v 25

image102

V 25, kanske det ser likande som förra vecka :)


Idag fick vi äntligen BELLMAN, Davids pappa var här och hjälpte till att fixa brandlarmet, dörren och sånt.. Babylarm också men vi använder inte den just nu annars skulle vi bli väckt om Viggo skäller under natten eller nåt.. :) Vi fick också nytt väckklocka som jag har aldrig sett tidigare.. När någon ringer på dörren så blinkar den lampa, vi fick två st till mig och David så det ser kul när båda blinkar så starkt i sovrummet :D



Nu har jag två st väckklocka eftersom den nya är helt NY och jag vågar inte lita på den och försov mig imorgon bitti så jag har min gamla kvar.. För säkerhet skull :)

Men ni erfarenhet-mammor, kan ni vara så söta och förklara hur jag ska ansöka föräldrapenning. Jag har fått moderintyg av min barnmorska igår.. Ge mig gärna andra tips.. Kanske om jag skulle ta ledig tidigare än jag har tänkt mig på Iris Hadar, var ska jag vända mig till att få pengar att kunna vara hemma innan förlossning..

Men så länge är gravidförsäkring + bellman är klart.. Skönt!!

Vet ni vad??
Min pappa kommer hit nu på fredag, det ska bli roligt. Jag ska nog följa med honom till Tyskland, han vill shoppa sprit å sånt då passar jag på att köpa lite godis och så.. :) Men det är mysigt att ha pappa här i Skåne, han har inte sett våra lägenhet.. :)


Vilde sparkar jävla hårt nu.. Puhh :)

MVC

Förra inlägg skrev jag om vikten.

Jag var hos MVC idag, lämnade blod IGEN för att jag har ovanligt blodgrupp så de har extra koll på det. De mätte min mage och det blev 23 cm, helt normalt och lyssnade på hjärtat men jag hörde inte men jag fick hålla typ av maskin så kände jag vibrator som Vildes hjärta 145 slag i min.. Så snabbt! :)

Så jag vägde mig, när jag inskrev mig hos MVC så sade jag väger 70 kg först men sedan kollade jag vågen så det var 67 kg men på min journal stod 70 kg men skitsamma.. Jag vägde mig idag.. Jag väger 74 kg så det betyder att jag har gått 7 kg upp.. Ingen av er gissade på 7 kg men nån av er var rätt nära :)

Men jag kände inget skillnad, att man blir tyngare eller så.. Jag äter som vanligt men massor godis kanske.. Skriv INTE till mig och säga till mig att jag ska akta mig för socker eller så... Jag äter mycket av frukter + grönsaker.. Jag äter vad jag äter, om BM säger senare att jag har för hög sockervärde så får jag minska.. Men så länge mår jag utmärkt och så.. Jag vill inte höra andras tjat och så..

Nästa gång MVC besök ska jag göra Glukosbelastning, den 26 feb kl 8-10. Vad ska jag göra? Jo, jag ska inte äta eller dricka någonting dagen innan kl 12 på natten till morgonen ska jag inte heller äta frukost eller dricka nåt alls. Jag kommer till MVC och jag ska dricka sockerlösning, de sa att jag ska ta med citron.. Jag hatar citron men tog ni med det? :) De kollar ang diabetes å sånt..

Det var allt :)

Helg..

Äntligen helg, då kan jag njuta och koppla av under helgen. Det var rätt lugnt på I.H (Iris Hadar) idag, runt två tiden började jag känna mig illamående och jag orkade inte att jobba vid datorn. Läraren Eva upptäckte direkt och frågade mig om jag ville ha knäckebröd med ost så jag tackade ja och åt och mådde fint efteråt.. Vad gulligt..

Kom hem runt kl sex tiden, vi åt sent middag idag. Jag log på soffan och softade, när jag skulle stiga upp från soffan men upptäckte jag nåt konstig med mage. Jag log ner igen och stiga upp igen så såg jag hur Vilde tryckte hårt i min mage så den SYNS.. Jag tyckte det såg roligt ut, så jag håller mig kvar och tog bild.. Inte den bästa bilden, men hoppas att ni kan se bilden i alla fall.



Ser ni det? Titta noga på min naveln och det ser som "fjäll" det känns som något stort trycker upp där platsen, kanske huvudet eller nåt :)



Igår kväll testade jag sätta ihop två bilderna när jag var gravid v 16 + senaste bilden v 24 och jag blev chockad när jag såg bilderna. Jag VET att magen har växt, men att jämföra med två bilder var det häftigt och jag började skratta..



Bara 8 veckor skillnad, kul att se nästa gång om 8 veckor då är jag runt v 32.. Det är spännande att se hur mage utvecklar..


Jag är också lite nervös inför på tisdag MVC besök, när jag var v 12 vägde jag 67 kg och jag kollade igen när jag var v 16 då väger jag samma. Då kollade jag hos MVC men sedan till dess har jag inte kollat utom den 25 dec kollade jag hemma hos min bror men vågen är inte samma sak. Jag väger hellre på MVC pga. det är samma våg.. Hos min bror var jag v 20 och jag väger runt 69 kg, men nu är jag v 24 och jag blir lite fundersam om jag har gått ännu mer. Vi får väl se hur det blir på tisdag, jag hoppas att slippa gå upp FÖR mycket men egentligen spelar det inget roll.

Ni kan titta på bilder på v 16 + 24 och gissa hur mycket kilo jag har gått upp.. Roligt att se vem har rätt ;)

Kommentera, kommentera och kommentera!!! :)


v 24

image98


Så är man vecka 24 nu :) Ser ni min lilla naveln har ploppat ut.. :)

image99


Jag har börjat märkat att jag känner att jag har torra ögon, och lite ljuskänslig. Jag läste från Babycenter och såg att vecka 24 kan man få torra ögon. Det är alltid bra att jag upptäcker saker genom internet och fick veta olika saker vad det kommer att hända..

Vilde rörde å sparkar lika ofta som han brukar göra, på sistone har jag känt mig mer öm på vissa platser.. Igår kväll kände jag typ lite typiskt mensvärk på livmoder typ, då blev jag fundersam om det var nåt förvärk. En tjej har beskrivit sina förvärkar nästan som mensvärk därför blev jag lite tveksam.. Jag har läst någontans i internet att man kan få lite svagt förvärkar eftersom det "tränar" inför förlossning.. Det är så mycket som jag inte vet och inte förstår exakt :)

Jag var rätt stressad imorse, och kvinnan som ansvar för olika saker. Hon frågade mig om jag vill börja kl 9 istället för kl 8, jag tackade visst ja. Så jag har 1 timme på mig på morgonen, jag kommer vakna samma tid som jag brukar men då kan jag ta det lugnt på morgonen innan jag åker.. Jag är fortfarande ovant med tidiga morgonar, men jag har varit duktig på Iris Hadar, en gång missade jag buss men annars inget. Men jag kom dit och sade att jag inte har hunnit ätit frukost och alla säger att jag är galen och säger att jag måste äta men jag hinner oftast inte, jag har försökt vakna ännu tidigt men då blev jag dödtrött.. Så nu får jag börja 9 så jag KAN hinna äta frukost.. Skönt.. Men jag har fortfarande sömnbrist, jag vet att gravida behöver sömn men jag är inte van att ligga mig kl 22 typ.. Jag har varit arbetslös rätt länge, men jag vet att jag kommer ändras inom några månader kanske. Det har bara gått en vecka och halv.. Inte så mycket..

Många undrar VAD jag läser på Iris Hadar, jag har visst tröttnat att förklara på msn eller likdant :) Så lika bra att jag förklarar här, så alla kan fatta. Jag går på Mål och Möjligheten, det är syfte för oss att söka praktikjobb eller jobb. Men vi får extra stöd. Vi får göra många studiebesök på olika platser och se hur det funkar på arbetslivet. Ni blir väl fundersam om JAG ska söka jobb när jag är gravid, jag går där för att få mer information och se vad det finns för jobb i Skåne. Jag flyttade ju från Stockholm och jag vet inget om Skåne - vad finns jobb för döva och vad finns för möjligheter.. Vi får göra eget CV, personligt brev så vi kan känna oss mer säkra och beredd och hitta jobb. Vi får också stöd på kärnämne om man vill.. Vi sitter också i grupp och disktueras om olika saker som handlar om arbetslivet - tex facket, konflikter mellan två personer på arbetet, enda döv i hörande arbetsmiljön och massor mera.. Vi kan berätta eget åsiskter och så.. Det är ibland roligt, ibland inte.. Vi är runt 9 personer från 19 till 58 år gammal, de äldre som har jobbat många år och de berättar hur det funkar och sånt..

Jag hoppas att ni förstår.. :)

Karate baby



Om ni undrar ang min rublik, Vilde därinne i min mage är riktig vild karate baby.. :)
Han kan sparka å slå länge, det känns häftigt.. Ibland skrattade jag åt honom i magen för att det kan kännas ibland för lustigt.. Vilde blev bara starkare å starkare varje gång, jag minns fortfarande hur jag regerade av de första sparkar och de är såå mjuka och mysigt men nu slåss han gärna i magen.. Bråkar med moderkakans sladd kanske? ;)

Jag mår bara fin på flera dagar, inga enda illmående eller nåt.. Men bara öm vissa platser på magen men jag brydde mig inte.. Det händer alltid något ialf..

I fredags sov jag hos Paula, jag blev bjudad på bio. Vi såg på Förtrollad. Filmen är SÅ mysig film, men den passar tyvärr inte alla. Jag skrattade hela tiden, ni minns säkert gamla sagofilmer som är tecknad och tjejer som är besatt av kärleken och sjunger och dansar och umgås med djur. Det är typiskt tecknade sagofilmer men den visar på verklighet och tjejen som spelade Giselle är riktig duktig att härma precis samma som sagofilmer med småa detaljer.. Jag blev verkligen imponerad! Efter filmen gick vi till Burger King och åt där, gott å gott sedan åkte vi och hyrde filmer sen hem till Paula och vi såg på filmer men jag å Paula koncenterade på varandra och snackade om en massor saker.. Vi blev riktiga trötta och jag somnade halv 3, gissa hur gott jag sov i vardagsrummet tills Paula väckte mig. Vi gick ut och köpte frallor till frukost och tillbaka och njöt av goda frukost sen slöar vi bara och drog till Nova i Lund och de shoppade lite... Paula och hennes kille är bara för lustig så jag bara skrattade å skrattade :)

Sen på kvällen är jag å Davve inbjudad på Sofi´s 25 årsfest, det var gott mat och mysigt.. Men jag blev trött till sist..

Nu är man hemma och jag bör väl gå snart å sova.. Trött å trött!!!

Bjuder på några bilderna på mej å mage ;)



Jag känner också mycket STOOOR kärlek mellan mig och Vilde, jag ler alltid när jag känner sparkar även det kan kännas ont.. Jag tänker mycket olika saker, när jag var med mina vänner när de var gravida då funderade jag hur det känns att vara gravid och de försökte beskriva och jag fick känna på deras mage och sparkar.. Det var häftigt, men det är SÅ annorlunda när man är gravid själv och man känner sparkar utan att jag rör på mage.. Det är så häftigt.. Jag kan inte fortfarande fatta att en liten människa ska komma till världen av min och Davids kött och blod som vi har skapat tillsammans..

Jag längtar och tänker hela tiden på dig, Vilde..

Mamma älskar dig..

*Tårar fäller ner*


v 23

image92

image93


Idag fick jag känna hur Vilde sparkade mot revben, när jag sitter på kontorstolen. Jag sitter inte på rätt sätt utan jag sitter "djupt" in i stolen och jag blev chockad när jag kände sparken mot revben och jag sa "aaj!" och läraren Elna blev chockad och skrattade åt mig.. Hon sa att hon vet hur det känns, hon har ju 4 barn..

Sedan sade hon att när man ammar sin bebis FÅR man inte äta jordgubbar, är det sant??? :S Jag som ÄLSKAR jordgubbar särskilt på sommaren..

Nu börjar jag känna mig mer klumpig med stora mage, jag känner hela tiden rörelser + sparkar.. Jag är lite ovant, tex i natt sov jag ganska dåligt pga sparkar.. Hoppas att Vilde är snäll idag så jag kan gå snart och lägga mig och sova så länge jag behöver att orka till Iris Hadar imorgon.. För att idag var jag hemsk trött i skolan och vi hade friskvård att kunna lära oss olika saker + motionera oss.. Men idag såg vi på en dokumentär om en kille som är välskött sin egen hälsa och han ska äta Mc Donalds på 30 dagar att se hur det funkar och sånt.. Jag satt på soffan och hade filt på mig eftersom jag frös.. Mina ögon kämpade att hålla sig vaken, till sist somnade jag tyvärr och vaknade pinsamt medan gruppen såg på mig.. Läraren Nico frågade mig om jag var trött, tur att hans fru är också gravid och föder samma månad som mig så han förstod mig bättre.. Sen kämpade jag titta vidare på filmen men sen gav jag upp och somnade och sov halvtimme kanske.. Bläh, och jag lovade Nico att jag ska jobba bättre imorgon än idag.. Då bör jag väl gå snart och lägga mig och varva ner mig..

Bye bye - trötta Sofia säger God Natt ;)

Småa mössor..



Titta, de tuffa mössor som jag fick av Davves mamma. De är gamla som Henke + Davve hade haft när de var småa.. Bra skydd inför sommaren, såå söta eller hur? Jag vikade in kläderna + lakan in vår byrån och det finns gott om plats eftersom de är så småa.. Jag har tänkt på vad vi ska handla för kläder, men inte för många ialf.. Jag längtar att handla från IKEA, spjälsängen och allt där.. Jag har börjat bli sugen att få sängen bäddad.. Meeen snälla Sofia, jag får ha lite tålamod..

Jaaa, jag längtar verkligen efter dig!!!

Idag var det segt på Iris Hadar, men det är mjukstart för oss som är nya.. Vilde var INTE snäll mot mig, han sparkade SÅ hårt och tryckte på urinblåsan och annat platsen så jag fick ont hela tiden..

Nu är mamma arg, men jag sparar och väntar kommer du ut så ger jag dig smisk!!! Hahaha, skojar ;)

Imorgon vecka 23, så fort!!! Jag längtar efter mvc-besök den 29 jan, jag vet att jag ska ge urinprov + väga mig.. Spännande att se hur jag väger. Jag har inte kollat på länge, bara hos Davves föräldrars våg men jag litar hellre mvc-våg på Vårdcentralen.. Om jag har gått upp i vikt eller nåt..

Bye bye..

Baby...

Jag å Davve var hemma hos svärföräldrar idag, jag och Susan var nere i förråd och hon visade mig lådor med fulla av babykläder när Davve hade haft när han var liten + hans tvillingarsyskons kläder.. De är gamla, men det var många som är fina och söta. Jag ryser hela kroppen när jag såg kläder är så liten, hur kan en liten människa får plats i dessa småa kläder och sen de växer till vuxna och sånt.. Det är konstigt :) 
Jag fick ta med hem massor pyjamas och body och sånt, jag blev kär i en Davids gamla kläder..




Jag fick också ta med hem massor lakan till sängen så jag slipper att köpa nya, jag får spara mycket pengar.. Susan har bett sin syster (Davves moster) att leta efter leksaker och så som vi kan få.. Det blir roligt att få saker..
Jag längtar efter barnvagn.. Men får väl vänta tålamodigt ialf, men barnvagn är iallafall vårt :)

När vi kom hem så tvättade jag alla dessa kläder, de har varit i lådor rätt länge så de luktade ej så gott men nu luktar de såå gott i våra tvättrum. Jag är SÅ sugen att fixa typ sängen och handla babysitter och fixa skötbordet och sånt.. Men det är långt kvar, då får jag väl vänta lite.. Men vi kommer handla sängen och sånt ganska snart, man vet ju aldrig om bebisen vill ut tidigare eller.. Det är bra att ha allt saker 1-2 månader innan barnets BF..


Mamma och pappa längtar efter dig, Vilde ♥

Bye bye, folks!

V 22



Vecka 22 (21+2)



Naveln har blivit utåt nu än den vanliga inåt naveln..
Jag tycker den ser roligt ut och jag kunde inte sluta att pilla på den när jag sitter och glor på tv/film :)
Sidan av magen är inte fin tycker jag, ibland tycker jag min mage är såå vacker som finns men inte den bilden ialf..

Ni såg väl min förra inlägg att jag har råkat att halkat därute, det var SÅ läskigt.. Dagen efter sjukhuset då vaknade jag helt ömt hela kroppen, värst den armen som jag träffades på sten.. Det gjorde förbaskat ont när jag skulle sätta jacka på mig, men nu är det bara bättre å bättre som dagar går.. Skönt..

Vi har bestämt oss, vi ska köpa en barnvagn på bra pris. Bilden finns här.. Bilden togs jag från hemsidan men jag ska köpa den av en vän :) Längtar att få den..

Nu på måndag ska jag börja på Iris Hadar, det blir inte väl jättespännande men jag SLIPPER att sitta hemma å rullar på tummarna. Jag har varit arbetslös rätt länge nu, och jag är SÅ less.. Äntligen har jag något att göra på dagar och pendla mellan Hörby till Malmö, jag känner en del som ska också börja som jag.. Senare när jag blir mammaledig har jag runt 1 år att fundera på vad jag VILL jobba med, kanske jag går på någon utbildning eller tar jobb. Jag vill inte snacka för mycket än ;) det är inte lätt när jag vet inte vad exakt jag vill jobba i framtiden. Jag har gått på barn och fritdsprogrammet men den linjen är rätt stort område och det finns massor typer av område man kan jobba med.. Det är inte lätt :)


Nu får det väl räcka ;)



Puh...

Jag som har kämpat att fixa min blogg, här får väl duga så länge.. Jag vill ha större profil bild på mig, kan någon vara såå gullig och visa mig hur man gör.. Jag har försökt fixa ändringar på min blogg, men jag blir såå trött på alla skit koder och sånt.. Min förra header blev FÖR stort och inte fint och jag ändrade igen på photoshop på en annan storlek och det ser bättre nu..

Kommentera och tala gärna ärligt vad ni tycker om min sida, jag är nybörjare!!!

Tack å lov..

När jag och Davve har handlat mat, sedan åkte vi till Davves föräldrar pga de sa att de har bilderna att visa en barnvagn om vi vill köpa.. Vi var där cch tittade på bilderna, jag sa direkt NEJ.. Det var skitful vagn, men de säger att den har allt utrustning typ myggnät och regnskydd och extra däck och massor annat.. Jag sa att jag vägrar köpa den, den är för ful.. Jag kräver en bra och SNYGG vagn!!! :) Jag är visst kräsen..

Sen när vi skulle åka hem, det var snö och kallt.. Jag tog upp Viggo pga han hade inga koppel på sig, jag skulle öppna dörren att Davve skulle kunna bära matpåse in. Jag gick ner ett litet backe av gräs och det var SÅ halt så jag halkade och ramlade mot stenväg och träffade på min högra sidan.. Träffades på min armbåge och höften och ben, jag blev så chockad.. Men jag bär fortfarande Viggo.. Tur att jag inte träffades min huvudet eller mage.. Jag steg upp och det gjorde SÅ ont i mage, känns som att bebisen kändes chockad eller nåt..

Gick in, och fick jätteoooont på min högra sidan av magen. Känns som det var kramp eller nåt, bebisen sparkade jämt.. Vi fixade middag, jag var ganska lugn.. Sedan när killar har åkt pga Henke behövde hjälp i hans hus.. Så fick jag mer å mer ont, kollade upp med familjeliv.se och de bad mig att ringa till sjukhuset.. Så jag gjorde det.. Jag ringde till akutmottagen kvinnoklinken och de bad mig att komma dit för säkerhets skull.. Jag mådde så dåligt, jag började gråta och bli rädd.. Jag började tänka, varför gick jag den backen att jag kunde ramla.. Jag tänkte massor annat saker... Rädd att bebisen skulle bli skadad... Några söta vänner lugnade mig på msn medan jag väntade på killar skulle hämta mig..

Davve kom, vi åkte till Lund sjukhuset och jag gick in.. Vi gick in ganska snabbt, jag fick ligga en säng i hallen.. Sköterskan var så snäll mot mig, men jag blev förvånad att de hade hårda koll på mig. Jag visade min pass + patientkort sen bad hon mig att skriva min fullständiga namn + efternamn och personliga nummer.. Sen gick vi in ett rum med en trevlig kvinna läkaren, hon ställde några frågor om jag har blödat eller träffat på mage.. Jag berättade hur det hände och sa att jag har ont där på magen.. Sen undersökte hon på mig, sen ultraljudet och kollade allt.. Härligt att se bebisen igen.. Sedan sa läkaren att allt är bara bra, bebisen är pigg och frisk.. Jag kände hela tiden hur han sparkade.. :)

Tack och lov tänkte jag direkt... Läkaren sa att hon tror att när jag har ramlat så spräck jag på mig så det var ont.. Men viktigaste att bebisen är frisk.. Så vi gick åka hem... Skönt!!

Nu måste jag fan i mig gå försiktigt när det är halt ute...

Fyfan

Försökte fixa en bild på blogg, men den är liten.. Jag får ändra senare.. Orkar inte nu :)

Bilden

image76

Tänkte visa bilden på mej, jag är visst egokär nu :)
Vecka 21 (20+2)



Jag är också JÄTTELYCKLIG, jag fick veta att en av min vän är också gravid i vecka 14.. Jag blev SÅ himla chockad och lycklig.. Härligt att kan få prata med henne under våra graviditet... Jag berättar inte vem, hon får berätta det själv en dag..

Trevlig helg ;)

Så underbart!

image75

Jag måste berätta......

Inatt log jag med Davve och vi var hemska trötta, jag mådde illa men kände konstigt i mage.. Jag håller om magen medan jag tittade på TV.. Jag blev så chockad när jag kände Vildes spark när jag håller om magen, jag sa till Davve. Vilde sparkade, kände här.. Så Davve håller om min mage och väntade och väntade och plötsligt kände Davve sparken.. Han blev chockad och gapade och skrattade och stirrade på magen.. Vilde sparkade flera gånger men han var ändå jättesnäll och vi bara håller om mage och log och det var SÅ häftigt känsla...

Nu är jag i vecka 21, det är visst snabbt tycker jag. Men det är så spännande att jag FÅR följa med den upplevelsen att få dela med min bebis som finns i min mage.

Vi har Sofia och hennes man Meir hos oss, vi har varit i Malmö och Lund idag och Vilde rörde på sig jämt när vi åkte bil.. Kanske är Vilde lika bil-nörd som Davve? :D Sen när jag skulle laga mat med Sofia så sparkade Vilde hela tiden och när jag åt middag sparkade han ofta..

Spännande :)

Jag har haft också toppen nyårafton, det var jätteskoj.. Alla söp och söp medan jag söp också men COCA-COLA :D Killar var som barn på nytt när de tände på fyrverki, det var roligt och mysigt och jag vill tacka er alla som kom till oss och umgås med oss..

Nu orkar jag ej skriva mer, men kommer skriva mer senare när det är nåt nytt :D

RSS 2.0