Semester

Nu har jag "höstlov", mina elever har höstlov och jag har tagit komp-ledig 3 dagar under lovet. Annars skulle jag jobba måndag till onsdag och ledig på torsdag och fredag. Men alla mina arbetskamrater åker iväg till Härnösand på kursen. Jag har valt att inte följa med, jag vågar inte ta flyget när jag är gravid. Lite synd, min brorsdotter Jessica är där på praktiken men men det är mitt val. Min chef respektade och förstår mig, så det finns inget att göra på jobbet när man är ensam så lika bra att jag tar komp-ledig så jag har ledig hela veckan. Vad härligt!

Jag ska jobba på Tuagården nästa helgen, imorgon ska vi vara på inflyttningsfest. Det ska bli roligt, Davids lillebror Robin ska hänga med..

Idag är det lugnt dag, Devin vill inte sova lunchvilan idag. David har köpt ny vinterjacka och två snygga skjortor. Vi var på Nova Lund idag efter jobbet. Sen åt vi lite från MAX vägen hem, sen vägrade Devin att sova. Så han blev rätt trött tidigt, han halvsomnade på soffan så skyndade jag och ta upp honom och borsta sen byt blöja och på pyjamas sen lade honom i sängen kl 18. Det är alldeles för tidigt för Devin. Han kommer nog stiga upp rätt tidigt imorgon. Haha..

Ska snart laga en sen middag, jag och David hade ej lust med middag förut men jag ska laga det snart ;)

Trevlig helg, ni alla!


Graviditet

Jag tänker berätta vad jag tycker om graviditet.

Jag kan vara ärligt att jag avskyr att vara gravid, men jag älskar att få barn så måste man ändå genomföra hela graviditet det är värt det. Kanske nu fler blir förvånad hur jag tänker.

Jag tycker det är jobbig att vara gravid eftersom illmående, spyr, allt hormoner förändras och jag är känsligt mot vissa lukten det är irriterande. Det är tungt på slutet, jag har felfödd ryggen - skolios så det påverkar mycket och jag hade riktig hemska svullna fötter och nästan hela kroppen.

Mysigt med graviditet är sparkar :)

Om jag hade en perfekt graviditet skulle jag älska att vara gravid men jag har inte perfekt graviditet så kan jag inte säga jag älskar vara gravid utan jag avskyr det. Det är jobbig att genomföra, men det är guldvärd att få barn då får jag lida för det :)

Jag LÄNGTAR att få hålla om min bebis, och att Devin blir storebror på riktigt - två barn som kommer från mig betyder mycket för mig.




Drömmar och sex

Jag drömmar mycket nu för tiden, så fort jag har somnat så kommer jag helt djupt in i olika drömmar, det kan vara blandat mellan bra och konstiga och hemska drömmar. Jag drömmar inte mycket om min bebis i min mage, men jag gjorde mycket när jag var gravid med Devin. Kanske jag drömmar om bebisen senare, jag har ingen aning.

Jag drömmar också oftast om olika personer som jag inte brukar ens umgås med, undra varför drömmar jag om dem? Hemska drömmar är bara alldeles för hemskt, blod överallt och sånt.

Jag vet att gravida drömmar oftast mer, det är visst helt normalt..

Nu får det vara nog om drömmar..

Jag känner mig väldigt glad, jag har visst hjälpt 3 personer på olika sätt. Jag lyckades! Jag känner mig stolt att kunna vara där och hjälpa. Vad har jag hjälpt?

En av dem hjälpte jag med som gäller om jobb, min vän hade lite svårt med CV och personlig brev så jag hjälpte till och förklara hur man ska göra och sånt, jag gav vännen olika tips så nu har vännen lyckas att få 75% tjänst jobb. :)

Sen har jag en vän som hade problem med som h*n har gjort och hur ska man lösa med sin förhållande så jag hjälpte till och lyssnade och gav massor tips och pratade om allt som möjlighet och nu har de löst och är mer kära än någonsin. Glad e jag! :)

Och den tredje vän hjälpte jag med det kan låta lite lustigt men vi pratade om sexproblem, vännen är gravid och hennes kille är osäker med henne pga gravidmage. Jag är medvetna många nyblivna pappor är mycket orolig att ha sex med sina flickvänner/fruar när de är gravid, de är rädda att skulle skada bebis och sånt. Det är helt normalt, jag förklarade och gav några bra tips att killen ska kunna koppla av och ha sex med gravid tjej. Sedan fick jag höra att det funkade, jag blev glad ialf!

Ja, det är rätt många killar som är rädda när vi kvinnor med stora gravidmage. De kan bli osäkra hur de skulle hantera sexlivet och är rädda att penisen skulle träffa på bebisens huvudet eller när de har sex då börjar bebisen sparkar så hårt så blev killar rädda och avbryter det direkt. Men det är helt normalt ialf, man kan inte skada bebis när man har sex. Det finns gott om skydd i mage mot bebisen och man kan göra något annat ställning när man har sex. Om killen är orolig så kan man undvika att hålla om magen när man har sex och försöka hitta en bra ställning som passar paret så killen ska inte känna sig att gravidmage är i vägen tex. Prova er fram ialf!

Obs, det är inte bara killar som kan bli rädda utan nyblivna mammor som är gravida kan vara rädd att ha sex om de skulle skada sina egna barn.. Men det finns många bra lösning att kunna hjälpa varandra. Man behöver inte skämmas, det är helt normalt. Ni som har problem, sök upp någon som har erfarenhet och fråga.

Vad tror ni?? :)


Jag har alltid tyckt mycket om att hjälpa folk, jag är en godlyssnare. Min pappa har alltid drömt att jag skulle jobba som kurator eller pskylog, men jag vill inte jobba som det. Jag hjälper hellre mina vänner och nära/kära. :)


Snart vecka 22





Mamma längtar efter dig!

Idag är jag i vecka 21 (20+5), på torsdag kommer jag in i vecka 22. Tiden har gått fort. Jag mår mycket bättre än förut, jag har mått dåligt och spytt en massa och gick ner en massa men nu kommer jag upp som det ska. Igår jag och sambo ligger i sängen och jag fick känna den första riktigt spark, jag blev chockad och tog sambos hand och tryckte på magen och han fick känna några sparkar. Det är bara såå mysigt att få känna det igen..

Jag tycker ni borde kolla på webb-tv på olika veckor med graviditet, svensk texter finns med.
http://se.babycenter.com/video/pregnancy/ Klicka efter olika veckor + förlossning och hur kan man se om det blir en pojke eller flicka.. Mycket intresserad!!


Film på Devin

Jag har glömt bort att visa en film till er på Devin som pratade om han har tittat på sin pappa och hans kompisar körde cross. Jag har filmat honom.

Jag har skrivit texter vad han tecknade, inte alla kan förstå vad Devin pratar om därför översätter jag vad han sade...


Litet roligt samtal

Jag och Devin gick upp och vi skulle byta hans blöja..

Devin pekade på sin eget snopp och skrattade..

Jag: Vad är det där då?
Devin: MIN SNOPP!!
Jag nickade
Devin: samma pappa snopp STOR
Jag skrattade!!

Det är roligast jag har hört! Måste berätta för min sambo när han kommer hem ;)

RSS 2.0