Kärlek är stort!

Jag har känt svaga sparkar och rörelse i min mage, det är fortfarande ofattbart att jag ska få andra barn. Det är så spännande att bli två barnsmamma till nästa år.

Kärlek är rätt stort för min sambo och Devin + våra ofödda bebis. Jag glömmer inte våra hund Viggo också, här i min familj växer med kärlek. Jag är så lyckligt!

Devin är ganska trotsig just nu, han vill helst sova i våra säng än sin egen säng. Det började med att när han var sjuk så fick han sova hos oss att få våra trygghet men sen vill han inte släppa loss, så det är kämpigt varje kväll att få honom lägga sig. Det kommer ju nya faser som alla barn går genom, han testar oss mycket och är bestämd och visar vad han vill.. Fortfarande lika kräsen för mat, men hoppas att det blir bättre med tiden.

Imorgon efter jobbet ska jag shoppa kalsonger/boxer till Devin, vi försöker uppmuntra Devin att försöka kissa i pottan. Han har inte blivit redo men vi ska försöka igen och se om han vill försöka. Jag ska också köpa en stor papper som jag har tänkt sätta upp på någon dörr, om han lyckas kissa så får han stjärna på tavlan. Hoppas att det funkar. Det blir nog jättespännande att försöka!

I fredags har jag överraskerat min sambo, han följde efter gps mot Malmö. Han hade ingen aning och bara följde som gps visar, stannade i Malmö och tittade omkrits sig och pekade på hotellet. Jag sa ja, det stämmer! Han blev chockad, jag bokade en natt på First Hotel Garden i Malmö för oss själva. Vi åt på Jensen Böfhus också sen umgick tillsammans hela kvällen och njöt av härliga frukostbuffe dagen efter.

Devin fick sova över sin kompis Natalie och hennes mamma Paula över natten. Devin är nöjd och hade roligt hos dem, det känns bra för oss också :)


Ultraljud!

Vi har varit hos ultraljud idag i Lund, jag var riktigt nervös innan. Davve slutade jobba halva dag idag för att vara med mig på ultraljud, jag var hos svärmor efter jag har lämnat Devin på dagis och hon retade mig om tänk om jag ska ha tvillingar :)

Jag och Davve hade tid 13.30 och vi var lite sent pga svårt att hitta p-plats, vi letade överallt men tills sist gav Davve upp och parkerade på en handikappad plats. Jag var rädd om böter.. Men vi sprang in till ultaljud och vi fick två tolkar, två tänkte jag men en av dem är ny anställd så den andra är med som stöd.

Jag låg på sängen och jag var nervös!

Kvinnan kollade, vi såg bebisen. Glad blev jag, hon kollade noga överallt rygg och ben och hjärnan och bebisen är helt frisk.

Vi fick veta könet, men det är inte 100% säkert men hon sa en kön två ggr. Vi ska kolla igen sen vid rutinultraljud runt när jag är v 33.. Men det var kämpigt att få se kön, bebisen hade ben i kors och foten döljer sin köndel och jag fick lyfta upp rumpa och skakades loss mig rumpa och mage och jag fick skratta hela tiden och alla skrattade.. Haha fånigt kände jag! Men ändå kul! :)

Bebisen är mycket lugnare än vad Devin var och bebisen är en blyg bebis sade kvinnan som kollar på mig :)

Bjuder på bilderna så ska jag förklara :)


Ni ser väl bebisens fötterna :)


Bebisens profil, det blev inte riktigt bra bild eftersom det var ganska svårt. Men ni ser väl bebisens fötter uppe framför ansikte :)


Ryggen där :)


Framsida på ansikte, ni ser väl handen där tummen mot käken :) Kanske tummen uppe? :)

Är ni nyfiken på könet???

Ja, kvinnan sade att det är jättesvårt men det syns som en flicka. Sen mätade hon och kollade annat sen såg jag att bebisen fötter är uppe mot ansikte så bad jag henne kolla igen och det är en flicka sade hon igen men inte säkert.

Så vet vi att det är en flicka men man vet ju aldrig.. Vi ska kolla igen sen vid rutin ultaljud när jag är runt vecka 33 så hoppas vi att se vilken kön det blir..

Jag är lite chockad ialf..

Det är inte tvillingar ialf ;)


Crosshelgen för killar

Jag hade inte tänkt skriva om min sambo har köpt cross och körde med sina kompisar under helgen. Men när jag tittade på bilderna som Johanna (min sambos storebrors fästmö) har tagit så ville jag visa några bilderna.

Det var regnigt igår när killar körde så jag och Devin stod där och tittade, Devin är helt fast att titta på killar som körde. Devin är duktig på att han vet vem av killar körde sina cross, även de hade hjälmar och skyddglasögon typ. Devin säger : Pappa blå, Bennie grön, Johan röd och Jocke liten blå med brun tröja.. Haha gulligt av honom!!

Bjuder på bilderna..


Davve med sin blå cross :)


Johan med sin röda cross, Jocke med blå sen Bennie med sin gröna cross :)


Jag vet att jag ser töntigt ut men det regnade ju! Devin gapade när de hördes mycket när killar körde sina cross och de körde jättesnabbt så tecknar Devin "cross foooooooort!!!!" så tecknar jag också.. Haha


Devin tecknar samma tecken som "moped" men cross och motorcykel har sitt eget tecken men Devin tecknar samma till alla. Det spelar inget roll :) Devin har sin macka men jag fick påminna honom hela tiden att inte glömma bort att äta.. Han bara håller den och glo på killar :) Sött!


Jag var arg på Viggo som vill GÄRNA gå in nära oss, men det är farligt pga han kan bli överkörd av cross.. Jag skrek åt Viggo "GÅ TILLBAKA!!" Hahaha


Lite paus :)


Jag bad Viggo komma till mig när killar hade paus, Viggo blev lycklig och sprang till mig :)


Davve ser lite farligt ut i sin crossdräkt :D




Devin fick åka med sin pappa en LUGN runda med cross :)

När killar var klar så lagade jag och Joa pasta med köttfärsås och vitlökbröd och alla njöt av smaskigt middag. Vi är uppe sent, Devin höll sig vaken rätt länge.. Devin är ju glad att umgås med killar med samma intresseran bilar, cross och allt där..

Nattens sista bilden..



Då är det dags vi åkte hem, Devin är nog jättenöjd med sin dag :)


Somnade igår med leende :)

Jag skrev igår på facebook att jag var stolt över mig själv och jag somnade med leende :)
Jag gjorde visst folk bli mer nyfiken..

Men nu ska jag berätta så slipper folks näsor växa av nyfikenhet..

Igår när jag jobbade på min elevhem, jag och andra personal + våra elever åkte till den andra elevhem och besökte och de hade grillfest med hamburgare och grillad korv med bröd och pommes och massor gott. Vi åt och hade riktigt skoj tillsammans, vi var många personaler + elever. Sen gick vi till stor gräsgård, där spelade vi brännboll. Jag stod över det för att jag vågade ej spela pga graviditet och jag är kass på brännboll.. Först spelade två elevhem mot varandra, sen vill de ändra så förslog jag att det kan vara personal mot elever och elever tyckte det är ännu mer roligare att spela mot personal. Men det saknas en deltagare i personal-laget så fick jag hoppa in. Jag är lite rädd för bollen så jag stod lite still medan andra fångade bollen. 7 minuter sedan fick vi byta att det är vårat tur att slå boll och elever ska fånga bollen..

Jag har tyvärr dålig minnen från Manillaskolan min gamla grundskolan på brännboll eftersom jag är alltid så dålig att slå boll, jag minns när jag spelade mitt lag och de andra lag skulle fånga boll. När jag skulle slå boll då kommer den andra lag närmare mig eftersom de vet att jag kan inte slå boll så bra. Så därför gillade jag aldrig brännboll.

När jag skulle slå boll igår, jag var lite nervös eftersom jag har inte spelat brännboll kanske mindre än 10 år och sen när jag skulle slå då blev jag CHOCKAD att bollen flöööööööög LÅÅÅÅÅÅNGT bort, jag träffades direkt den första slag så att jag hann springa hela varv till mål tillbaka min lag. Homerun tänkte jag, jag blev såå stolt över mig. Jag var riktig förvånad på mig själv, sen när jag skulle slå andra gång då är det lika långt och jag sprang hela varv igen. Tänk er en gravid tjej som är MAX otränad och sprang hel varv ;)

När jag skulle slå för tredje gången så såg jag elever tecknar till varandra "SPRING BORT, LÅNGT BAK. SOFIA SLÅR JU JÄTTELÅNGT!!" då tänkte jag på min gamla tiden att de fick springa närmare mig men nu de elever fick springa långt bort att de vet att jag slå jättelångt.. Det ökade faktiskt min självförtroende mycket, jag log och var glad och slå igen och den flög jättelångt bort och jag fick springa med brett leende hela varv.. Jag gjorde 4 st homerun i rak, jag kan inte tro det.

Jag kom hem igår kväll och var jätteglad och berättade för Davve vad jag har lyckas göra, nu får jag glömma bort min dåliga minne från grundskolan och komma ihåg hur duktig jag var på brännboll och det är ju extra när jag är ju en gravid kvinna som sprang fort ;)

Idag kände jag lite träningsvärk på benen, inte konstigt att jag är max otränad. Men jag klagar inte ialla fall utan jag är stolt över mig själv..

Nu ska jag inte babbla, nu vet ni varför jag var glad och stolt igår kväll ;)




Bilden togs igår innan jag åkte till jobbet, jag kände mig lite extra söt som jag inte ofta gör. Det var en bra dag igår för mitt del! :)

Trevlig helg!! ♥


Första gravidjeans



Idag köpte jag min första gravidjeans, jag köpte aldrig när jag var gravid med Devin pga olika vädret samt hade jag mycket mindre mage så behövde jag aldrig ha gravidjeans. Men nu har det blivit kallare och mina jeans passar inte mig längre, jag fick gå med fula mjukabyxor men glad att jag har köpt en jättefin gravidjeans på H&M för 399 kr.

Köpte också linne från Gina Tricot för 99 kr ;)



Kände mig fin i nya kläder, jag vill kunna shoppa fler kläder men jag är inte så rik idag. Det blir fler senare..
Fler mammaleggins kommer jag handla, jag älskade det när jag var gravid med Devin. Jag användade mina två gamla tills de blev utslitna och sönder. Haha..

Jag söker också en höstjacka, jag måste hitta någon som jag kan ha hela höst pga magen. Men Antonia tipsade mig en jacka men har inte provat den idag. Ska se om jag hittar en som passar mig :) Sen till vinter så hur ska jag hitta en STOR jacka.. Det får lösa sig :)

Jag kom tillbaka till jobbet igår efter en vecka sjuk. Det är härligt att komma tillbaka, imorgon blir det ännu roligare. Våra elevhem ska besöka den andra elevhem så blir det typ grillfest med hamburgare + korv. Jätteroligt ska det bli, mina elever ser mycket framåt för det. :)


På väg att bli frisk!

Det började förra söndag, jag blev bara alldeles för sämre. Jag blev sängliggande sjuking, hostade och var dunderförkyld och halsen gjorde förbannat ont och hostan ledar mig att bli mer illmående så jag spydde och spydde en massa. Det blev bara flera dagar och jag missar jobbet hela veckan. Det är rätt längesen jag var riktig sjuk så länge men nu börjar jag må mycket bättre och är piggare..

Luktsinne är tillbaka, allting var smaklöst. Men då är jag plötsligt sugen på baka kärleksmums, ska nog handla allt som behövs till kakan. Vi ska också bjuda hem Joa och Henke hit ikväll då bjuder vi på tacos, mums!

Jag har gått ner mycket på sjuk-vecka, jag oroar mig för bebisen att inte få nåt mat av mig. Jo det får h*n men jag oroar mig ändå lite. Jag kämpade att äta och försöker behålla kvar maten i magen hela tiden även jag var galet illmående.  Men nu är jag piggare och har apitet igen även jag spydde lite imorse men sen orkade jag äta två smörgåsar.

Jag har känt mycket bubblor och har misstänkt att känna rörelse men jag är inte precis säker. Jag ligger i sängen och känna på magen men då händer det inget.. Typiskt.. Jag har visst glömt hur bubblor kändes då trodde jag att jag var gasig i magen eller jag var hungrig men sen tänkte jag "Nej det måste vara något annat! Oh bebisen!!!" Hahaha...

Imorgon är jag inne i vecka 17. Jag följer familjeliv sätt att räkna graviditetveckor men min barnmorska räknar alltid bara fulla veckor och dagar. Idag är jag vecka 16 (15+6)
För min barnmorska är jag i vecka 15 fulla veckor och 6 dagar..

Alla är olika på att räkna, det spelar inget roll ändå :)


Den togs jag av familjeliv, när jag är inne i vecka 17 imorgon så är jag femte månad..


RSS 2.0