jobb så kommer vi tjäna mer än vad vi brukar få.. Just nu har vi ganska tuff, men vi kämpar iallafall :)

Det närmar sig att jag åker till Sthlm, åhh vad jag längtar. Det blir en riktig fullbokad helg, men det blir underbart! Jag kommer träffa söta flickor och fika tillsammans, sedan har jag Eva för mig själv hela lördagen. Självklart ska jag också umgås med mina föräldrar :) Det blir roligt att se hur min mammas ansiktes min när hon ser på min tjocka mage, jag brukar mmsa magbilderna till henne men jag har ej skickat på ett tag medan den har vuxit lite. .

Vad ska ni göra under helgen????

Skåne & Dalarö

Jag har tänkt mycket på mina kära feta släkt som finns i Stockholm.. Jag saknar dem, jag bor långt från dem.

Några har frågat mig hur det känns att flytta till Skåne, jag stormtrivs här i Skåne men det är mycket annorlunda än vad livet i Stockholm. Men jag har aldrig varit en äkta stadtjej, Dalarö är ett litet by med vackra natur. Där uppväxte jag hela min barndom. Där växte mina föräldrar också, de födde där och de ska dö där. Det är bara de som är kvar där från hela våra släkten, vi syskon flyttar från Dalarö. Det är stort steg för mig att flytta över 60 mil från min familj, men jag har mitt eget framtiden med David. Det är han som jag vill leva med hela mitt liv.





Bild 1: Ni ser där röda huset med blåa dörr, där har min mamma sin frisörsalong.
Bild 2: Dalarö Skans, den har massor historia. Tornet skyddar Dalarö från kriget för hundra år sedan.
Bild 3: Massor hus vid havet ;)
Bild 4: Utsikt en del av Dalarö, vackert eller hur?
Bild 5: Dalarö kyrka, där SKA jag gifta mig någon gång i framtiden! :D
Bild 6: Ön Sågskär, där ligger vårt sommarhus. *sakna* (ca 30-40 min att åka båt från Dalarö)

Jag pendlar till Malmö varje dag nu, jag har lärt lite mer om Malmö staden. Men jag vet att det tar tid för mig att fatta alla olika gröna bussar.. Men jag vänjer mig i alla fall, Malmö staden är fint men tyvärr Stockholm är alltid bäst för mig men det är ju självklart att jag är därifrån :)


Dalarö är alltid bäst på sommaren!

Lördag



Det är så skönt med helg nu, men jag vet att det blir snabbt över och det blir vecka igen. Urk! Men jag får väl njuta nu i alla fall, men imorse vaknade jag av ryggvärk. Jag bad Davve att massage på min rygg försiktigt, det var så skönt men det hjälper bara lite, sen steg jag helt plötsligt upp från sängen och det gjorde förbaskat ont. Jag fick ju kramp på vaden + foten, så irriterande :/

Davve har träningsläger varje lördagar i Lund mellan kl 14-16, så jag har lite sysslor att fixa härhemma. Joa var här lite stund, då frågade jag henne om tips att jag kan fixa snyggare i köket + tvättrum där skötbordet ska ligga. Jag har alltid tyckt tvättrum är tråkig, jag har funderat att fixa snyggare i tvättrum med vackra väggdekorer eller nåt till skötbordet. Där kommer jag stå och mysa med bebisen och byter kläder och blöjor, allt där då vill jag har något fint där som passar till våra barn. Jag har tittat på olika hemsidor, tvättrums vägg är enkelt vitt målat vägg. Tråkig!

Vi ska kolla upp med våra hyrvärd om kan tapatera våra sovrum, det blir nog nåt ljust vägg. Jag kan använda med väggdekorer och så, beror på vad våra pojke älskar så kan vi fixa snyggt sovrummet senare. Det ska vara lätt att ta bort när vi flyttar, det är ju hyrättslägenhet. Men en dag kommer vi ha bostadsrätt boende så det blir lättare att fixa mer snyggare på eget hand.

Jag funderar på vad vi ska fixa till middagen, jag är SÅ sugen på wokad grönsaker med kyckling eller lövbiff. Jag får fråga Davve senare när han är hemma. Eller kycklingtacos, men Davve gillar den inte. Suckar! :(
Jag har också blivit less på vad vi brukar äta, det blir oftaste samma. Jag har försökt ta reda fler idéer på andra mat rätter, men jag är alltid trött när jag kommer hem. Jag är hemma runt kl sex-tiden, och jag ska laga mat.. Kanske ni har nåt tips för enkela vardagsrätter som är annorlunda och god och lätt att göra? Det skulle vore skoj att byta maträtter..

Igår var jag i Sjöbo hos Jeanette, tjejskväll. Hon bjöd på läsk, snacks, godis och vindruvor. Det var såå smaskigt och mysigt, vi snackade om allt och hade roligt tillsammans. Jag längtar alltid till den nästa tjejskväll, vems tur? Hmm..

Ha det så trevlig helg, ni alla! :)

v 27

image112

V 27



Tycker ni att den har blivit större??



Bild 1-4 är från v 23-26

Jag har visst en ALIEN i min mage :)
Det har blivit lite tyngare nu, jag blir mer känsligare. Jag får ont i rumpan om jag sitter för länge eller får ont i ryggen, när jag har promenerat så mycket då känner jag träningsvärk. Men jag klagar inte så länge :) Jag brukar läsa och följa veckors typiskt tecken hos gravida. De flesta stämmer in mig i alla fall..

Idag är alla hjärtans dag <3

image115


Bilden togs den 7 maj 2003, det är den dagen som vi blev tillsammans. Våra första bild på oss två!

David, jag älskar dig jättemycket!

Vänner, ni är absolut inte glömda heller. Jag har alltid er i mina tankar och jag älskar er. Ni vet vilka! :)







Hjärt-pussar!

HJÄLP DEM!!

image111

http://www.kvp.se/nyheter/1.1033092/sokes-hem-till-13-dvargpudlar

Läs artikelen!

Hjälpa och rädda de hemlösa pudlar som behöver hem.

Sprida det här, innan de kan avlivas inom två veckor..






De förtjänar inte dö..

Helgen..

Varför är helgen alltid för kort, det suger att tänka att det är måndag imorgon då måste jag pendla till Malmö varje dag.. Jag längtar alltid till helgen, när det är helg sen är det redan över.. Det suger!!! :(

I fredags var jag hos Sofi, jag och Anna var där och spelade tvspel WII. Jag fick testa Mario Party 8 och det är såå kul, jag är SÅ sugen att skaffa egen wii spel men David föredrar hellre ps3.. *bläh* Men jag får skaffa den när jag har råd. Just nu är bebissaker första hand..

Jag har letat efter barnvagn, en del vet att jag skulle köpa en barnvagn men det blev inte. Jag har hittat två fina barnvagn på Babyproffsen, har tänkt dra dit imorgon innan jag åker hem. Jag åker ju alltid förbi babyproffsen när jag skulle hem, så jag kan gå av och kolla med barnvagnen och prata med personal om några saker. Jag har skrivit ner vad vi behöver å så, babysitter, badhjälp (stöd för bebisen att ligga i badkaret och jag får slippa bära hela tiden typ) och några saker till.. Det närmar sig och det känner spännande..

Davids moster Mia var här och tittade hur vi bor, hon är yngst av Davids mammas sida. Hon berättade att hela släkten letar massor bra saker och sånt till oss. Jag blev förvånad.. Jag blir fundersam vad de ska ordna till oss.. Jag är så nyfiken!

Vi ska låna en spjälsängen av moster Mia, skönt.. Så vi får spara mycket pengar också.. Men vi köper eget madrass å sånt, bättre med eget ialf :)

Jag börjar kännas att det är lite trångt i mage, jag kan känna om han rullar runt i mage. Imorse kramade jag Davids ryggen så han fick känna hur vild Vilde var.. David missar OFTAST sparkar med sina händer på min mage så bättre jag kramade på hans rygg så han kände hela tiden hur Vilde sparkar..  Mysigt!!

Jag längtar att åka till Stockholm, jag kommer nog upp runt 22 feb och stannar där över helgen. Jag önskar att kunna stanna längre än bara helg men jag kan inte skita i Iris Hadar.. Men jag kan stanna längre senare när jag är mammaledig.. Det blir nog mysigt att träffa mamma, Helly och Eva som jag SKA träffa..

Har ni haft bra helg annars?

V 26

image108

V 26


Bilden togs igår, men jag hann inte skriva blogg igår. Jag var för koncenterade att fixa header, jag är inte precis 100% nöjd.. Jag är visst nybörjare.. Men jag kommer fixa ett nytt lite senare men den header som jag har just nu får duga så länge.

Jag har börjat märkt att jag känner att magen börjar bli liiite tungt, att jag blir utmattad fort. Jag får också jätteont i rumpa om jag sitter för länge, det spelar inget roll om stolen är hård eller mjuk. Jag måste bara stiga upp och röra på mig.. I måndags var det VÄRSTA, jag fick ONT i rumpan och jag kände mig som en gammal kärring och Davve tyckte synd om mig. Vi badade tillsammans i vårt badkaret och jag sa bara AJ hela tiden :) sen lade jag och somnade i sängen och det blev bättre nästa dag..

Jag sa till David "Jag orkar inte att vara gravid 3 månader till.."
David sa till mig "Du klarar det!!"

Men nu känner jag inte samma sak, jag njuter att vara gravid. Ibland kan man känna sig ledsen och irriterande men det går över i alla fall.

Vilde är riktig vild unge, han retas gärna med mig. Brottas med min revben, sparkar på olika håll och trycka så hårt så jag fick ont.. Han kommer vara lik David, tror jag. Min mamma sa att jag är såå snäll som en lammunge medan min svärmor sade att David var en riktig busig unge..

Jag tänkte på när jag och David tittade på en film när Davids tvillingarsyskon föds så såg jag David när han var liten pojke och jag såg hur galen han var. Han stod och tittade på kameran som Henrik filmade så David visade sin snopp och skrattade.. Och lekte med golvmopp på sin lillebror Robin som var runt bara 5-6 månader gammal, David tryckte med golvmopp på Robin på golvet så kom deras mamma och sade  "SLUTA!!!!!"

Haha, galet!!

Jennifer

image106

Jennifer, Grattis på din födelsedag idag :)


Du är min barndoms vän, vi gick på samma förskolan, grundskolan och gymnasietskolan. Vi har upplevat mycket tillsammans och har härliga minnen. Vi har bråkat, hatat varandra men det leder alltid våra band blir starkare.

Förskolan, behandlar jag dig ALLTID som min egna unge. Du var såå liten och har vacker blont hår och jag blev kär i dig och jag tog alltid hand om dig. Vi är bara 4 månader skillnad, inte mycket. Vi bytte alltid kläder, till och med våra trosor :D Min mamma blev fundersam att jag kom hem med nån annans kläder..

Jag minns att vi brukar leka med dina systrar när de var så liten, vi lekte med dem som våra dockar.. Du har många hundar och jag har haft roligt med dig och du hos mig med min två gamla hundar..

Vi träffades oftaste på sommaren, det är våra sätt att träffas på strand och softa tillsammans och prata om allt.. Stämmer det? :)

Grattis, min söta Jia!

Tyskland



Min pappa kom hit till oss igår kväll, det var mysigt. Vi åt god middag, hemgjort klyftpotatis och fläskfilé och grönsaker och bearnasiesås.. Pappa gillade det ;)

Imorse vaknade jag kl 8 och jag och pappa åkte tillsammans till Tyskland. Jag fick åka bron från Sverige till Danmark för första gången.. Sedan tog vi båten från Rödby till Puttgarden i Tyskland och åkte ca 8 km till ett by/stad som heter Burg. Där handlade pappa massor sprit å öl och vin, det är ju billigt så passade jag också handla en massor godis som är rätt billigt där så jag slipper köpa i Sverige..

För säkerhet skull skriver jag här, jag orkar inte med folk som missfattar mig. Jag frossar mig INTE allt godis jag har köpt, jag handlar så mycket pga det är billigt och bra att ha dem länge + jag kan bjuda på folk också.. Jag är inte så duktig på svenska och jag vill inte folk som tro att jag skiter i mitt eget bebis..

Jag ber er alla folk att INTE lägga sig i att se hur jag ska äta. Jag har STORT medveten HUR jag äter och vad jag inte äter och sånt.. Jag följer min barnmorskans råd, vi har alltid gott om kontakt..

Jag hoppas att ni respektar mig.. Tack :)

Pappa, tack för parfym. Älskar dig!

RSS 2.0