Herregud :)



Vad ska jag säga???? :)


Imorse när jag klippte Viggo så tänkte jag passa på att klippa Devin också eftersom han är lätt genom svettig i håret pga värmen. Jag provade visa klippmaskin, Devin blev ej rädd och bara lite fundersam.. Så tänkte jag passa på att sätta igång direkt, jag rakade och tänkte först att han ska behålla "Punk" hår i mitten.. Det blev jättebra och coolt! Men när jag skulle fixa mer noga på sidor och då blev Devin arg och skakade håret så jag hann ej ta ur klippmaskin och jag råkade förstöra den mitten "punk" hår. Jag blev såå arg och besviken men då blev jag illtvungen att raka bort ALLT... När jag var klar, blev jag lite chockad att se honom.. Jag vet ej vad jag ska tycka om det här? Han ser tyvärr som en cancer unge!! Men jag var ju illtvungen... Det känns som jag ångrar att jag började ens.. Men men det är för sent.. Jag får hoppas att håret växer snart!!


Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuccccck!!!!!!!!!

Viggo



Igår var Viggo på hundsalong och blev badad och klippt, när han kom hem blev jag inte nöjd av resulat. Det är inte konstig att det är typ 80 årig gubbe som klipper hundar.. Så idag klippte jag Viggo med våra klippmaskin och tog bort pälsen på öron och svansen och bubblor på benen. Nu ser han mer "manlig" hane hund! Det är också skönt att det är så kort päls när det är så hett här i sommar! :)


Visst blev han fin?




Min lille ögonsten!

Bloggtorka nu igen!

Tyvärr har jag lite bloggtorka just nu när det är så varmt och jag har jobbat mycket men nu ska jag ha ledig till lördag nästa vecka sen ska jag jobba typ 7-8 dagar i skräck sen ledig flera dagar.. Det är lite ovant med att jobba så mycket, men jag får väl vänja mig. Jag har väl inte berättat att jag har skaffat en vespa moped så jag kan köra till jobbet själv.. Det har gått fint, men ibland är det lite läskigt när det är SÅ blåsigt och jag försöker köra rakt och inte krocka på bilar.. Hihi..

Devin är tyvärr sjuk nu i feber och lite hosta, stackarn..



En bildserie på Devin som äter banan helt själv, Davve berättade för mig att Devin kan äta banan själv så jag provade att se honom göra medan tog jag bilderna.. Han är så duktig! :)

Dagens foto



Vid halv åtta tiden kom jag på att jag glömde handla kvällgröt till Devin så jag bad David stanna hemma med Devin så jag drog till affär och handlade och skyndade mig tillbaka hem, kom hem innan kl åtta tiden och hittade dem sovande. Min hjärta smälter direkt och jag blev rörd! Väckte David försiktig, jag vill inte han ska röra sig så Devin kan trilla ner.. Han vaknade och log och sa att Devin var arg och trött så han smekte på hans mage så han somnade direkt och David somnade själv också.. Det var bara kort stund, såå gulligt! Jag tog upp Devin och bär upp och bytte om + blöja också och lade honom, han vaknade inte under tiden alls! :) Så trött han var!

Tomt här igen!



Det var en toppen helg (midsommarshelg), vi har haft gäster hos oss och det var jättemysigt. Midsommar var jätteroligt, jag drack några cider men jag blev ej inte full alls! Jag drack 3 st 33 cl cider men mycket långsamt men sen orkade jag ej dricka mer :D Men sociala under midsommar var jättekul!!

Tack för allting under helgen! Hoppas att vi ses snart igen!

Vad ska ni göra på Midsommar?

Härligt att det blir Midsommar snart, vi ska fira Midsommar som Lilla Anna ordnar i Skåne. Det blir nog jättekul, en del folk kommer från Örebro till hit. Gissa hur mycket jag längtar!

Mina kära svärföräldrar ska passa Devin över midsommar - betyder jag får dricka cider för första gång på hundra år. Jag kanske låter som en barn på nytt! Men det är ju längesen jag festade sist, jaa det stämmer att jag ammar Devin fortfarande. Jag har ingen plan att sluta ännu, men Devin klarar nog utan tuttar i några dagar men då är det synd om min tuttar.. Jag kommer se som en Pamela Andersson utan blonda hår ialf.. Hahaha...

Det är många saker jag saknar just nu - särskilt Dalarö min hemort från barndom. Hoppas att vi kan åka upp någon gång i sommar och hoppas att åka till min sommarhus som jag har ej varit på typ 6 år. Dumma mig! :)


Vad ska ni göra under Midsommar???

Tänder spökar!



Devins kindtänderna spökar just nu, det är så hemsk jobbig och jag tycker bara såå synd om honom. Kindtänder är ju större än framtänder och många småa "toppar" som kommer upp så tandköttet mellan spricker. Det gör ju ont! Vi brukar ge honom flytande alvedon om det behövs, kalla glass har jag också gett honom. Skönt och gott tycker han! :)

På bilden syns den 11.e tanden, men den 12.e har kommit på den andra sidan men det syns ej när han skrattade. Han har två kindtänder uppe också.. Det är lite lustig att Devin fick första tand tidigt, runt 4 månader gammal och sedan ploppade det bara ofta så han hade redan 8 tänderna. Han fick den 8.e på julafton då var han runt 7 månader. Sen stod det helt still tills den 11 maj, en vecka innan han fyller 1 år då fick han sin 9.e tand och då han har fått 4 tänder på lite över 1 månad. Stackarn! :)

Idag fyller han 13 månader gammal :)

Fotbollsgolf

Igår runt 13.15 kom vi till svärföräldrar och vi alla åkte till fotbollsgolf, det är som golf men man sparkar med fotboll boll på 18 olika stora banor. Det var jättekul även jag hamnade andra sist plats. Svärfar bjöd oss alla vi var 9 personer. Men idag har jag träningsvärk på hela min höger sida den ben jag sparkar med. Jävla ömt just nu.. Suck..

När vi kom dit blev Devin feber å hängig så han sov för det mesta i vagnen. När vi kom hem åt vi pizzor/kebab då var Devin lite piggare men hade 38 grader feber och han fick runt i blöja. Glatt och busig.

Han somnade vid halv tio igår kväll, när jag lade om honom så somnade han direkt. Så sött och sov fram till kl 6 tiden imorse sen lade honom igen i sängs vid halv åtta eller nåt och han sov fram till kl 11, jag sov också i min säng och blev chockad att han sov så länge.. Men det behöver han, idag hade han 37,7 grader feber. Inte så farligt. Han är piggare och glad men ändå stanna från dagis idag. Jag skulle jobba idag men VAB istället.

Vi ska ta det lugnt, nyss började Devin gnugga om ögon. Trött nu redan igen? :)

Ska dra å mysa  med min lille sjuking!

Film på David & Devin



Det är alltid härligt att se Devin ha jättekul hos pappa. Jag känner mig varmt av glädje att se dem tillsammans, det är fullt av kärlek!

Bloglovin

Follow Mujerguapa


Klicka och följa mig med bloglovin ;)

Devin säger "OJ!"



Jag blev glad att min blogg har nått upp 100 läsare genom bloglovin, det är bara så roligt. Jag älskar min blogg och att skriva, visst blir det ibland bloggtorka men det gör alla någon gång i alla fall. Jag hoppas att ni fortsätter tycka om att läsa min blogg, glöm inte lämna litet kommenterar till mig så blir jag och Devin ännu mer glad ;)

Bloggpussar på er!

Lillebus sista set

Devin har fått sin sista paket av Lillebus!




Den ser som pyjamas, men det kan ha när man sover eller som vanliga sommar kläder. De är så söta men det blir för mycket med mönster om det är användning till vardag men man kan alltid dela av dem till vanligt cool t-shirt med annan shorts eller tvärtom :) Men visst är den fin? :)

Kass väder!

Det är blåsigt och regnigt här i Hörby, samt det är också varmt med kvavt luft.

Jag är ganska trög och slö idag, jag hänger inte med tiden och jag hann ej göra klart sysslor. Det händer väl ibland för alla glömska mammor :) När jag hämtade Devin från dagis så blev han jätteglad och gick fort fram till mig och kramas det är så mysigt men så fort jag sätter honom i vagnen blev han helt galen rasande och skreeeeeek högt han kunde. Han vill INTE hem! Jag tecknade att vi ska hem och handla mat så suckade han men sen gick det över när vi gick därifrån. Gulligt. Vi var också på apoteket och köpte flytande alvedon för att Devin håller på att få sin 12.e tand nere i kinden och den är riktig svullet och han blir gnällig och peta på den platsen som tand håller på komma upp. Stackare min lille pojke!


 



Devin gör sån ansiktemin hela tiden nu.

Sista set!

Nina från Lillebus mailade mig att hon ska skicka den sista set till Devin imorgon, jag fick smygtitta i hennes blogg : Klicka här!

Det är alltid kul med kläderna, jag är förtjusit i tyget de är mer mjuka och sköna! :)

På sistone har jag haft bloggtorka, men det händer ibland ialf när det finns inte så mycket berätta. Det har bara rullat så fort här.

Idag har vi varit i Lund snabbis, Davve fixade nytt mobil eftersom Devin har slängt hans mobil in disken och Davve undrade var den tog vägen och spolade ner vattnet och hittade mobil där, den är helt förstörd.. Så lika bra Devin får mobil som leksak istället och Davve fick ny mobil C510, jag vill också ha. Min mobil är också sönder men jag kan fortfarande använda min mobil men den är skitkass så jag ska fixa nytt mobil snart jag vill också ha samma Davves mobil. Vi var också på Lund Nova och handlade leksaker på BR som Devin fick present kort av Lilla Anna, Johan, Paula, Lidde å deras dotter, Nettan och Janne :)


Kör-larv och golvpussel
(Ni kan klicka på leksaker så kommer det nytt sida som visar hur den ser ut)

Dagens foto



Devin har visst kladdat ner sig själv med banan, jag satt där och skrattade hela tiden. Jag kunde ej låta bli att stoppa honom utan bara titta på honom hela tiden hur han kladdade sig. Det var så kul.. Han är himla söt!! Man blev också förvånad att hans hår är ganska lång men det syns inte när håret är torrt :D

Yeaaah, Devin åt hel portion!!!

Devin är inne i sån period som vägrar äta mat, han blir bara SÅ misstänksam och vågade inte smaka mat. Han hatar dessa mat som han älskade förut.. Det gör mig självklart ledsen och orolig! Han äter jättebra med frukostgröt och kvällgröt och smörgåsar med mjukost och gurka + frukt men inget annat.. Jag försöker varje dag både lunch och middag att ge honom mat men han kniper ihop munnen och vänder bort huvudet, jag försökte ge mat så han kan plocka själv men istället kastar han iväg mat. Han kan stoppa bara några bitar men annars inget. Han åt inte heller bra på förskola..

Det är så jobbigt!! Idag vi åt pommes och hamburgare, jag fixade hamburgare utan krydda och pommes utan salt och lade på Devins tallrik. Devin såg misstänksam som vanligt och jag gav en hamburgare bit och han provade smaka och då blev han förtjusit och åt och åt hela portion. Gissa hur lycklig jag är just nu.. Jag hoppas verkligen att han kan äta bättre! Jag har märkt att han försöker äta själv med sked men det är bara så svårt att stoppa in munnen då blir han bara så arg! :)



Flipflop skor är köpt i Brasilien av Antonia
I början hatade han tyvärr dem men sen accepterade han skorna och använder ofta den när det är varmt ute. :)




Student dags

Många tar student, jag tog student 2006 - 3 år sedan. Tiden har gått verkligen fort. Jag minns min student, det är härlig upplevelse som man kommer aldrig glömma! Bjuder några bilderna när jag tog student!!



Mina föräldrar var bakom mig, härligt känsla när man sprang ut från skolan!


Fan, vad snygg jag var!! :)



Jag skrev riktigt högt, det syns på bilden också. Hela Örebro hörde säkert mig :)


Älskling David var med mig och stolt över mig :)



Det körde rätt fort, härligt eftersom det var helt kokhett den dagen :)



Vi var på puben, jag var så lycklig och glad hela kvällen.

Möte med dövteam

Det gick helt kanon på möte igår med förskolans personal på Devins avdelningen, Pernilla från dövteam berättade lite om dövas historia och hur det funkade förr i tiden för döva och hon berättade hur funkar med koda barn och gav en del tips och råd. Pernilla berättade också om hjälpmedel för oss döva som använder hemma, personal log och sade att de har funderat HUR kunde jag höra Devin under nätter eller vakna på morgonen. Men det finns ju hjälpmedel som man har under kudde som vibbar när Devin skriker eller väckklocka så det är inget problem. Personal blev jättenöjda och glada för att få all svar som de har undrat över!

Pernilla sa att hon blev förvånad att personal är medveten lite om döva och de förstår att döva har eget kultur som sin eget teckenspråk. Det känns ju bra! Personal berättade också att det finns några barn som är inte svensk så personal brukar försöka lära lite deras hemspråk och sjunga, visst kan det låta hemsk men barn får gott om skratt då de sade att de vill kunna lära lite teckenspråk så de kan sjunga på teckenspråk - det gjorde mig bli så glad och lycklig! Det är så kul att de är aktiv för det och alla barn får delta och vara med och lära sig lite. Det känns skönt när Devin trivs så bra på förskola och han tycker mycket om personal där, det känns bra för mig också att samarbeta med dem för Devins framtiden.





Devin busade med min kofta, han är så söt i den! :)

Sommar



Härligt med varmare väder, jag som är jättesugen på att bada i havet men det är nog för kallt just nu! :)

Min barnsdomsvän Helena, hon har friat sin fästman för giftemål. Hon har också frågat mig om jag vill bli deras brudtärna, gissa hur glad jag blev! Jag var brudnäbb när jag var liten på min brors bröllop, det är kul att få delta igen efter många år. :)

Idag ska vi ha möte på förskola med dövteam, de ska berätta lite om dövas historia och göra en del ändringar så att det ska funka mellan mig och Devin + förskola. Devin är ju en KODA barn, det betyder hörande barn med döva föräldrar. Teckenspråk är ett eget språk så Devin använder två språk - teckenspråk hemma och tal på förskola. Då ska förskola och vi föräldrar ska göra det bäst för Devin att kunna utvecka båda språk samtidigt. Tex, om Devin hör en hund som skäller när han är inne och blev fundersam vad ljudet är för något och personal ser honom då kommer de förklara honom vad skäll är för nåt, de använder tal till honom att det är en hund som skäller sen SKA de skriva ner i våra kontaktbok om det så jag kan förklara Devin på teckenspråk om hunden som skäller. Förstår ni? :)

De ska också anteckna något nytt ord som Devin har lärt sig tala, då måste de alltid skriva i kontaktbok så jag/David kan förklara på teckenspråk.. Det blir nog bra, jag hoppas att personal från Devins avdelning tar denna ansvaret och gör det som dövteam säger! :)






RSS 2.0