Bakdag :)

Idag har jag och Davve bakat lussekatter, kärleksmumsar och chokladbollar. Det var jätteroligt, vi ska få gäster imorgon. Jag ser verkligen framåt att de kommer då kan jag bjuda på som vi har bakat.



Nu är jag helt slut, men jag måste ändå börja laga mat till killar. Det blir nog potatisgratäng och färsbiffar och grönsaker. Jag kommer vara helt död ikväll när jag har varvat ner mig. Jag brukar inte baka ofta, det var längesen sist men det var jätteskoj i köket idag ändå och Viggo ligger på golvet och tittar på oss som bara fixade i köket =)

Jag känner mig extra glad idag.. Även jag är riktig trött just nu..

En sak måste jag berätta, Davve har slutat röka också. Han tog sin sista cigg för 2 veckor sedan. Jag är SÅ himla stolt över honom, självklart våra barn ska ha fräsch och rökfri föräldrar. Jag finns alltid för honom och stöttar om han behöver. Jag har också inte rökat på över 2 månader och det känns jättebra.. Henke försöker också sluta röka.. Fler och fler håller på att sluta röka, vad glad jag blir..

Vi hörs..

Skåne

Allvar, jag njuter att vara hemma. Jag har saknat våra fina lägenheten, speciell våra säng för att jag kan sova så gott i den. Igår kom vi hem från Örebro det var ganska jobbigt resa eftersom jag var så trött och rastlös.

Men sen när vi är äntligen hemma så hälsade vi hos Davves föräldrar och de var glada och grattade oss för barnet. Jag har fortfarande lite svårt att tro att Davves föräldrar är glada.. Haha.. Henke kom hit till oss så skällde Viggo mot dörren det gör han alltid när nån kommer in. Så såg jag Henke med MEGASTOR present till mig, jag gapade hakan. Jag gick och satt ner mig på kontorstolen och Henke bär den in i vardagsrummet, jag öppnade och blev såå lycklig. Det var hallens spegel som med svarta ram av typ fuskskinn men den är häftig och snygg.



Vi har ju redan hallens spegel men den är enkel och tråkig och jag har ju funderat att flytta den in i våra klädkammare så jag slipper att testa kläder och gå till hallen och kolla sen tillbaka typ. Så nu har jag två stora speglar.. Hurra!

Vet ni vad?????
Vi har fått tid till ultra ljudet den 17 december kl 12, längtar som en tok.. Men samtidigt är jag också lite nervös och rädd om barnet är skadad eller nåt.. Får inte inbilla mig ändå..

Jag trivs så bra med min frisyr, så lätt sköta också. Jag ångrar absolut inte, men självklart saknar jag mina långa hår ibland.. Men jag kan alltid ha den en dag igen =)

Bye bye..

Örebro + födelsedagsbarnet..

Jag är kvar i Örebro, i natt smsade Marran mig först och grattade. Jag såg ute att det snöar en massa här i Örebro. Det var vackert och perfekt födelsedag att njuta se ute att det snöar.. Men det var lustig för att när jag å Davve åkte till Stockholm då var det snökaos där, men vi kom fram iallafall och det var vitt överallt - äkta vinter och vacker. Sen när vi har åkt från Sthlm så snö har förvunnit men istället snö här i Örebro. Snö följer visst med oss..

Så är man 23 åring nu, det låter konstig. Jag minns när jag fyllde 5 år på dagis, 10 år hos min mormor, 15 år hos pappa, 18 år någontans i Örebro, 20 år i Örebro och däckade hårt =/, idag 23 hos Steffy lägenhet och jättelugn söndag. Jag har fått pengar av mina familj, Davve har inte köpt nåt ännu. Men det är lugnt, jag är inte sån som blir arg att inte få nåt present. Hans kärlek räcker alltid.. men en sak som är negativ idag, Davve kan inte pussa mig för att jag har hemska herpes på munnen =( Varför?? Jag fick munsår förra veckan mitten av munnen sen den försvann så blev jag glad och nästa morgon kom det herpes istället på annat ställe. Fuck fuck fuck herpes!!!!

Jag har också shoppat lite, det är SÅ längesen jag har shoppat. Tack Jessie som gjorde mig sällskap, jag köpte fin fin fin Hello Kitty svart sammetbyxa från H&M som jag kan mysa med hemma + ute och en lång brunt t-shirts från Gina Tricot. Jag älskar mjuka byxor, men jag söker mest fina och mjukabyxor så jag kan använda på vardagar. Jag har bara en jeans hemma, inte idé att köpa jeans nu eftersom jag använder nästan aldrig.. Min enda jeans är sönder nu, måste laga.. Haha..

Jag hade haft riktig mysig helg i Örebro och jag å Davve stannar en natt till här.

Nähä, vi måste gå snart och handla till middag..

Dalarö

Idag blir det sista dag för oss att stanna i Dalarö, imorgon farar vi till Örebro å stanna där över helgen innan vi fortsätter ner till Skåne. Vi kommer sova hos gubbejäveln Steffy, det är längesen att se honom + andra kära och söta vänner som jag har VERKLIGEN saknat. Äntligen att få besöka Marrans å Bennies hus och se hur de bor.. Viggo blir säkert glada att träffa sin söt polare Bubbel.. Jag skulle velat kunna träffa er ALLA men vet ju inte om vi kommer hinna.. Får väl hoppas, kanske få väl stå i stan och alla får säga hej =)

Just nu sitter vi hemma hos pappa och äntligen internet funkar.. Jag kunde ej låta bli att skriva på blogg.. Haha..

Pappa bjuder på min favorit rätt, bara av min pappa inte annan. Ni höjer säkert upp ögonbrynen men jag älskar den maten.. Bakad potatis med fläskfilé och STEKA BANANER och bearnasiesås.. Jaa, det är himla gott med steka bananer, flesta tycker det är äcklig men jag älskar det :) *konstig jag*

Vet ni vad? Jag fyller 23 år på söndag samtidigt blir barnet inne i vecka 15.. Det har gått verkligen snabbt, jag minns när jag var vecka 9 men nu snart 15, herregud!!

Jag har märkt mer och mer ang min luktsinne, och det är INTE roligt. Jag klarar inte av stå nära när någon röker så rapar jag typ spy i halsen och håller om näsan. Jag kunde inte heller kyssa länge med Davve så slutade jag andas typ näsan stänger av sig själv.. Vad konstigt.. Småa detaljer har jag märkt, Davve blev irriterande på mig att jag kan gnälla och tjata om allting - en tex igår jag och Davve gick promenerad tillsammans med Viggo och när vi skulle gå in i mammas lägenhet och Davve gick in först och han stängde dörren framför mig så jag måste öppna dörren själv när jag är bara 1 meter bakom om honom.. Jag sa till honom "Varför stänger du dörren???" Hahahaha.. Jag kunde ej låta bli att tjata, det bara kommer ut från min kropp och känns som att jag inte kunde styra och kontrollera min tankar och känslor längre.. Irri.. Jag är också mer känsligt, jag är arg på en viss vän.. Jag vill inte berätta vem och varför men det känns som viss person har svikit mig ordentligt så blev jag riktigt arg och började gråta mycket.. Suck.. Sånt händer..

Jag frågar också typ 50 ggr om dan till Davve "Är jag ful eller?" Jag mår också dålig att jag fick fler och fler finnar på ansikte.. Jag deppar när jag ser en ny finne, jag brukar inte få så många finnar.. Jag deppar och frågar till Davve "Allvar jag har för mkt finnar och jag är ful!!" Davve himlar bara med ögon och svarade "Men snälla, jag har själv akneproblem och fler finnar än dig och du är INTE ful!!" Hihihi.. Allvar Davve, jag ÄLSKAR dig SÅ HÅRT att du står ut med knäppa Sofia som bara gnäller och tjatar... Du är så UNDERBAR! Puss på dig, Davve!

En sak måste jag erkänna, jag vet att det är lite äcklig men jag ÄLSKAR smör.. HAHAHA.. När jag fixar smörgåsar brukar jag ej ha så mkt smör men nu kunde jag ej låta bli att smöra den mer och smör smakar extra gott.. Men jag slickar inte av smörkniv =D Knäpp jag..



Äh, nu ska jag ej snacka skit :D

Överraskerad :)

image50

Minns ni min långa och vackra hår, jag ska berätta min överraskering..
Jag har klippt mig =)


Jag skrattade hela tiden pga en del ringde mig och frågade om det blev tvillingar eller om vi ska gifta oss, jag vill bara reta er folk det är bara att jag har klippt mig så kort..
Varför klippte jag så kort om ni undrade, jag kan berätta varför.. Sedan när jag blev gravid blev min hår skitdålig och jag blev mer och mer känslig och tyckte det gjorde jätteont att borsta hår.. Jag tappade lusten att sköta min hår, då blev den mer och mer tovigt och jag hade inte borstat håret nästan 2 veckor.. Jag orkade inget helt enkelt.. Min mamma blev chockad att se min hemska hår, jag ser helt dött och tråkig ut också. Så bestämde jag att klippa kort att kunna växa ut nytt och passa på att tona håret också. Efteråt blev jag SÅ ovan med korta håret, när jag skulle tvätta håret är jag van att ta i bakåt men nu finns det inte.. Men nu har jag vänjat mig och tycker mycket om min hår.. Jag trivs med det! =)

Förlåt att jag dröjde, vi hade inga kamera + internet hemma hos min mamma så jag bad nyss bilderna av Lilla Anna och fick dem.. Så nu kan jag skriva blogg =)

Jag är inne i vecka 14 nu, mage syns inte ÄN =( Jag kollar spegel hela tiden och längtar att få bula på magen.. Jag spyr fortfarande men ibland inte. Men fråga inte hur min humör kan vara.. Jag är LÄTTIRRITERANDE och arg på några sek mot Davve, då sa han "Lugna dig, bli inte arg!" Hehehe..

Davves föräldrar vet också om detta, vi blev verkligen förvånad att de sade "Grattis" pga vi trodde att de skulle bli arga pga våra ekonomisk är inte på toppen + vi båda har inga jobb. Men vi hade fel och de sade grattis men Davve smsade dem så vänta och se när vi har kommit hem till Skåne och se hur deras reaktion..
Det betyder att ALLA vet utom mina 3 syskon, jag träffar dem för sällan så jag berättar nog på msn eller smsa dem.. Eller skicka vykort.. Jag har ej bestämt... Beror på om min mamma har hunnit skvallat =)=)

Berättar mer när vi är hemma i Skåne... Vi njuter av dagar här i Sthlm iallafall =)




Äntligen!

Nu har jag berättat för min pappa!!!!

Jag berättar kort idag, min mammas internet funkade inte som den ska så vi har inga internet hemma hos min mamma men nu är jag hos en vän så passa jag på att kolla lite och skriva kort..

Jag var SÅ nervös innan vi gick in i pappas lägenhet, det var jag, David och min mamma. Jag skakade och sa till pappa "Kan vi gå till vardagsrum?" Så vi gick dit och satt oss och jag andades djupt.. Pappa satt och undrade vad.. Jag sa "Joo, du ska bli morfar! " Pappa svarade med ganska allvar blick "När??" Jag sa "Till maj månad ungefär" Han ler riktigt stort och sa "VAD SKOJIGT!!" Puh, tänkte jag.. Pappa började skratta och sa hoppas att det blir 12 maj pga pappas födelsedag och att det ska bli flicka för att han har redan två pojkar som barnbarn. Pappa stirrade på mig mage, och sa att det syns inte.. Jag visade min mage, det är bara fett. Pappa skrattade och kramades om mig och sa "skojigt" minst 10 ggr..

och jag har också en överraskerad till er alla..

jag talar när jag är vid internet nästa gång....

Godnatt alla kära bloggläsare..

Pojke eller flicka..

Gud så många som är jättenyfiken.. Det skulle jag också göra självklart. Ibland orkar jag inte svara på era frågor på blogg.. Jag och David har inte pratat om att vi ska berätta direkt när vi har fått veta vilken kön. Vi får prata om det när det närmar sig, viktigaste att det ska kännas rätt för oss båda. Men David gissar på att vi ska få pojke och jag flicka. Vi får väl se vem har rätt, jag hoppas verkligen att få flicka som första barn. Men självklart om vi får pojke så blir jag glad. :)


Jag längtar till imorgon så åker jag och Davve upp till Stockholm, jag har saknat mest av allt är min mamma. Jag har visst blivit beroende av mamma.. Självklart är det skönt att ha mamma nära så kan jag smsa och släppa ut mina känslor. Jag har läst en massor olika satjer om graviditet och det var intresserant. Jag har upptäckt lite om mig själv, min humör kan vara uppe och nere. Jag kan gråta för ingenting och bli livrädd för nåt som jag inte vet vad. Då smsar jag mamma och prata, eller när det är småkris så oroar jag för mycket och smsade massor till mamma men hon är mästare att lugna ner mig och torka av tårar.. Den första vill jag säga att jag tycker mycket synd om David som har stått ut med mig. Jag kan skälla ut honom för en skit småsak, sen lite stund efteråt tänkte jag "Oj vad gjorde jag?". Allvar han är så underbar att förstå att det kan vara orsaken graviditet. Jag oroar mig för småsaker.. Jag är också nervös och funderar hur jag ska berätta för min pappa att han ska bli morfar, hans första riktiga biologiska barnbarn. Han har redan 2 barnbarn från min adoptivsbror. Min mamma är överlycklig att ska bli mormor..


Idag fick jag roligt paket på posten, gravidbälte. Den ska jag använda när jag åker med i bil. Jag fick testa den idag och blev jättenöjd med den. Den kostar på affären runt 400 kr men jag fick den för 150 kr. Vilken fynd!



image49


BeSafe Gravid graviditetsbälte ger fostret och blivande mamma nödvändigt skydd under graviditet, då säkerhetsbältet i bil används.

Skyddar babyns och mammans liv under hela graviditeten. Rek. från 2:a månads graviditet fram till födsel !

Ett 3-punktsbälte är väldigt olyckligt spänt över magen och fostret. I en kollision fungerar magen som en "airbag".

Med BeSafe Gravid lyfter du bort säkerhetsbältet från fostret. Använd BeSafe Gravid redan från 2:a månaden, eftersom den hindrar missfall vid eventuell olycka eller hastig inbromsning. Dessutom slipper man ifrån obehagskänslan med ett bälte direkt över magen.

Texter är kopiade från http://www.g-knapp.se/


Min illmående har blivit bättre idag, hoppas att det håller sig. Visst spydde jag imorse men inte lika mycket som det brukade vara. Hoppas att jag slipper spy, jag är redan för less att sitta vid toalett och beroende av spyhinken. Äckligt! Jag kunde må illa hela dag, men inte idag kände jag mer engerisk och piggare och glad. Vissa dagar kan jag bara ligga på sängen och orkar ingenting och gnäller och ber David hämta vatten åt mig eller nåt..

Jo, en sak kom jag på nyss. En bekant frågade mig ang hur David regerade att jag var gravid. Jo, det kan jag berätta.. När jag gjorde gravidtestet då var David lika nervös som jag. Jag kom ut och sa "JAG KAN INTE KISSA!!!!!!!" Davve log och "Försök igen och försök vara avslappnad och andas in och ut!" Jag gick tillbaka och försökte igen och lyckas kissa. Skulle vänta ungefär 3 min.. Jag satt bredvid och stirrade på David surfar på Blocket (bilar).. 1 min har gått, det kändes verkligen långsamt..2 min har gått..David och jag tittade och började skratta för ingenting. 3 min har gått bad jag David gå och kolla på testet. David vägrade och sa att JAG ska göra.. Jag skakade om hela kroppen.. Gick in toalett och tog testet då såg jag +.. Jag blev helt stum och tänkte "Är jag verkligen gravid??" Kollade på papper om igen om igen om det stämmer rätt.. Jag gick till David och bara log och visade testet. Davve tittade på testet och började skratta och sa "Rå, jag ska bli pappa!" Vi började pussas och kramas och glad för våra eget skull.. Vi planerade inte barnet, men vi har bestämt OM jag blev gravid skulle jag INTE göra abort. David har saknat att bli pappa, jag också men för längesen men jag väntade.. Men nu ska vi bli föräldrar och vi längtar efter att få hålla om våra söta unge.. Fan, jag börjar gråta..


 


Underbart

Jag vill tacka er alla som gratta mig och David som ska bli föräldrar..

Igår hade vi haft tjejkväll - jag, Lilla Anna, Nettan, Paula och Joa. Vi åt tacos och åt också gott efteråt, det var jätteroligt och vi snackade om en massa. Paula berättade mer detaljer om förlossning och hur det funkar att ammar sin barn. Jag var helt "besatt" och lyssnade, jag VET att det gör jätteont men jag tycker det blir ändå spännande. Jag längtar att få uppleva det själv senare..

Jag kan svara på er frågor som ni har frågat om en massor olika saker.

- Min mage syns inte än, bara min putmage som syns gärna :)
- Ja, jag och David vill veta kön när vi gör ultraljudet. Ultraljudet blir till december månad.
- Jag är illmående VARJE dag, och det har jag gjort i över en månad. Spydde varje morgon.
- Om jag har berättat till David och mina föräldrar, nej det är bara min mamma vet om detta. Men vi vill berätta mer personlighet. David är inte redo att berätta för sina föräldrar. Min mamma är överlycklig att jag är med barn eftersom hon har 4 barnbarn efter sina söner men nu får hon bli första gång bli mormor efter mig.

Jag har inte upptäckt om smaken skillnad eller nåt.. Men jag kan äta MYCKET långsammare än vad jag brukar göra. Godissugen är inte lika stort heller, men jag äter ibland när jag har lust. Men jag är mycket duktigare att dricka vatten oftare och oftare.. * klappar på mitt huvudet*

Många trodde att jag har slutat röka pga graviditet, men jag slutade faktsikt INNAN jag fick veta att jag var gravid. Jag mådde dåligt den 23 sept, så slutade jag röka. Sen hade Nettan födelsedagsfest den 6 okt och jag var med på festen men helt nykter för att jag hade NOLL lust att dricka alkohol. Nettan trodde att jag visste. Men det stämmer inte, jag fick veta på allvar den 11 okt att jag ÄR gravid. Det låter lite lustigt men min kropp sade ifrån innan.. Bra va? :)

Det känns lite konstig, efter jag har funderat lite.. I våras bodde jag i Stockholm och festade en massa och jag var ofta på min favorit discopub 360, jag är typ där varje helg och söp en massa och dansade jämt.. Sen orkade jag inte ens mer.. Hade inte lust att supa, drack då å då sen till nu är jag med barn. Jag blev fundersam om ödet har talat för mig att jag har "festat" färdig. Innan jag blir mamma.. Eller?? :) Men jag kommer festa igen när barnet har ammat mig klart. Jag kommer aldrig sluta dansa som jag har alltid tycker om.. Jag fick brev av Lilla Anna om inbjuden på hennes 25 år fest. den stod att vi ska ta med eget dryck men jag slipper det. Det känns lite konstigt ändå.. Jag har alltid tagit med alkohol men inte nu.. Jag kan inte fortfarande fatta att jag SKA bli mamma en dag, ta stort ansvar för ett barn. Men herregud det blir SÅ roligt :)

Äh, det får räcka för mig :)


Hemligheten är avslöjad!



Jaa, det är SANT! Jag och David ska bli föräldrar!!

Första vill jag säga att det var helt oplanerat, visst vi får skylla oss själva att inte använda skydd men vi har haft inga skydd i över 4 år men det hände nu. Kanske låter det lustigt..

Meen jag blev SÅ lyckligt, jag har alltid velat bli mamma och nu ska jag bli mamma. Ofattarbart!!

Jag fick inte mens sept månad men jag misstänkte ingenting att jag kunde bli med barn, den 23 sept blev jag jättesjuk och spydde en massa och yrsel och mamma sade att hon tror att jag är gravid. Jag sa "Nää, det kan inte vara det!" Mamma envisade och tro att jag är gravid.. Jag mådde SÅ kass samma dag vi skulle flytta till Skåne, jag fick nackspärr och illmående. Det var skit dag då.. Jag orkade inte röka, då bestämde jag lika bra att sluta.. Sen dagar har gått började jag bli misstänksam att jag kan vara gravid.. Så bestämde jag göra gravid test den 11 okt (bilden däruppe) och det blev +. Jag blev så förvånad.. "Är jag verkligen gravid????"

Sen letade jag efter MVC i Hörby, så hittade jag i vårdcentralen och jag gick dit och fick en tid 8 nov (idag)
sedan den 22 okt blödde jag en massa och jag blev SÅ livrädd att förlora bebisen.. Jag skyndade mig till mvc och berättade för min barnmorskan Lotta vad har hänt. Hon tyckte det var inte bra tecken och risken att kunna leda till missfall. Jag mådde SÅ skit och livrädd.. Åkte till Kvinnoklinken akut mottning den 24 okt, där fick vi vänta ca 3 timmar att få komma in. Sedan äntligen våra tur och kvinnaläkaren undersökte i min därnere.. Och gjorde typ vagina ultraljudet. Jag vet inte vad det heter men typ en pinne in i min därnere och såg min bebis. Jag trodde att läkare skulle kolla PÅ min mage.. Men bebisen är ju liten.. Jag är ju nybörjare.. Haha.. Jag log där och såg min lilla bebis.. Läkaren visade tummen uppe och jag fick se den rörar sig fort.. Läkaren sa att bebisen är helt frisk och vild.. Jag började bara gråta å grääääääääääääät.. Jag blev så glad...

Sen var vi färdig kom David in och såg mig försöka torka av tårar.. Jag bara visa min leende så förstod David att det var inget nåt fel.. Tack och lov..

Bebisen kommer ut ungefär runt 18 maj.. Men det kan inte vara den rätta beräkning, får väl veta mer när jag gör min andra ultra ljudet i dec månad..

Jag är vecka 12 just nu =)

Orka!!

Jag som försökte skapa eget degisn, jag kan ju inget men så blev det såhär. Inte precis vacker sida men jag orkar inte mer... Kanske jag lär mig mer senare.. Nu är jag trött på alla konstiga koder..

Blää =)

RSS 2.0