V 16



Bilden togs igår då är jag i vecka 16, magen är större än vad jag var gravid med Devin. Men det är ju vanligt när man är gravid så är gravidmage större snabbare. Men det är kul att se på min gamla gravidbilderna.

Kan visa er bilden när jag var gravid i v 16 med Devin, jag vet att jag var smalare men strunt i det.. Jag får banta när jag har tid och fött bebis sen :D




Haha, vilken skillnad va? :) Jag längtar att få känna bebis rörelse i mage, hoppas att få känna nåt snart. Ibland känns det som det finns inget i mage. Som när jag var gravid med Devin var jag jätterädd att åka till ultraljudet och kollade på mage och doktor säger "Men det finns inte bebis där!" Så känner jag mig just nu, tänk om det finns ej bebis i min mage.. Haha konstigt va?? :D

Min illmående är mycket upp och ner just nu, vissa dagar kan jag må som vanlig och kanske lite illmående men vissa dagar är det jättejobbig. Det är bara såå galet, jag är såå trött på det här. Jag hatar att vara illmående och hoppas att det går över.. Jag minns inte när min illmående gick över med Devin, men jag har mått dålig kanske runt 2 månader men nu har jag mått dålig runt 3 månader, ska jag stå ut med det på 6 månader till?? :O

Man vet ju aldrig.. Tur att min chef Bill är medveten om min problem så han förstår mig om jag är sjuk ofta.. Men det är inte kul ändå, jag har varit hemma ganska ofta från jobbet här månad men jag måste tänka min hälsa. Det går inte att stå och spy inför elever eller under mötet.. Går ju inte!! :D Haha..

Idag skulle jag jobba på Tuagården ( min andra jobb ) men imorse jag vaknade kände ont i halsen och min munsår kom ut på munnen och jag känner mig illmående och valde att stanna hemma och vilade..

NU får jag prata om annat, David har köpt ny digitalkamera till oss. Gissa hur glad jag blev. Våra gamla kamera är hemsk, den är pensionär. Batteri håller kanske bara max 10 bilderna sen dör den. Usch.. Ni kan se den nya kamera på den första bild när jag tog bild på mig själv :)

En SONY dsc-w330, fin röd kamera. Davve sa att det fanns i andra färger men han valde rött för att den passar mig. Gulligt va? :)



Hoppas att ni har en bra helg, den är inte slut ännu ;)


Sötnos Devin!

Idag har jag mått mycket sämre, så bestämde jag att stanna hemma från jobbet och fick sova på soffan runt två timmar sen mår jag lite bättre. Nu mår jag helt okej!!

Ikväll nattade jag Devin, han var busig och sprang upp och jag hittade inte honom i hans sovrum och badrummet sen hittade jag honom helt naken i våra sängen och under täckte.. Han skrattade.. Haha.. Jag sättade på honom blöja sen busade vi ihop i sängen. Sen sa jag att han måste gå till badrummet och borsta tänder, han log och sprang dit och borsta tänder. Sen nattade jag honom i hans säng, han var helt nöjd :)

Gick ner och tittade på film medan Davve surfade, ca halvtimme sedan bad jag Davve kolla Devin om han har somnat. Han gick upp och en stund sedan gick han ner och skrattade. "Vad?" frågade jag.. Han berättade att när han gick in i hans sovrum men han var inte där på sin eget säng, han kollade runt sen kollade i badrummet men inte där... Han hittade honom i våra säng, han har gått dit själv och kröp in täcke och somnade där..

Jag måste bara gå upp och kolla, och tog en bild.. Han är bara FÖR härligt!



Mitt hjärta smälter väl när jag såg honom sova där, jag kan tänka mig att han tycker att sin föräldrars säng är tryggt. Han väcker oftast mig på morgonen när vi har ledig eller han hann vakna innan min väckklocka ringer då säger han alltid "Ta mig upp!" Jag tar upp honom och han kröp in täcken mitten av mig och Davve och sa "Titta där" pekade på TV då får han titta på barnprogram medan jag får sova liiite stund till.. Alltid samma sak nästan varje morgon, det är bara för mysigt tycker jag!

Jag ♥ dig, Devin!


BRIS



Jag minns när jag var runt 10-11 år gammal fick jag veta att mina föräldrar skulle skiljas och det tog mig jättehårt då det påverkade mig under skolan. Jag ringde ofta till BRIS och lättar ut min hjärta, jag har haft bra kontakt med BRIS när jag var yngre. Jag är glad att BRIS är fortfarande kvar, många unga har svårt att lätta ut sin hjärta så BRIS är en bra sätt!

Utmanar er att sprida budskapet vidare..

Läs mer: http://bris.blogg.se/


Dikt, skrivet av Helly

Imorse har jag varit lite ledsen, det kan jag inte berätta för er ialf eftersom det är ju min privatsak. Så jag satt och pratade med min barndomsvän Helly via msn och jag berättade allt och vi pratade rätt länge. Det känns väldigt skönt att kunna lätta mitt hjärta. Helly vet ju allt om mig, hon är min bästa vän sedan vi var 6 års ålder.

Nyss kom jag hem trött från jobbet och såg att hennes blogg är uppdaterad, gick in och läste..

Mina ögon rinner av våta tårar av glädje.. Jag kopiade hennes blogg som hon har skrivit dikt som handlar om mig. Jag kan lova er att Helly är en av världens mästare att skriva fina dikter..

Här skrev hon:

den här är till dej, gumman.. älskar dig...finns alltid här för dej... puss

Jag ska stå där.
Det är min plats.

Det spelar ingen roll.
Vad som hänt, vad som händer, vad som kommer att hända.
Då, nu, i framtiden.

Det är min plats.
Där ska jag stå.

Och jag ska hålla din hand.
Och jag ska hjälpa dig när du behöver hjälp.
Och jag ska skydda dig när folk är elaka.
Och jag ska lyssna när du behöver tröst.
Och jag ska skratta med dig när du är glad.
Och jag ska dansa med dig ända in i gryningen.

Inte för att jag måste.
Inte för att det är min plikt.

För att jag vill det.
För att jag älskar dig.

För att det är tack vare dig som jag,
vet vad verklig vänskap är.
Att ha sin själ och sitt hjärta,
delat i två lika halvor,
och ge någon den andra delen.

När du inte hittar ljuset bakom mörkret.
När även den mörkaste natten äntligen blir dag.

Jag ska stå där.
För bredvid dig är min plats.


Helly och jag larvade oss då tog Hellys mormor bild på oss. Vi var kanske runt 8 år ålder tror jag.


Jag fick ära att vara made of honor till Hellys bröllop, jag gick in med deras bestman och jag fick stå mycket nära brudparet och se dem bli man och fru. Härligt upplevelse!


Ovanlig namn

Jag sitter här och kollar lite runt i internet efter olika namn till min bebis, det är bara FÖR svårt.

Jag vill ge lite annorlunda namn till mina barn, Devin är inte vanligt i Sverige ialf och jag vill ge också ovanlig namn men det är inte så lätt.

Har sett några fina pojknamn och flicknamn men jag har en favorit namn till en flicka men den behåller jag för mig själv ialf.

Varför vill jag inte ge vanliga namn som är populär i Sveriges namnlista, det finns fina namn bland vanliga namn men jag vill bara inte det. Jag gillar mest ovanliga namn som är inte poppis i Sverige.

Att ge en namn till sitt barn är SÅ svårt, namnet ska baby ha hela livet om man inte ändrar själv ialf :)

Men jag har gott om tid att söka fram en namn som jag och Davve blir kär i namn och ge till våra baby i mage :)


God morgon!

Åhh, här sitter jag och är illmående och vill gärna sova mer. Men jag måste tillbaka till min jobb i Lund. Jag ska med bussen kl 7 härifrån och det blir 40 min till Lund då hinner jag få lite sömn i bussen.

Några av er frågade om vilken kön hoppades vi på här gången..

Det spelar inget roll vilken kön är i min mage just nu, men självklart hoppades vi på flicka eftersom jag vill ha båda könet men om det är en pojke kommer jag bli lika lycklig ändå :)

I helgen var jag hos Lilla Anna och hade tjejskväll, jättemysigt. Vi åt goda mat och snacks efteråt, men jag somnade på soffan redan vid midnatten. Jag sov över Lilla Anna då.. Tack för kvällen!


Fick brev!

Fick en rolig brev idag när jag kom hem från jobbet.

En tid hos Ultraljudet i Lund sjukhuset, det blir den 23 september kl 13.30

Dagen efter David födelsedag, då hoppas vi att få se babyn´s kön, det blir bara fööör spännande. Har märkt att ni är flera som tror att det blir en flicka men vi får väl se hur det blir vid ultraljudet.

Jag har mått dålig imorse men bättre snabbt när jag åkte till jobbet på Tuagården, men jag var slö hela tiden. Sen provade jag ta bort armband och blev inte illmående nästa hela dag.. Jag har inte armband på mig just nu men ha alltid i min ficka om jag skulle bli illmående igen så sätter jag armband på mig direkt :)

Några av er har frågat om jag reagerar för lukter, jaa det gör jag. Tex frukost smörgåsar luktar SÅ äcklig så jag håller i mig andas och bre snabbt till Devin.. Haha.. Vissa mat luktar hemsk men jag lagar mat ändå.. Smaken har jag inte upptäckt nåt men flesta mat är inte lika god som jag brukar gilla men jag kan ändå äta.

När jag var gravid med Devin var jag helt galen i tacos och kan äta JÄTTEOFTA om jag vill men nu tycker jag att tacos smakar bara ok.. Men kanske gillar jag mer senare. Jag vet inte.. Vi får väl se senare :)

Jag har helt enkelt tappat lusten att äta men jag kämpar att äta frukost, lunch, mellanmål och middag.. Det händer visst ibland jag hoppar över nån måltid men det är så svårt ibland.

En sak som jag kom på, den 23 sept blir det 3 år sedan jag flyttade till Skåne. Tiden har gått fort!


Ni är visst nyfikna, läsare? :)

Nu ska jag berätta hur början min graviditet.

Jag och David planerade tillsammans att skaffa andra barn, vi har pratat om det rätt länge men vi hade inte rätta tillfället då. Jag fick ju ny jobb i Lund som boendepersonal på elevhem, allt är så nytt så jag ville kunna fokusera på jobbet ett tag.

Men vi bestämde att skaffa barn på Devins födelsedag, då hade jag mens och vi kollade när min ägglossning kommer men vi får ta det som kommer. Men istället blev jag gravid direkt, jag misstänkte att jag var gravid i några veckor men hade ej rätt tillfället att testa mig. Vi firade midsommar i utanför Ystad och jag var illmående hela tiden men döljer det hela tiden. Smakade alkohol men det fick mig bara bli äcklad.. Sen bestämde jag köpa gravidtest - den digitala testet för att se hur veckor jag är..

Gjorde gravidtestet den 30 juni



Testet visade sig att jag är gravid, jag gapade och tänkte "Redan??!" och jag väntade på Davve kommer hem så log jag bara glatt och han kollade på testet och kramade mig. Som ni ser 3+ betyder man ska ge 2 veckor extra så var jag runt 5 veckor.. Jag kollade när har jag mens senast då visade det sig att BF var 18 feb 2011 - vinterbaby :)

Mailade till min barnmorska som jag hade samma när jag var gravid med Devin, fick tid inskrivning 2 aug. Väntan var lång..

Jag har bara MÅTT SÅÅÅÅÅÅÅ DÅLIGT.. Jag spyr och spyr, ni kan inte ens gissa hur många jag har spytt. Det är VÄRRE än vad jag var gravid med Devin.. Jag blev galen - samt försöker jag dölja mig hela tiden. Det var för tidigt att avslöja.. Jag kämpade..

Sen åkte jag och Davve och Devin till Stockholm, jag har tänkt träffa mina vänner i Stockholm men jag klarade ej pga illmående - jag var rädd att avslöja mig. Så jag umgick med bara släkt där veckan då fick de veta om graviditet. De var glada för vårat skull..

Sen var vi hos Marran och Bennie, de fick veta tidigare för att vi ska ju bo hos dem och jag kunde ej smyga när jag måste springa in toalett. Jag är mycket tacksam Marran hjälpte mig vissa morgon som jag inte kunde ta hand om Devin när jag måste spy.. David sover pga han är alltid uppe sent med Bennie :) Så Marran tog hand Devin i halvtimme sen kan jag fräscha upp mig och gå ner och umgås med alla. Tack Marran ♥

Sen gick jag på inskrivning och allt såg bra ut.. Lotta ( min mvc ) tipsade mig att köpa "Sea Band" som ha armband på båda armar och bula trycker på nerv på handleden den hjälper mig att minska illmående. Det hjälper bra men INTE när jag är JÄTTEILLMÅENDE så kan jag ändå spy tex just idag är jag värst illmående. Jag klarade inte gå till mataffär och handlar. Jag spydde och spydde och ringde David och bad honom handla istället. Det känns som det är jättehög våg i min kroppen. Usch!

Jag har gått ner 6 kg pga det, inte bra vet jag men jag kämpar att äta bra och rätt och för baby´s skull men det är inte alltid lätt..



Sea band heter den, jag har två st som ha båda armleder. De kostar 145 kr och kan låna ut i familj eller vänner och kan tvätta dem för hand.

Få väl se hur jag mår senare... Om inte hjälper då testar jag medicin, kom inte ihåg vad det heter just nu.

Vet ni vad??? Davve handlade hem mat, vi ska äta hemgjord pizza idag och då fick jag fiiiiin röda rosor av David. Jag blev så glad och frågade "Varför får jag rosor då?" Han sa "Jag tycker synd om dig att du mår dålig då förtjänar du rosor!"

Såå gulligt :)



Jag älskar David och våra son Devin SÅ mycket - jag glömmer inte heller min baby som finns i min mage och våran hund Viggo.


Devin vill visa er..

Titta, är det visst fin t-shirt som jag fick av mamma och pappa?? :)


RSS 2.0