Underbar midsommarshelgen..

Vi hade haft underbar helgen, vi åkte till Ystad. Vi skulle bo på Sandskogens campingen men de tar inte emot bokningar så svärfar Mats tog chans att åka dit men det var tyvärr fullt på campingen så de åkte till annan campingen istället. Jag och Joa var i Lund och shoppade och kom efter. Löderups strandsbadet campingen blev det istället, det är en enkel camping - inte precis lyx som Sandskogens campingen ialf :/ Men vi hade ialf jättemysigt tillsammans, vi bodde typ under 100 meter till strandet/havet. Men det är tyvärr för kallt att bada.

Steffy, Lilla Anna och Johan kom över till oss under midsommar, vi åt goda midsommars middag och social tillsammans natten lång :)

På platsen finns det inget nät mottagning alls så vi kunde ej använda våra mobil eller internet men det var faktiskt skönt att vara utan dem i helgen.

Jag har inte tagit bilderna, men Joa och Emma har tagit många bilderna så jag väntar att få bilderna av dem :)

Men bjuder en bild som jag togs idag, jag fick färg på ansikte :)


En dag kvar till Midsommar :)

Jag har sprungit runt i lägenheten och städat och fyller in smuts disk in diskmaskin och allt ska vara klart innan vi åker. Men först ska jag och min fina Joa och Devin åka till Lund och shoppa, jag behöver nya skor och fler leggins och kanske lite fint till mig. Vi får se vad vi hittar :)

Steffy, min kära gubbejäveln kommer ner till Skåne och ska fira midsommar med oss samt Lilla Anna och Johan också. Det ska bli jättemysigt att få umgås och fira Midsommar med kära och nära :)

Jag längtar också åka upp till Stockholm, måste hinna träffa mina syskon + deras familj...

Glad Midsommar till er alla mina finaste läsare.


Inte många timmar kvar..

Jag VET att jag är tjatig, men jag längtar till semester. Jag slutar kl 16.30 idag på min sista arbetsdag sen ska jag gå ut och skrika så hela Lund ska höra mig! ;)

Idag är Devins sista dag på dagis då har han 7 veckors sommarlov, härligt med mycket tid med honom.

Jag har funderat på att åka till Stockholm/Örebro under de två veckor 28 och 29, så vill jag HINNA träffa såå många som möjligt. Jag hoppas också att besöka mammas sommarhus ute på skärgården i en ön, jag har inte varit där sedan jag blev tillsammans med David, över 7 år sedan sist. Dumt av mig. Men nu vill jag besöka och njuta en helg med min familj + min mamma.

Jag är sugen på att byta hårfärg på min hår, jag är så less på min hårfärg och det är mycket utväxt och missfärg på vissa platser. Jag vill inte ha mörkt hår härgång, men jag vet inte om jag har lust med blonda slingor för att jag vill gärna prova nåt annat? Platinablond? Ja tack! Nej, jag bara skojar :) Ge mig tips ;)

Bjuder på en bild jag tog nyss på webcam på min jobb :)


Nästa vecka är min sista vecka på jobbet!!!

Nästa vecka ska jag bara jobba 3 dagar sen har jag semester. Åh vad jag längtar..

Just nu sitter jag på jobbet och har litet paus, så varför inte blogga lite.

Ikväll kommer Helly å hennes make. Mysig helg kommer det bli även jag måste jobba lite i helgen på min andra jobb.

Idag är det härligt sol här i Skåne, hoppas att det håller sig till midsommar då har vi familjsemester i Ystad sandskogens campingen. Vi ska åka dit med två husvagn, Davids föräldrar + syskon, Joa, Devin och jag :) Det är SÅ längesen jag var ute på camping med husvagn, jag har alltid älskat att resa med husvagn. Det är bara så avslappnad miljön och vara ute hela dan, det blir Devins första gången och det ska bli jätteroligt.

Jag och David har haft två roliga minne med husvagn med kompisar, första var i Ystad och den andra var i Landskrona. Det var jätteroligt minne, första i Ystad råkade jag få fågelskit mitten i huvudet vid stranden och alla kompisar skrattade ihjäl sig. Såå irriterande var jag och sprang in duschen :) Andra gången i Landskrona klädde killar ut till tjejer och vi tjejer sminkade dem och de lånade våra kläder och de fick spela tjejer och poserade som modell till en massor bilderna.. Massor skratt fick vi! :)

Kort inlägg idag, det duger väl? :)


(Jag på jobbet)


Imorgon kommer Helly hit!

Det ska bli mysigt att Helly och Pierre ska komma hit till Skåne.

Helgen blir nog lugnt. Jag har ej planerat nåt alls utan vi tar dagen som kommer.

Tänkte berätta lite om Devins astma. Det finns några som missförstår lite, så lika bra att jag förklarar..

Devin har gjort allgerisktest på ena arm, Devin är inte allgerisk mot nåt som typiskt påverkar astma tex pälsdjur, kvalster och viss baktierer men Devin är inte allgerisk. Devin mår bra just nu, medicin hjälper. Men han hostar fortfarande ibland men mindre men det tar lite tid. På dagis sade att de hörde inte honom andas tungt när han sover men de har lovat att kontrollera det och meddelar mig hela tiden.

Devin gillar att ta inhalationsspray, han vill ha bara mer och mer. Tokigt ungen, men det känns skönt att det funkar jättebra. Han andas in jätteduktigt..

Nej, nu ska jag ge medicin till Devin :)


Devin var hos läkare imorse..

Imorse åkte David med Devin till Eslöv och kollade på Devin, Devin har oftast problem med andning när han sover. Han andas ofta tungt, som han kämpar att andas medan han sover. Vi har besökt vårdcentralen flera gånger men de hittar inte fel. Oftast säger de att Devin är förkyld för att det rosslar i lungor men annars inget fel. Men båda jag och David tycker det stämmer inte. Devins dagis har skrivit att de har hört hur Devin andas när han sover efter lunch, tungt. Sen har min mamma, davids föräldrar hört honom hur han andas och han hostar ofta under nätter. På dagar när han är vaken är allt som normalt men det är bara sömn som är problem med andning. Devin är ju frisk som vanligt, pigg och glad.

Så idag var han hos läkaren, sedan berättade David för mig. Det tog över 1 timme, läkare gjorde flera undsökning på Devin. Devin tyckte det var inte så kul och det var jobbig sade David. Devin var ledsen nästan hela tiden. Men David berättade att läkaren gjorde allgerisk test på Devin, lyssnade på lungor och väger och mäta honom.

Diagnos är inte precis klart, men det är barnastma eller luftvägsinflektion. Men Devin ska ha inhalationsspray som medicin nu i 3 månader, sen får han ny tid hos läkaren och se hur det har funkat och om det hjälper eller inte.

Jag känner mig så lättnad, att de har hittat felet så vi kan hjälpa Devin för hans bästa.

Visar er en bild på Devin när David gav honom medicin för första gången, Devin var så duktig och var lugn och accepterade det direkt. Jag tog bild och visade för Devin, han blev glad och tecknade inhalation på tsp. Så gulligt :)



Nu ska Devin använda inhalationsspray Pulmicort två gånger om dag, vi har också en till spray som heter Airomir som bara användas vid behov om han är förkyld eller hade svår att andas.


Längtar till semester..

Jaa, jag längtar till semester. Det har blivit mer och mer segt, jag känner mig trött så semester skulle vore perfekt då kan man ta det lugnt och vila så mycket som möjligt.

Nästa helg (17-20 juni) kommer min barnsdomsvän Helly, Devins kära gudmor hit till Hörby. Vi längtar! Igår pratade jag och hon i msn, jag berättade att jag och Devin pratar ofta om våra familj i Stockholm och Helly också. Vi bor ju långt från dem, så är det bra att vi pratar om dem ofta och titta på bilderna så Devin ska veta och inte glömma sin släkt i Stockholm. Det finns en bröllopbild på Helly och Pierre i tvrummet, Devin brukar peka ofta och säger "HHHHEEEELLLEEEENNNAAA" på hennes personligs tecken ialf :)

Idag ska jag till jobbet på möte, jag är inte förtjusit att sitta i möte. Jag rör på mig hellre än bara sitta och lyssna och disktuerar men det måste vi väl göra för elevhems bästa.

Jag har jobbat sedan januari på elevhem, för några dagar sedan fick jag brevet. Jag är fast anställd 60% hos elevhemmet, jag är så glad! :) Anställning gäller från 12 juli! Det känns bra att min chef tror på mig även jag har inte denna rätta utbildningen som de sökte. Bill valde mig för att jag är döv så jag har stor erfanheter inom dövvärlden, jag har jobbat mycket med människor och fler andelning. Jag minns att jag blev chockad att jag fick mailen att jag fick jobbet. Jag stormtrivs på elevhemmet, jag gillar att vara med elever.

Nu låter det konstigt att jag älskar min jobb men jag längtar till semester, haha. Självklart är det skönt att ta semester även om man älskar sin jobb :D

Vad ska ni göra under midsommar?

Vi ska vara i Ystad husvagncamping under midsommar med Davids familjen.


Färger och siffror

Tänkte berätta lite om Devins utveckling.

Devins utveckling är helt normalt enligt Devins förskola, men härhemma har han utvecklat otroligt med teckenspråk. Vissa dagar är det en massa nya ord, vissa dagar är det lugnt.

Devin är MYCKET intresserad av färger och siffror just nu, Devin kan rätt många färger och frågar ofta mig och David om det är rätt färg på bilar tex "silver bil?" "pappas svarta bil?" "Oooj där röd bil" typ :) Jag kan inte ju lära honom tala men när jag lärde honom färg rosa så uttalade jag "rosa" utan röst men han tittade på min läppen och härmade och tecknade "rooooooosa" gulligt!

Siffror, jag visste inte så tidigt ålder kan vara intresserad av siffror. En dag tog han mig och pekade på klocka då sade jag att det var klocka, Devin blev arg och sur och sa neej och pekade igen till klockan.. Jag sa "KLOCKA!" Han blev mer arg och nicka NEEEEJ. Jag förstod inte vad han ville, jag pekade på 1, han log och nickade och tittade på mig då sa jag på tsp "1" så härmade han mig. Nu kan han fleeeera siffror fram till 10 men vissa siffror är riktigt svårt att göra med hans hans, hans hand är inte klart med motorik (fortfarande bebishänder) :)

Han kollar på klocka och säger flera olika siffror. Så gulligt :)

Bilden säger han "2" :)


Devins kalas

Jaa, jag vet att jag har ej bloggat på ett tag. Hade inte tid och lust att blogga.

Men nu tänkte jag passa på att berätta om Devins kalas den 29 maj.

Jag visar ingen bilderna, bara på Devin..

Kalaset började kl två, Devins dagiskompisar + mina vänner med barn kom. Devin blev förvånad särskilt hans dagiskompisar, de har ju aldrig träffat utanför dagis. Devin log hela tiden och var glad. Han fick fina presenter, han fick en leksakväska, hel set med play doh, bok om traktor, bil-leksak, pussel-spel, duplolego och sandslott. Vi bjöd på fruktsallad och glass, alla njöt och lekt vilt härhemma. Sen vid 17- tiden gick alla hem så blev Devin ledsen och frågade mig om igen när ska vi ha kalas igen.


RSS 2.0