Tupplur.

Det var så skönt att jag fick ta tupplur på en timme idag. Vi åkte till Malmö och pratade med kvinna som ansvar för hjälpmedel Bellman, vi har många bellman grejor som inte användas så fick vi lämna tillbaka och babyvakt är sönder så fick vi nya babyvakt. Då kan jag sova gott och vakna om Daisy skriker..

Vi köpte glass vägen hem, jag fick prova Daim med päronsmak, gud gott den var. Davve fick den vanliga daimglass då åt vi halva sen byter vi glass då är det lika rättvist haha. Devin somnade i bilen vägen hem, vi har ju pratat om att köpa glass och Devin vill ha också men han somnade istället.. När vi kom fram i Hörby så vaknade Devin och det första han sade "KÖPA GLASS!" hihi.. Köpte en glass till honom, han och David åkte till garaget medan jag och Daisy gick hem och myste ihop i sängen och ammade sen lade henne i hennes säng och jag fick sova.. Sov gott!! Skönt..

Ikväll ska vi grilla hos Joa och Henke, jättemysigt ska det bli. :)

Bjuder på en bild på mig, jag vet att jag ser lite slitet ut :)


Devin & Daisy



Haha, så söta eller hur? :) Devin är den vänstra bild, han var runt 2 månader och 2 veckor på bilden. Den högra bilden är Daisy som är 2 månader gammal och 1 vecka gammal ungefär..  Daisy fick ärva den söta molnig body..

Daisy är frisk från vattkoppor, skönt.  Det har bara rullat fram härhemma, nu i helgen blir det valborg då ska vi fira hos en god vän i Sjöbo. Devin ska fira med sin farfar oc farmor. Devin har haft gruppfotograf i tisdags, spännande att se på bilden sen.. Devin har utvecklats MYCKET med talet berättade de på dagis, det är roligt att höra. Teckenspråk har han också utvecklats mycket men ibland tecknar han slarvigt och många tecken vi inte ens förstår. Men han vill kunna teckna lika snabbt som mig och pappa + våra vänner :)

Det är roligt att Devin har börjat berätta vad han har gjort olika saker, som zoo i Danmark som vi var där under påskafton. Det var underbart, vi såg massor av olika djur. Devin tyckte det var otroligt spännande, han fastnar mest för elefanter och björnar. Hans blick fastnar direkt hos dem..

Daisy börjar försöka vända sig själv, hon upptäckte att det är roligt att titta överallt så hon försöker vända sig själv men det tar nog lite tid att träna. Hon kommer vända snart tror jag :) Men hon är mycket aktiv med armar och ben och jollrar under babygym.. Mysigt :)


Här försöker hon vända sig själv, spännande!


Vattkoppor hos Daisy



Jaa, Daisy har tyvärr blivit smittad vattkoppor från sin storebror Devin. Ibörjan var jag riktigt orolig eftersom jag har läst att småbebisar kan bli allvarlig sjuk av vattkoppor. Men Daisy reagerade inget av det, bara lite varmt och kinkig men inget allvarligt ialf. Idag var vi hos BVC, läkaren är där pga hälso/utveckling bedömning från 1 och 2 månader.. Läkaren och barnmorska sade direkt att det är vattkoppor, de ställde frågor och det visar sig att det är inget fara för Daisy eftersom hon är pigg och glad och äter jättebra. Det känns skönt att höra, men vi måste ändå avvakta henne hela tiden om hon blir sämre. Hon har runt 30 st prickar på kroppen.. Stackars lilltösen ♥

Läkaren kollade på henne på hälso/utveckling bedömning, ställde frågor om hon visar svarleende, öppnar händer, rör armar och benen likande, lyfta huvudet uppe när hon ligger mage, om hon jollrar.. Jag svarade att hon kunde allt som det ska. Läkaren blev jättenöjd och sade att hon är en fin fröken :)

Vägde henne det blev 5200 gram (+240 gram) och 57,5 cm lång (+2cm) och huvudet blev 38,6 cm (+0,3 cm). Hon växer fint.. Nästa gång ska vi dit när hon fyller 3 månader så blir det vaccin.. Blir roligt att se hur hon reagerar...


♥ Viggo ♥



Jag vill berätta nåt om Viggo.

Viggo ska flytta till Kumla till min bästa vän Martina nu i helgen.
Martina ska bli fodervärd för Viggo, ni undrar väl varför?

Jag kan berätta att Viggo har mått mycket sämre, han är en stressig hund och han känner sig utanför sedan när vi fick Devin och Daisy. Vi har försökt ge honom uppmärksamhet och ha som vanligt även vi har barn men det funkar inte.. Det har varit upp och ner på vissa perioder, vissa perioder blev han alldeles för stressig så börjar han kissa inne i lägenhet - mest på mattor till och med på våra sängen några gånger. Vi förstår direkt att han mår inte bra. Jag och David har pratat hur vi ska lösa, ibland känns det som vi visste inte hur vi ska göra med honom. Han förtjänar inte det.. Jag vägrar ju att lämna bort honom till någon vi inte ens känner, vi vill ej ju ge upp för honom. Vi älskar ju honom otrolig mycket men han förtjänar att må bättre..

En dag när vi var på besök i Örebro då berättade David om Viggos problem till Bennie, då sa han "Vi kan nog ta emot honom, Bubbel känner sig ensam sedan Ronja gick bort. " Davve pratade med mig efteråt och sen började jag prata med Marran om det. Det blev bestämd, vi ger Viggo en chans att flytta dit och vara med Bubbel så han behöver ej känna sig utanför.. Det är också mycket bättre miljö för hundar där än här, om jag vill gå till skogen måste jag gå långt till skogen sen är de inte så bra vägar för barnvagn. Det är svårt här..

En sak, jag vill inte ha någon som klagar på oss. Vi GÖR ju det för VIGGOS bästa, inget annat!

Det skär i hjärtat men det är för hans bästa, vi kommer sakna honom mycket.. ♥ Det är trygg att vi VET var han finns, Martina är superduktig med hundar. :)


Mina barn ♥





♥♥♥


Syskonkärlek - film



Mamma ♥ er!


Tävling hos Formeli



Jag deltar denna tävling hos http://lindablom.se som äger webbutik http://formeli.se/.

Jag har ALDRIG vunnit någon tävling, nu deltar jag och hoppas att få vinna en fin tavla till sonen Devin sen kan jag passa på att beställa till dotter Daisy. Jag önskar att ha två tavlor i min sovrum med deras född datum och allt detaljer. Det är ju tomt i väggar i sovrummet.

 


Devin visar er A-Ö

Bry er inte om mig, jag vet att jag ser hemsk blek ut men det e oviktigt nu. Fokusera er på Devin ;)
Devin har övat mycket att bokstäver handalfabetet, han har stort intresse för det då passar jag på att filma och visar för er..



Jag är väldigt stolt över honom, han är så duktig :)

Vad tycker ni om filmen?? :)


Mexikansk Köttfärsgryta

Jag hittade recept hos Matklubben, men jag har sätta in paprika och morötter + majskorn till maten annars skulle de vara utan. Maten blev alldeles för god, jag har aldrig lagat det tidigare. Därför vill jag dela den med er som ni har inte testat så testa! Det räcker gott till matlådor, men vi var 3 vuxna som lyckades äta upp allt. Gissa hur mycket vi var i matkoma :D

För: 4-6 personer

Tillagningstid: 1 timme & 30 minuter 

Ingredienser

500 gram köttfärs
2 msk margarin
1 påse texmex krydda
2 msk chilisås
1 köttbuljong tärning
1 hackad gul lök
1 msk soja
5 dl vatten
1 st röd paprika
2-3 st morötter
1 st litet burk majskorn
Potatis
3 msk Brun maizena

Beskrivning

Bryn köttfärs och lök.
Strö över texmexkryddan.
Tillsätt chilisås, buljongtärning, soja och vatten.
Låt koka upp, tillsätt potatisen, paprika och morötter.
Låt koka tills potatisen är mjuk och tillsätt majskorn och kokar några minuter till.
Red med brun maizena.

Servera gärna med knäckebröd till.


RSS 2.0