God Jul och Gott Nytt År


Magen, vecka 32 (v31+1)



Jag är tyvärr sjuk idag på julafton, är väldigt förkyld och slö men försöker ändå pigga upp mig själv för Devins skull. Han vet att jultomten ska komma ikväll, det blir spännande att se honom möta jultomten :)

Jag tar paus av min utmaning, jag hinner ändå inte idag senare..

Saknar David väldigt mycket..

Julkramar till er :)


♥ Dag 28 – Det här saknar jag.

Just nu saknar jag väldigt mycket efter David, han är kvar i Skåne och jag och Devin är här i Stockholm hos min mamma. Det är lite trist att vi firar jul utan David, men det blir dyr för oss om han skulle pendla till Sthlm tillbaka Skåne för att jobba på de mellandagar sen åka upp till Örebro för att fira nyår. Så bestämde vi så här, nästa år blir det roligare att fira jul då har vi en till familjmedlem :)


♥ Dag 27 – Min favoritplats.

Det är hemskt svårt, jag har många favoritplats.

Men just nu väljer jag bara en..

Det är i Rio de Janeiro, jag som har aldrig åkt så långt från Sverige. Rio ligger ju den annan sida av världen och det är mycket annorlunda miljö. Jag är där 5 veckor med mina 6 söta tjejvänner. Vi har gjort en massa kul ihop som jag kommer aldrig glömma. Jag älskar strandet Ipanema, visst är det trångt av folk men ändå är det underbart att vara där. Folk är annorlunda där, det är mycket vanligt med minimini bikini. Vi såg många som är riktigt tjocka som 150-200 kg kvinnor med mini bikini bh och stringtrosa, de skäms inte över detta. Det är helt naturligt i Brasilien.

Vi åkte upp och tittade på jesus på toppen, så underbart och sockertoppen. Utsikt är bara såå wwoooowww :)

Det kommer alltid vara min favoritplats :)


♥ Dag 26 – Mina rädslor.

Min värsta rädsla att någon skulle hända Devin och min ofödda bebis. De är ju mitt allt. David också såklart, de är ju livviktigt för mig.

Jag är rädd för många saker, jag har en största fobi men det tänker jag inte ens berätta för er eftersom det är mitt privat sak.

Jag klarar inte av sprindlar, om de är jättesmå är det okej men inte så stora ialf. Usch.. 

Mm, lite tomt i skalle just nu.. Njuter väldigt av julsemester ;)


♥ Dag 25 – En första.

En första tanken just nu, att jag skulle velat krypa in sängen och sova men det är alldeles för tidigt. Jag är väldigt trött men ska försöka hålla mig vaken och lägga mig runt 22 tiden eller nåt :)

Förlåt för tråkiga inlägg, har inget något att blogga om just nu :)

Jag njuter i allafall hos min mamma :) David är saknad såklart..


♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.

Mamma-känslor gör mig bli mer känsligt, jag kan gråta för ingenting ibland. Men jag gråter ALLTID av många tv-program tex extreme home makeover, förlossningprogram och listan är lång :)

Filmer kan jag gråta av när det är nåt speciellt.

Att titta på gamla bilderna på Devin när han var liten då gråter jag ALLTID, "varför tiden har gått alldeles för fort??" Oj, har han varit SÅÅ här liten??" då gråter jag.. Haha

Knäpp mamma, va? :D


♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

Min sambo David och sonen Devin gör mig att må bättre, de är livviktigt för mig.

Det finns många saker som må bättre, umgås med vänner och prata om allt mellan jorden och himlen. koppla av och sova tillräckligt som man behöver, just nu när jag lider hemsk foglossning och när min sambo hjälper mig mer med massor saker gör mig att må bättre.

Jag mår bra att jobba, mina vardag rutiner å allt där.


♥ Dag 22 – Det här upprör mig.

Det är många saker som upprör mig..

Sviken av vänner eller familj/släkt, att bli sårad, när någon av vänner snackat skit bakom om andras rygg gillar jag inte.

Det är jobbig när många saker händer mycket här i Sverige som oroar folket och världen också. Man förstår inte hur många onda människor tänker..

Här gången skriver jag inte mycket...


♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.

Jag tänkte på en hemsk ögonblick, hur jag trillade av cykel på backen och hur jag träffade på asfaltvägen rakt på min ansikte. Jag glömmer aldrig detta ögonblick, allt var som slow motion.

Jag fick helt ny cykel, jag och pappa skulle cykla till marknad i Dalarö. Cyklade ner på backen, jag cyklade ganska för fort och träffade på en stor sten så tappade jag kontroll och flög iväg och jag minns hur jag träffade på min ansikte på asfalt vägen. Allt var svart i några sek.. Vaknade och bara skrek, jag såg min pappa vände mot mig och hur han sprang mot mig sen ser jag inget eftersom jag fick blod över hela mitt ansiktet..

Jag minns att min pappa tog upp mig och vi sprang till en granne som var inte hemma men pappa känner dem granne och tog vattnet som fanns därute och sprutade på mina ansikte och lite överkropp.. Då såg pappa hur skadad jag var, så han sprang iväg och hämtade sin bil och hämtade upp mig. Vi åkte in på akuten i Handen sjukhuset... Jag skakade och skakade...

De som jobbar i Handen Sjukhuset säger att mina sår är alldeles för djupa så att vi fick åka in på akuten i SÖS.. Vi åkte dit, låg på sjukhuset säng och flera läkare fixade mina sår.. Jag fick massor sy på ansikte, två på ena ögonbryn, 4 sy på min mellan ögon, 4 sy på hakan och 5 sy inre underläppen. Jag hade massor småstener i mina munnen, min underläpp var svullet och det var djupt sår inre underläpp. Sen hade jag massor rivsår överallt på min överkropp och inte enda sår på ben..

Då förstår ni hur jag landade på ansikte sen överkropp först.. Jag fick massor morfin och sprutor på mig, massor plåster och band överallt på mig.. armar och ansikte.. Jag var mycket ledsen och mådde skit...

Jag slutade precis på grundskolan och njuter av sommarlov sen skulle jag börja på gymnasiet men råkade jag cykelolycka.. Så otur...

Jag mådde skit i början, men sen efter en vecka inne hemma gav jag upp och åkte hem till min bästis Cattan så jag fick åka pendeltåg väldigt långt till Gnesta. Jag hade stor luvtröja och massor plåster och blåmärke på ansikte, det var riktigt hett den dagen men jag brydde inte om det.. Folk glodde mig som jag var en elak brottslig som slåss och var skadad... haha..

Såren läker med tiden, mina ärr syns fortfarande idag men jag bryr inte mig om dem längre.. :)


♥ Dag 20 – Den här månaden.

December är en av mysigast månad, då firar man jul och umgås med familj och nära. Man får pyssla om sina hem vackra julprydnader. Julgran som doftar gott.. Men det finns också negativ att man blir stressig att shoppa julklappar och snöstorm och kaos därute och att plogbilar gör inte sina jobb.. Haha..

Jag jobbar som vanligt, nu på fredag åker vi till Stockholm men David blir kvar i Skåne. Jag och Devin åker till min  mamma/mormor, det ska bli roligt. Jag vet att många av mina kompisar vill träffa mig och Devin, de vill träffa nog mest Devin än mig ;) Fira jul hos min mamma och hos min bror i annandags jul så jag har många dagar bokad men jag vill hinna träffa så många vänner och nära och kära som möjlighet. Fira min systersson dop nu på lördag, äntligen får jag träffa min systerson Gustav för första gången.. Jag har längtat efter det!

Ni som är sugen att ses, det är bara att meddela mig! :)

Jag ska också hinna shoppa lite julklappar i Sthlm, jag ville inte shoppa här så måste jag bära så mycket resan dit. Det orkar jag inte så lika bra att shoppa där och sen ge dem under jul sen behöver jag ej bära.. Jo, kanske Devins julklappar av andra? Vem vet? :)

Devin ska till doktor nu på onsdag, då ska jag prata med läkare att hans medicin funkar absolut inte på Devin. Jag orkar inte förklara varför och hoppas att läkaren kan hitta felet på Devin. Det måste vara nåt annat än astma. Devin är täppt i näsan ju jämt och han dreglar fortfarande pga han kunde ej andas genom näsa så han måste ha sin munnen öppet hela tiden. Vi misstänker det är polyperna som David hade när han var liten samt Davids lillebror hade haft det förut.. Vi får väl se vad läkaren säger, hoppas att de hittar fel så Devin kan andas genom näsan.. Devin hade provat astma inhalationsspray men det funkade inte och nu äter han en tuggtabletter mot astma men det funkar inte..

Jag ska ha 3 veckor jullov, jag ser väldigt framåt det.


♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.

Jag har ångrat mig en massa saker, det innebär i livet. Man kan utveckla sig till bättre när man har ångrat sig.

Jag ångrar mig att jag skulle vore bättre i skolan när jag gick på grundskolan och gymnasiet, jag skulle kunnat kämpa bättre. Jag har ändå inte stor intresserad att plugga, det gör jag fortfarande idag. Jag har inget lust att börja studera just nu, men kanske i framtiden. Man vet ju aldrig.

Vill ej berätta för mycket idag :)


♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

Det är svårt, har ju firat min födelsedag 26 gånger..

Jag tror det måste vara när jag fyllde 20 år, då hela min familj/släkt är samlad på samma plats. Mina föräldrar är ju skilda så har jag firat två födelsedagar från jag var runt 12 år gammal. Jag bestämde mig att ha bara en födelsedagfest för mig när jag fyllde 20 år. Mina föräldrar ordnade en lokalrum i Dalarö, alla mina syskon kom. Det var rätt trevligt att se alla samlad jag var lycklig den kvällen.

Det är ju min favoritfödelsedag! :) Bilden togs på min födelsedagfest :)


♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

Jag har många favoritminne men jag tänker på en av min favoritminne hur jag träffades David för första gången.

Jag tog sabbatsår från gymnasietskolan år 2003, jag fick flytta hem till pappa. Jag hade inget liv, bara hemma och gör inget då satt jag mycket vid datorn och pratade med fler folk i ivisit en program som man kan prata i webcam med fler personer. Där fann David mig, jag kände inte honom. Han var ung då. Jag gav min msnadress till en vän men det var offentligt sajt så David addade mig på msn.. Vi började prata eftersom vi var typ enda online den natten. Sen fastnade vi, vi pratade varje dag och nätter. Smsade massor med varandra.. Då började jag bli förälskad i honom, men tänk att jag har aldrig träffat honom på riktig. Vi detjade runt två månader genom internet + mobil, sen bestämde jag att åka tåg till Lund för att få träffa honom.

Jag minns denna natten innan jag skulle åka, jag kunde ej sova. Jag var himla nervös, funderar hela tiden hur David är i verkligheten. Han är två år yngre än mig, jag var 18 och han var 16 år. Flera vänner har sagt till mig att det är inte idé att detjade med en ung kille, men jag kände det var nåt med honom. Så jag struntade i mina vänners åsikter.. Åkte till Lund den 7 maj 2003.

Resan kändes rätt lång dit, jag var nervös. Framme i Lund, steg av från tåget då såg jag David för första gången. Han stod där med grå tröja och blå dunväst med blå jeansbyxor med blonderat hår. KLICK skrek det i min huvudet, jag blev bara SÅ KÄR... Kramade honom helt blygt :)

Åkte med honom hem till Hörby, fick träffa hans pappa och småsyskon. Pinsamt tyckte jag då.. Mats (pappan) stirrade på mig och ställde frågor till mig, jobbig och nervös minns jag. Sen gick vi ut och David visade mig runt i Hörby och vi tog promenerad i skogen.. Pratade om allt som möjligheter.. Jag är SÅ kär i honom.. Vi kysste för första gången, jag blev lycklig. Honom ska jag ha i hela mitt liv..

Vi blev tillsammans den dag, samma dag som vi träffades för första gången..

Det är min favoritminne, jag tröttnar aldrig att berätta om det. Snart är vi tillsammans 8 år till maj 2011, tänk tiden har gått fort. Vi blir snart tvåbarns föräldrar.. Härligt!! David är mannen i mitt liv!!



Bilden tog den 7 maj 2003, samma dag vi träffades första gången samt blev vi tillsammans den dagen :)


Glukosbelastning + V.30

Nu är man hemma från MVC, har varit där sedan kl 8 i morse. Gjorde glukosbelastning test, så jag åt inget och drack inget från igår kl 20.00 till kl 8 hos MVC dricker jag 75g glukos upplöst i 250 ml vatten dricks under 5 minuter. Sen måste jag sitta vila stillhet i 2 timmar på mottagning. Jag vilade i ett rum i en timme så pratade jag med en kompis på msn, jag tog med data. Sen kl 9 kom tolk och min barnmorska och pratade lite och kollade min mage och mätte och sånt.

Idag är jag inne i vecka 30 (29+0)

2 kg +
SF-mått (mäta på mage) 28 cm

Sen fick jag sitta i ett rum igen och vänta runt 1 timme, jag satt ner mig och funderade om jag skulle surfa data eller vila.. Så valde jag vilan, och jag bara tog fleecefilten över mig och somnade direkt i ett rum. 1 timme sedan blev jag väckad av min barnmorska. Gick in i ett rum och hon stickade på min långfinger och tog blod och testade.

Min blodvärde + blodsocker såg bra ut, så jag har inget graviditesdiabetes. Det känns väldigt skönt. Bm säger att jag ska fortsätter med järntabletter som vanligt. Vi pratade om min jobb, hon undrar när jag ska börja mammaledig, jag svarade 14 feb börjar jag min mammaledighet. BM tycker jag ska ta ledigt lite tidigare än så, men det vill jag inte eftersom jag har inget problem att jobba på min jobb. Det är en lugn jobb, jag har snälla arbetskolleger som är medveten att jag inte orkar samma sak som dem så det anpassar efter mig. Det känns väldigt skönt.


Bilden togs idag :)

Ni kanske ser min ärr på armen, det är brännskadad som jag råkade förra torsdag på min jobb. Jag skulle ta ut maten från ugnen, jag bedömde fel avstånd och råkade träffa hetta ugnen mot min armen. Det gjorde inte ont i början, men jag bara reagerade men sen när jag svalnar den med svalt vatten och då värkade det efteråt sen kom det fula ärr med brännskador men inte så mycket. Nu läker den ialf.. Otur av mig :/


♥ Dag 16 – Min första kyss.

Min första kyss måste vara någon gång i dagistiden men det räknas väl inte eller?

Men min riktig kyss var jag runt 11-12 år gammal med en kille som heter Micke (tror jag) han är sonen till en man som min gamla dagmamma var tillsammans med förut. Han hade blonda lockligt hår och är äldre än mig jag minns inte hur gammal han var då. Men jag minns att jag är kär i honom direkt när jag såg honom. Vi har träffat några gånger. Vi cyklade tillsammans till strandet i Dalarö där finns långa bryggan till ett litet ön. Han knuffade mig ner i vattnet och vi busade å skrattade men vi kunde inte prata utan vi skrev på lappar.. Han skrev på en lapp och sa "Du är söt!"
Gissa hur generad jag var, jag var blyg tjej då. Sen kysste vi bara helt plötsligt :)

Sen vågade jag inte så hans ögon efteråt, då fick vi cykla tillbaka.. Sen träffades vi inte mer, aldrig mer..

Jag minns honom väl, det var ialf fint minne.


♥ Dag 15 – Mina drömmar.

Jag drömmar massor under graviditet, det är ju helt vanligt bland gravida kvinnor. Det finns många drömmar som jag kan inte ens förklara vad det för något, ni skulle ändå inte fatta det :)

Jag har en speciell dröm som jag har vuxit med, jag drömmar det fortfarande sedan jag var så liten kanske 5 år ålder till idag. Jag har lång vitt klänning och rider en vit enhöring häst på en jättestor gräs äng, jag galopperade och det var som slowtime och min hår flyger och jag håller hästens hår och det är alltid underbar att drömma det. Det är samma dröm jag har alltid drömt några gånger under året i alla år... Den är specellt för mig, jag blir bara lycklig efteråt.

Jag drömmar ofta hemska drömmar om min son, jag avskyr det.. Sen fick jag prata med en vän om detta och hon sade att jag drömmar om det eftersom det gör mig vara mer överbeskydd över min son. Men jag gillade inte dessa drömmar, jag mår alltid hemskt efteråt. Tänker inte skriva vad jag drömmar, utan det är alldeles för hemskt. Vill bara sudda bort de tankar just nu.....

Inatt drömde jag om att föda min flicka hemma i min lägenhet, jag har drömt det förut för kanske några månader sedan och det var samma dröm igen. Jag vaknade på min säng och jag var helt naken och såg hur vattnet rinner ut, det var MYCKET vatten som bara forsar ut.. Jag väckte David men han sov gott bredvid mig, hur hårt jag slog David men han sover fortfarande.. Jag låg kvar i sängen och stirrade på vattnet och fick panik sen fick jag kraftiga värkar och försökte gå upp men jag kunde inte utan jag var fast i sängen och sen blödde det en massa.. Jag visste inte hur jag ska göra, jag försökte gå från sängen men jag kunde inte.. Fast i sängen... sen började jag krysta helt själv, slog och slog på David men han reagerade inget alls.. Kryyyystade som fan och då ploppade det ut bebisen... Jag gapade och tittade på den, en flicka som skrek....

Väckte igen David, då vaknade han och blev chockad att han trillade från sängen sen kommer han upp och sa "men hur???" vi satt där och stirrade på bebisen som bara skrek och skrek... sen vaknade jag...

Öhh konstigt dröm.. tänk om jag fick föda hemma?? Hmm...

Nu får det väl räcka ;)


♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

Ingen bild idag, jag är ju på jobbet.

Det är inget särskilt med mina kläder idag, blå mammajeans och blå/vit randig linne sen har jag min orange tröja över, den håller mig varmt :) Tråkig inlägg idag :(


♥ Dag 13 – Den här veckan.

Jaa, vad händer i veckan...

Idag är jag ledig, så jag tvättar kläder + lakan just nu och de blir nog klart vid 16..  Vi kommer ta det lugnt ikväll.. Imorgon ska jag lämna Devin på dagis kl 9, fixar lunch sen jobb 15-22 + jour. Onsdag slutar jag kl 9 men jag ska stanna kvar i Lund eftersom vi ska ha julfest på min jobb (elevhem) så jag ska jobba denna kvällen. Torsdag, lämna Devin dagis kl 9 sen jobb 15-22 och fredag har jag också jobb mellan kl 9-12 och sen helgen har jag inte planerat nåt alls..


♥ Dag 12 – I min handväska.

Min alanmacka, massor pennor, plånbok, nycklar, jojo-kort (busskort) och massor smågrejor som kvitto och några mynt ligger överallt i väskan! :)

Mina jobbpapper brukar finnas i väskan, beror på dagar vad jag ska ta med till jobbet..


♥ Dag 11 – Mina syskon.

Jag har inga riktiga syskon men jag har 5 halvsyskon. Men jag brukar aldrig säga de är mina halvsyskon.

På min pappas sida har jag en bror och en syster som är född i Sydkorea, de heter Mikael och Aje.

På min mammas sida har jag 3 bröder Peter, Frederik och Frank.


Aje
är min enda syster, hon har alltid varit som en extra mamma till mig. Hon har tagit hand om mig, jag sov ofta hos henne när jag var yngre. Aje har sin speciell personlighet, hon är en tuff och bestämd kvinna. :) Jag har många fina minnen med Aje. Nu har hon en son Gustav, stolt moster är jag.


Mikael
är en fin människa, han har två fina söner Emil och Filip. Jag minns att jag sov ofta hos dem hos deras hus med hans fru Terese, jag har mer närmast relation med Terese. Det blev bara så.


Peter
är min äldst bror, han har tre barn Jessica, Johan och Linda. Jessica och jag är bara 1,5 år gammal skillnad. Jessica är som min syster istället men egentligen är jag hennes faster. Jag sov ofta hos Peter och hans fru Monica för att umgås med deras barn. Peter har knäppa humör ibland, han kan säga olika saker som jag inte förstår alls. Han är rolig bror, jag har inte sett upp mycket på honom när jag var yngre eftersom han flyttade ut innan jag föddes och han skaffade sin eget familj.

Frederik och Frank är lika, de är gosiga bröder som har svårt att fatta att jag är en vuxen kvinna nu. De lärde mig att brottas men det var inte lätt de är stora och jag liten och de säger "Knyt dina händer som en man och vara stark och slåss!" Hopplöst :) Men Feffe och Frank är mina gulliga bröder som tycker om att kramas och visa sina kärlek.

Frank bodde hemma länge, kanske en mammagris. Jag har roliga minne med Frank när vi tittade på filmer hemma och vi satt ihop på soffan och jag blev förbannad när han fes på soffan. Frederik besökte jag ofta när han bodde i Dalarö i ett litet hus och vi såg massor olika fillmer. Frederik har en son Christoffer.

Jag vill inte berätta så mycket, men jag har många fina minne med alla. Jag hade inte lätt när jag var yngre eftersom jag är enda döv och hade svårt att prata med mina syskon så hade vi förlorat många år utan att kontakta men nu idag är det bättre när jag har blivit äldre.

Ni ska veta att jag har alltid er i mina tankar och är glad att ha kontakt med er bättre nu..

Bjuder på en bild som mina syskon kom på min 20års fest, inte ofta alla är samlad :)


♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.





Bilderna togs ju igår men jag har samma kläder idag också.

Skjortan köpte jag i H&M, mammaavdelning. Jag har aldrig förtjust i skjorta just på mig men Jennifer har tjatat på mig några år tror jag. I lördags shoppade vi i Farsta Centrum i Stockholm och jag kollade lite i H&M och då passade Jennifer på att plocka några olika skjorta till mig och bad mig att prova.. Den jag hade på mig var det bästa valet så köpte jag den och nu tycker jag om den mycket.. Jag ser lite som lantligt ut, kanske som en bondefru haha..


♥ Dag 9 – Min tro.

Jag tror inte på gud, jag tror mest på vad jag ser. Jag tror på ande, jag har sett ande eller spöken som är min mormor. Mormor nyper alltid mina tår när jag sover det är hennes sätt att väcka mig, sedan dog hon och en dag låg jag i min säng i Örebro och jag tänkte skolka den dagen och sov länge på morgonen. Då kände jag någon som nyper mina tår och jag vaknade och det fanns inget där, försökte somna om då kände jag igen någon nöp min tår så vaknade jag igen och var rädd och såg en vitt skugga i rummet då såg jag min mormor ansikte, hon log mot mig. Jag gömde mig under täcke och sen kollade igen och hon var borta så steg jag upp direkt och stack till skolan. Jag tror på det, för att jag har sett det. Jag bryr inte om någon inte tror på mig..

När jag var yngre drömde jag mycket om framtiden och sanningar, då hade jag nästan alltid rätt om många saker så var jag lite som synsk. Några vänner märkte nåt på mig att jag oftast hade rätt. Jag drömde ofta om olika personer som jag inte brukade umgås och sen blev det sant på riktigt men det försvann när jag flyttade till Örebro..


♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

Det är svårt att skriva om ett ögonblick, jag vet inte vad jag skulle uppfatta det :/

Men bästa ögonblick var att jag fick veta min bebisens kön idag, nu vet jag hur jag ska förbreda mig och sortera Devins kläder och planera allt inför förlossning. Jag längtar väldigt mycket till feb! Vi firar med beställ-mat haha :D

3D/4D ultraljud

Seriöst!!! Det var wow upplevelse på 3d/4d ultraljud idag i Malmö, jag har fått presentpengar att kunna gå på ultraljud det var min enda önskan på min födelsedagpresent. Det är absolut bästa present jag har fått!

Bjuder på bilderna + filmen på bebisen...


Bebisen suger på tummen samt på armen :)


Bebisens fötterna och lite av profilen..


Bebisen är väldigt aktiv under ultaljud, sparkade och "slåss" i magen :)



Bebisen är en flicka, jag har bilden på hennes därnere men den vill jag inte visa men det är 100% säker att det är en flicka tack vare 3d/4d..  Hon väger 1244 gram ;) Moderkakan är framvägg just nu..

Jag kan inte fatta det!! :D


RSS 2.0