Mom love Devin <3


BVC..

Idag har vi varit på bvc-besök och läkaren var där och undersökte Devin, han är helt frisk. Han väger 5465 gram och är 59 cm, wow min lille pojke!

Det har bara gått jättefint, han äter mycket bra. Skönt.

Idag ska vi ta det lugnt, mysigt.

Skriver mer senare..

1 månad, 1 vecka och 1 dag gammal


Oh my god, har det gått så fort. Idag är han exakt 1 månad, 1 vecka och 1 dag gammal, häftigt! Jag satt och tittade på bilderna när Devin kom precis ut till världen så blev jag lite förvånad att han har verkligen växt!! Han har varit så liten, min lille pojke. Jag önskar kunna vrida tillbaka den dagen jag föddes honom, det underbara känslan att få känna den kladdiga nykläckt bebis på min bröst. Jag satt och stirrade på honom, jag räknade hans tår och fingrar och tittade på honom hela tiden. Det är bästa upplevelse!

Jag börjar tänka tillbaka under tiden jag var gravid, det är lite svårt att fatta att det är över. Jag tjatade å tjatade och vill föda och hade ont och jag har haft ganska jobbig graviditet men nu är det över. Det känns verkligen konstig. Jag tittade på bilderna på mage, kan inte fatta att jag har varit gravid i 39 veckor och 2 dagar.. Det låter mycket lång tid men det har gått för fort. Jag KAN gärna erkänna att jag saknar min gravidmage, men inte den slutet veckor. Jag saknar känslan hur Devin sparkade.. I början säger jag "aldrig skaffa ett barn till" när jag har precis fött honom men det säger ju alla men jag vill gärna skaffa syskon till Devin en vacker dag. Men inte så snart iallafall, jag vill kunna hinna umgås med Devin så mycket som möjligt och se hur han utvecklar..

Det har hänt mycket under de första månad, vi blev nyblivna föräldrar och allt var nytt. Hela vårt liv förändrats när Devin kom till oss, vi har ansvar för våra son tillsammans. Jag såg när Devin log för första gången, min hjärta smälte direkt och jag fick fånga hans ögonkontakt. Det är så härligt..

Imorgon ska vi ha BVC med läkare undersökning.. Jag gissar att Devin har kommit in till 5 kilo nu, han börjar bli tungt :)

Midsommarhelgen



Det har varit supertoppen helg, även det var dåligt väder. Vi firade hos Joa och Henke, de har fixat mysigt uteplats som vi åt och var social med varandra. Vi åt god midsommar mat och Sara bjöd också jättegod ananaspaj.

Sen blev det mer kylig å Devin blev gnällig och jag gick in i huset. Han var riktig gnällig, jag blev lite osäker men tur att Paula upptäckte att han hade ont i magen och hon fick bära honom och skaka lite upp å ner så han fick rapa ut allt och sen somnade han hos mig. Tack Paula! ♥

Lördags (igår) var vi på Skåne djurparken, gick runt och tittade på olika djur. Det var roligt och skönt att vara social med fler, men jag har ont i höften så jag var mycket långsam att gå. Jag har haft ont i kroppen eftersom allt håller på att komma tillbaka till rätta platsen å så.

Vi åkte hem till Joa å Henke och åt middag hos dem.. Sen sent på natt åkte vi hem till våra lägenheten..

Det var toppen i helgen..

Idag är det mycket lugn söndag, jag bara tvättar å tvättar. Davids lillebror Robin å deras kusin kom hit och lånade maskin och Robin rakade av hår på deras kusin Pontus, David har köpt ny bil. Våra volvo 245 passar INTE som familjebil, det blir klumpig särskilt med bilstol. David hittade sin bil billigt men han ska fixa den och kan sälja mycket mer pengar.. David KAN INTE ens behålla en bil länge, fråga mig inte hur många bilar han har ägt.. :)

Jag har bett David köpa glass, jag har ju kolasås, maräng och banan här så man kan göra glassbomb. Mums!

Nu ska jag inte snacka skit :P

Första bussresan

Igår åkte jag å Devin till Malmö med buss, Devins första bussresan :) Han sov gott i barnvagnen hela vägen fram till Malmö, sen promenerar vi till Iris Hadar där bjöd de på midsommar lunch. Träffade folk där och Devins kompis Alice, det var mysigt att träffa dem igen.

Sedan gick jag och Sara med våra ungar till Mobilia köpcenter och shoppade lite, jag köpte två tuffa body och ett byxa till Devin. Jag kunde bara inte låta bli.. Det var roligt att umgås med Sara.. När hon har åkt så gick jag runt själv tills jag blev hämtad av Joa och åkte till IKEA, Joa handlade massor saker till huset. Då passade jag på att köpa småa handdukar och klädgalger för barn. Sen åkte vi hem och beställde hem mat, jag åt kebabtallrik. Gött..

Men mina fötter brinner efter hela dagen, jag var helt slut.. Devin sov för det mesta så han är jättepigg på kvällen medan jag var helt död.. Jag tänkte " Han kommer vara vaken hela natten!! " Vi lade oss och sov runt innan halv tolv och jag blev väckt av Devin kl 1 och ammade honom men sedan blev han riktig arg och slog mig.. Jag fick prova olika sätt att få lugna honom, jag bär honom runt lägenheten och då lyckas jag få honom somna hos min famn.. Jag lade honom i sängen och han sov rätt djupt och jag somnade direkt och vaknade kl 6.. Då såg jag att Devin har sovit 5 timmar utan att väcka mig, jag blev lite chockad.. Han vaknade och såg mig och strechade sig och skrek för att han var riktig hungrig.. Åh vad mysigt.. Det är visst längesen jag fick sova i 5 timmar i rad.. Jag behöver det!! Jag ammade honom och sedan somnade vi igen tillsammans några timmar till..

Nu känner jag mig mer glad och pigg :)

Ikväll kommer Marran å Bennie hit till Skåne, gissa hur glad jag är. Jag har saknat att ha dem HÄR! Vi kommer fira Midsommar hos Joa och Henke, jag ser verkligen framåt det.

Glad Midsommar till er alla :)

Bloggkoll.com



Bli medlem i bloggkoll.com och samla alla dina favoritbloggar :P

Film igen


Film



Devin var runt 3 veckor gammal och han kämpade att ha sitt huvudet uppe :)

BVC

Det har gått bara fint idag på BVC, det var rätt blåsigt väder när jag gick dit. Vi pratade om olika saker, jag undrade olika saker om när Devin skriker och sånt.. Jag fick fler olika tips och det var bra. Igår på natten var Devin riktig arg och jag provade massor olika metoden att bära honom och så.. Tills sist spydde han så mycket och det kom ut ur näsan.. Jag blev lite rädd och orolig men fick veta av bvc att det är inget fara. Tack å lov..

Det är inte lätt att vara första gång mamma, men jag lär mig varje dag med Devin. Det kan vara lite läskigt när jag inte vet så mycket..

Han har gått upp 340 gram och 1 cm till under en vecka, 4730 gram och 57 cm blev han. Min lille kille ;) Amning har funkat jättebra, det känns skönt..

Jag har också frågat ang jordgubbar och choklad, pga alla har pratat om det på olika sätt. Jag har testat äta kanske 3-4 st jordgubbar och Devin fick några utslag prickar på armar. Jag frågade BVC om det är farligt eller inte bra att äta jordgubbar och cholkad, hon sa att jag får äta jordgubbar och choklad men inte frossa i dem typ. Om Devin får utslagprickar på kroppen är inget fara.. Jag fick också några papper vad Devin kan få dålig i mage orsak vissa mat, så känner jag mer lugn å vet vad jag kan äta men annars får jag äta vadsomhelst men inte FÖR stark mat i alla fall :D

I måndags har vi varit hos social och David skrev under på faderskap bevis. Jag blev lite sur på kvinnan som frågade David "Är du 100% medveten att du är fader till Devin?" Det låter som hon tror att jag är otrogen eller nåt.. David svarade "JAAAA!!!" Hon log och sa "Jag vet att det är inte roligt att fråga, men det är ju min jobb att vara säker att fråga!"

Jag behöver en tips av er, jag vill visa en mycket kort film på Devin. Jag har sparat den i youtube men den syns inte ännu. Jag fattar ingenting i youtube :P

Nää, nu får det räcka :)

Örebro/Kumla

Jag tänkte berätta lite vad vi har gjort från onsdags till söndags när vi reste till Örebro/Kumla. Devins första bilresa, det har funkat jättebra. Han sov för det mesta och jag ammade honom 2 gånger och vi stannade å åt McDonalds i Jönköping och där har dåligt service kanske därför de har för få personal där. Men vi körde vidare till Kumla hos Marran å Bennie, vi kom fram sent på natten och jag var helt slut.

Torsdags sov vi lite för länge på morgon och blev chockad att se på klockan var kl 11.40 och vi stressade oss och åt frukost och åkte till stan, jag och Davve hann inte köpa ros till Jia å Maral (pinsamt) men vi kom å såg dem med stora leende och lycka att ta student sen drog vi till stan å tittade på massor folk. Stod vid McDonalds i stan och mötte en del folk, där träffade vi Patrik (från Hölö) han blev glada att se oss efter vi har ej träffat på jättelänge och han frågade mig "Vems bebis är där?" han pekade på Devin som log i barnvagnen. Jag svarade att han är min son, han blev förvånad och trodde inte på i början.. Herregud, han visste INTE att jag har varit gravid och fött en son.. Hahaha.. Diggar honom max!

Sen åkte vi till Jias studentmottagning och fick äta goda mat, det är härligt att se Jia så glad och lyckligt att hon har äntligen tagit student. Jag skulle önska kunnat festa med henne som hon har gjort med mig för 2 år sedan på min studentsdagen :) Efter det gick vi till Marals mottagning och det var lugnt där.. Skönt för mig ialf.. Sedan åkte vi hem till Kumla och tog det lugnt..

Fredags till söndags har vi varit på Mosås och Kumlas badplats (poolen) och badade. Men när vi var i Mosås var det ganska jobbigt med värme och det fanns inget skugga och jag fick ej bada. Jobbigt men sedan där på Kumlas badplats var mycket bättre, skugga fanns och det var svalt.. Skönt.. Några har undrat varför jag inte fick bada, när jag har fött sade de barnmorska till mig att jag inte får bada 7-8 veckor pga infektionsrisk. Vi har också grillat och ätit ute på restaurang i Kumla, det var så mysigt..

När vi skulle åka hem, det var tråkig att åka hem eftersom det var SÅ kul däruppe.. Tack, Marran å Bennie att vi fick sova hos er. Det var så toppen!

Imorgon blir det BVC-besök för Devin, då kommer jag att blogga å berätta hur det gick..

Kärlek..


Kärlek är så underbar, jag känner mig mycket lycklig lottad att jag å David är tillsammans och vi skapade en barn tillsammans och köpte Viggo också. Det är omöjlig att beskriva i ord hur mycket jag älskar David, Devin och Viggo. Jag har mina drömmar att skaffa fler barn och gifta mig med David, men frågan NÄR ska han fria till mig? *ler* Men jag väntar väl snällt till den stora dagen, jag längtar! :)

Skaffa ett hus tillsammans längtar jag också, vi har pratat mycket om det. Vi SKA skaffa hus en vacker dag.. Beror på våra jobb i framtiden också, nu är jag mammaledig i ett år. Sen vet jag inte ännu vad jag vill jobba med eller studera, jag har inte bestämt mig alls :) Men det är inte brådska i alla fall..

BVC

Idag har vi varit på BVC på vanliga rutinkontroll på Devin, vi gick dit och det var så fint å varmt väder. Det visade sig att han har gått upp 340 gram och han blev 4390 gram, och växt 1 cm till så blev han 56 cm lång och huvudet har också växt till 38 cm runt. Men Devin gillar inte bvc, han blir riktig förbannad på oss som bara rörde på honom och flytta på olika platser.. Han skreeeeek, jag fick lite olika infomation om att det är värmebölja nu så jag fick tips hur jag ska få honom svalna och sånt.. Det var bra info.. Men Devin blir bara ännu förbannad och blev eldröd och skreeeek.. Jag skyndade mig till väntrummet där finns soffan så jag satt och ammade honom.. Devin blev SÅ nöjd! :) 30 min senare somnade han mätt å belåten så gick vi hem.

Farbror Henke kom hit på lunchen och åt sin lunch, vi snackade lite stund innan han åker tillbaka till jobbet, så jag å Devin är ensam hemma å ska städa lite här..

Många ska ta student imorgon, det är 2 år sedan jag tog student. Det har gått jättesnabbt, jag minns hur lycklig jag blev. Jag stod där och alla tittade på mig och jag bara log och skrek sönder min röst.. Underbar upplevelse!

Armband

Armband från LUNDMYR of Sweden

Ni undrar nog vad den är för något, den använder jag när jag ammar Devin. Jag har skitkass minne vilken av mina bröst ammade jag sist, så har jag armband på tex vänster hand så ska jag amma på min högra bröst nästa gång. Den har funkat jättebra. Jag flyttar alltid armband till den andra arm under tiden jag ammar. Jag kan också se när jag ammade sist, det finns siffror där som jag kan flytta på "hjärtat" så jag kan se när jag ammade sist. Jag använder inte mycket "klocka" eftersom Devin får äta när han vill, men helst 2 timmar mellan som BVC sade till mig..

Armband fick jag av en vän, den är jättebra att ha. Den skulle passa er nyblivna mammor som har lika dålig minne som jag :D Haha..

Det är en bra tips! :)

Viggo



Min ögonsten dvärgpudel hane Viggo

Jag älskar honom så mycket, jag är glad att David valde honom och tog med honom hem. Min hjärta smälte direkt när jag fick träffa honom första gången, det har gått bra även han är ointresserad att bli tränad. Han är våra sällskapshund, en riktig mysig! Han är duktig att hoppa rätt högt som ni ser på bilden :)

Jag är också lycklig att han accepterar Devin som familjemedlem snabbt, han älskar att få ligga SÅ nära Devin. När Devin ligger och "sjunger" och rörde med sina armar så Viggo sitter och stirrar på honom och vill gärna slicka på honom :)

Matte älskar dig, Viggo!

RSS 2.0