♥ Dag 7 – Min bästa vän.

Jag har haft många bästisar men jag har haft två riktiga bästisar under mitt liv.

Catharina från min gamla klass i grundskola, hon och jag har varit min bästisar i många år. Jag har rätt många minnen med henne. Catharina var en blyg tjej på den tiden, vi gick till bio nästan varje fredagar tilsammans och sover över varandra utan att meddela våra föräldrar. Jag och Cattan är galna när vi är ensam, vi kan spela teater och skrattade högt när vi sitter i pendeltåg tillsammans. Folk stirrade på oss som vi var idioter.  Vi gick isär när vi började på gymnasiet, hon gick sin väg och jag gick i min väg, men vi har ändå alltid haft speciella relation fortfarande till idag. Hon bor också i Skåne nu och jobbar samma som mig men på den andra elevhem men vi har samma chef ialf. Det låter roligt, vi bodde i Stockholm och var bästisar i många år sen flyttade jag till Skåne och sen hamnar hon här också och nu har vi samma jobb.. Kul ändå :)

Helena (Helly) min barndomsvän som är hörande, vi är fortfarande vänner nu på 20 år. Vi träffades när vi var runt 6-7 års ålder hos min gamla dagmamma Anki. Vi har bott grannar många ställe i Dalarö vi båda flyttade ofta runt i Dalarö förut. Vi springer alltid hem till varandra och leker hela kväll tillsammans när vi var yngre. Att leka doktor och patient var Hellys favorit lek medan att leka affär att låtsas att sälja saker är mitt favorit lek :)

Vi har gjort en massa saker som var dumma, jag bodde huset bredvid grillkiosk och jag hade eget balkong från mitt rum och jag och Helly hittade rep och hoppade från balkong och då fick vi ont i händer pga det var inte skönt att hålla på repet.. Vi kunde skada oss men tur att vi klarade oss fint. Vi gjorde aldrig om det efteråt. Det finns en sak som vi har inte berättat för något men det är ändå JÄTTEGAMMAL nyhet, när grillkiosk har gått konkurs under en period så hittade jag nyckel till grillkiosken så gick jag och Helly in i grillkiosken och såg massor påsar chips och massor av godis. Vi stal en massa och gömde i mitt rum och frossade oss i det.. Vi hade massor av möss som husdjur och ena Hellys möss rymde i min mammas hus och vi vågade ej berätta för min mamma.. Den var helt spårlöst försvunnen :/ Våra livhistoria är alldeles för lång, kan inte berätta allt ialf :)

Helly är en speciell kvinna, det är svårt att förklara. Hon är otrolig stark kvinna. Hon har gått genom en massa hemska saker, det kan jag inte berätta detaljer ialf men ändå står hon på benen på jorden och jag är jätteimpad för henne. Nu är hon gift med Pierre, jag är jätteglad för hennes skull. Jag fick också äran att vara hennes made of honor på hennes bröllop, jag gick in på bröllop med sällskap med deras bestman Calle. Helly är gudmor till min son Devin, hon betyder mig otrolig mycket.


Imorgon händer det..

Imorgon kl 9.45 ska jag vara på Ultraljud 3d/4d och titta på min bebis, vi kommer fokusera på könet samt kolla andra också. Det är min födelsedagpresent av Davids familj + min familj. Jag längtar som en tok att titta på min bebis. Jag kommer få bilderna då kommer jag visa för er senare.

Idag ska jag ha möte med min chef Bill sen börjar jag jobba kvällspass + jour till imorgon. Jag längtar till jullov då åker jag till Stockholm den 17 dec, min systers son Gustav ska ha dop den 18 dec, det ska bli roligt att få äntligen träffa honom för första gången. Vi firar julen i Stockholm..

Inlägg får bli kort idag :)


♥ Dag 6 – Min dag.

Imorse blev jag väckt av Devin med en blöt puss på munnen, jag var alldeles för trött att hålla mig vaken eftersom jag sov ganska dåligt inatt. Devin låg bredvid mig och tittade på barnprogram medan jag fick sova lite stund till..

Tills Devin petade på mina ögon så jag vaknade så sa han " MAMMA VAKNA HUNGRIG SMÖRGÅS " då är det dags att stiga upp och gick ner och fixade frukost til oss och myste i tvrummet. Devin vill se på film Dumbo, det fick han göra så kan jag sitta lugnt och surfa runt lite..

Kollade lite med min räkningar och skriver ner viktiga ärende jag måste göra.

Lagade lunch, enkelt makonerar med stekt falukorv då kom David hem på lunchrasten och vi åt. Halvtimme sedan åkte David tillbaka till jobbet och Devin är trött och jag lade honom i hans säng. Men han vill inte somna så fick han vara uppe och då gick vi ut och rasta Viggo. Det är riktigt kallt och mycket av snö..

Satt vid data och fixade mina ärende, papperarbete och en massor samtal medan Devin sitter lugnt och tittade på film "Dumbo" och när jag blev klar med papperarbete och då städade jag och packade upp kläder från väskor och sortera smuts och rena kläder och ställt tillbaka skåpet och resten in tvättkorgen. Devin kom till mig och bad om få banan, han fick det.

Fixade middag, pommes med fläskkarre och bearnasiesås. Jag tog bara vad jag hade hemma.. Skrev ner inköplistan som jag ska handla senare ikväll..

När jag stod vid spisen och lagade, då var Devin riktigt arg på mig och försöker knuffa bort mig för att han vill ställa fram stol precis framför spisen och laga mat helt SJÄLV. Men tyvärr är han för liten för detta, jag stod kvar medan han kämpade att knuffade bort mig. Jag rörde om såsen så skrek Devin "NEEEEJ, DÄR ÄR MIIIIIIIIN!" han låg på golv och sparkade och bankade och var riktigt arg. Jag kunde inte låta bli skratta, han var bara för söt.. Köttet och såsen hann vara klar innan pommes, ställde köttet och såsen till bord att svalna lite stund då gick jag till data och skrev om detta i Facebook. Devin kom till mig med skyddhandskar som man använder att hämta varma plåt från ugn, han var riktig arg och försökte peka mot köket. Jag följde efter honom och han stod vid ugnen och surade och tecknade "POMMES FÄRDIG!!!!!" tog på sig handskar och försökte öppna ugnen.. Jag började bara skratta för att han såg bara så roligt och söt... Ugn har visst barnsäker :)

Jaa, pommes är klar och jag tog ut den. Skär paprika och frågade Devin om han vill ha den, han sa nej och visade sin "äcklig" ansikteminen och gick bakåt långsam och skakade huvudet.. Jag sa till honom att han behöver ej smaka.. Så plötsligt ändrade han sig och nickade ja och vill smaka paprika.. Jag gav honom litet bit, han åt upp den och nickade och sa "GOTT!" jag blev förvånad. Han har aldrig smakat och han är väldigt kräsen och är mesig att våga smaka nytt men det är nåt bra steg för Devin.. Jag fixade fler bitar och lade på hans tallrik. Han åt upp allt.. Duktigt! :)

Robin kom hit på kort besök och hjälpte lite med våra bildtelefon. Devin var glad att se honom :)

Sen åt han kvällsmål och läggdags för Devin och han somnade snabbt.

Kl 22 ska vi se på Kvinnors hemliga liv, blir kul :)


♥ Dag 4 – Det här åt jag idag. (lördags)

Ledsen, den missade jag pga jag var upptagen hela lördag i Stockholm.
Jag har inga bilderna på maten som jag åt..

Men jag åt goda hårda knäckebröd med leverpastej och skivad tomat och pärondryck hos min mamma.

Sen hämtade vi Jennifer och åkte till Farsta Centrum och shoppade lite så åt vi lätt hos McDonalds (lilla meny)

Vid middag åt vi goda olika pajer på festen som Tea & Fanny har ordnat och sedan åt jag chips på kvällen..

Tråkig utmaning idag.. ikväll skriver jag dag 6 ;)


♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

Kärlek är svårt att förklara i ord, men jag vet att kärlek är livviktigt i livet. Man får kärlek av allting, sina föräldrar/släkt. Man kan få goda mat av kärlek när någon lagar den! :)

Kärlek till min sambo David, min son Devin och min ofödda bebisen i magen är otroligt stort. Absolut största kärlek har jag till min finast familj! Självklart glömmer jag inte mina föräldrar, mina syskon och deras barn, min moster och mina fina vänner.

Ni som står mig nära är jätteviktigt för mig, jag känner mig älskad av er och jag älskar er.










♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

Min pappa heter Magnus och mamma heter Barbro. Pappa har två adopterad barn med sin förra fru och mamma hade 3 barn med sina förra. De träffades och fick mig, så jag är en sladdbarn. Mina föräldrar fick mig sent, min mamma var runt 43-44 år gammal när hon föddes mig. Nu är mina föräldrar skilda, de skilde sig när jag var runt 11-12 år gammal.


Pappa är en lugn människa men han har hett humör när han är förbannad, det ärver jag av honom. När vi bråkar så skriker vi mot varandra, medan mamma bara himlade med ögon åt oss. Han jobbade med sin eget företag förut inom båtar, jag kan inte hans område men han fixar många saker till båtar ialf. Nu är han pensionär. Han är en livnjutare med några glas öl och se på TV.


Mamma är frisörska, det är enda jobb hon har jobbat med hela livet. Hon har egen frisörsalong i Dalarö, så jag är uppväxt med gratis klippning och jag fick mina första hål i öron av mamma. Mamma är en speciell människa, hon är alltid varit modigt och vara sig själv. Jag minns hur jag skäms på min mamma att hon hade sina silver dunjacka och massor konstiga kläder men nu har jag vant mig. Nu är min mamma mest inne på leopardmönster kläder, mamma är härlig människa. Mamma har inte ännu slutat jobba på frisör, hon är över 70 år men hon är som en 50åring kvinna. Mamma ÄLSKAR att prata, hon är en pratkvarn och min son har visst ärvt av henne.


Jag älskar er båda :)


♥ Dag 2 – Min första kärlek.

Jag har visst några pojkvänner men min första kärlek var nog Jan-Erik när jag gick i 8 klass, jag har varit kär i honom i många år men jag döljer det. Vi gick i samma klass under våra 10 år i Manillaskolan. Jan-Erik vet inte om det här men jag skrev en massa dagböcker hur mycket älskar jag i honom. *pinsamt* haha..


En dag fick min gamla bästis Catharina nog, hon tröttnade på mig att jag alltid prata om Janne men utan att säga till honom. Jag var en MES då. Då bestämde Catharina att tala för Janne att jag är kär i honom. Jag fick PANIK då när jag fick veta att Cattan skvallade för honom, jag vågade inte ens se hans ögon under lektioner. Jag minns inte när men Janne ringde mig på texttelefon och frågade om det var sant att jag var kär i honom. Jag sjönk under bordet och skämdes rejält men erkände ändå att det var sant. Han berättade att han gillade mig också, jag vet inte hur det gick men vi blev ialf tillsammans under 8 klass men båda är såå blyga.. Jag minns att han fick sova över hos mig hos min pappa, att han tog med sig typ 10 st vhs filmer.. Haha, jag valde filmen "Rovdjur" och vi låg tillsammans på min säng och tittade på film. Jag var orolig om min pappa skulle komma in och ser oss kramas i sängen.. Förhållande var kort, jag var dum att jag dumpade honom genom sms. Jag var rädd den tiden och ville inte ha honom mer så jag valde att göra slut. Men jag har ändå haft roliga minne med honom.


När jag skriver det här kändes det max töntigt men jag var riktig blyg tjej när jag gick i grundskolan. Haha.. Det blir kul om Janne läser det här... Hmm :)


Min födelsedag idag! :)



Grattis på mig själv, jag fyller 26 år idag! :)

Ikväll ska jag jobba då ska jag bjuda på något gott till elever! ;)


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

Jag heter Sofia, jag fyller 26 år om några dagar. Jag föddes i Stockholm och uppväxt i Dalarö. Jag föddes döv och har alltid varit det och jag använder teckenspråk - mitt språk. Hela min familj/släkt är hörande och jag är enda döv i familjen.

Jag har gått på Manillaskolan år 1991-2001 sen flyttade jag till Örebro och började på Barn och fritidsprogrammet på Virginska skolan, har haft tagit sabbatår och fick börja om andra året eftersom jag var slarvig tidigare och sen lyckas jag genomföra fram till student år 2006. Under sabbatsår träffade jag min största kärlek David, jag var 18 och han var 16 år gamla. Vi blev kära och blev tillsammans 7 maj 2003, förlovade oss 31 dec 2003. Vi fick våra första son Devin den 16 maj 2008 och nu väntar vi våra andra bebis som kommer nog runt 23 feb 2011.

Jag tycker om att surfa data och umgås med vänner/familj, jag är godhjärtat och tycker om att bry mig om mina kära och nära. Hela min uppväxt har jag alltid varit "mammig" till alla, jag ser till andra mår bra och ger råd och tips och säga "ajabaja" till dem som gör dumma saker typ :) Men jag har visst gjort många dumma saker men det ingår väl till de flesta men man lär av sina misstag och utvecklas.

Jag är tyvärr en lat människa, jag avskyr att städa och diska. Men man måste göra det ialf :) Alltså jag är inte en pedant människa..

Hmm, det är nog allt :)


Devin hittade på en hyss imorse!

Det är regnigt väder och David hämtade mig och Devin under hans frukostrast så vi åkte till Devins dagis. Devin räckte fram sina armar mot mig och hade sin blick "Snälla mamma, bära mig!" Men jag sa nej direkt eftersom jag bär redan hans ryggsäck och en paket blöja och jag har foglossning samt är jag också gravid så vill jag inte bära Devin. Han surade och det var svårt att locka honom in, han gick SÅÅÅ långsamt med sur blick..

Sen plötsligt sprang han snabbare in dagisområde, jag jublade och sa "bravo duktigt!" Det är ett bit att gå, han sprang kort sträck sen gick han sen sprang igen.. När vi är ganska nära till hans avdelningsdörrar, stod han ungefär 6 meter bakom mig och räckte fram igen armar och lutade huvudet lite på ena håll "SNÄLLA MAMMA BÄRA MIG!!" Jag stod där och sa "NEJ, vi är snart framme. Jag kan inte bära dig, du kan gå själv. Du är en stor pojke nu! KOM NU!" Han blev ännu mer surare och hade armar i kors...

"KOM NU!" sa jag igen till honom.. Han stirrade på mig sen tittade han på dagis lekplats gräsmatta fanns det jättestor vattenpöl.. Jag fattade direkt vad han ville göra så jag släppte hans ryggsäck och blöjpaket och sa "NEEJ!" men han hann springa rakt in stora vattenpölen och djupet når hans knä. Han hade bara vanliga jeans, han har regnkläder inne i avdelning.. Jag tog upp honom direkt och sa "NEJ, du får inte springa in vatten utan regnkläder!" Han bara skrattade och skrattade högt som det var min straff att jag valde inte bära honom..

Jag bara suckade hårt men ändå log jag lite, den jävel unge!! :)

Gick in och förklarade för fröknar vad har hänt, hans byxor och kängor är helt blöta och jag blev lite stressig och svettig pga David väntar ju på mig. En av fröken sa "Lugn, vi fixar det då kan du gå nu genast!" Jag pussade och kramade Devin sen skyndade jag iväg..

Devin hittade visst på en hyss!! :)


Utmaning

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Att skriva på de frågor på 30 dagar.. Ska försöka göra gott jag kan, men jag kan ej lova att jag kan komma ihåg att skriva det varje dag.. Ni kan hjälpa mig och påminna mig ;)

Jag börjar med det imorgon...


2,5 års besök hos BVC

 

Idag har Devin varit hos BVC, det var regnigt väder när vi gick dit. Det var också kallt men jag svettas i min jacka :)

Det är utvecklingsbedömning, språk - och talutveckling idag hos BVC, Devin satt på stol och bord och där fanns olika leksaker som klossor, olika djur som häst, får och gris och koppor med tallrikar. BVC-tanten vill se hur hans utveckling funkar. Devin fick rita lite och byggt upp klossor och peka på olika djur som BVC-tanten frågade. Han klarade allt utan problem. Jag berättade att Devin kan siffror från 1-10 och han kan se sin eget namn och bokstavera och kan berätta om sina fantasi och sånt. BVC-tanten bad mig skriva Devins namn så han bokstaver och han sa D-E-V-I-N och BVC-tanten gapade och sa "fantastiskt!"

BVC-tanten bad Devin hoppa och springa och sparka bollen, han kan allt bra. Vi pratade om Devins astma, jag berättar att han har läkare för denna område och han provar tuggmedicin just nu och se om det funkar. BVC-tanten är nöjd att vi har koll på det. Sen pratade vi om mat, då berättade jag om hur kräsen Devin är men han kan äta vissa mat som han tycker om, jag berättar att vi försöker att erbjuda ofta vi kan och se om Devin vågar och upptäcka fler mat som han gillar. Då frågade BVC-tanten om Devin äter grönsaker, jag svarade han tycker om gurka, morötter och majs. Hon frågade vad brukar Devin dricka då svarar jag att han är galen i mjölk och dricker gärna vatten men inget annat. Hon log och nickade och sa "bra bra" :)

Sen mätade hon Devin och väger honom, han är 89,5 cm lång och 15,5 kg. Längd är han under kurvan och vikten är över kurvan. Allt är ändå normalt, min lille pojke! ♥

BVC-tanten sa att Devins språk/tal utveckling är mycket bra, han är långt fram i sin 2,5 år utveckling. Devin är mycket tidigt med språk och har sitt vilja att lära sig hela tiden. Jag log och var riktig stolt! :) Sen övriga utveckling som roll-leker, bygga klossor och hoppa och springa osv är han helt normalt och han klarar det utan problem. Hon sa också att jag behöver inte oroa mig om hans kräsna måltider för att hans vikten är helt normalt så han kan äta ändå. Vi pratade om pottan, jag sa att Devin är intresserad att sitta på potta men kissa i den gör han inte hemma men han har kissat många gånger i dagis. BVC-tanten sa att jag får inte pressa honom då kan det skapa problem, jag sa att jag gör inte det men jag uppmuntrar honom ofta att sitta på potta tillsammans med mig i toalett.

Nästa besök blir det när Devin är 4 år, men jag får ta med honom när jag ska ha bvc-besök med bebis så kan vi mäta och väga Devin tidigare än 4 års ålder :)

Sen gick vi till väntarum och Devin vill leka där, det var riktigt svårt att ta honom därifrån. Det tog lång tid :)

Nu ska jag gå och laga middag! :)


Spänningshuvudsvärk

Jag har lidit kraftig huvudsvärk som jag har aldrig upplevat tidigare, jag led av det på nästan en vecka. Jag har varit hos barnmorska och kollade blodtryck och blodvärde men allt var normalt sen var jag hos min familjeläkaren på vårdcentralen och då fick jag svar att jag har spänningshuvudsvärk för att jag hade de tecken som när tex jag nyser eller hosta så gör det mer ont i huvudet och när jag rör på min huvudet så gör det mer ont. Så jag ska försöka satsa att förbättra mig med promenera och motionera lite mer. Jag promenerar ju varje dag men det räcker ju inte alltid. Jag ska också träna avslappningövningar, jag pallar inte gå på sjukgymnast för det.

Kanske ni har tips?

Jag är sugen på att simma, läkare sa att jag behöver det. :)

Jaa, med min graviditet har gått bara fint. Bebisen är mer och mer aktiv därinne i magen, sparkar hårdare och oftare. Mysigt. Imorse låg jag i sängen och hade jätteont i huvudet så sa jag till Davve " Din unge är aktiv och sparkar jämt, känn på min mage!" så han kände på min mage och kände hela tiden hur aktiv bebisen var. Mysigt..

Nästa gång hos mvc ska jag göra glukosbelastning, det är inte speciellt trevligt.. :P


Bokstava sitt namn! :)

Devin har lärt att använda handalfabetet på sin eget namn, det är bara några dagar sedan han lärde sig det. Han lärde sig snabbt, jag som är hans mamma som är JÄTTESTOLT och måste tyvärr skryta lite ;)

Obs, vi är döva föräldrar så vi kan inte lära honom tala så han uttalar nog annat men visar rätt bokstav med teckenspråk :)

Vissa bokstav hade han lite svårt att visa, ni kan titta själv :)


Devin och Trond

Det är så roligt att se på Devin och Trond, de har JÄTTEOLIKT personligheter. De är helt motsatta! Devin är en pratsam och använder mycket ansikte-miner och Trond är en väldigt blyg och är tystlåten. Trond pratar när han själv vill, det är bara så kul att se dem tillsammans. Ja, det funkar bra ihop men ibland gick inte bra eftersom Devin kan vara lite jobbig och lämnar inte Trond i fred men han lärde sig med tiden att respekta Trond. Devin har lärt Trond att springa tungt som elefant, i början när de sprang så sprang Devin riktigt tungt att det skakar hela golv medan Trond sprang försiktigt men sen började han trampa hårdare och sprangt så skakade hela golv med två vilda ungar som sprang fram och tillbaka. Härligt att se dem skratta ihop.

Devin är en clownunge, när han upptäckte att Trond skrattade åt honom så spelade Devin mer teater och låtsasramla och sånt.. Kul :)

Eva har lärt Devin att bokstava sitt namn när vi har skrivit hans namn på papper. Devin kan! Jag blev såå stolt. Trond kunde sin namn tidigare så fick Devin också lära sig. Roligt!

Devin är exakt två månader äldre än Trond men ändå är Trond mer lång än Devin, Devin är mer knubbig och kort om man jämtför med Trond. Det visar ju klart av deras gener, Tronds föräldrar är ju långa men det är inte vi :)

Bjuder på bilderna på ungar :)









Visar er också bild som Devin och Trond träffade för första gången, Devin var runt 3,5 månader och Trond var runt 1,5 månader gammal :) Söta va?


V 25 (24+0)

Idag har jag mvc besök efter inskrivning, det var längesen sist.

Allt såg bara bra ut, jag har gått upp bara 2 kg men jag har gått mycket ner mellan pga illmående men nu har jag kommit upp igen och + 2 kg till också. Men blodtryck var lågt pga jag behöver järntabletter, ska köpa det imorgon. BM mätade min mage och det var mellan 23-24 cm. Jag har haft ont på en ställe men jag var osäker vad det var för att jag har inte upplevat det med graviditet med Devin. Så sa min BM att jag börjar lida foglossning. Jag blev lite förvånad, jag har inte lidit foglossning med Devin bara lite på slutet. BM förklarade att det är vanligt hos omföderska att få tidigt foglossning. Jag fick boka en tid hos sjukgymnast och då kan jag få tips hur jag ska röra på mig och sånt.

Jag ska se med min syster om jag kan få låna hennes foglossningsbälte.



Bilden tog idag ;)

Vi har gäster här, Eva och hennes son Trond. Det är roligt att ha dem här, jag och Eva slutar aldig att prata. Vi har inte träffat på jättelänge sist. Mysigt! :)


Jag och Devin

Vill visa er filmen som jag och Devin pratar med varandra på teckenspråk :)

Jag orkar inte översätta filmen med undertext. Men vi pratade om massor olika saker, Devin har massor roliga fantasihistorier om katter. Vi har inte katt härhemma men flera av våra grannar har katter så Devin skapar roliga historia om dem och han älskar att prata om pappa och cross.. :) Jag uppmuntrade Devin att teckna så att ni ska kunna se hur han använder teckenspråk :)

För er som inte vet, Devin är en hörande barn men använder teckenspråk hemma eftersom jag och hans pappa är döva. Han kan prata som vanligt men han pratar inte när vi är med men tex på dagis pratar han. :)

Den är lite lång film, men hoppas att ni tycker det är kul att se :)


RSS 2.0