V 38

image161Det blir bara närmare och närmare till den stora dagen, jag börjar bli mer nervös och jag tänker på det hela tiden "när blir den stora dagen?"

Jag har gjort en bild med alla magbilderna från v 20 till idag, men den visar jag er senare när jag har fött :) Den är cool för att man kunde se hur man utvecklar från vecka 20.. Jag märkte när David tog bild på mig imorse att min mage har stunkit mer nere än tidigare. Bristningar blev bara värre och värre, den syns om jag står framsidan. Men ni behöver inte se den i alla fall :) Haha

Bilden togs idag, jag såg nästan nyvaken men det var jag. Haha!

Jag behöver inte skriva mycket hur jag mår och sånt, ni flesta vet ändå redan de vanliga. Vatten i kroppen och smärtor och sånt. Men jag mår ändå bra oavsett allt :)

Idag är det valborg, vi ska vara hos Henkes och Joas hus. Grilla goda mat och umgås med vänner och kära, det blir nog jättemysigt. Jag har missat valborgs elden i flera år för att jag bara festade och söp och struntade i det. Men i år blir det mer annorlunda, jag ska se valborgs elden och är spiknykter men det är ju självklart! :)

Nico och Sara blev stolta föräldrar imorse, det blev en flicka. Jag KAN inte sluta tänka på det eftersom jag och Sara är ungefär 2 veckor skillnad och jag tänker "Nästa gång är det mitt tur!!" Haha.. Jag är såå glada för Nicos och Saras skull och de slapp vänta och dottern kom ut 5 dagar för tidigt :) Hoppas jag också slipper det, men det är inte jag som bestämmer..

Trevlig valborg idag, drick lugnt! :)

Kramar!


Helgen..

Jag var i Stockholm under helgen, det var kanon. Vi åkte först till Nynäshamn, hos EK och Nettan. Jag fick träffa deras söner, jag blev visst chockad att de är så stora, den andra son minns jag honom bara 3 dagar gammal och nu är han stor pojke som springer i sin gåstol :)

Vi fick baby bilstol och badbalja och mjuklift av dem, och en massor småa och söta kläder men flesta kläder är bara lånad. Men det spelar inget roll för att ungen växer ju jättesnabbt. Men det är ju bra så jag slipper att handla kläder och så.. Det var kul att umgås med dem, killar satt uppe och snackade BARA om bilar (volvo) Haha.. Jag och Nettan pratar om en massor saker, hon gav mig tips och så. Det är spännande, jag minns Nettan med stora gravidmage medan jag var inte gravid men nu träffas vi igen och är tvärtom.. Jag har stor mage och hon har helt plattmage.. Haha..

På lördagen åkte vi hem till Dalarö hos min pappa, umgås lite och då kommer Eva och hennes kille Henke till Dalarö. Det var askul att ha dem hos oss, vi åt och umgås och pratade om en massa saker.. Eva, tack att du kom till Dalarö :) Puss på dig!

Jag sov skitdålig från lördag natt till söndag, jag trodde NÄSTAN att jag hade värkar. Jag har jävla ont, men det var inget nåt värk utan ngt annat.. Jag vaknade flera gånger under natten och hade svårt att röra på mig, mina händer var helt döda. Ni vet hur man känns när tex fötter sover.. Det hade jag i båda händer, de såg lite blåa ut och jag var tvungen att skaka om händer för att få liv på dem.. Det var SÅ irrieterande!! Sen när jag har vaknat på söndagen morgon och mina händer var SÅ svullna så jag hade svårt att röra om dem.. Jag kunde inte teckna "G".. Det gjorde förbaskat ont.. Usch!! Sen kände jag att dagen är helt förstörd och jag känner mig ledsen och deppig, mamma kom till pappa med lunch och uppmuntrade mig. Mamma är visst duktig på det, jag blev gladare och piggare.

Vi åkte hem till Skåne, resan är jobbigt men skönt när man kom hem till våra lägenheten. Här känner man mest hemma.

Idag kände jag lite extra söt..

image159



Längtan blir bara större och större, när kan du kommer ut???????

image160

Jag var på ultraljudet i fredags, det har dröjat rätt länge. Men i fredags fick jag äntligen kallelse till rutinkontroll ultraljudet. Bebisen var stor så det var lite svårt att se men vi lyckades att få 2 bra bilderna på bebisen, den första kanske kan ni se bebisens näsa och munnen.. Den andra profil, det kanske se lite konstigt pga han ligger ju nere.. Bebis vägde 3160 gram och risken att han blir runt 3700-3800 gram om han kommer ut den 20 maj.. En stor bebis ;) Vi längtar efter dig!!!

V 37

image154Det har bara rullat och rullat som vanligt. Men vet ni vad? Jag är "mammaledig" från idag, men jag är fortfarande inskriven hos Iris Hadar fram till maj. Jag ska till Iris Hadar på måndag pga möte med min handläggare, jag kommer fortsätta jobba med engelska genom mail med min lärare och det är ju inget problem.

Bilden, jag ser för lustigt ut. Men skitsamma, men det märks fan hur svullen jag är. Usch!! :D

Jag var på föräldrakursen idag med David och paret Seyffart, det var roligt och intresserant. Vi fick öva med andning, så nu vet jag hur kan jag lindra lite värken med andning och lära mig att bli avslappnad och så. Det var massor skratt under kursen, Davve var lite knasig av sig :)

Jag funderar också vad man ska packa till förlossning, men jag har lista härhemma så jag ska se vad jag ska packa.. Jag ska också handla hem bindor och småsaker, så det blir klart..

Det är mer och mer tuff för mig för kroppen, jag känner mer och mer smärta men jag kämpar ändå. Jag är medveten att det närmar sig, jag funderar hela tiden när blir den stora dagen? Jag är nervös och orolig men samtidigt känner det så spännande. Jag har också börjat fundera vad förlossningsplan, jag kan skriva lite vad min önskemål. Kanske blev det helt annat men det är ändå bra att skriva i alla fall. När det gäller smärtlindning medel och sånt, jag är öppet för det. Jag är inte rädd för sprutor eller nåt, visst kan det vara lite obehagligt men det är inget fara.

Idag var Linda, Jeanette och Lilla Anna hos mig och vi åt mat tillsammans och tittade på Top Model. Det var roligt att ha er här hemma hos mej. Tack!!! :D

Till det sista, jag måste säga. HERREGUD det är SÅ många som är gravida nu. Jag fick bara veta att det blir fler och fler som är gravida. Det är himla roligt att många barn kommer till världen här året.. Babyboom 2008!! ;)

MVC

Så man har varit på MVC besök imorse, det har gått bara fint som vanligt. Jag gick upp 3 kg till, det blev runt 17 kg från början till nu. SF-mått blev 33 cm, den har gått lite ner men ändå normalt. Huvudet är inte fixerad ännu :) Men den har kommit långt ner iallafall sa Lotta.

Gav också blod, de kollade också sockervärde och det var perfekt.. Skönt att höra! Jag ger ofta blod för att jag har ju RH negativ blodgrupp.. Inte många i Sverige har det..

Det blir bara mer och mer tufft när det närmar sig, det gör ont när man promenerar jag kunde nästan känna hur huvudet trycker ner, vätska i fötter är inte skönt att gå.. Usch!!

Nu längtar jag att åka hem, är ju i skolan just nu. Ont i rumpan! :/

Martina

image153

Grattis, min söta Marran!

Jag är glad att du är en av min närmaste vän, jag har alltid dig i min tankar. Jag har många roliga minnen med dig, jag har tänkt lägga ut en världens roligaste bild på oss men jag hittade inte den :( Den bilden får väl duga ;)

Jag SAKNAR dig alltid!

Njut av din dag idag! Vi ses snart! <3<3

ME <3 YOU!!

Ultraljudet

Glömde nästan att berätta att jag har fått kallelse till ultraljudet den 25 april kl 9.20. Det blir roligt, jag vet att man kan inte se så mycket på bebisen men det är ändå skönt att jag har fått tid så man kan veta hur barnet mår och sånt. 

Idag har vi grillat mat, det var så himla gott. Vår har kommit, hoppas att det håller sig fortfarande. Jag hade bara t-shirt och vår jacka och svettas som en gris.. Uhh! Jag var på Östervångsskolan idag på besök andra gången, jag följde med en lärare på hennes lektion. Framtidsjobb som lärare (?) mm, tror inte...

Nu har jag tyvärr blivit riktig LESS att vara gravid, jag är SÅ LESS att gå som en kärring, ont överallt i kroppen, ha samma kläder jämt, att sova dåligt och massor annat skit. Jag har börjat SAKNA att shoppa kläder i MIN egna storlek. Jag saknar att använda jeans, har inte använt nästan hela graviditet. Bara min svarta sammetbyxa som jag har två st, jag tvättar och använder bara dem just nu. Jag hade fler byxor men nu när jag har fått vatten i kroppen så ännu fler kläder är för liten. Jag orkar inte. Mina vänner som har fått barn, de pratar hur mysigt att ha bebis, då känns som det blir LÄNGRE tid för mig att få ut skitungen. Jag LÄNGTAR att få träffa MIN SKITUNGE!!!!

Tanken att få hålla, pussa och titta på en människa av MIN kött och blod.. Jag HOPPAS att Vilde kommer ut den 7 maj, min och Davves 5 årsdagen. Det blir nog en världens bästa present då :)

Vilde, kan du vara söt och komma ut den 7 maj??? *blink* hahaha

LYCKLIGT!!!!!!!

Jag är SÅ glaaaaaad!!

Jag skulle ha haft möte i tisdags med min mentor och af-handläggare i Iris Hadar, men jag var sjuk då men min mentor berättade mig nyss i skolan. Först hon sade "Du har TUR, du har en skitbra handläggare på AF!" Jag blev lite fundersam vad hon menade.. Hon förklarade och jag blev SÅ lycklig!

Jag har beslutat att ta mammaledig den 24 april, jag har talat till försäkringskassan att jag kommer att ta föräldrarpenning snart. Jag är egentligen inskriven hos Iris Hadar fram till 16 maj. Min af-handläggare var orolig hur min ekonomi ska se ut, men jag sa att det var fixat. Hon tyckte det var ONÖDIGT att jag skulle ha föräldrarpenning INNAN jag föder. Så hon sa att jag får fortfarande ha aktivitetsstöd fram till 16 maj även jag får vara hemma, så jag fick spara en månad föräldrarpenning. Jag fick jobba några uppgifter hemma och komma på några möte men annars får jag vara hemma. Herregud, vad glad jag blev!

Så jag får spara fldpenning, skönt! Så jag ska börja med fldpenning den 19-20 maj typ.. Lyckligt!!!

V 36

image152Veckor har bara rullat, jag är lite fortfarande sjuk. Men mycket bättrevägen nu när jag har vilat och vilat så mycket. Det närmar sig hela tiden, jag blir bara mer nervös. Det känns också mer och mer tyngare i magen, jag har svårt att sova, så fort när jag skulle vända till andra sidan kände det som bebisen sov SÅ gott så kroppen är helt avslappnad och den faller snabbt ner, det gör förbaskat ont. Jag MÅSTE bara hålla om magen när jag skulle vända till andra sidan.. Det känns också mer och mer trångt i magen, imorse tryckte den skitunge precis under min revben och jag var tvungen att skrika och det gjorde fan ont. Tur att jag var ensam hemma och alla grannar är på jobbet.

Det suger också att vara sjuk när man är gravid.. Jag har fått halsbränna, det är också skit. Jag rapade ofta och det kom äckliga smaken, jag försökte dricka vatten och tog några isglass som jag har hemma för att kunna ta bort smaken men det hjälper inte. Jag vet att det finns tabletter i apoteket att köpa, men jag spar hellre pengar till annat nu fram till mina pengar kommer. Jag får väl plåga ett tag till.. *skrattar*

Min munsår börjar läka sig, jag är känd för munsår. Jag hatar det, men jag måste tacka att det finns plåster för munsår så jag kan fortfarande pussa David :)

Viggo ska snart lämnas in salong och badas och klippas, jag längtar. Det blir riktigt kort päls, det skulle bli skönt för honom att slippa de långa päls som han har just nu. Jag ska raka också av hår på öron då ser han mer manligt ut :)

Jag drömde också konstig i natt, att jag är ute med barnvagnen och då kom Davids moster till mig och sa att hon vill se bebisen. Jag visade stolt men bebisen finns inte i barnvagnen. Jag blev SÅ generad att jag har glömt bebisen hemma. Jag sprang hem och såg bebisen sov gott i sin säng.
Hahahahaha, knäpp dröm! :D


Äh, nu ska jag gå och fixa i sovrummet. Byta till rena lakan och gör lite ordentligt innan Top Model ikväll.

Heja heja Heather!!!


Sjuuuk!

FYFAN! Det suger att vara sjuk, jag mår så skit. Jag är förkyld och har munsår på munnen, öm i kroppen, huvudsvärk och jag har fått vätska nästan hela kroppen. Jag KUNDE SE hur svullna mina händer och det känner så OBEKVÄMT!

Varför måste jag bli sjuk????

Vetefan, nu går jag tillbaka till sängen och kryper in och sova. Jag får väl ta med hel rulle toalettpapper för min äckliga förkyld näsa, Viggo får väl ligga bredvid mig och ta hand om mig.

Krya på mig själv! :(:(

Engla

Jag och David tänder ljus för dig, den lyser vacker vid våra fönster. Vi tänker på dig!

image151

Vila i frid, Engla!

V 35

image150
Ny vecka, nu igen :) Det har inte hänt så mycket nytt, jag fick svullna fötter. Men de har svullnat ner när jag har lyssnat på era tips och ha fötter så högt som möjligt och det funkade bra. Nu kan jag ha min egna skor utan kännas lite trångt. Men jag har börjat få halsbränna, och det smakar piss! Fyfan.. Men det dyker ibland i korta stund.

Jag har funderat lite om några saker, hur folk regerar på olika sätt. En del blir sårad om man blir kallad tjockis under graviditet, jag blev inte sårad när min storebror kallar mig tjockis. Jag brukar skriva att jag är tjock medan andra skriver till mig och säger att jag är INTE tjock utan gravid, men jag skämtar ju lite. Det är mitt kropp, jag får skriva om jag är en tjockis men jag VET att jag är inte det. Samma sak med svullna fötter skriver jag "feta fötter" för att jag tyckte det lät roligare. Det är ju mina fötter då får jag skriva vad jag vill.

Jag känner mig alltid vacker med stor mage, jag kan inte sluta att titta på mig själv vid spegel :)

Jag har märkt också att jag har fått lite bristningar, förut var jag rädd att få dem. Men nu bryr jag mig inte lika mycket, jag smörjar in mig på mage varje dag. Men alla kan inte få lika tur, de syns inte så mycket. Bättre lite än FÖR mycket på hela magen, det är inte vackert. Men man får räkna med ibland att man kan inte få vad man önskar sig, man får bara accpetera det.

Jag var på andra gång föräldrarkursen idag, det var roligt. Barnmorskan berättade om vad finns för smärtlindring till förlossning, så jag och David ska diskturera lite om det. Jag är inte rädd för sprutor, jag är öppet för olika förslag. Jag tycker det spelar inget roll vilken smärtlindring jag har tänkt ha, jag får samarbeta med barnmorska och prova fram vad det är bäst för mig.

Vi pratade också om andnings övning, vi fick prova lära oss hur man andas. Blivande pappor fick också information vad deras "läxa" om vad deras uppgift att göra när vi kvinnor som ska föda. Det var roligt, massor skratt i salen.

Heejdå :)



Tack

Tack för er alla tips ang svullna fötter, det har gått ner men det finns risk att jag kan få svullna fötter igen.

Jag har mejlat min barnmorskan om det går att sjukskriva mig, jag tycker det känns jättejobbig att gå till skolan. Jag får ont i rumpa eftersom jag sitter mycket i skolan, jag får ont nästan hela kroppen och jag kan inte vara riktig koncentrad på skolan länge. Jag är ALLTID trött, jag är ofta andfådd och har svårt att andas. Det känns som jag har sprungit i hundra mil och blev helt utmattad även när jag har inte gjort nåt.. Jag har också skolios, det är ryggen som jag födde med. Den är inte rakt. Jag orkar inte precis förklara vad skolios är, men det är ryggen som är inte rakt. Så jag kan få oftast ont i ryggen än de andra...

Jag vill helst slippa ta föräldrarpenning INNAN jag föder, men får väl se om det går. Hoppas att David har bokat ett mötet med försäkringskassan med teckenspråks tolk som de kan hjälpa oss med föräldrarpenning, jag fattar ingenting på deras hemsidor. Så det känner bäst att vi kan möta den person som kan förklara för oss hur man tar föräldrarpenning och jag kan se hur mycket exakt jag kan få varje månad. Jag vill vara beredd och säker och klarar i hela månader och så, att ha barn är inte billigt.

Jag längtar till nu i helgen, då åker vi till Göteborg. Äntligen får jag träffa några söta människor som jag inte har träffats på länge.

Jag längtar också att åka till Stockholm typ slutet av april, men tyvärr kan jag inte träffa så mycket folk jag har annat vitkigare ärende att göra samt orkar jag inte göra så mycket tex gå till stan och fika eller nåt.. Jag har inte så mycket kraft för det, samlar hellre till förlossning ;) hihi.. Pappa ger oss diskmaskin, men vi ska se med våra hyrvärd om vi får ha diskmaskin i våra kök. Åhh vad jag längtar efter den, så slipper David diska varje dag :)

Ähh, nu ska jag inte babbla skit.. Imorgon kommer jag blogga igen.. Ni vet nog varför :P

Feta fötter

Faaan, jag har fått lite vatten i fötter. Jag upptäckte dem några dagar sedan, jag tyckte att den vänstra foten kändes konstig så jag kollade och tog bort strumpor och såg att den vänstra foten var större än min högre.. Herregud..

Davve skrattade bara åt det.. :P

image148


Jag vet inte om NI kan se om de är feta nu, jag ser mina fötter varje dag och jag vet hur de ser ut..


Tips att få svullna fötter minskar??  :)


Torsdag

Härlig med helg imorgon, jag får sluta vid lunchen imorgon *glad* Jag somnade nästan framför datan idag, jag har övat med teori för trafik. Jaa, jag har börjat plugga teori. Jag måste ha körkort.. Jag ska fixa tillstånd att övningsköra med Davids storebror Henke. Men jag ska ta automatisk körkort eftersom jag har nån konstig slag fobi för manuell växel, jag fick bara ångest. Jag VET att man kan öva att övervinna sin rädsla, men det TAR tid. Så jag bestämde mig att ta automatisk så jag kan få körkort så snart. Jag bryr mig inte om jag INTE får kör växel bilar, jag vill helst slippa det. Jag gör det för eget skull, men OM jag bor i Stockholm skulle jag inte skaffa körkort så fort men här i Skåne har inte världens underbaraste kolletivs trafik så det är bättre att ha körkort..

Jag längtar att få rosa kort en dag, och äga en automat bil.

Magen känns mer å mer tungt nu, det är jobbig att stiga upp från sängen eller soffan. Jag känner mig som en gammal kärring, det kan kännas ibland spänt i mage. Förvärk?? Men vet ni vad? Jag upptäckte igår kväll att mina fötter börjar bli feta.. Jag kan fortfarande använda mina skor men det känns ibland trångt i dem. Hur gjorde ni när ni fick svullna fötter??

Jag har ont i rumpa, foglossning? Ehum, jag fattar aldrig de konstiga ord.. Jag har bara ont i rumpa om jag sitter för länge men jag får ont i fötterna om jag går för mycket. Uhh!! Ont i ryggen.. Det känns som min kropp är ruttet gammal kärring som kroppen går av snart :D Haha, men jag överlever i alla fall!

En fråga, slutade ni direkt med järntabletter när ni har fött??

Det ÄR underbar att vara gravid men ibland kan det känna SKIT!!

Mörka bröstvårtor, svarta bajs efter all järntablatter, massor spyor, alla smärtor i kroppen, glömsk, konstiga humör, extra känslig, lätt att bli svettig och lukta illa, man kan inte raka sina egna ben och därnere, kan inte bära tunga saker, klumpig, svullet kroppen, kan inte sova på mage, inte kunde sova HELA natt utan att gå på toaletter, känsliga luktsinne, äckliga mardrömmar,  det finns nog mer men jag kommer inte på nåt..

Haha.. Låt inte det skrämma er, det är INTE SÅ hemsk som det låter.. Det är mysigt att vara gravid även allt de skitsaker jag skrev.. Speciella när Vilde sparkar så glömmer man bort allt dåliga saker.. :) Jag vet när man har fött så glömmer man allt smärtor och dåliga saker.. :) Åhh, vad jag längtar att få hålla våra unge! 

Men det är en del av graviditet, VI kvinnor får uppleva olika sätt under graviditet. Men det är ändå underbar upplevelse, tänk er..

Jag tänkte på mig själv, jag minns i början hur jag mådde skit. Jag spydde en massor gånger nästan 2 månader i rad, jag var LÄTT bli arg och skällde på Davve en tusen gånger, jag grät också en massor gånger... Jag var FÖR känslig, om Davve säger att jag har gjort nåt småfel så började jag bara gråta.. Det var jobbigt i början, sedan lugnade det sig och det blev som vanligt men nu börjar det bli tufft med smärtor men jag vet att det går över sen. Det är en del av graviditet och det är normalt..

Mamma saknar dig, Vilde <3


V 34

image147

Magebild vecka 34, bara 6 veckor kvar.

Tack, ni alla som tipsade om bindor. Så jag får vara beredd om jag kommer blöda så mycket efter förlossning.

Idag har jag varit i Eslöv på föräldrarkursen, det var intresserant. De visade en film hur föder bebis och sånt och berättade om olika saker, det är också härligt att se flera tjejer med stora mage.. Vi fick olika råd och tips vad man packar och sånt, jag har redan fått en del information men det är alltid bra att få det igen ibland. Jag har också funderat lite vad förlossningsplan som vi kan skriva våra önskemål, jag har bestämt att jag vill inte ha folk som studerar sig till barnmorskor ska komma in och se hur min förlossning. Men kan ni vara så söta och berätta vad ni har önskat er innan ni har fött, vilken smärtstillande och så.. Jag känner att det är svårt eftersom det är vårt första barn och jag kan inte svara hur en förlossning kommer att känna, det kan jag svara efteråt..

MVC

Man har varit på mvc besök idag, det har gått bara fint som vanligt :)

Jag har gått upp bara 1 kilo till, 81 kg :) Magen har också växt 1 cm till, 31 cm nu och huvudet är nere men inte fixerad. Hjärtat var 150 slag i min, det var mysigt att känna ljudet. :) Lotta talade också om att jag ska ge nytt blod nästa gång vi ska träffas. Blääh! :(

Lotta gav oss också några papper om vad vi ska packa inför förlossning och se vem blir våra BVC, vi gick tillsammans till BVC avdelning då där träffades vi våra BVC och Lotta informationerade henne hur funkar att beställa tolk och de sade att Gun från BVC ska göra hembesök hos oss. Det känns skönt att se hur det funkar så vi kan känna oss beredd, vi ska maila Gun så fort vi är hemma från förlossning. 

Jaa, det närmar sig hela tiden. Imorgon blir jag vecka 34, det har gått rätt fort.. Imorgon har jag föräldrarkurs i Eslöv som jag ska gå med 4 gånger, det blir nog spännande. Jag ska ha möte med Iris Hadar med min AF-handläggare Annelie om hur det har funkat och jag ska tala vilken datum jag vill sluta på skolan. Jag har önskat mig den 23 april, en onsdag. Det blir ungefär 1 månad innan beräkning till förlossning, jag tycker det är lagom. Magen har blivit mer och mer tungt nu, jag har svårt att sova hela nätter. Jag vaknade varje gång när jag ska vända till den andra sidan, jag måste "bära" magen och kämpade att vända eller jag blev väckt av Vilde som sparkade hårt under natten. Men det har ej hänt så ofta ialf, jag vaknar också oftaste 2-3 ggr för att gå på toalett. Ibland vaknar jag att det var FÖR VARMT i rummet även jag har bara lakan som täcke över mig. Jag har tagit bort täcke i lakan nu för det är FÖR varmt, jag önskar ibland kunna öppna fönster men jag vill inte bli förkyld :)

Vill också berätta, igår hämtade vi hem spjälsängen. Vi lånar sängen från Davids moster, det blir bra. Vi fixade sängen och bäddade direkt när vi kom hem :) Spjälskydd skulle jag velat ha nytt, men får köpa senare när jag har tid :) Jag har också antecknat vad vi ska handla, jag glömde nästa skriva att måste köpa bindor till mig. Lotta sa att jag kan blöda i några dagar när man har fött så jag måste köpa egna bindor.



Imorgon skriver jag nog på blogg om föräldrarkursen + magebild v 34 :)

RSS 2.0