Syskonkärlek







Jag pressar aldrig Devin att få sitta tillsammans med Daisy eftersom han hade jobbig första vecka med svartsjuka mot sin lillayster, men med tiden blev det bara bättre och bättre. Idag tog han min kudde som Daisy brukar ligga när jag ammar henne, han tog den på sin knä och peka på Daisy och sa "LIGGA HÄR".

Jag blev förvånad, bad Devins gudmor Helly ta fram sin systemkamera och jag min digitalkamera och lade Daisy hos Devin, tog massor bilderna. Första bilden var han lite osäker, men sen blir han mer avslappnad och började gosa och pussas på Daisy. Sen den sista bilden lyckas Helly ta när Daisy log lite, såå gulligt!

Jag blev bara så kär att se dem tillsammans, mina barn!! Det var jag och min älskling David har skapat världens finaste och vackraste barn!

Mamma ♥ er!


Daisy



Idag var BVC här på hembesök.

Vid födsel var hon 3640 gram, sen gick hon ner till 3610 gram efter 4 dagar och nu har hon gått upp 190 gram så är hon 3800 gram nu. Min lilla flicka! Då har min bröstmjölk gjort bra jobb..

Vi pratade om att Daisy har gulaktig kletig på ena ögat, Gun (BVC) förklarade att hon har trångt tårkanal så hon berättar för oss hur vi ska göra åt det. Vi ska massera på den plats som har tårkanal bakom att försöka lossna. Vi ska göra det flera gånger om dan. Hoppas att det blir bättre.. :)

Fick lite infopapper om olika saker, sen gick hon. Ska till henne igen nästa vecka.. :)


Gravidmage



Joa har tagit bilderna på mig båda gånger när jag var gravid med Devin och Daisy. Det är inte nåt speciellt studio eller likande. Jag tycker om bilderna, de är bara ändrat till svartvitt inget annat. Äkta bilderna på mig med gravidmage.

Jag har funderat om jag saknar min gravidmage, absolut inte. Skönt att slippa den stora magen, den var i vägen hela tiden. Nu har jag min degmagen, men den minskar ialf :)

Vardagen har gått bra, Devin visar svartsjuka sidor då och då men det har gått bra.. Daisy är lugn unge, hon är nöjd för det mesta. Skriker bara när hon är hungrig eller har bajsat :)


Devin & Daisy


Min sexiga magen dagen efter förlossning :)

Jag vet att det är så många som är nyfiken hur Devins första möte med sin lillasyster.

När jag och Daisy var i sjukhuset då väntade vi på läkaren skulle undersöka henne innan vi åker hem, barnläkare upptäckte att Daisy skakar lite pga lågt blodsocker då bad hon oss att mata henne bara lite moderersättning efter amning. Det var samma sak med Devin men mindre men Daisy behöver lite mer. Min bröstmjölk har inte sätta igång ännu, men vi kommer sluta att ge moderersättning när min bröstmjölk är i gång ordentligt. Hon har inte skakat nåt alls efteråt.

Vi åkte hem, jag hade SÅ stor hemlängtan. Devin såg sin lillasyster, han regerade inte så speciellt. Han kramade om mig och sa "BEBIS DÄR!" på min magen. "Nej, det finns inte bebis i min magen!" sade jag. Han blev förvirrad och förvånad och sa "JO, BEBIS DÄR!!" Jag förklarade att Daisy är bebis, hans lillasyster. Devin log och "MIN SYSTER!"

Devin tittade när jag ammade Daisy, han visade lite sin svartsjuka sidor. Satt nära mig och lutar sig huvudet mot bröstet och kollar på Daisy lite.. Men han har klappat och pussat Daisy några gånger..



Men under natten var det ganska jobbig för mig, Daisy sov tillsammans med mig i sängen sen blev jag väckt av Devin halv 4 på natten. Han var ledsen och försökte lite att knuffa bort Daisy och sa att han vill ligga där hos mig. Jag blev ganska såld hur jag skulle lösa problem, jag var inte klarvaken heller.. Men då lade jag Daisy i hårdliften i spjälsängen, hon är tryggt där. Så sov jag tillsammans med Devin, han höll sig fast hos mig hårt. Bellman vibbade, Daisy var hungrig så steg jag upp då blev jag chockad att Devin höll sig fast på min arm och släpper mig inte. Men han sover fortfarande, jag försökte lossna bort hans hand att jag ska kunna stiga ur sängen. Han reagerade inte utan bara släpp loss mig. Jag tog Daisy och ammade henne.. Jag vet att det går väl över senare.. :)

Idag har vi besökt svärföräldrar och de fick träffa deras andra barnbarn, det var mysigt :) Sen hem och åt vi tacos och tar det lugnt. Devin är ganska trött idag, så han fick lägga sig tidigt.. :)





Många har skrivit att hon liknar Devin, ja det stämmer. Men Daisy har mörkare hår än vad Devin hade när han var nyfödd.

Daisy är mycket lugn bebis, hon blir lätt nöjd och sover, äta och bajsar :)


Förlossningsberättelse

Tänkte passa på att skriva vad dagen ser ut, jag mår bra att orka skriva..

Imorse vaknade jag halv 7 och kände något som svag värk men jag var trött då, eftersom jag har gått upp under natten och gick på toalett flera ggr. Devin kom och han har haft också sovit dåligt inatt så myste vi ihop i sängen och väckte Davve att han skulle sticka till jobbet. Men jag hade något konstig känsla inom mig, svaga värkar kom då och då.. Sen blev jag klarvaken och kunde ej somna om..

Steg upp och det känns nåt, msnade med Marran och frågade lite olika saker.. Sedan förstår jag att det är dags.. Sen blev bara värkar mer starkare och ondare, ringde Joa.

Tog magbilden, jag ljög visst er förra inlägg. Jag hade värkar under tiden.. Men måste bara ta sista magbilden :)

Joa kom till mej halv 10, hon åkte iväg och lämnade Devin på dagis så under tiden stod jag och duschade då kände jag att värkar blev bara mer och mer värre..

Joa kom tillbaka, jag stod på knä på golv och lutar mig fram på soffan och andas genom en stark värk. Helt plötsligt kände jag att vattnet har gått kl 11.20.. Jag talade direkt till Joa, smsade med Emma att hon måste skynda sig. Joa ringde till förlossning och de sade att vi måste åka in. Då hade jag 4-5 minuter mellan värkar.. Davve kom direkt från jobbet, tur att hans jobb ligger bara några min avstånd med bil :)

Stressade runt i lgh och tog allt saker som behövs medan jag bara stod och hade väldigt oooooont! Gick ner till bilen då fick jag värsta värk så jag stod kvar vid bilen medan de väntar på mig.. andas andas andas sen kunde jag komma in i bilen....

Davve körde rätt fort, jag fick några hemska värkar under bilresan.. Kom fram och Davve stack för att parkera bilen, gick in och fick rum nr 8. Fick veta att jag är öppen 9 cm, båda jag och Joa blev chockad. Emma har inte kommit eftersom hon var i tåget då. Davve fick springa som fan från parkeringen till BB, när han kom in i rummet då kände jag att jag har skitit på mig och sa "jag måste föda nu!!!!" BM kollade och sa "10 cm nu!" Jag fick ta lite lustgasen men det hjälpte ej så mycket. Så struntade jag i den. Jag fick krysta och kämpade och bara 13 min senare kom hon ut.. Jag fick bara krysta 3-4 ggr.. Vi alla var så chockad att det var alldeles för snabbt...

Daisy kom ut kl 12.13





Emma missade tyvärr förlossning, det var synd. Men hon kom efteråt när Daisy kom ut.. Emma berättade när hon kom in på förlossningavdelning så sa hon "Sofia!" en av barnmorska svarade "Jaså hon som föddes jättesnabbt!!" :)



Daisy sökte direkt efter mat och suger jättefint, amning går jättefint. Vi fick fika allihopa.



Vi fick vänta i rummet i 4 timmar, jag fick klä på mig och gick och kissade och det gick jättebra. Jag hade inget feber.. 

Daisy väger 3640 gram och 50 cm

Davve fick klä på Daisy :)



Sen sticker vi till patienthotell, här ska jag sova över natten. Joa sover över också.. Skönt med sällskap :) Så Davve kan hem Devin.. Davve körde mig med rullstolen dit..



Nu bör det räcka :) Hoppas att ni är nöjd med berättelse :)

Det är ofattbart att jag är TVÅBARNSMAMMA, helt sjukt.. Vi är också fortfarande chockad att det blev alldeles FÖÖÖR snabbt, Daisy är en raceunge. :)

Hon fick namnet : Daisy Jolene Sofia Jacobson


V 40 (39+0)



Märker att magen har sjunkit ner mer nu, hoppas snart dags :)

Jag är ganska trött idag, orkar inte göra så mkt. Ont i ryggen och det är segt att vänta... Kort inlägg idag ialf!

6 dagar kvar till BF....


MVC - 16 februari

Idag har jag varit hos MVC-besök, hoppas att det är min sista gången.

Allt såg bra ut som vanligt.
Vecka . 39 (38+6) idag
Vikt blev + 1 så har jag gått upp 9 kilo sedan inskrivning.
SF-mått (magen) blev 37 cm.
Huvudet är nere men inte tillräckligt långt neråt.
Tyvärr inte fixerad än, det var samma sak när jag väntade Devin - aldrig fixerad :)

Vi pratade om kraftig flytningar också, jag blev lite osäker ang detta men det visade att det är helt normalt när förlossningen närmar sig. Då är det något postivit :) Jag är helt redo att föda, men bara vänta tills lilltösen är också redo.

Inatt drömde jag om förlossning, det gör jag ofta på sista tiden. Då vaknade jag under natten pga kissnödig och trodde jag kände värk men det var bara en dröm då blev jag alldeles för arg och sur. Jag var väldigt besviken och suckade hårt och jag har typ svart moln över min huvud som blixtrar ner av ilska, gick in toalett i mörkret. Sen lade jag mig igen och somnade...

Det är väldigt segt att vänta, jag längtar som FAN!

Imorgon är jag inne på vecka 40 (39+0)

7 dagar kvar till BF.....


Rastlös..

Känner mig lite rastlös.. Det blir så när jag är medveten att förlossning närmar sig och nu är jag mammaledig men ändå känner jag mig rastlös. Idag har jag lämnat Devin på dagis, Davve hjälper att skjutsa oss under hans rast på jobbet. Dagis ligger inte precis nära..

Rastat Viggo, och han frös mycket. Då håller jag på att leta efter hundtäcke till honom, en vän hjälper mig med buda i Tradera eftersom jag är mycket usel på det :D Viggo har varit på hundsalong igår kväll, så blev han fint till sist. Jag brukar vårda hans päls men under graviditet har jag inte orkat så mycket. Men nu är han fin igen men det är kallt därute, hoppas att jag hittar nån fin hundtäcke till honom. Han blir 6 år imorgon :)



Jag har också hunnit fixa mina växter, byter jord och hoppas att de överlever. Jag har varit väldigt slarvig att vattna dem på sista tiden men nu får jag förbättra mig. Delade upp en växt att den blir två krukor istället så har de mer plats att fortsätta växa :)

Jag och David har rensat våra garderob, slängt 3 stora svarta påsar gamla och en del trasiga kläder till hemlösa och sånt. Jag har ändrat olika saker till annat platser i skåp då blir det lättare för mig nu att ta ut och ställa tillbaka.. Nu är våra skåpar fina och har gott om platser..

Jag har tvätt tid idag mellan kl 16-20, det blir skönt efteråt med rena kläder och jag får använda mina favorit trosor igen hahaha.. Min tröjor är lätt bli smutsigt, jag får ALLTID matfläckar på magen när jag äter.. Jag kan inte sitta fint och äta normalt eftersom magen är rätt stor..  :)

Jag vet inte vad jag ska blogga mer... raaaaastlös! :)

8 dagar kvar till BF....


Allas Hjärtans Dag ♥





Min största kärlek är till min familj!

Men min kärlek finns också tillräckligt till alla mina släkt, Davids släkt och våra vänner och bekanta. Hoppas att ni får en fin dag idag. Kärlek är alltid finnas varje dag, men idag är en tradition datum som betyder kärlek. ♥

Kram och puss på er alla! :)


Söt idag!



Idag ser jag ut så här, känner mig pigg och söt. Jag ska få en speciell gäst, min kära brorsdotter Jessica. Hon ska ju bli gudmor till lilltösen. Jag känner mig väldigt lyckligt att hon finns här i Skåne, hon har praktik som teckenspråkstolk i Lund. Så hon är här under en månad då kan vi hinna ses så ofta vi båda kan. Hoppas att lilltösen vill kika ut innan hon åker hem till Stockholm igen, hon måste få hinna träffa sin guddotter!


V 39 (38+0)





Idag är jag inne i vecka 39 (38+0)

Jaa, det är snart dags för mig. Jag längtar.. vääääldigt mycket!

Ikväll blir det min sista kvällspass på jobbet i elevhemmet, jag ska laga lite extra lyxiga middag. Flygande jakob som många elever gillar.

Jag har 60 % fastanställd jobb, men min schema är 50% så har jag 10 % eget val schema alltså mentorstid + eget tid som friskvård och planeringar. 10 timmars mentorstid per månad som man ska ha tid med sina elever att umgås och göra saker. Jag har gått mycket efter i början pga jag var illmående och sjuk. Så jag hade rätt många timmar som ligger i minus, min chef blev ej glad. Men under januarimånaden har jag lyckas kommit ikapp alla minus tid. Jag känner mig väldigt stolt att jag lyckades, min chef blev förvånad och glad. Nu slipper jag lönavdrag till februari. Tack och lov!

Jag slapp också sova på elevhemmet på de sista två veckor eftersom det finns stränga regler på elevhem om det skulle hända nåt med mig under nattstid får man inte lämna elever ensamma i elevhem då vill jag inte ta risk att föda på elevhem :) Då jag har ordnat att min annan arbetskollage fick ta min nattpass så jag tar ut min komp-ledighet som jag har samlat förut.

Imorgon blir det apt-möte på skolan sen har jag en timme kurs på tidredovisning, det har ju ändrat många saker på skolan då måste man lära sig nytt saker. Lite lustig att jag ska gå på kurs på min sista dag, jag kommer inte använda det under mammaledighet :) Men chefen vill jag ska gå, då får det vara..

Det är skönt att ta mammaledig, men jag kommer sakna jobbet ialf.. Jag trivs ju bra på min jobb! :)

Nog om jobbet..

Jag har lite blandad känslor på sista tiden, jag blir lätt irriterande och bli lätt arg för småa saker. Jag känner hur ilska kokar inre i mig för småa saker. Ibland känner jag mig ledsen för ingenting, jag dagdrömmar mycket om min lilla bebis eftersom jag längtar mycket. Jag oroar mig att bli tvåbarnsmamma, jag är rädd att Devin ska bli bortglömd. Mycket negativit i mina tankar - måste sluta med detta och vara postivit istället och jag ska tänka att det ska bli bra.

Jag är ju en supermamma till Devin då kan jag vara dubbelsuper mamma till båda barn! :) Haha

13 dagar kvar till BF...


Äntligen!!

Idag har vi varit hos doktor i Eslöv och undersökt Devin, vi har misstänkt rätt länge att Devin har polyper och förstorade mandlar som jag har upptäckt. Men det har dröjat rätt länge med läkare å sånt, men vi var envis att få honom undersökt!

Idag kollade en läkaren och det visade sig tydligt att han har båda polyper och förstorade mandlar och han ska få opereras bort båda, jag blev så glad. Devin ska kunna andas normalt, han kunde inte andas så bra genom näsan samt är mandlar stora också. Devin snarkar rätt högt och han kämpar oftast att andas. Det var inte roligt att se.. Men inom om några månader ska han slippa det, det är jag väldigt lättad över.

David ska följa med honom, jag skulle inte klara se honom sövas ner. Jag skulle gråta sönder mig själv, samtidigt har jag en bebis att ta hand då får David följa med. Vi väntar på kallelsebrev att han ska opereras i Ystad.

David och hans lillebror Robin har haft det och de har haft opereras bort polyper, då är det inte konstig att Devin fick ärva det.

Nu är jag väldigt glad! Vi har rätt hela tiden, vi föräldrar vet ju bäst!!!


Svullna fötter

Jag satt och tittade på gamla bilderna, när jag var gravid med Devin. Jag kommer ihåg min hemska svulla fötter. Men här gången har jag inga svulla fötter men det kan hända ändå mycket på sista tiden innan förlossning men så länge har jag inte fått. När jag var gravid med Devin fick jag svullna fötter redan vecka 36 ungefär.


Svulla fötter när jag var gravid med Devin.. Haha fyfan! :)

Det är mycket skillnad med båda graviditet, det är lättare med Devin men då den tiden klagade jag mycket men nu här gången är värre så jag klagar ändå igen :) Jag hade inte foglossning med Devin, jag hade ont bara de slutet veckan innan jag föddes Devin. Men här gången kan man glömma, fyfan. Jag spydde en massa och gick ner en massa kilo och smärtan också. Men en sak är lika med båda graviditet är halsbränna, förra graviditet drack jag mjölk att ta bort halsbränna men nu funkar det inte här gången så jag äter medicin mot det. Det är min bästa vän! :)

Här i veckan har jag min sista arbetsveckan sen på fredag slutar jag och börjar mammaledig nästa måndag. Jag längtar väldigt mycket, det är ganska tungt att jobba..

Jag har mycket förvärkar på sista tiden, hoppas hända nåt nästa vecka eller nåt :)

16 dagar kvar ill BF!


BB-väska

Jag har dröjat på att packa BB-väska, men idag bestämde jag att börja packa ner allt som behövs. Det blev större väska än förra gången förlossning men efteråt tänkte jag på att jag hade glömt flera saker förra gången därför här gången har jag gått genom mer noga.


Klart packat :)


Min packlistan som jag har hittat på någon hemsidan sen ändrade jag om den till min egen listan.. Som ni ser längst upp kommer vi packa samma dag vi åker. David kommer behöva ha något att dricka och äta att orka med mig under förlossning.. David kommer inte övernatta på patienthotell med mig, som förra gången. Han gillar inte sjukhuset då här gången ska Johanna göra mig sällskap under patienthotellet :)

Idag sjukanmälade jag mig från jobbet eftersom jag har sovit hemsk dålig inatt, och kände att hela min kropp är helt stelt och ont. Så vi ska ta det lugnt idag :)


V 38 (37+0)



Magen har sjunkit ner, så jag kan andas normalt. Men nu går jag ofta upp och kissa under nätter.. Jag mår bra, inte illmående heller. Det brukade jag bli ibland förut men inget konstigt. Jag har inte förbreda mig att packa BB-väska ännu, men det borde jag göra snart. Men jag har ialf handlat amningkupor, bindor till mig, blöjor och näsdroppar. Jag har inte köpt amningbh än, jag får vänta tills min bröst är fylld med mjölk då kan man prova och köpa bh. Jag har råkat köpa för småa bh, då inget idé här gången :)

Jag kan inte sluta tänka på att det närmar sig, jag längtar väldigt mycket. Samtidigt oroar jag lite om jag kommer ens hinna till BB, en vän till mig har fött sin dotter hemma i deras hus med deras andra dotter. Jag hade ganska snabb förlossning förra gången, jag oroar mig också om Joa och Emma ens hinna komma dit med mig. Jag oroar mig om vi skulle åka på dagstid när det är typ rusningstrafiken, det brukar vara mycket kö mot Lund, jag är rädd att föda i bilen mitten i motorvägen. Jag HOPPAS att vi åker under natten som förra gången, tomt på vägen så Davve fick bara gasa i botten helt lugnt på vägen! Jaa, sånt oroar mig just nu. Värst när man inte ens vet vad som kommer hända..

Får väl tänka postivit och hoppas att lilltösen tänker samma som mig :)

20 dagar kvar till BF!


MVC - 2 februari

Idag har jag och Devin varit på vårdcentralen hos MVC, träffade tolken. Vägde mig och tog urinprov sen gick in och vi pratade med barnmorska. De vanliga frågor å sånt, jag berättade att jag är mer pigg och orkar mer att göra saker än tidigare men jag har fortfarande ont i ryggen när jag har "jobbat" för hårt. Hon läste min födselplan som jag ska ge till förlossningavdelning när jag ska föda, hon tyckte den såg bra ut och sade att det var bra att jag är tydligt på vad jag har önskat mig. Jag har gått upp 4 kg.. Jag har gått upp bara 8 kg här gången..

Lade mig och barnmorska kände på magen, det kändes inte skönt när hon rörde på magen eftersom det känns trångt i magen. Huvudet är nere och är ruckbart men nästan fixerad sa hon, mätade och det visade sig 36 cm och ligger precis under den över "normal" kurvan. Så magen är rätt stort om jag skulle jämtföra med min förra graviditet.

Hjärtljud ligger på 148.. Annars allt såg bra ut.. Jag gick in till VC och gav blod, det var en annan person som tog min blod pga min barnmorska har svårt att hitta som kan ta blod från mig. Men vi gick in på VC och det var en bitter tant, jag förklarade att barnmorska har alltid svårt att ta blod från mina armar så de brukar ta blod från min hand istället. Hon surade och sa "Ja, men armen gör man mindre ont än på handen. Jag ska kolla på din arm ändå!" jag suckade och hon letade efter blodkärl på min arm och "där finns ju tjock kärl!" med kall blick mot mig.. Hon stickade in nålen på min armen - "FYFAAAAN" tänkte jag, det är VÄRRE ONT än på handen!!!!!!!!!! Jag sade till henne att det gör mer ont än på handen! Kärringen bara himlade med ögon och sa "äsch!" 

Jag blev så sur och bara gick därifrån när vi är klara, jag sade inget hejdå eller nåt..

Nu känner jag mer trött och slö, jag har haft tvätt tid imorse mellan kl 8-12 och jag har fixat att slängt mina gamla kläder och fixat mycket här hemma och nu måste jag fortsätta fixa rent i köket och annat. Jag kommer vara "död" ikväll :) Jag har också handlat mat efter MVC, då passade Devin på att sova lite stund i vagnen. David beställde chilikassler till middag då får han det ;)

Nu är Devin arg, han vill ha mellansmålmacka :)


Min egen tävling..

Jag är glad att det är många som delta min egen tävling, varför jag har denna tävling. Jag har funderat och kom på en idé att göra min blogg lite roligare och mina läsare kan tycka det är roligt att tävla.

Tävlingen avslutas självklart när jag har fött, då är den rätta datumet. Efter förlossning när jag har kraft och ork då kommer jag gå genom vem som är vinnare, om det blir fler vinnare på samma datum då fixar jag nytt tävling åt de som vann denna datum. Det ska bli roligt att se vem som vinner!

En sak ska ni veta att överraskningspresent är personlighet av mig, det betyder inte att det blir en dyr present utan jag gjorde tävling för skojs skull med min egna pengar..

Idag har jag ledig, Devin är också hemma idag eftersom han har inte sovit så bra inatt så han fick ha ledig från dagis och gör mig sällskap i tvättstugan som jag har tid mellan kl 8-12 idag. Sen kl 13 ska jag vara hos MVC då får Devin följa med för första gången, det blir roligt att se hur han reagerar.. Det blir en lugn dag idag..


RSS 2.0