Dalarö

Yes, nu har jag äntligen en vecka semester. Jag är hos min mamma, Devin leker helt vilt med sin mormor. Igår kväll kom vi fram i Bromma kl nio. Vi blev ungefär mer än halvtimme försenad. Det gick jättebra med Devin. När vi kom till Sturup (Malmös flygplatsen) då var Devin inte lugn. När jag incheckade mina väskor då blev jag lite stressad hur Devin ska stå eftersom han kan smita iväg. Så kom en snälla man med två barn och hjälpte att hämta en lånevagn så jag flyttade Devin till lånevagn så att han inte kan smita iväg. Skönt, lämnade vårt vagn i en stor påse och resväska. Sen gick vi säkerhets kontrollen. Devin fick gå genom själv och han blev stolt. Gulligt, sen sättade jag honom i vagnen igen så blev han arg. Mutade honom med russin så blev han lugn. In i planet var han lugnt.. Vi satt vit fönster.. Planet lyfte upp så gapade Devin när han såg vi lyfte upp så han vinkade.. Jag skrattade, det var bara SÅ gulligt..

Sen fick vi chokladmuffins och vatten av flygvärdinna, Devin sken av lycka och njöt av muffinsen. Sen började han bli trött, satt hos mig och jag fastade bälte på oss båda. Han somnade hos mig och jag också tills vi landade. Han sov gott.. tills han vaknade och såg alla steg upp..

Devin log och vinkade till alla.. Haha..

Gick ut och träffade mormor och morfar, Devin var lite blyg i början men snabbt över.. Hämtade väskor sen hem vid 22.00 och jag fixade direkt Devin och han somnade direkt och sov gott.

Jag fick härligt sovmorgon till kl 10 ;)

Hoppas att ni har haft skön/bra helg!


Känner mig ganska slitet!

Ska bara bita ihop att jobba två pass till sen semester, jag vet att jag tjatar men det är min blogg så ;)

Det är så härligt vår här i Skåne, vårblommor överallt. Folk som går i shorts och vårjackor och så. Jag kan inte precis slänga min vinterjacka. Snö är ju kvar i Sthlm, men ni hoppas att jag tar med vår till er ;)

Jag har funderat på att hitta en vårjacka. Jag vet inte var jag ska börja med, vilken typ vårjacka skulle passa mig. Kanske ni har tips?

Kort inlägg idag..


Ska vi blunda för hemska saker?

Idag när jag surfade vid facebook och såg en av min vän lade ut en film som hon såg på youtube som handlar om en nanny som är hemma med en 11 månader baby. Familjen har gömt en kamera att se vad nanny gör på dagen när föräldrar är borta.

Jag såg filmen, jag grät och grät och såg nanny misshandlar en oskyldig 11 månaders baby. Det skär i mitt hjärtat.. Hon slog bebisen och skakade bebis och massor annat, jag klarade inte mer... Jag blev chockad..

Jag förstår inte folk hur fan de tänker när de slår barn, jag mådde illa när jag såg filmen.

Jag kände min maktlös när jag inte kunde göra nåt, jag klarar INTE se media som plågar speciellt barn. Jag kan vara ärlig, jag vill hellre blunda och inte vet om det. Men är det fel?? Men om jag öppnar mina ögon och se det hemska saker i världen mot barn men då mår jag bara skit.. Det är svårt..

Blundar ni hellre för det hemska saker i världen eller?


Otränad!

Lite pinsamt att jag fick träningsvärk i mina armar när jag har spelat wii med elever på elevhem. Haha, fan vad otränad jag är. Men jag promenerar mycket mer nu, härligt med vårsol och vårblommor överallt här i Skåne..

Imorse vaknade jag och väckte David sen han hämtade Devin så jag och Devin låg och myste ihop i sängen, massor kramar och pussas. Härligt!

Ikväll jobbar jag som vanligt, igår kväll har jag varit på bio med min elev på våra mentorstid. Vi såg på Alice i Underlandet. Det är annorlunda film, historia är inte 100 % samma från den gamla Alice i Underlandet. Men den är bra film men inte som en måste att se på.



Lite bildbevis, den togs igår :)


Inte många dagar kvar..



Bilden togs vid webcam på min jobb :)

Åh det är ganska fullt upp på jobbet, jag ska utvärdera några elever och planera många olika saker. Jag är på jobbet just nu, ska ha nattpass till imorgon - sova på jobbet ialf. Sen slutar jag kl nio imorgon bitti då åker jag hem och ta det lugnt och laga lunch sen åker jag tillbaka till Lund och jobba mellan 15-22 (mentor till en av min elev) Vi ska gå på bio "Alice i underlandet" det ska bli roligt. Sen hem på kvällen och torsdag jobbar jag mellan 15-22 som vanligt. Sen till helgen ska jag ju jobba på min andra jobb hela helgen. Fredag mellan 16-22, lördag 16-22 och söndag 8-16 sen blir jag hämtad av Davve och åka raka vägen till flygplatsen och jag och Devin ska med runt kl 19- flyget. så är vi i Stockholm kl 20.25.. Då har jag min ÄNTLIGEN semster i en vecka!! Läääängtar!!

Men....

Jag kommer sakna min älskling David, han blir kvar i Skåne. :(


Devin mår bättre idag..

Vad skönt att Devin är mer piggare och gladare idag, han är sig lik. Igår var han väldigt jobbigt, men det är inte konstigt att han håller på få flera tänder långt bak i munnen (kindtänder) Han har 16 tänder men två är på väg, det är mer svårare att ha koll med tänder nu när Devin inte vill gapa och visa tänder..

Idag måndag, ny vecka. Jag och Devin är ledig idag, vi tar det riktigt lugnt idag. Snart ska vi gå till coop och småhandla lite till lunch + middag. Sen bör det städas men jag tar det när Devin sover efter lunch så kan jag städa ifred. Hela lägenheten ska ialf vara rent och fräsch innan jag och Devin reser iväg till Dalarö nu på söndag. Jag och Devin längtar att få åka.. Jag visar bilderna på mormor och Hellt så tecknar Devin "mormor" och "Helly" Sött..

Visar er en film på Devin tecknar "mormor"



Jag visade bild på mormor och Devin tittade på mig då frågade jag "Vem?" Då tecknar han mormor  :)

Sm Futsal i Lund

Det var kul helg, det var SM Futsal i Lund i helgen så jag fick träffa många och social. Jättekul.
Igår kväll åt vi på Wrap House i Lund, vi var runt 20 döva som kom in samtidigt. Kul att se servitör blev lite förvånad och nervös, när vi åt klart och gick så kom 10 andra döva in och åt.. Haha kul!

Jag satt och pratade med Lotta med hennes dotter Hedvig länge. Alltid kul med barnsnack :) Idag var Devin mycket gnällig och jobbigt i hallen. Han var missnöjd för allting. Så vi fick åka hem tidigare och Devin var fortfarande gnällig och ledsen hela tiden. Vi vet inte vad han ville. Då upptäckte jag att hans 17 och 18.e tänder är på väg upp. Inte konstigt att han hade jätteont då, gav honom alvedon då blev det bättre.. Han blev trött och somnade hos mig, sen vaknade han igen och åt kvällsmål och sen somnade gott i sängen men det var ändå kämpigt att få honom somna..

Imorgon har jag ledig, hoppas att Devin blir bättre.


JAG VILL SKRIKA HÖGT!!!!!!!!!!

VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR är HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!!!!!!!!!!!

Vet ni vad jag såg igår eftermiddag i Lund efter jag har hämtat en elev på skolan.

VÅRBLOMMOR ÖVERALLT, visst det är grått och dimmigt här i Lund men när man ser vårblommor blir jag bara såå lycklig. Värkänslor växer inre mig, jag vill bara skrika av lycka. Jag tänkte på alla kära och nära.

Jag är glad att ha er i mitt liv och familjen och allt :)

Nu har jag jobbat klart så är det äntligen helg, både lördag och söndag är det sm på fotboll i Lund. Jag och Davve ska komma och heja på Lundia herrar & damer!


Hjäääälp mig!



Jag har tröttnat på min hårfärg, mycket utväxt och färgen ändrar sig.. Jag är sugen att ha ljust i håret, det betyder inte blond. Kanske ljusbrun? Vad tror du? Jag har haft blonda slingor förut och jag älskade det men jag är ändå sugen att prova nåt annat.  Färga håret rosa kanske?? Nej då ;)

Men har ni nån tips kanske? Jag klipper mig inte eftersom jag vill ha tillbaka min långa hår jag hade haft förut.. ni minns??



Gud vad smal jag var, men jag har noll lust att banta just nu. Åhh.. Men jag får ta ut tummen ur röven snart och börja banta... Hihi.. Bilden tog sommar 2007

Jag har tur!

Igår kväll åkte jag hem med bussen efter jobbet, jag var ganska trött så jag satt och pratade med en kompis i videosamtal. Sen steg jag av och gick hem, lite bit innan jag skulle gå in i dörren så kollade jag fickor att hämta nyckeln så upptäckte jag att min mobil fanns inte i min jacka. Jag fick panik och sökte genom hela min jacka, men inget mobil så grävde jag i min halvstora väska. Men mycket saker i väskan så plockar jag upp allt och letade.. Men inget mobil...

Fan också!

Men jag var kissnödig som fan, då skyndade jag mig hem och gick på toa sen berättade jag min sambo att jag måste ha tappat min mobil i bussen. Davve gick ut och körde samma väg jag gick hem och kollade om jag har tappat ute. Men han hittade inte.. Då måste den finnas i bussen.

Min barnsdomvän Helly hjäpte mig att spärra mobil och ringde upp hittegods imorse och de sa att min mobil finns där och jag får hämta den idag. Gissa hur glad jag blev. Ska hämta den när Devin har vaknat, efter det ska vi nog handla mat.

Jag har nog fyrklöver i mig just idag ;)


Vår är snart här..



Äntligen har snö smält rätt mycket här i Skåne, jag börjar svettas i min vinterjacka men jag ska inte sparka ut den snart än, det kan ändra att det blir kallt.. Ibland blir det varmt.. Olika på dagar..

Men jag längtar att se vårblommor, jag tycker om att se blommor överallt. Här i Skåne är "öken" men det är vackert på vår-sommar så gul blommor överallt..  Men just idag är det grått och dimmigt här, men jag känner på mig att våren är snart här. Jag har varit sjuk, inte konstig att vädret ändrar så många blir förkylda..

Är det allt bra med er mina läsare?


Aldrig frisk?

Det känns som jag blir aldrig frisk, jag är förkyld och har haft i halsen och nu hostar jag.. Har haft också ont i öron i några dagar.. Slem överallt i min halsen, hostar alltid riktig hårt på morgon och spyr ut allt slem som var kvar under natten.. sååååå äcklig..

Pallar ej att vara sjuk, vill bli frisk.. Har varit sjuk nu över 1,5 vecka.. Usch!!

Nån kan trolla mig bli frisk? ;)


Kontaktboken

Vi har kontaktbok på Devins dagis, en sätt för oss och Devins fröknar att prata genom bok. De skriver om allt om Devin vad som har hänt på dagis. Det är alltid kul att läsa och få veta vad Devin har gjort..

Devin var på dagis i torsdags och sen på kvällen efter jobbet kom jag hem vid runt 22-tiden. Jag var riktig trött men jag satt och läste Devins kontaktbok och jag började skratta att jag grät..

Jag visar er vad som jag skrattade för...
Devins fröken skrev här:



sååå sant, vi har också stor problem med Devins snopp. Han LÅTER inte den vara ifred.. Hahaha..

Får nog handla fler hängslenbyxor och undra om det finns body i strl 92?? Hmm..


Flygbiljetter är bokad!



Härligt med bokat biljetter till Stockholm, billigt med 993 kr. Jag får njuta att kunna betala ungdombiljett fortfarande. Devin får åka gratis eftersom han är under 2 år och ska sitta på min knä under resan.

Jag valde att åka med flyget eftersom vi spar mycket tid och Devin har ju massor myror i rumpa så han har svårt att sitta still när han är inte fastbunden. I bilresa åker vi helst på kvällen så att Devin ska kunna sova. Jag vill inte sitta i tåget ensam med Devin, han vill helst springa iväg och då lämnar vi våra saker kvar.. Vill inte ta risk! Så är flyget bäst bara 1 timme och 10 min, det är perfekt!!! :)

Trevlig helg ni alla ;)


Guud vad jag längtar..

Jag och Devin ska åka med flyget upp till Stockholm under påsklov, min jobb på elevhem har elever påsklov då får vi ha en vecka semester..

Jag längtar att få åka, att få mer tid att umgås med familj och vänner. Mina fina tjejer har tjatat att få träffa Devin, men det ska vi göra i alla fall. Min mamma är överlycklig att vi ska bo hos henne i en hel vecka..


Bilden togs av min mamma när hon hade Devin för sig själv på en kväll när jag och David var ute på stan. Mormor och Devin har kul stund i badrummet :)


Inte bra dag idag :/

Imorse vaknade jag med svullna hals, det smakade också äcklig i munnen.. Steg upp och gick och väckte Devin och såg att hans ögon var fullt av gulaktig slemmig. Fan, ögoninflammation. Det smittar så jag är hemma VAB med honom idag och imorgon. Men några timmar sedan blev jag magsjuk, jag springer till toaletten flera ggr.. Tur att jag inte spydde... Men jag blev besviken att bli sjuk och samt måste ta hand om Devin.. Sen blev jag mer sämre och sämre med tiden. Ipren verkar inte hjälpt nåt... Så irriterande och då beter Devin sig dumt, han kastar saker och var högljudd.. Min huvudet bankar helt när Devin var högljudd av sig.. Jag blev bara sååå ledsen och irriterande men jag kämpade väl.. Jag orkade inte typ leka, hela kropp är helt öm. Det känns som jag har tagit träningspass på hela kropp. Devin tycker jag är tråkig mamma så beter han sig taskig.. Åhhh.. Jag kämpade att straffa honom att sitta i en hörn och lugna sig.. Det funkar.. Sen kramas vi och han klappar min kinden som förlåt.. Min fina unge!

Sen min käääära stationär data dog, jag blev sååå arg och sur.. Låg på soffan och surfade min lilla mini pc, åt lunch och när Devin sover efter lunch passade jag sova på soffan.. Härligt.. Sen när jag vaknade så min lilla mini pc vill ej ladda.. Den har bara 3 timmar kvar att leva, gissa hur sur jag blev... Den är inte 1 år gammal.. Suuuccck.. Får väl fixa nytt batteri eller nåt.. orka!!

Davve kom hem med tacos, dagen blir lite bättre men jag känner mig helt utkörd. Jag fick paket idag temp in örat, testade direkt på mig själv det visade sig att jag har 38,8 grader feber..

Svettig, fryser, svettig, fryser.. Tack och lov att jag är ej magsjuk längre.. Min rumpa har stängt ialf! :)

Sen testade Davve starta på min stationär data, den lever.. tack och lov..

Åh, jag har klagat och klagat.. haha skönt att ut med det ialf!

Helgen i Sthlm/Dalarö var kul..

Överraskning för mamma var lyckad, men tråkig att helg är kort.
Men jag och Devin kommer upp igen på slutet av mars och stanna där i en vecka ;) Jag har semester på påsklov, jippi!!


RSS 2.0