Devins nya kompis..

Vi var hemma hos Nico och Sara och deras söta en månad gammal dotter Alice. De har mycket vacker hem, de bjöd på fika men jag å Sara satt tillsammans och ammade våra ungar. Mysigt.. Skönt att jag inte kände mig ensam att amma Devin. Vi tog också en massor bilderna på ungar...

Vi kollade också på loppis och gick runt med barnvagnar, sen åt vi kvällmat. Det var lugnt och mysigt, jag å Sara snackade en massor saker och gav varandra olika tips. Det är bra ialf ;)

Alice är såå söt, hon har stora runda ögon och är mer vaken än Devin bara sover å sover. Alice är mer aktiv och rör sig mycket, de tror att hon är döv så hon vill ej missa nåt medan Devin är helt avslappnad och sover djupt. Nico blev förvånad när han bär honom.. Haha.. Kul att se två olika bebisar på bara 2 veckor skillnad :)




Tack för besöket!!


Devin å Viggo



Jag MÅSTE bara visa er en bild som vi togs på dem två, det var helt spontant bild. Viggo kom fram och lade bredvid Devin och han hade sin armar i luftet och lade ena arm på Viggos huvudet och Viggo regerade inget alls och de sov.. Åhh, jag blev bara kär och bad Davve ta bild på dem två ;)

Är de visst SÖTA????

Pusspuss på er två! ♥

Tack..

Tack Pernilla, du som hjälpte fixa en header till mig när jag har tomt i skalle att skapa en nytt + min photoshop funkar inte så bra. Men den blev jättesnyggt, tack tack så mycket!!

Nähhä, nu ska jag rusa ut å sola lite med mina killar ;)

BVC

Imorse när jag var vaken och jag gick ut med Devin och Viggo.  Det var fint väder och varmt, skönt. När vi kom hem så tog jag lugnt och åt god frukost. Tills kl 13.20 satt jag och surfade medan Devin sover djupt, jag fixade lite på databord och tog min kalander bok och kollade den och såg att jag ska till BVC kl 14.00. FAN, jag har visst glömt bort men jag skyndade mig att packa ner i skötväska och lade Devin in vagnen och stack hemifrån.. Kom 15 min tidigt till bvc, tur att det är INTE så långt att gå :)

Träffade tolken å Gun, gick in rummet och jag klädde av Devin och vägde.. Ojdå, han har gått 380 gram upp på en vecka så han blev 4050 gram. Gun frågade mig om han äter bra och om amning har funkat bra. Ja, det har funkat jättebra med amning. Skönt. Gun mätte Devin och det visade sig att han har växt 2 cm till till 55 cm. Åhh, min pojke växer ;)

Devin har lite vitt i tungan, det är något med svamp och det är vanligt bland bebisar och jag skulle tvätta tungan med Vichy kolsyrad vatten. Jag fick veta det förra vecka och jag tvättade den varje dag och det har blivit bättre men den försvinner inte precis. Så Gun gav något som hans tungan blev helt BLÅ.. Haha.. Hoppas att den vita försvinner snart :) Gun mätade hans huvudet och det blev 37,1 cm.. ;)

Devin är lite täppt så jag köpte näsdroppar från apoteket, gav honom droppar i näsan och tog bort snor med tops och gissa hur FÖRBANNAD Devin blev.. Han skreeeek och blev helt röd på ansikte, stackars men han blev nöjd efter amning efteråt ;)

Svärfar kom hit och fixade diskmaskin, äntligen har vi det i köket så slipper vi diska för hand :)

Samtidigt kom Paula och hennes dotter Natalie på besök hos oss, det var mysigt.. Jag bjöd på spaghetti och köttbullar, gott ;) Natalie tyckte det var kul att träffa Devin och Viggo.. Viggo följde efter Natalie hela tiden, sött! :)

Det är allt ;)

My boys



Jag måste bara visa en av finast bild, på mina älsklingar tillsammans :) Jag älskar er HÖGT och ingen är bättre än er! Jag är såå lycklig att ha er i mitt liv. Ni är så underbara!!! ♥

Vet ni vad? Jag har skickat in brevet av skatteverket för namn anmälan för Devin, jag och Davve har diskuterat mycket om andra och tredje namn och vilken efternamn Devin skulle få.. Vi bestämde till sist att han får sin fullständiga namn - Devin James David och min efternamn. Jag vill inte skriva offentligt min efternamn, ni som känner mig vet ialf :)

Vi fick också se Devins personliga nummer 08-05-16-**** ;)

Idag var det min första dag att vara ensam med Devin och Viggo, det har funkat ialf bra. Jag vaknade runt kl 11, pga Devin väckte mig flera ggr i natt så får jag väl sova länge på morgonen tillsammans med Devin. Sen gick jag ut med Viggo med Devin i barnvagn och det var mysigt, Viggo har lärt sig hur han ska gå bredvid barnvagn men han är lite osäker och dra på koppel men det blir bättre sen.. Vi tog mycket lugnt, jag tittade på film också.. Sedan när Davve kom hem så åkte vi till svärföräldrar och vi fick middag där. Skönt att slippa laga mat ;) Svärfld passade på att få mysa med Devin :) Det var rätt lugn och mysig dag idag.

Imorgon får jag besök av Paula och hennes söta dotter Natalie, det ser jag verkligen framåt för. Mysigt med besök! Samtidigt ska min svärfar Mats komma förbi och hjälpa fixa med diskmaskin, jippi!

Nu ska jag väl gå..

Mamma

Dagar som har gått, det har funkat jättebra. Jag har kommit in rutiner, jag känner mig mer säker.. Jag älskar att vara mamma till Devin, jag njuter varje minuter och sek med honom. Jag älskar Devin SÅ mycket som jag inte ens kunde beskriva i ord, han lyser min lycka.

Men Devin var visst gnällig igår å idag, men det händer alla ibland. Ibland står jag med honom och frågar honom "Vad är något som du är ledsen över??" Men visst man kan inte få svar :) Han tänker visst bara mina tuttar å tuttar :D Haha..

Igår var mors dag, min alldeles första. Det var mysigt, David lurade mig på morgonen och han sa "Jag måste dra till pappa och hjälpa honom med bära något tungt, han sa att det är lite bråttom!" Jag gick visst på det, han stack och jag fixade frukost och Davve kom tillbaka med vackra grönt växter till mig och rosa rosor till min mamma. Vad sött..

 


Vi badade Devin första gången idag, eftersom igår tappade han sin navel. Han gillar visst badet, först blev han lite fundersam och sen blundar han och låter oss att bada på honom. Han njöt :) Sött.. Jag älskar hans mycket å fina hår så jag borstade honom, han fick söt tuppfrisyr ;) Vi smörjade in honom med barnolja, nu är han så len och mjuk ;)


 


Det har också funkat mycket bättre med Viggo, han kommer mer å mer närmare och visar sin kärlek till Devin. Det gjorde mig och David mycket glada. Viggo tycker om att ligga nära när jag ammar honom eller myser så vill Viggo också vara med. Mysigt :)




Moderkänslor..

Herregud, moderkänslor väcks hela tiden. Jag kunde sitta å bara gråta när jag satt å tittade på Devin. Det är SÅ ofattarbart att han har varit i min magen i hela NIO MÅNADER och nu helt plötsligt är han utanför mig. Jag tittade på hans småa 10 fingrar och 10 tårna, så börjar jag bara gråta.

Nu förstår jag på er alla mammor som har berättat hur det är.. Jag är bara så lycklig att ha honom, jag och David kunde sitta och prata om Devin. Vi är så glada och lyckliga.

David är SÅ underbar pappa, jag är SÅ himla stolt över honom. Han är inte rädd att vara det, han byter fler blöjor än mig och hjälpte mycket till att ligga honom hos mig när jag skulle amma honom. Han ser till Devin ligger bra och bekvämt, han bäddar sängen i mjuklift och pussade honom. Min hjärta smälter..




Pappa och Mamma älskar dig ♥

Hembesök av BVC

Det var första gången för oss att få hembesök härhemma av BVC, barnmorskan heter Gun och är jättetrevlig. Hon kom hit kl 15.00 och tolk kom lite senare. Hon information mest om journal och små saker och gav oss några papper om olika tips och sånt. Jag ställde några frågor ang blöjor och bla, jag fick allt bra svar av henne. Nu känner vi mer nöjda och så.

Gun väger Devin, han väger 3670 gram. Han har visst gått upp. Vad sött :) Vi mäter honom nästa gång vi träffas.

Det är inte mycket att berätta i alla fall..

Sedan var vi bjudna på middag hos svärfld, vi promenerade dit och Davids farmor var där också och vi åt Davids farmors världens godaste smörgåstårta. Det var så mysigt, Devin fick mest uppskämtsam även han sover jämt :) Devin blev Davids farmors åttande barnbarnbarn. Haha :)

Min mamma och svärmor Susan larvade att skåla för att bli mormor och farmor :) Gulliga de! Jag fick hårborste av Susan, hon sa att Devin behöver eftersom han har mycket hår.. Hon sa att alla hennes barn hade inte lika mycket hår som Devin, det ärvde han visst av mig :)

Livet som mamma är fortfarande nytt, men jag har smält in rutin mer men det tar lite tid. Men jag trivs att ligga å ammar honom, det är så mysigt. För några dagar sedan väcks det verkligen moderkänslor i mig så jag bara grät å grät när jag log och tittade på Devin som sover så sött. Jag är så lycklig! David och jag är så glada att vi skapade honom tillsammans, våra kärlek blev ännu starkare. Det har hänt så mycket under de dessa dagar, tex Devin kissade på David när han myste med honom på skötbordet och när jag skulle ta bort blöja så kissade han i luftet.. Det var så kul :)

Nä, nu ska jag gå å sova!
Godnatt! :)


Måndag

image191


 

Först vill jag TACKA er alla som skickade en massor kommenterar till mig. Det var roligt att läsa den lååååånga kommenterar som jag har fått.

Vi alla mår bara fint, även jag har visst ont..

Jag gick 8 kg ner över en natt, det är ju bra. Svullna fötter och sånt är borta, jag kan äntligen använda egna skor :) Men visst jag har typ deg-mage, ni kan väl se bilden däruppe :)

Allt är visst nytt, amning och allting. Jag å David är visst trött å förvirrad men vi klarar det iallafall, jag har bara ammat honom hela tiden. Devin är visst tuttfreak :) Men det är mysigt att amma honom även det kan göra ont.
Jag har inte heller hunnit byta blöja på Devin, Davve gjorde allt. Jag har inte lika mycket kraft som David, men det är ju självklart. Jag låter David få göra så mycket med Devin innan han ska tillbaka till skolan och jag blir ensam med honom. Jag kan inte vara så taskig å ego ;)

Många undrar hur det har gått med Viggo, han mår bra men han vill hellre slicka på Devin men vi vill inte han ska göra. Han är lite förvirrad att Devin finns här, tex när Devin ligger i sin mjuklift och Viggo trodde att liften är som korg för honom så han hoppade in och blev chockad att Devin är där.. Vi försöker få honom inte ligga där, han har sin egna hundkorg!  Hoppas att det går över, det har BARA gått 3 dagar..


Vi ska få hembesök av BVC nu på onsdag kl 15.00, det blir nog roligt :) Vi var på Lund BB idag, för att ge Devins blodprov och pratade en del med barnmorska där. Det var allt bra.. Sedan åkte vi till Lund Nova och köpte amningbh till mig och medicin för mina smärtor i ryggen och därnere :P

Jag känner mig rätt lycklig att vara mamma även om jag har inte precis fattat det än. 


Devin har kommit till oss :)

image180


Vi är hemma från BB redan idag, vi skulle åka hem imorgon men vi är så hemlängtan så vi fick åka hem idag. Skönt!!

Ni är kanske lite förvånad, jag känner mig ganska pigg.

Jag är såå sugen att berätta förlossningberättelse, passa på ju när David har koll på Devin. :)

Den 15 maj, min namnsdag på morgon kände jag lite värk men jag blev ändå tveksam om det var värk eller något annat. Det var svagt värk, jag började fråga runt mina vänner som har barn. Sedan kl var runt kl åtta på kvällen började värken bli kraftigare och kraftigare, jag kollade på tider och det var runt 10 min mellan. Jag satt vid datorn och pratade med några kompisar, vissa frågade mig om jag har fått värk men jag ville inte berätta för alla att jag har värk så jag ljög.. Men jag berättade bara de som står mig närmaste :)

Värkar blev bara värre å värre, jag tog ett bad i badkaret och det var såå skönt. Sen steg jag upp och hade vetekudden på magen, det hjälpte.. Jag kollade tider det var konstig, först 7 min sen 20 min sen 4 min typ olika tider upp och ner.. sen blev det typ 3-5 minuter mellan då var det kl 1 på natten. Jag hade FÖR ont och jag började bli illmående och spydde lite, jag kände att jag skulle svimma varje gång värken kom men jag tyckte det var för tidigt att ringa till förlossning. David sov ju gott på sängen jag gick runt i lägenhet och var SÅ tveksam hur jag skulle göra, jag väckte David och frågade vad jag ska göra.. Han var helt nyvaken och sa "ring till förlossning!" Så jag lyssnade och ringde och berättade och de bad mig att komma in direkt. Jag tänkte bara "Oj, det är visst snabbt!" Men jag väckte David direkt och sade att vi skulle åka, David blev lite besviken eftersom han tror att det skulle bli falsk larm. Jag var också nästan säker på att det skulle bli falsk larm. Vi körde till Lund BB, under resan hade jag riktig ont.

Vi kom in runt 02.45 och fick rum nr 6. Jag lade mig och fick CTG och de kollade i mig och sade att jag var 4 cm öppet och vi fick stanna kvar. Jag och David blev så chockad och vi trodde att vi skulle bli skickad hem..

 


En av barnmorska frågade mig om jag ville bada i deras badkar, jag sa direkt JA! Vi gick in i ett rum med stor badkar och jag njöööööt hårt.. Jag och David pratade och skrattade och det var mysigt.. Sen kände jag mig det var inte lika skönt så vi gick tillbaka till rummet. De frågade mig om jag ville ha EDA spruta in ryggen, jag sa ja att jag vill ha. Men det tog lång tid att narkosläkare skulle komma, jag gick runt i rummet och tjatade att jag hade ont.. Kl 05.30 kom äntligen läkaren och gav mig sprutan i ryggen så det kändes bra för mig. Jag somnade direkt av sprutan, smärtan försvann. Jag var riktig trött då. Sedan vaknade jag kl 06.30 och sa att jag har ont, de bad mig att gå på toalett och jag gjorde det.. Kissade läääänge.. Men jag kände det var något skumt, lade tillbaka på sängen och jag bad mer smärtlindring..Då fick jag mer kl 07.15. De kollade i mig och sade att jag var 10 cm öppet, gissa hur förvånad jag blev. Jag kände på mig att jag måste bajsa.. Jag fick lustgas, det var SÅ underbart... Jag blev riktig hög av den, men underbart :)



De skulle sticka hål att ta bort vattnet, men den sprack helt spontant och vattnet kom ut exakt kl 08.00 och sen kände jag krystvärkar kl 08.05 så jag fick panik och de sa att jag skulle andas fort typ.. Våra tolk bytte till den andra tolk vid åtta tiden på morgonen, då var jag nästan borta och sen kämpade av smärtan. Sen började jag krysta och krysta men det var svårt. David sa "GLÖM INTE ANDAS!" Jag har visst krysta för hårt och glömde bort att andas så att min ansikte blev blå. När jag andades rätt då barnmorska sa "BRA, KÄMPA PÅ DU GJORDE RÄTT!" när jag började lyssna på dem. Jag kände huvudet sa jag, barnmorskan sa att den hade mycket hår. Jag blev snurrig och kämpade krysta. Jag skreeeek som fan hela krystning, Davve tyckte jag låter hemsk och tyckte synd om mig. Jag håller om honom hårt och jag ville riva ner honom. Sen när Davve tänkte ta bild när huvudet kom precis ut men den ploppade snabbt ut så han hann bara ta bild när han kom precis ut. Jag log höger sidoläge när Devin kom ut. Jag blev såå chockad när smärtan försvann helt plötsligt, jag fick den nykläckad blött pojke på mig. Jag kunde inte fatta det.. Klockan var 08.53 han kom ut.



Jag började gråta, bebisen skrek och skreeek. Jag kunde inte bara fatta att det var över..

09.10 bad barnmorska mig att krysta ut moderkakan, jag gjorde först försök men det gjorde ont och jag var helt utmattnad också. Hon bad mig att försöka igen så jag gjorde det och lyckas få den ut. Hon visade den för oss och det var konstig att tänka att våra pojke har bott i den 9 månader, moderkakan väger 600 gram allt var bra. Men Devin hade två varv runt halsen av navelsträng, men det var inget fara ialf. Jag sprack visst lite och fick sy 4 stygn.

Amning gick visst bra..

Jag och David har bestämt namn innan, men vi diskturerade om vi SKA ha den namnet. Jaa, namnet passar bebisen perfekt så han fick sin namn Devin.


Vi fick stanna kvar i rummet i 4 timmar.. Sen vi skulle flytta till patienthotellet kollade de mig med feber-temp och det visade jag hade feber med 38 grader så jag fick inte flytta in. Jag blev sur och irriterande.. Det tog ca 2 timmar så fick vi äntlgen flytta in, vi fick rum å så.. Rummet 223 fick vi :)


Henke och Joa kom på besök, det var lugnt och mysigt. Första natten gick bra, jag vaknade och ammade Devin och det gick bra. Men jag var trött :)

En knäpp nybliven mamma :)


Idag var jag uttråkad i rummet och jag längtar hem, vi bad om kunna åka hem redan idag. Visst, vi fick åka hem men vi väntade att få tider att vi skulle tillbaka till sjukhuset för några prover på måndag.. Vi åkte äntligen hem, det var SÅ skönt att vara hemma igen..

image190

Bilden när vi skulle hem, han ser visst som en hip hop kille med stora kläder :)

Jag har inte visst fattat det än, jag är en mamma.

Men det är underbart, det är en av bästa dag i mitt liv.

Devin, mamma älskar dig!

V 40

image178

Vecka 40 (39+0)

Tänk er, jag har varit gravid i 39 fulla veckor :) Nu är det runt en vecka kvar till beräkning.. Tiden har gått såå jävla fort, jag minns som igår jag testade gravidtestet jag minns de blandad känslor och chockad att jag fick se en stor + på testet. Dagar och veckor har bara rullat och det har HÄNT så mycket under min graviditet, som ni flesta som har följt hela min graviditet vet ungefär hur det ser ut. Jag har haft ganska tuff och jobbigt men samtidigt är det underbart graviditet.

Jag har berättat både negativ och postivit graviditet, alla upplever det olika. Snart blir jag en mamma, och det kommer jag vara hela livet. Det känns verkligen konstigt att tänka att jag kommer bli mamma, jag och David skapade en barn tillsammans. Barnet är oplanerat men han är ändå varmt välkommen till världen och vi är jättelyckligt.

Jag kommer fortfarande skriva blogg efter förlossning och jag hoppas att ni fortfarande följer och skriver kommenterar att "uppmuntra" mig att skriva. Kanske jag inte har lika mycket tid med bloggande, jag kan inte svara på det för att jag vet ju ingenting hur det kommer se ut :)


Men vet ni vad? Jag var i Lund och fikade med Antonia och Tilla, jag fick present av Antonia men den är självklart till bebisen. Söta flipflop skor från Brasilien. Jag blev så glad, de är såå himla söta. Antonia, tack så mycket. Våra pojke kommer se snygg i dem!


♥ Jag längtar efter dig, våra pojke. Kom ut snart, mamma vill pussa dig!!! ♥

Viggo

image177 


Våra lille älskling ögonsten har blivit pimpad! Han var på salong och fick bli badad och klippt, när vi kom och hämtade honom ser han som en annan hund. Men han har blivit fin!


Skönt att han slipper sina fula tovor päls nu när det är mycket varmt, när han har så kort päls brukar han vara extra gosig och mysigare.


Är han visst fin? ;)


Trött trött trött..

Jag känner mig såå himla trött, även jag har sovit så gott hela natt + 2 timmar på dagen idag. Jag har ganska jobbig huvudsvärk just nu. Dagar närmar å närmar, många är visst nyfikna om jag har fött eller inte. Det e jag också själv, det är såå SEGT!

Det känns som allt går ännu långsammare, jag orkar inte vänta. Vill mer än gärna att ungen ska ut, ibland känns det som jag kommer föda efter 20 maj.. Men det e inte jag som bestämmer.. Jag drömmar oftare nu eftersom jag LÄNGTAR verkligen att få hålla om våra bebisen.. Både jag och David har tröttnat att vara gravid, David frågar till magen "NÄR kan du komma ut till oss?? Vi längtar ju efter DIG!!!" :)

Imorgon blir jag vecka 40 (39+0) det är så svårt att tro när jag ser de siffror. Har jag verkligen gravid SÅ lång tid? Det känns verkligen konstig, jag vet att det finns levande bebis i min mage men det är konstig att tänka att han har levat i MIN mage i 9 månader. Det är ju mirakel! :)

Jag och David TROR att vi har bestämt ett namn, men det blir nog hemligt eller det blir ett annat namn ;)



 


Pappa!

image176

Magnus, min pappa!

Grattis på din födelsedag, du blir 66 år.

Önskar att vara där hos dig, men jag vet att du kommer hit snart. Jag älskar dig, pappa!

Din dotter!

Feta fötter

image170image172image173

Titta nu, jag har visst snygga fötter!! Hahaha!

Jag har försökt att ha dem uppe, det funkar så bra och de blir mindre snabbt men när jag skulle bara gå till toalett så blir de lika svullna igen. Jag har också stödstrumpor men jag blir svettig av den. Så jag går hellre utan..

Det känns också obekvämt med svullna fötter, det gör inte ont. Men kanske lite men inte så farligt i alla fall men det är SÅ obekvämt, det känns som fötter har somnat och den klias lite.

Jag mår annars bra, men det blir värre tuff och tungt nu. Jag måste ta det lugnt eftersom jag har blivit lite stressad av nåt omedvetet andelning så fick jag äcklig huvudsvärk men det gick över så min barnmorska visade sin "fy fingret" och sade "TA DET LUGNT!!" Haha..

Men jag är en rastlös människa, jag hatar att ligga på soffa å vila.. Jag vill bara gå runt och gör något.. Jag har också börjat fått ont i foglossning, men det blir så när det närmar sig. Jag har runt 10 dagar kvar till BF!

Magen har också stunkit ner och jag får ont undermagen till därnere vägen typ, jag kunde känna hur huvudet ligger. Det gör ont, men jag försöker inte tänka på det men jag vill FÖDA!!!!!!



 



Igår..

Jag har lovat att skriva om min och Davids 5 årsdagen igår, det var jätteunderbart!

David stack till skolan som vanligt och jag fick sova ännu länge och sedan fick David sluta tidigt så kom han hem, vi tar det lite lugnt. Vi åkte hem till våra lägenhet och packade ner kläder och småsaker och fixade oss snygga och gick till stan då hämtade David pengar och vi gick i den fint väder och jag hade fin grönt klänning och folk stirrade på oss.. :)

Vi gick till en restaurang som heter Gamla Kvarn i Hörby, thailändsk och blandat med andra länders mat också. Vi satt oss ute och beställde mat och åt. Maten var perfekt också. Vi pratade också om våra gamla minnen, vi skrattade och skrattade. Vi pratade också hur den första dagen vi mötts för första gången.. Vi glömmer ALDRIG våra första dag den 7 maj 2003.. Vi har gjort en många bra och dåliga saker tillsammans men vi har lärt känna varandra under tiden vi var tillsammans, jag fick lägenhet och han flyttade in hos mig och vi blev sambo och jag fick lära honom att laga mat och tvätta kläder. Vi kommer från två olika uppfostrad familjer, det är jobbigt men vi kom till överens ändå. Vi har flyttat nu i våra fjärde lägenhet tillsammans, så många :)

David är pappa till mitt barn som jag bär just nu, jag är så lycklig att han är den mannen som tillhör mig och mitt hjärta. Jag har stor drömmar att få bli hans fru, en hus och fler barn med honom.

Jag bjuder på några bilderna..



Vi har precis beställt maten



David med sin mat till vänster, kyckling med olika grönsaker och ingefära och chili och woksås och jag valde kyckling med paprika och grönsaker med sötsur sås. Det smakade jättegod!

image169

Vi beställde också mjukglass i annan butik efteråt, det var mysigt och gott!!

Jag ÄLSKAR dig, David!

V 39 + våran 5 årsdagen!

image162

Har magen krympt? Haha..

Kan inte fatta att det är vecka 39 (38+0), exakt 13-14 dagar kvar. Det har gått FÖR fort, jag minns när jag var bara vecka 9 då fick jag veta att jag var gravid och det har bara rullat och rullat och upptäckte att fler och fler är också gravida. Jag minns att jag hade över 100 dagar kvar och jag tänkte först "FYFAN!! Tar det för lång tid med graviditet?" Men det har gått ca 9 månader, det är lite ofattbart att man är gravid så lång tid men det går ändå jättesnabbt. Snart blir jag en mamma till en levande unge, jag kommer ha hela ansvar för ungens liv.

Det är mirkalet, tänk er - män och kvinnor som pippar och skapar en till människa ;)

Jag skriver inte så mycket idag, eftersom det är ju min och Davids 5 årsdagen idag.

Vi har haft mysigt tillsammans men jag skriver mer imorgon i alla fall ;)

MVC..

Jag har varit precis hos MVC, det är bara vanlig rutinkontroll.

Nu väger jag 85 kilo, har bara gått upp 1 kg på 2 veckor. SF-mått blev 34 cm jag är vecka 38 (37+5) idag.
Huvudet är inte ännu fixerad, men ruckbart. Allt var helt normalt. Men när Lotta skulle känna bebisen så tyckte hon att bebisen ligger på något konstig sätt, så hon bad sin arbetskollage Birgitta och hon fick känna mig mage och hon sade att huvudet är absolut nere men när de står och titta på min mage så ser den som hjärta form! ♥

Haha.. Tolk som tolkade åt mig idag, hon har aldrig varit med om kontroll för de gravida. Hon pratade hela tiden hur det var underbart att vara med mig för första gången.. Lustigt!

Jag har beskrivit lite om mina smärtor, hon säger att det är foglossning men det är normalt till slutet. Jag sa också att jag har tröttnat på att vara gravid. Jag pratade också om mina svullna händerna, hon säger det är helt normalt. Jag har inte största problem med det egentligt men jag har bara jobbig när jag har vaknat med svullna händerna men det går över. Fötter är fortfarande svullna, men de blir inte FÖR svullna ofta. Jag försöker ha benen uppe ofta jag kan.. Men annars är det bara normalt säger Lotta.. :)

Jag är lite nyfiken, jag VET att det är MÅNGA som läser min blogg. Men jag undrar vad tycker ni om min blogg, skriver jag bra eller dålig? Bör jag ändra på nåt eller vadsomhelst, jag tänker på er som "aldrig" kommentera på min blogg. Vad tycker ni?? Var inte rädda och skriv!! :)

Kraamar!


 


Turkiet

Jag är avis på mina svärföräldrar och tvillingarna att de är på väg till Turkiet, vill också resa. :)

Helgen var rätt lugn, umgås mycket med Henke och Joa. Vi åt middag tillsammans hela helgen, det var så mysigt.

Fler och fler frågar mig när jag kommer föda, men ni förstår inte att det är inte jag som styr över bebisen. Bebisen bestämmer när han vill komma ut, men jag hoppas självklart att det blir tidigare än 20 maj.. Jag orkar visst inte att vara gravid längre men jag kan inte göra nåt åt det i alla fall..

Jag och David ska låna svärföräldrars hus under veckan, det blir härligt att ha hela huset för oss själva..

Jag skriver blogg för Lilla Annas skull, hon har ej bett men hon längtar att läsa så lika bra att skriva nåt :)

RSS 2.0