Mors dag!

Jag har märkt att jag har inte haft tid att blogga på sistone, men det blir så ibland. Men jag har faktsikt saknat att blogga!

Devin är klart med inskolning nu, nu får han börja på 15 timmar i vecka kl 9-14. Han kommer vara mer i dagis när jag å David jobbar. Det är ordnat med schema, men jag har fått fler pass så jag ska kolla upp med förskola.

Devin är ialf stadigt att gå utan något problem, jag vet ej om jag har berättat det? Men han kan inte ännu ställa upp utan stöd, men han övar.. Jag såg att han försöker att luta sig ner och ta något leksak sen kämpa upp men oftast ramla han ner på rumpa. Men det blir nog snart. Han är så duktigt. Han är inte SÅ intresserant på teckenspråk fortfarande, han tecknar bara lampa så länge. Kanske fler tecken kommer snart hoppas vi! :) Men Devin är duktig att använda ansikte med ögonbryn och så.

Igår var vi på Alice 1 årskalas, det var mysigt och kul. Devin gick på gräsmattan, men han är ej förtjusit i gräs. När hans händer når gräs så tyckte han det är äckligt :) Sött!

Idag är det morsdag, undra om Devin köper nåt till mig?? Hahaha..

Men jag vill skriva till min mamma Barbro, det är din dag också! Jag vill säga att jag är glad att det är du som är min mamma. Du är en speciell och en cool mamma, även när jag var yngre var jag JÄTTESKÄMS över dig att du vågade att ha annorlunda kläder än de andra.. Men sedan när man blir äldre vänjer man sig och bryr sig inte om det. Du är bara dig själv. Du är en toppen farmor och mormor till alla dina barnbarn. Jag älskar dig, mamma!! ♥

Ben & Jerrys



Vi var på City Gross och såg Ben&Jerrys säljer billigare än ICA här i Hörby, då vill jag passa på köpa och Davve valde den. Han missar det, han ligger och sover på soffan medan jag sitter här och smakar på glassen. Den är jättegod, vaniljglass med toffee "kakor" i.. Jättegod!!

Ni bör prova!

Mickey Mouse



Devin har fått den av sin moster (min syster Aje) på hans 1 årsdagen, megastor väggklister av Musse Pigg. Jag och Davve har funderat lite var vi ska ha den i Devins sovrum. Devin har många klädskåp i hans rum så man kan passa på att sätta på dem. Vi fixade det igår kväll och vi blev nöjda!


Jag har fortfarande inte visat Devins sovrum än, eftersom det är inte färdigt. Jag vill visa när det är klart, vi ska måla en hylla som David har gjort när han gick i grundskola. Kanske ni vet om det, den grönt hylla sen vi målade om till brunt? Klicka på den lilla bilden! Den ska vi måla till svart och sätta upp i Devins sovrum nära skötbord så vi kan ha blöjor och grejor där så länge sen när han blir större kan den använda till annat.. Vi har blöjor och grejor under skötbord men Devin plockar ut dem och kastar dem.. Uhh! :) I helgen ska vi sätta upp en svart lackhylla sen ska vi ha en bokhylla från IKEA


 
 Men vi ska inte ha där så högt utan vi ska vända den så Devin kan nå alla hyllor, jag har tänkt köpa lådor till den så man kan ha leksaker i. Sen har vi småsaker kvar sen hoppas jag att det blir klart ialf :) Då lovar jag att visa er! ;)

Tror ni att det blir fint? :)

Lillebus kläder :)

Andra paket som Nina har sytt till Devin, den är såå fin på Devin. Jag är jätteförtjusit i tyget, den är så mjukt och inte så tjock heller. De passar perfekt med småbarn som rör sig jättemycket :)

Ni bör titta i hennes kläder, de är ju fina och handgjort :)

Bjuder på bilderna..








Visst är kläderna jättefina??

Besök Ninas blogg (Klicka här)

Hennes hemsida på webbutiken Lillebus (
Klicka här)

Film på Devin

Synd att man måste luta huvudet mot höger att se filmen, men Devin pratade under kyrkan.. Lite svårt när vi döva inte hör honom, men ALLA i kyrkan hörde Devin under kyrkan.. Haha :)




Min outfift



Det var min outfift från söndags på Aimee´s dop, jag kände mig jättefin och söt den dagen. Annars brukar jag klä mig oftast tråkiga kläder. Jag älskar svarta kläder, de döljer ju bäst vad man har under. Jag har tyvärr gått upp ganska mycket när jag minskade med aming, det gör mig ledsen och lite svårt att acceptera det. Samtidigt har jag inte så bra motivation att gå ner i vikt. Jag får väl acceptera det och gå ner vikt när jag är redo. Jag är ju coca-cola beroende, det är jobbigt. Jag önskar att det skulle vore jättelätt att sluta med det men det är inte det. Men en dag lovar jag mig själv att jag ska sluta med coca-cola, jag blev så förvånad när en kvinna när vi träffades på idrottshallen då berättade hon att hennes sambo gick ner 13 kilo BARA när han har slutat med coca-cola. Jag blev bara så tyst!! Jag tänkte efter och jag vet att jag kan gå ner i vikt men att släppa coca-cola blir nog svårt.

Jag vill berätta det, så ni vet. Jag vill inte att ni ska tycka synd om mig eller nåt ;)

Vi är hemma

Hemma från Örebro, det är så skönt att vara hemma igen men det är ändå jättetråkig när vi åker hem.

Vi åkte kl 21.00 från Örebro igår och kom fram runt halv 2 i natt, vi valde åka sent eftersom när vi åkte upp till Örebro då åkte vi kl runt kl 2 tiden och Devin blev gnällig. Han vill helst leka och vill inte sitta kvar på bilstolen. Det funkade inte, så vi tyckte det är bättre att åka sent så han kan få sova, och det gjorde han - han sov hela vägen hem. Så skönt!

Det var kul på idrottshallen och fick träffa många som jag har ej träffat på länge, Davves lag hamnade på 4 plats. De är duktigt tycker jag! Det är ganska synd att idrottshallen är inte anpassat för barn och andra också, men Devin har haft också jätteroligt så han sover hela natt. Innan vi åkte dit brukar han vakna vid kl 5-6 tiden men när vi var i Örebro sov han fram till kl 8 tiden. Härligt!

Jag måste tacka Marran + Bennie att vi fick bo hos er, det var jättemysigt att vara hos er!

Pea, nästa gång får vi ses snart och umgås mycket längre än så på idrottshallen! :) Men annars är det jävla kul att se dig igen efter några år, gissa hur jag skakade när jag såg dig :D

Tack för allting!

Konstigt!

Jag och Devin gick till förskola imorse kl 9, jag var med dem i 45 min och var med under samling. Sen vinkar jag och Devin och jag gick därifrån, det känns jättekonstigt att lämna Devin där. Han ska vara där till kl 12, då äter han lunch med dem. Det blir kul att få veta hur det gick senare.. De har lovat att skriva på Devins kontaktbok så jag kan läsa vad de har gjort.

Nu sitter jag helt ensam hemma och äter smörgåsar sen ska jag sätta igång att fixa det sista. Vi ska ju resa till Örebro, gud vad jag längtar!!!!

Jag bloggas nog under bilresa eller nåt :)

Set från Lillebus är på väg!

Ni kommer väl ihåg att Devin är testkille åt Lillebus, det blir 3 st paket. Den första har kommit, har ni sett det?? Annars klicka här inlägg!

Nina har sytt klart den andra set, de är så fina och jag längtar att få paket. Vi reser bort imorgon så jag får kolla paket efter söndag. Ni kan kolla i hennes blogg

Jag ligger här i sovrummet med bärbar data, har jag berättat att jag har fått data av pappa när de var här under helgen? Pappa äger en bärbar som har använt av honom endast bara 5 gånger medan jag har använt den mycket när jag är hos honom på besök så bestämde han att jag kan få den. Gissa hur lycklig jag blev, jag och David har pratat om att skaffa en bärbardata men vi är ej så rika. Skönt att vi har två dator nu..

Imorgon blir det förskola kl 9-12, sen raka vägen till Örebro/Kumla!!! Gud vad jag längtar..

Vi syns i Örebro, säg gärna hej :)

Nytt header?

Jag tvekar om jag ska byta ett nytt header. Jag har provat nyss och sätt in i min andra "design" blogg.

Ni kan klicka och kolla : mujerguapa.blogg.se/design

eller ska jag behålla som jag har just nu?

Bloggen handlar ju mest om Devin och mammalivet :)

Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av Jenny och då får jag skriva ner mina 7 sanningar :)

...Berätta 7 sanningar om dig själv:


* Lat
* Jag är JÄTTELYCKLIG med min familj!
* Datanörd, föredrar att surfa än TV
* Drömmar för mycket
* Mår inte bra över min egen vikt :(
* En bra mamma till Devin!
* Coca-cola beroende, ni flesta vet det redan :P

Utmanar till alla som vill bli utmanad! :)

DÖVIDROTTSSPELEN

Jag längtar att få åka nu på onsdag till Örebro, David och Henke ska spela fotboll. Det ska bli kul att träffa måååånga bekanta/vänner! Devin får också träffa nya kompisar där, det blir spännande!
En fråga till er som är erfaren mammor, vad är bra att ta med till idrotthallen med en småbarn. Hur tar man mat?? Vore tacksam för tips. Eller vi många mammor kan gå ut och äta tillsammans lunch?? Det vore kul alltså :)

Devin fick feber kl 4 imorse, inte konstig han har blivit vaccineras igår. Så vi stannar kvar hemma från förskola idag. Men Devin ser som helt frisk unge men är bara varmt :)

Devin tycker inte om tårta



Jag har visst glömt bort att berätta om Devins födelsedag. Jag var helt uppmattnad av helgen!
Devins födelsedag var bra, Devin fick tuff t-shirt med spindel på och huvtröja med mjukisbyxa, tuff Cars ryggsäck och fleecefilt som kan ha som överkast över sängen sen och brio leksak som man använder hammare och slår på.. Hoppas ni fattar vad jag menade ;) och pengar. Han fick så mkt uppmärksamhet och gick runt hela tiden. Sedan fick han smaka tårta, men han gillade inte det.. Haha :)

Sedan var han riktig trött och sov vid kvart i nio :)

Vi är nöjda! :) Tack ni alla som kom på festen! :)

Inskolning dag 5

Jag kan inte berätta så mycket på inskolning eftersom jag sitter ensam i deras personalrum under 1 timme, för att se hur Devin klarar bra utan mig. Men de berättade när jag var borta så åt de mellanmål och Devin fick äta bananer och följde efter några barn och lekte. Han har också trillat och slog sig på pannan så han fick litet bula.

Vi gick iväg vid kl 10 tiden, gick till bvc. Han väger 11,420 gram och 76 cm och 48 cm huvudet. Han fick också vaccineras för tredje gång, han reagerade lite och sade "aj aj aj!"

Sen hem och jag och pappa fixade bokhyllan som vi har köpt till Devins sovrum, jag, David och pappa har varit på IKEA igår och handlade lite möbler till Devin sovrum och taklampa och bordlampa till våra sovrum. Jag visar er Devin sovrum någon gång när det är klart! :)

Snart måste vi gå till banken sen apoteket och köpa alvedon OM Devin skulle få feber man vet ju aldrig ;)

Hoppas att ni har haft bra helg!

Devins 1 årsdag


Nyfödd


1 månad


2 månader


3 månader


4 månader


5 månader


6 månader


7 månader


8 månader


9 månader


10 månader


11 månader


1 år

Grattis på din första födelsedag!
Vi älskar dig, Devin!




Sofia



Min namnsdag idag!!!!!!!! :)

Inskolning dag 4

Idag var jag inte med Devin på inskolning, David följde med för att han är alltid ledig på fredagar så jag tycker att han ska följa med och se hur det funkar. Han sa att han fick sitta ensam i personal rum medan Devin är själv med de andra. David sa att det har funkat jättebra utan något problem alls. Bara till slutet vid elva tiden då började Devin bli trött och lite gnällig då det var dags för David och Devin åka hem.

Skönt att det funkar bra idag också..


Devin fick skrattanfall

När jag skulle fixa mellanmål och jag gjorde nåt med röst så började Devin skratta hårt. Då sprang jag och hämta kamera och gör samma sak och Devin skrattade.. Jävla sött!!


Inskolning dag 3

Det är Förskolans Dag idag på förskolan, vi kom dit kl 9.30 Devin somnade i vagnen väg dit. När jag väckte honom så blev han förvånad att se alla barn runt honom. Devin blev så glad och höll sig vaken.

Det var olika aktiviteter ute, alla olika avdelningar på förskolan är tillsammans men alla i sina grupp och turas om att göra olika aktiviteter. Vi började först med ansiktemålning, Devin fick målad av mig. Katt blev han, svarta streck på kinder men han vill inte i början och rör om huvudet jämt så det är svårt att måla honom. Det är ju första gången för honom! Sen flyttade vi till bollkastning, Devin satt i vagnen och tittade. Alla barn fick kasta boll in i hink, Devin fick prova men han vill hellre behålla bollen! :)

Efter det gick vi och blåsa bubblor, Devin har aldrig sett det tidigt så han blev fascinerad av det, han satt helt lugnt i vagnen och titta på alla och jag blåser bubblor. Massor bubblor flyger i luftet, vackert! Några barn kom nära Devin och sa "Titta, jag blåser!" och blåser sen "Såg du? Såg du??" Det är så gulligt!!

Efter det gick til annan aktivitet då började Devin få myror i rumpa så han vill ej vara kvar i vagnen längre.. Barnen skulle kasta vattenballong till en tavla på bilden en stor clown med 3 st spikar och barn ska försöka träffa den typ. Devin fick en vattenballong, han tyckte den var kul så han började tugga.. Jag tänkte "Han kommer bli blöt!" Men han tuggade och lekte och när ALLA barn har kastat det är 14 barn, efter det så smällde Devins vattenballong så han blev förvånad och räckte fram sina armar och titta på sig själv.. Han blev blöt, vi alla bara skrattade. Han såg kul ut!

Så vi var klar så satt vi och alla fick popcorn och saft, Devin fick en burk med popcorn och smakade för första gången. Han gillade det direkt och åt upp alla burken och smakade saft men han var ej så förtjusit i saft.

Då klockan var elva så dags för oss att dra hem, Devin blev jättearg och nicka neeeeeeeeeej!

Lillebus kläder har kommit!

Fick rolig post idag av Lillebus. Jag klädde av direkt på Devin och bytte på en gång när vi är hemma :)







Tack Nina för kläderna!

Besöka hennes web-butik Lillebus

Inskolning dag 2

Andra dagen på förskolan, Devin är lika glad som igår. Han var inte blyg mot nya kompisar, han stod och tittade på dem och peta på dem. Flesta yngsta barn är flickor, de tror att Devin är en docka så de klappar honom på huvudet och lutar sin ansikte mot Devins ansikte och log. Gulligt!

Devin forskar andra rum idag, han kröp till en rum som brukar ha för samling och vilorum, vid samling tavla finns det många bilderna på alla barn från Nyponet som Devin stod och tittade på dem. Det är bara så gulligt..

Sen gick vi ut då fick jag gå ganska lång avstånd och låter en av personal ta hand om Devin själv, Devin var glad och lekfullt och pillar på gräset och sandlåda också. Devin var helt lugn och bryr sig inte om mig. Det känns bra att se honom tryggt och ha kul där.

Imorgon är Förskolans Dag på Devins förskolan, så de ska firas och vi ska följa med och se vad deras aktivitet blir. Det ska bli kul att se!

När vi skulle åka hem då blev Devin riktig ARG, han vill inte sitta i vagnen.. Han skrek och grät.. Då förstod jag att han trivs bra på förskola! Jag skyndade mig att gå från förskolan, Devin var ledsen sen snabbt över. När vi kom fram hem så såg jag att Devin har somnat.. Han sover gott.. :)

Anonym

Jag ber er, skriv er namn.

Många kommenterar är anonyma!

Då kan jag inte svara på er kommenterar!!

Jobba

Ikväll ska jag jobba från 17-22, jag har glömt att berätta att idag är det min sista dag som mammaledig!

Jag är fortfarande timvikarie hos Tuagården men jag hoppas att få kunna jobba mer i sommar, jag "jagar" min chef att få mer jobb.. David söker efter en moped som jag kan använda att pendla till jobbet. Tills jag får körkort ialf.. Vi spar mycket pengar för bensin också att David alltid kör mig till jobbet det kostar mkt pengar! :/

Men vi hörs, jag bloggar nog imorgon

Pappa, morfar och svärfar



GRATTIS
Min pappa, Devins morfar och Davids svärfar
på 67 årsdagen idag
!



Inskolning dag 1

Jag har fixat nytt kategori "Inskolning" då kommer jag skriva hur det har gått för Devins inskolning under två veckor med mig.

Idag var det Devins första dag på förskola Nyponet, kl 10-11. Vi kom dit och gick in då såg jag att de har sätta upp Devins foto på hans hylla. Vi skulle vare inne och umgås med två andra barn idag medan andra barn är ute. Devin var glad att se andra barn som är närmast Devins ålder. Devin blev förtjusit i en tjej som är 1,5 år gammal, han följde efter henne jämt. Jävla söt!!

Det har funkat så bra, jag försökte inte vara med Devin hela tiden utan han fick klara sig själv och lära känna andra och umgås med en personal där. Det funkar helt fint, visst blev jag glad för det! Timmen gick visst för fort så det var tio över elva så vi skulle gå.. Gick in och sätta honom i vagnen så kom alla andra barn som är samma avdelning som Devin, barnen kom och stod runt om vagnen och pillade och sade hej och stirrade på Devin. Jag blev bara så rörd att se det, Devin satt i mitten och andra barn runt om honom och Devin var lyckligt och glad att se sina nya kompisar. Det blev bara så känslosamt för mig att se det! Devin vinkade dem när vi gick...

Devin blev helt slut och somnade..


Film på Devin



Min lille pojke går mer hela tiden, han blir mer stadigt och självsäker på att gå!

Men han ramlade och slog sig på övreläppen så det blödde bara lite men litet bula fick han! Men när jag skulle ladda ner bilden i data och zoomade och upptäckte kanske 9.e tand, långt bak i kinden. Han har visst dreglat otrolig mkt så misstänkte jag att tänder är på väg men Devin accepterar INTE när jag stoppar min finger i hans mun så det är svårare att se om han får tänder..



Är det kindtand??

Regnkläder


Min finaste pojke!

Jag har handlat regnkläder + stövlar och en söt spindelman ryggsäck till Devin som ska ha till dagis. Han har visst blivit så stor att börja på förskola, jag känner mig bara så glad! Mamma älskar dig, Devin!

Besök hos Kastanjegården

Imorse vaknade jag med glad humör, vi skulle ju besöka Devins förskolan som jag ser verkligen framåt för. Vi åkte dit 10.30, jag klädde honom självklart fina kläder. När vi kom dit träffades vi 3 st personal som jobbar på Devins avdelning som heter Nyponet, de är jättetrevliga och Devin blev förtjusit i dem. De berättar om olika saker och visar oss runt på dagis och det är jättemysigt där, såg Devins hylla, papper på väggen med Devins namn som han ska teckna nåt och sätta in foto och osv. Det känns bara så kul att se, det känns som vi är välkommen dit typ. En av personal började ta bilderna på honom, Devin visar stora leende och posera. Min pojke!

Det var roligt idag, vi alla är nöjda och Devin blev jättetrött och somnade när vi skulle hem.



Visst är han jättefin? :)

Kastanjegården

Imorgon ska vi besöka Devins förskola och se hur de har det och vi ska också prata om schema. På tisdag börjar Devin inskolning, det ska bli jättespännande. Allt blir nytt för Devin!

En fråga, har ni någon bra tips efter bra regnkläder till Devin? Vad för kläderna behövs till förskola inför sommaren? Jag har köpt skorna och stövlar ialf. Jag får också skriva Devins namn på alla kläder! Haha..

Devin går ännu mer och mer, han är mer aktiv och han sover också jättebra från kl åtta till sex. Wow vill jag bara säga, det kom bara helt plötsligt. Jag sov hela natt också själv, tidigare är jag van att vakna flera ggr under nätter. Stolt över honom!



En glad prick! :)

Lägenhetvisning!

Jag har lovat evigt sedan att visa min lägenhet för mina vänner som bor långt bort, jag visar nästan allt i lägenheten utom Devins sovrum eftersom han sover då vill jag inte störa samtidigt det är brist med möbler i hans rum så jag visar annan gång. Det är mycket vi vill ändra i lägenhet, nya soffor. Tvhyllan ska bort och vi vill ha ny tv, massor annat vill vi ha nytt men vi är inte rika så det får vänta ialf! :)



Så vet ni hur vi bor! :)

Dagens foto



Glada pojkar som väntar på pappa/husse att få komma ut! :)

Sommarset till Devin

Minns ni när jag berättade om en kvinna skickade mail mig om Devin kan bli testkille för hennes kläder?? Ni kan läsa inlägget : Klicka här

Hon har sytt en sommarset, ni kan kolla hennes blogg : Klicka här

Jag tycker om färgerna, jag längtar att få paket och prova på Devin! Det ska bli jättekul!


Utmanings lista..

Av Mamma Russin har jag blitt utmanad.. :)


10 FAVORITER

  • Dialekt: Jag pratar inte, är ju döv! :)
  • Mat: Taco
  • Låt: Ingen
  • Film: Har ingen favorit..
  • Tecknad figur: Skönheten och odjur
  • Sport: Ingen
  • Komiker: Hmm... David??
  • Veckodag: Fredag
  • Glassmak: Banan
  • Soloartist: Ingen


9 FÖR TILLFÄLLET

  • Humör: Trött
  • Tanke: Tomt i skallen! :P
  • Kläder: Lila gravidlinne och sammet svart mjukisbyxa
  • Bakgrund: Vitt
  • Känsla: Ångest
  • Tid: 23.00
  • Bästa sak: Vet ej
  • Irritationsobjekt: Ingen just nu..


8 FÖRSTA

  • Bästa vän:  Staffan från förskola
  • Husdjur: Katten Panter (?)
  • Utlandssemester: Kanerierörna
  • Piercing: Öronen
  • CD skiva: Säkert spice girls :P
  • Bil: Ingen
  • Ord: Vet ej

7 SENASTE

  • Telefonsamtal: David
  • Mat: Mackor
  • Dryck: Coca-cola
  • Biltur: Till Malmö bio
  • Tv-program: Animal Planet djurpolisen
  • Spelad låt: Ingen
  • Köpta klädesplagg: Blå/vitt randig linne och blå tunika från Gina Tricot


6 HAR DU NÅGONSIN

  • Dejtat någon av dina bästa vänner: Nej
  • Brutit mot lagen: Haha, japp
  • Blivit arresterad: Nej
  • Badat naken: Ja, klart!
  • Varit med på TV: Ja
  • Varit med i tidningen: Ja


5 NEJ TACK

  • Skolämne: Matematik!!!!!!!
  • Mat: Svampar
  • Musik: Vet ej
  • Dryck: Konjak
  • Djur: Spindlar


4 SAKER

  • Du gör när du har tråkigt: Surfar..
  • Du gjorde igår kväll: Bio med David
  • Du kan höra just nu:Hör inget! :)
  • Du inte kan leva utan: Min familj såklart


3 PERSONER

  • Du kan berätta allt för: David
  • Du tycker om: Mina familj + mina fld, Davids familj + alla mina vänner!
  • Du inte gillar: Lögnhalsar folk och falska människor!
2 VAL
  • Coca cola eller fanta: CocaCola
  • Hund eller katt: Hund

1 ÖNSKAN
  • Att ha en anställd jobb + körkort!

Jag utmanar

Hoppas ni vill göra denna utmaning, det är inget tvång..;)

Ångest..

Nyss satt jag och tittade på gamla bilderna, då kände jag lite ångest för att Devin blir snart 1 år. Visst det är kul att han fyller år men det är bara så ofattbart att tiden har gått hemsk snabb. Det känns som det var igår jag kämpade få ut honom och håller om honom. Jag vill gärna stoppa tiden och ta tillbaka när Devin var nyfödd, att få hålla honom som nyfödd får jag aldrig göra igen. Hemsk tanke va?

Jag kan vara ärligt att jag är redan SUGEN att skaffa en till bebis, men det är för tidigt just nu när jag har inte jobb och fast inkomst. David kan inte ju försörja oss!! Det är för mycket också, vi ska resa i december till Gran Canaria och sen har vi bröllop. Bara ni vet att jag och David har inte planerat bröllop än, vi vet ej hur vi vill ha. Vi har visst sagt att det blir nästa år men det kan hända att det blir annan gång för att jag vill ha en oförgömlig bröllop, det kostar visst pengar. Men det är inte brådska ialf, vi SKA gifta oss i alla fall!!

Vet ni att vi ska upp till Örebro 20-24 maj? Det blir jättekul att alla kommer samtidigt denna helg så kom å säga hej till oss!

Längtar att få åka! :)

Tvättat klart!

Skönt att tvätten är klart, hade tvätt tid 16-20. Det är alltid skönt med rena kläder, jag har saknat mina älskling mjukisbyxor som David hatar. Alla mina tre sammetbyxor, men de är jäkla sköna!! ;)

Både jag och David är ganska sega idag, orkade ej laga middag så vi åt mackor istället. Lunch åt vi chilikassler som blev över, Devin gillade det också!

Devin sover gott, jag är ensam hemma medan David är ute med sin storebror och mekar. Då tänkte jag passa på att njuta eget tid, först städa tvrummet som leksaker är ju överallt sen ska jag kolla på någon film. Mysigt!

Nä, ska kolla om Devin sover bra. Ha det så bra ikväll!

Bio igår

The Uninvited, denna filmen såg vi på. Den är bra film - 4 av 5 i alla fall

Jag har alltid varit så mes för skräckfilmer men filmen vi såg på igår är inte en skräckfilm utan Thriller men den skrämmer lite så jag blev skrämd några gånger. Men jag KLARAR inte såna filmer som Saw eller galen sjuka äckliga filmer gör mig. illmående! Jag kan se typ film tex Halloween, mannen som mördar folk men jag får blunda några ggr ialf :P

Men jag föredrar alltid romantisk filmer, man blir bara glad att se kärlek. Jag är också jättetacksam att David tycker om romantisk filmer så jag slipper typen som föredrar krigfilmer :) Haha, men jag och David är filmnördar och tittar alltid många filmer när vi har tid.

Ikväll ska jag å David se på "Australia", har ni sett den?

Chilikassler



Recept Chilikassler

1. Gör först ris som paket står, när de är klar så lägg dem på ugnform.
2. Förbreda med 5 dl matlagninggrädde, en klyfta vitlök (pressad) chilisås, ketchup, paprikakrydda och salt och smaka tills du är nöjd. Hacka kassler och purjolök.
3. Lägg kassler/purjolök på ugnform över riset.
4. Häll över såsen överallt på ugnformen
5. Riva ost och strö över

Sen in i ugnen på 200 grader och det tar ungefär 15-20 min, osten måste vara riktig smält och fina gyllnebrunt! :)



Klart, servera med sallad!

Njut av det!!

Bio ikväll



The Uninvited, vi ska se på den ikväll i Malmö.
Har ni sett denna filmen? Hoppas att den är bra i alla fall, men lite läskigt när jag såg filmtrailer men jag har min käraste arm att hålla om! :)

Jag ska laga Davids en av favoritmat, chilikassler. Vill ni ha recept då är det bara att fråga! :)




Grattis till oss!





Bilderna togs under maj 2003, då vi var ny par. Jag var bara 18 och Davve 16 år gamla. Härlig minne!

Nu 6 år har gått och jag är lika kär i David, han är mannen i mitt liv och jag vill leva ut med honom tills vi båda är riktig gamla! Det är våra 6 årsdagen idag, svårt att fatta. Förra året var jag jätte höggravid när vi firade våra 5 årsdagen! Haha.. Vi ska gå på bio tillsammans, jag ska också laga god middag som David har önskat. Det blir chilikassler och god efterrätt! :)

David, jag älskar dig över hela mitt hjärta. Du är finast som finns. Massor pussar till dig från mig.

Godnatt mina kära bloggläsare



Jag går och lägga mig tidigt idag, men först ska jag gå en kvällrunda med Viggo.

Jag och Devin har varit i Lund på babycafé idag, Devin var envis att inte sova efter lunch så han somnade när vi skulle hem och han var övertrött redan vid sex tiden. Jag nattade om honom vid 19.00 men det blev bara fel så han blev jättearg.. Tog upp honom och han fick leka lite till sen nattade vi honom igen så han lyckas somna om vid 21.00 och jag hoppas att han sover hela natt igen.

Imorgon den 7 maj då firar jag och David våra 6 årsdag tillsammans, tiden har gått fort. :)

Godnatt, dröm sött och sov gott!

Devin sov hela natt!

Devin sov kl 20-6.45, jag är jätteförvånad. Jag är fortfarande INTE van vid det, jag vaknade några gånger under natten och kollade på klocka. Sen när väckklocka väcks så blev jag chockad att Devin har ej vaknat.. Väckte David med en stor leende "Titta, var är Devin?" David kollade runt på sängen och såg att han inte finns där.. Vi blev glada! 45 min senare vaknade Devin och Davve hämtade honom och lade honom hos mig och jag ammar honom sen gick vi upp vid halv åtta. Jag är stolt över Devin, hoppas att det håller sig. Min mamma tror att han sover mer pga han rör sig mycket mer (gå) det tar mkt kraft av honom. Hoppas att han sover också bra när han börjar på dagis, allt nytt för honom då!

Inskolning blir den 12 maj, det blir nog kul!

Den helgen Devin fyller 1 år kommer mina föräldrar och min syster med hennes make hit, jag längtar efter dem! Jag vill att vi ska åka upp till Stockholm så resten av mina släkt kan vara med och fira Devins 1 års dag, men det beror på våra ekonomi + tid att vi åker till Sthlm. Men vi får väl se..

Devin ska också självklart ha ett egen barnkalas i juni månad.


Devin börjar gå mycket mer, det ser bara så gullig med armar i luftet att hålla sig i balans. Mamma är stolt över dig, Devin!

Skärgårdsdoktorn


(Bild lånad ifrån expressen, tryck på länken om ni vill läsa mera.)


Min favorit svenskserie Skärgårdsdoktorn. Det skrivs att de ska göra en långfilm av serien, det blir nog jättekul! Måste skryta lite att serie har filmat i min hemort Dalarö många gånger.. Jag minns när de filmas så såg jag Ebba, häftigt var det! :)

Tycker  ni om denna serie?

Hörseltest

Jag lovade att skriva igår kväll men vi hade gäst och sedan blev det för sent att skriva. Men det har gått jättefint igår på Lund Sjukhuset, Devin var koncenterad under testet och de kollar hans hörsel och det visar resulat att han hör jättebra. Devin var jätteduktigt under testet, det innebär massor skratt å så. När vi skulle gå lekte Devin med leksaker och då frågade sjuksköterska Devin "Vi ska säga "Hej då!" Devin nickar nej och säger "nänänänä" då frågade hon igen "Vill du stanna här?" Devin nickar ja och säger "jojojojo" Hahaha vad sött..

Vi kommer få kallelse igen hos hörseltest om 1 år, vi vill ha koll på det då och då eftersom David blev döv lite senare av sjukdom. Så det skulle kännas bra att vi kan kolla med hörseltest då och då.

Det är regn här, är det också hos er?

Måndag

Det är regnigt här i Skåne, tråkig men alla blommor och osv blir glada ialf! :)

Vet ni vad?? Devin sov HELA natt i natt för första gången, kl 20-5.45. Han vaknar alltid runt kl tolv till tre under nätterna och sov med mig men han bara sov och sov. Jag log och vaknade kl 3 och undrade varför han inte inte vaknade.. Jag kunde ej somna om, jag vaknade igen kl 4 och kl 5 och smög in i hans sovrum och kolla om han lever.. Jaa, han sov bara så gott på sängen.. Jag blev bara såå fundersam och orolig.. Haha.. Jag är visst jätteförvånad, men hoppas att han fortsätter med det så kan jag få sova längre!

Jag fick en kul mail idag, en kvinna som har en web butik som säljer barnkläder men de är mest från över strl 90 till upp. Men hon söker en testkille som hon kan sy mindre storlek och hon har följt min blogg ett tid och mailade och frågade om Devin kan vara testkille.. Det betyder att hon ska skicka 3 st paket kläder till mig och jag ska utvärdera dem och maila till henne. Det blir ju JÄTTEKUL!! Jag lovar att visa er alla här på bloggen!! :)

Idag jag å Devin ska till Lund sjukhuset och de ska testa hörseltest till Devin..

Jag bloggar nog ikväll hur det blir, om ni är nyfikna? ;)

Ben & Jerrys

Jag har smakat Baked Alaska..

Den är jättegod, den innebär vaniljglass med marshmallows och vit choklad.




Älsklingar



Jag är jättelycklig att David och Devin är mitt liv, det finns inget bättre än dem.

RSS 2.0