Viggo





Idag ville Johanna klippa min hund, Viggo har en tid hos hundfrisör men nu får vi väl avboka :) Johanna är visst duktig att klippa och gjorde Viggo fin. :)

Sparade lite hår på nosen så att det ser som han har mustach, gullig va? :)


Låt henne stanna i Sverige!



Det finns en familj som kommer från Albanien, och familjen har varit här i 3 år och 3 månader. Esantila är 10 år, går på Birgittaskolan och är gravt hörselskadad/döv. Hon har utvecklats enormt sedan de kom till Sverige och fått börja på Birgittaskolan.

Idag kan hon både svenskt teckenspråk och svenska och är en glad och pigg tjej som älskar att lära sig mer. Innan hon kom hit hade hon inget språk. I Albanien som familjen kommer från finns ingen skola för henne. Det är ju helt galet att skicka tillbaka henne till Albanien och ta ifrån henne sina två språk hon fått lära sig här. Hennes pappa är hämtad av polisen och sitter i förvaring tills familjen ska skickas tillbaka nästa vecka.

TV4 har intervjuat familjen förra veckan, och i intervjun såg man henne att teckna till mamman ”Jag kan inget albanska, bara Svenska. Jag vill stanna kvar i Sverige.”

Pappan i familjen har överklagat många gånger, och även min pappa (Janne Carlsson) har jobbat mycket med detta. De har gjort nästan allt som går att göra – kontaktat myndigheterna, tidningar, TV men det är segt. Jag tror att de kommer om ni barn och ungdomar engagerar er.

Är ni med på detta och protesterar, då ska jag se till att få låna Birgittaskolans aula till nu torsdag (18 februari). Om det blir av, då återkommer jag imorgon med mer information om tid, osv.

Hoppas ni kommer och är med på detta, tänk hur mycket det skulle betyda för hennes familj!

/Frida & Desiree

Jag kopiade det här från en grupp som finns på Facebook "Låt henne stanna i Sverige"

Kolla också på här : http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/orebro?videoId=1.1516576

Mina tårar rinner ner direkt när jag såg tv4 play, jag mår dålig att se Esantilas mamma som gråter. Hon flyttade till Sverige att ge sin egen dotters bästa att få gå till bra skolan och få språk. Esantila är döv tjej, Sverige har ju många bra skolor för döv/hörselskadad barn. Hur kan MIGRATIONSVERKET våga sparka ut en oskyldig tjej som behöver ha sitt liv här i Sverige.

Jag vet att det finns fler folk som flyttar hit, man måste ju ha skäl att få flytta till Sverige att kunna utveckla sitt liv till det bättre. Det finns många folk som kommer hit utan skäl det känns onödigt.

http://upprop.nu/RNUP
Skriv er namn här!

LÅT ESANTILA STANNA I SVERIGE!

Vi alla måste fortsätta kämpa, vi ska inte blunda för det här!


VAB



Min lille pojke är sjuk i feber :/

Så jag är hemma för vård av barn..

Mamma ♥ Son


Lite mystiskt här?

Igår kväll när jag och Davve surfade internet med varsin dator. Då helt plötsligt kände vi en JÄTTESMÄLL här i lägenhet och jag och Davve vände mot varandra och vi tänkte samma sak om Devin skulle trillat från sängen eller trilla ner på trappan (vi har grinden) men det kan vara vad som helst.

Vi sprang direkt upp och såg att den lilla hallen mellan vårt och Devins sovrum, lampan på taket har föll ner till golv helt själv. Glas överallt på golvet. Vi andas lättnad att det var inte Devin, han sov gott i sin säng. Vi blev lite fundersam HUR FAN har lampan trillat ner helt själv. Kanske krok var dålig eller löst så att lampan orkar ej bära kvar där.. Eller är det nåt spökar här? :)

Sen när jag skulle sova, då vaknade Devin vid kl 2 i natt och hade mardröm. Jag tog honom in till våra säng men han var busig och vill ej somna och jag kämpade få honom att somna i två timmar. Precis innan kl 4 på morgon sade han att han vill ha macka och mjölk. Han åt visst dålig vid middag så visst får han det. Gick ner till köket och fixade macka och mjölk. Han var så lycklig och glad och mumsade och tecknade gott och var pratglad men gissa hur jag är? Jag bara suckade och lyssnade på honom och var helt dödtrött. Jag har ej ju sovit nåt än..
Sen gnugglade han som ögon och tecknade "SOVA" då hurra tänkte jag. Vi gick upp och lade om honom, han somnade fort då äntligen får jag sova vid 04.15 typ.

Sen vaknar jag kl 06 och väckte Davve att han ska till jobbet..

Sen somnade jag igen till kl 09.00 ungefär då vaknade Devin.
Jag sov typ bara 5-6 timmar men vaknade mycket mellan. Nu är jag som en ful zombie.. Jag längtar att Devin ska sova efter lunch då ska jag vila i sängen.. Sen har vi tvätt tid 16-20 idag.


Film på Devin



Roligt, eller hur?


Oj då :/

Jag är såååå dum!!

Inatt hade Devin mardrömmar och grät, så tänkte jag att ta med honom till våra säng och sover.. Det händer alldeles för sällan för Devin fördrar alltid att sova i sin säng. Men inatt sov vi tillsammans hela familj i våra säng. Devin sov mitten av oss, men det gick bra bara 1,5 timmar sen kunde Devin inte sova. Han flyttar runt och "knuffar" bort oss. Jag blev väckt men inte Davve, tur det. Så jag gick upp och lämnade Devin i hans säng då sover han som en stock :)

Vaknade och väckte Davve, han stack till jobbet och jag somnade om. Vaknade kl lite efter nio, härligt med lite sovmorgon. Devin vaknade med stor leende och jag bär honom till våra säng så vi myste och halvsover lite. Det var SÅÅ mysigt..

Gick ner och gav honom frukost och jag kollade mina mail..

Oj, fick mail av Gun BVC. Jag har visst glömt bort att jag och Devin skulle gå till BVC så Devin skulle få sin "SENT" 18 månaders vaccin. Jag blev generad och skäms och svarade och erkände direkt att jag har glömt bort. Men tur att vi fick ny tid redan nästa vecka. Då måste jag spika den i min skalle att minnas! :P

Varför får Devin sent 18 månaders vaccin? Jo, för att när han var 18 månader då fick han vaccin mot svininflunsan sen måste man vänta i 4 veckor sedan fick han sin andra dos sen måste man vänta 4 veckor att få 18 månaders vaccin. Därför.. Men nu får han dröja en vecka till.. Suck Fy på mig!!!

Jag glömde berätta att Devins rumpa är helt läkt för längesen tack vare er tips om zinksalva. Den var helt SUPER!!! Vi använde potatismjöl också efter han har bajsat och sen salva zink när han har kissat. Wow, den läkte helt snabbt och Devin hade inte ont. Jag och Davve blev såå glada!

Tack, ni är så underbara!!!

 


Frederik och Jennifer



GRATTIS på födelsedag, min kära storebror Frederik 39 år.

Frederik är en riktig go mysig bror som älskar att kramas med mig, när jag var liten brukar jag sova hos honom i lilla hus i Dalarö då hade vi mysig filmkvällar och vi brottas :) Han är precis lika som Frank våra bror, de försökte göra mig bli mer tuff tjej så de försökte lära mig att slåss och brottas men tyvärr är jag för tjejig av mig. Frederik är överbeskydd för mig, han vill se till att killar måste vara snäll mot mig annars ger han dem skryk :) Sen när jag blev gravid skojade han med mig om jag har lärt mig bi och blommor ;)

Jag kommer alltid vara hans lillasyster som han ser mig fortfarande liten ;) Jag ÄLSKAR DIG!!!!



GRATTIS på födelsedag Jennifer 25 år, nu är hon lika kärring som mig *retas*

Jia är min barnsdomvän sedan vi gick i samma dagis, vi alltid varit två på dagis och jävlas med andra. Vi byter också alltid kläder och åker hem med Jias kläder till och med trosor också. HAHAHA!!

Jia har varit alltid mer tuff än vad jag gjorde, jag beundrade henne att hon vågade rymma från våra taxi att hon får åka tåg/buss hem själv. Jag tyckte alltid hon är alltid SÅ modigt :) Det är hon alltid!!

Vi har bråkat och hatat varandra men det går ändå över, det är en del av vänskap. Men nu bor hon och jag riktigt långt ifrån varandra, hon har sitt liv i Stockholm och jag här i Skåne men ändå har vi alltid våra speciella band mellan oss som ingen kunde klippa av den, eller hur Jia?

När vi ses så är det oftast myskväll eller vid strandet i Dalarö, det är våra sätt att ses och umgås. Jag ser verkligen framåt till sommar då kan vi umgås på strandet!

Du är en underbar vän, jag älskar dig Jia! Puss


Fredag!

Hej hej på er alla mina läsare.

Just nu är jag på jobbet, jag brukar egentligen jobba på tisdagar + jour inte igår. Men min arbetskollage är ny här vecka och hon kan inte teckenspråk ännu så jag tog hennes nattpass. Jag ska vara med möte på skolan idag, man brukar bli riktig trött efteråt. Sen skulle det vore skönt att åka hem men jag ska åka till Sjöbo och bli hämtad av min arbetskollage på annan jobb så jag ska jobba på Tuagården ikväll till kl 22.

Jag kommer vara riktig "död" när jag är hemma ;) Imorgon kommer våra gäster då ska vi bjuda på lunch, vill ej skriva vad för lunch så de får veta.. Jag berättar mer i helgen vem som kommer och så.

Lördag kväll hoppas jag och David att svärföräldrar kan passa Devin så vi kan åka till Malmö casino och jag får träffa min käääära vän Sofia (Nike) ;)

Det blir en fullt och roligt helg i alla fall!


Devins olycka imorse!

Imorse njöt jag av min sovmorgon..

Men då blev jag väckades av Davve med Devin i hans famn och han sa att Devin har ramlat från soffa och slog sig baken i huvudet och blödde. Jag blev chockad och vaknade direkt. Vi försökte kolla var såret ligger men svårt när den blöder ganska mycket. Jag var riktig chockad och nyvaken men de gick in i badrummet så jag klädde på mig och gick in i badrummet och Davve duschade honom bort blod och Devin grät och grät.. Sen tog jag upp honom och håller om honom med handduken så att Davve skulle "gräva" in i hans hår att kunna se såret men det var svårt när Devin skakar huvudet hela tiden och skrek.. Tills sist lyckas Davve och vi kunde se såret. Vi måste ju kunna döma såret om vi måste åka in till vårdcentralen och sy. Men tack och lov att såret var bara litet rivsår, men blodet blödde kraftigt men sen snabbt över och den slutade blöda. Det var litet svullet bula och litet rivsår..

Men när Davve lyckas öppna hår och se såret så började jag bli illmående och få spyreflex i halsen och jag hostade lite, sen kände jag direkt att jag skulle svimma. Jag kände igen direkt svimma-reflex jag kunde känna hur min blod sjunker ner från huvudet, jag blev yr och Davve tog upp Devin och jag lade mig på golv i badrummet och yrsel försvann nästan direkt. Fyfan!!

Jag har svimmat förut när jag var yngre men det var riktig längesen.. Jag brukar tåla att se blod och sår och likdant men inte här gången. Har jag blivit en kärring?? Hihi..

Men men jaja vad kan man göra ;) Devin mår bra efteråt som inget har hänt..

Nu behöver ni inte oroa er, Devin mår bra ialf men vi har koll OM han skulle få hjärnskakning eller nåt men så länge mår han bara fint..


Jag visar bilden på baksidan, det är mycket blod på bilden, om ni är känslig mot blod så titta INTE på bilden.







VARNING!! VARNING!! VARNING!! VARNING!! VARNING!! VARNING!! VARNING!!





Förstår inte hur att så litet rivsår kunde man blöda så mycket, usch men skönt att han blöder inte mer och rivsåret kommer läka bra.


Min klänning



Min klänning från bröllop i lördags, det är lite ovant att ha klänning. Den är också ganska kort men det kändes okej. :)

Nöjd nu, Eva? :)


Hellys och Pierres bröllopsdag



Jag är så glad för er skull, jag är också glad att fick bli deras made of honor och vara med deras dagen. Jag stod med deras bestman Calle under kyrkan och tittade på dem att bli man och hustru. Hellys mormor vigade dem under kyrkan som Helly har alltid önskat. Helly har underbar klänning!

Ni är så vackra under kvällen!


Måste bara visa er bild på Devin och Emelia som bara pussas hela tiden hela kvällen. Emelia är Pierres systersdotter :) Såå gulligt va?


RSS 2.0