Bild på mig



Bild på mig togs i lördags när vi var i Malmö och åt på lyxig restaurang.

Jag tänkte berätta som jag skäms för, jag har gått upp ganska mycket i vikt på sistone. Ibörjan märkte jag inget eftersom när jag var gravid då njöt jag av alla mat och så, sedan när jag föddes Devin så tänkte jag inte på hur jag åt. Jag gick ner i massa vikt när jag ammade Devin heltid på 9 månader, efter det minskade jag med amning då gick jag upp i vikt hela tiden utan jag märkte. En dag stod jag helt naken framför spegel fick jag chockbild på mig själv. "FAN, vad tjock jag är!!" Jag kollade på gamla bilderna, jag var smalare. Jag blev chockad!

Men vill jag gärna ändra matvanor och minska min coca-cola beroende, men det är inte alltid lätt. Jag har inte så bra motivation att börja, jag är inte heller så rik också. Men jag funderar att köpa hemmaträning på dvd eller nåt.. Jag saknar min gamla kropp som jag är inte skäms för, ibland känns mig äcklad av mig själv. Jag hade svårt att acceptera att jag är tjock.

Jag vet att ni kommer kommentera mig och säger att jag är vacker och är inte tjock, jag vet att ni vill vara snäll mot mig! :) Men jag måste acceptera att jag HAR gått upp i vikt, jag får väl kämpa tillbaka när jag är redo.. Nu behöver jag inte skämmas mer att jag är tjock, så ni vet det :D

Skönt att få det skrivet!! :)


ÄNTLIGEN!



Äntligen fick jag det, då nu ska jag allvar börja träna köra och plugga teori samtidigt!!



Varmt!!



Devin tecknade "Varmt" när han tittade på ugnen! Såå sööt! :)


David´s födelsedag idag!



Grattis David på din födelsedag idag!
23 år gammal, mannen i mitt liv. Pappan till vårt barn!

David, du vet att jag älskar dig otroligt mycket och jag är glad att du är del av mitt liv. Det finns inte bättre än så, du är så underbar och härlig människa. Hoppas att du är nöjd på din födelsedag idag!

Vi älskar dig, älskling!
Din sambo och son :)


Några bilderna från helgen =)









Ville ej visa fler bilderna, så det räcker så här :)


En underbar helg!

Vi var i Örebro torsdag till söndag, det var helt kanon helg. Jag och David var barnfri hela helgen, det har funkat bra. Men jag saknade Devin otroligt mycket men jag vet att han har haft det bra hos farfar och farmor. Vi bodde hos Lilla Anna och Johan, fredag kväll var vi på pubafton på dövas dag. Det var runt 600-700 personer där under tältet, det var kul att träffa många gamla vänner. Lördag kväll var det också pubafton så jag var med och de hade BBQ afton också så vi fick en tallrik med grillat kött och potatisgratäng och sallad och bröd. Det var jättegod men jobbig att vi fick stå kö på en och halv timme. Jag får väl tacka Diana som gjorde mig sällskap under kön! :)

Jag fick också umgås med min söta brorsdotter Jessica, hon studerar ju på tredje året på tolklinjen. Jag är lite fortfarande svårt att fatta att Jessica kan så bra teckenspråk som mig.. Hihi.. Du är så söt under fre-lör, hoppas att vi ses snart igen!

Pea, det var så kul att få umgås med dig efter flera år. Vi måste ses snart igen!!

Ni andra, tack för helgen det var helt underbar och roligt..

men nu är det inte roligt längre.. Jag har blivit sjuk, ont i halsen och förkyld. Jag missar jobbet, det suger!! :(


Örebro ikväll!

Idaaaag reser vi utan Devin till Örebro.

Devins farfar & farmor ska ta hand om Devin idag till söndag, jag kommer sakna honom sjukt mycket. Har aldrig lämnat honom på några dagar.. Men jag och David behöver vara ensamma och barnfri ibland..

Nu ska jag packa och städa hela lägenheten!


Föräldramötet på förskolan

Det gick helt kanon på mötet idag, jag var ganska nervös i början men sedan var det bara roligt. Pernilla från dövteamet var där och berättade om teckenspråk och dövhet osv. Andra föräldrar blev nöjda i allafall, de blev förvånad när de fick veta att teckenspråk tolk är gratis och man kan ha på barnkalas. Då vet de om de skulle ha barnkalas och Devin är inbjuden så det är bra att de skaffar tolk så att jag ocj David behöver inte bli utanför när alla hörande pratar :)

Här gången blir inlägget kort för att vi ska snart se på TV "Hell´s Kitchen" såå kul"


GRATTIS SVERIGE FÖR GULD I DÖVAS- OS TAIPEI 2009



Jag är inte så intresserad av sport men jag är glad för Svenska damlandslaget på basket vinner deaflympics finalen i Taipei.




Jag är stolt över er, ni är så duktigt! GRATTIS!!


Min söta läsare, snälla hjälp mig!!!!

Jag har funderat på om jag ska färga håret nåt annorlunda, jag vet inte vad passar mig. Jag känner mig tråkig och ful i denna färgen jag har.. Jag vill självklart spara min hår tillbaka långt som jag hade förut, det trivs jag alltid bäst..

Ge mig lite tips, vilken färg skulle passa mig inför hösten/vinter??

Bjuder på många gamla bilderna på olika hårfärger..

   

Svart??                           Blond??                         Brunt??                     Slingor??

(Bilderna är klickbart)

Snäääälla hjälpa mig! ♥


Nya spis + soffa



Vi fick ny spis och soffa igår, det är så skönt.

Våra spis var från 70 tal och den är så ful, och ena värmaplatta har skapat problem så att vi fick strömavbrott. Vaktmästare har bytt den men ändå gick den sönder så vi fick ny spis. Den har barnsäkert också, tack å lov!



Våra fina soffa, köpt på Soffhuset i Höör.
Deras hemsida: Soffhuset

Det är lite ovant eftersom den är stor, större än våra förra. Äntligen att den är här! Nu är det bara inhandlas nya soffbordet, tvbänk och ny databord men vi tar det när vi har råd!
Men visst är soffan snyggt?? :)





Hemma från akuten!

Tyvärr blev Devin ännu sämre på eftermiddag, feber steg upp hela tiden även jag gav honom alvedon. Det var inte bra tecken så bestämde jag och David att åka in på akuten med Davids pappa. Det var såå segt på akuten..

De kollade på Devin och gav honom ipren i rumpan, sen bad oss att ta hans urin.. Vi kämpade i rummet att ta urin av Devin, han var pigg och glad och sprang runt naken i rummet. Kiss kom ut och vi missade, fan också!! Men då råkade Devin bajsa diarré på golv.. Det luktar visst gott i rummet :/

Men när läkaren kom så de sade att kissprov behövs ej, suck.. Hon kollade på honom i halsen och öron och osv.. Det visade sig att Devin har öroninflammation och får pencillin på 5 dagar.. Flytande medicin, Devin avskyr det..

Så fick vi äntligen åka hem.. Vi kom hem ganska nyss! :)

Imorgon blir det apoteket-shopping för Devins skull. Läkaren bad oss att ge honom ipren, nezeril i näsan och pencillin på 5 dagar.. Han har rött i halsen också..

Då vet ni!! :)


Varför tog jag bort senaste inlägget?

Jag har skrivit blogg och berättade om Devin var sjuk i högt feber. Men jag tog bort den...

Jag blev arg när många kommenterar att högt feber över 40 då måste vi åka direkt till akuten.. Jag blev skrämd och arg, jag kan se själv om Devin bör in akuten. Jag ser på Devin medan han hade 41,1 grader i feber då måste man ge alvedon och se om feber går ner.. Om den går inte då är det något fel.. Devin visade intresserad lite när jag lekte lite med honom.. Han såg bara slö ut och halvsover på madrassen då låter jag honom vila.. Feber gick ner..

Imorse kollade jag honom feber då hade han 37,5 och är sig lik tillbaka sig själv. Sist gav jag honom alvedon var kl 23.00 igår..  Men självklart håller vi koll med feber.. Han fick stanna hemma från dagis idag ialf..

Jag förstår att ni vill bry er om oss, men snälla skrämma inte!! Alla folk är såå himla oroliga eftersom svininflunsa som sprider överallt just nu, men hallå det finns fler andra farligare sjukdomar som sprider i världen..

Jag är sååå less på alla skit media som skrämmer alla folk - åhh herregud!!


Devins barnvagn

Idag jag och Cattan skulle hämta Devin på dagis, barnvagnen brukar stå utanför dörren i dagis men när jag kom dit fanns den inte där då förstod jag att de har tagit in den för att ibland Devin vill inte sova på madrass med andra barn så brukar han sova i sin vagn ibland. Gick in och Devin var jätteglad att se oss och han har sovit och gick bara i tröja och blöjan. Klädde om honom och vinkade alla personaler där, då kom jag på att jag skulle fråga barnvagn. Gick tillbaka till Devins avdelning och skrev och frågade var barnvagn är. Personalen sa "Vi har inte använt er barnvagn, den finns där utanför dörren." Jag blev fundersam och sa "Det finns ingen barnvagn där alls!" Hon höjde ögonbryn och sa VA??

Jaa, Devins barnvagn var borta.. Personalen sprang runt och frågade andra, ingen har sett det.. Jag blev så ledsen och besviken och tänkte "HUR FAN KAN NÅGON STJÄLA BARNVAGN I DAGIS??" tills en av personal på annan avdelning sade att det var någon mormor som har hämtat sin barnbarn på en annan avdelning och gick iväg med grå vagn, det är ju vårt vagn! Personal av Devins avdelning tog en pärm och ringde till mamman och väntade att hon skulle kolla upp det. Lite stund sedan ringde denna mormor tillbaka och var helt generad att hon har tagit barnvagn av misstaget.. Vi fick vänta ute i ca 5 min då kom morfar med våra barnvagn och han såg generad ut och förvirrad att jag var döv.. Jag blev så glad att få tillbaka barnvagn...

Tack och lov.. :)


Dagens foto



Min sötaste pojke, jag älskar dig.


Tjejskväll

I lördags hade vi tjejskväll hemma hos mig, det var en av de bästa kväll. Jag skrattade tills jag grät, muskler i kinder värkar av all skratt. Vi åt ute på restaurang i Hörby sen åkte vi hem och hade mys kväll med snacks och allting. Tack, tjejer för kvällen. Ni förlänger min liv nu :)

Innan tjejskväll har jag, Cattan och Henke varit på en trafikskolan, Det var introduktionsutbildning för privat övningskörning. Det var lång tid och tråkig, men skönt att det är över nu. Idag ska jag skicka ansökan och hoppas att de kommer tillbaka igen :)

Det finns inte mycket att berätta just nu..

Devin är förkyld och sov dålig inatt. stackarn..

Jag skriver mer senare..


Läs här inlägg, ni hörande som vill veta om döva!

Det är en lång inlägg, men jag hoppas att ni får bättre kunskap här! :)

Jag får ofta frågor av hörande föräldrar, de har oftast massor av frågor hur vi döva föräldrar som har barn. Hur jag vi inte hör att barn gråter. Jag har säkert många läsare som är hörande, jag vet att de flesta vågar inte fråga mig. Men ni ska bara veta att jag är öppen för det, jag är glada om ni vågar komma fram och fråga det är en BRA kunskap i livet att ni är nyfikna och frågar.

Döva/Moderspråk
Det är bara våra hörsel som inte funkar. Annars är vi som alla andra, men vi har teckenspråk som våra första språk. Teckenspråk är våra moderspråk, samma sak med andra utlänningar bor i Sverige och deras språk är ju deras moderspråk. Det är ju samma sak.

Devin är hörande men teckenspråk är ändå hans moderspråk eftersom vi föräldrar är ju döva och använder bara teckenspråk hemma.. Men om en hörande barn med en döv förälder och en hörande så har denna barn två st moderspråk. Alla är olika ialf.

Jag har fått många roliga frågor hur vi döva föräldrar hör våra barn under nätter. T.ex om vi byter och hålla vaken hela natten och har koll på våra barn om de inte skriker. Helt galet. Vi döva får självklart hjälpmedel av kommun, de betalar för det då får vi låna de hjälpmedel så länge vi behöver det.

Jag ska visa er bilderna

   
(Bilderna är klickbart)
Hjälpmedel heter Bellman så ni vet.

Bild 1: Den vita saken är babylarm, den tar signal när Devin skriker när han ligger i sängen.

Bild 2: Den mot vänster är ta emot signal. om ni tittar noga på den så ser ni småa bilderna som babynapp, dörr, telefon och brand. Liten rött lampa lyser så jag kan se var kommer ljud från. Sen den svarta klocka är våra vanliga väckklocka som vi använder när vi vaknar tex till jobbet eller nåt annat.

Bild 3: Där svarta är från våra svarta väckklocka, de vibrator under våra säng. Vita med röda rund är från Bellman som vibbar under våra säng. Så vi kan inte missa när Devin skriker under natten.

Bild 4: Om Devin sover på dagen måste vi ej ligga på sängen att kunna känna om han skriker utan jag tar bellman och sätter fast på min tröja som ni ser på bilden. Man kan ha i fickan eller var man vill. Den vibbar också så jag kan se att Devin har vaknat.

Nu hoppas att ni får svar på frågor.

Rädda människor
Jag har sett många rädda människor mot oss, de ser oss som en dumma idioter. Jag måste bara säga att ni behöver inte vara rädda för oss, vi är som alla andra men det är bara våra hörsel som inte funkar. Om ni vill säga något så skriv ett lapp eller skriva i mobil och visar oss så vi kan läsa då skulle vi kunna prata.. Var inte rädd att röra på oss, ni hörande brukar ropa till nån person när ni vill men vi hör inte och vi använder mycket fysisk kontakt om vi vill säga nåt får man gå fram till den person och klappa på axel och prata. Det är vi vana vid..

Jag ska berätta om skola.
Döva går 10 år grundskolan och 4 år på gymnasietskolan, varför har vi två år extra. Jo, för att teckenspråk är våra första språk sen har vi svenska och engelska och matte som kärnämne. Vi har 4 st kärnämne, kom ihåg ALLA döva är olika. En del döva har svårt med skriva svenska eftersom teckenspråk är våra första språk. Men det finns självklart döva människor som kan skriva jätteduktig på svenska. Alla är olika.. Vi lär oss om dövas historia, teckenspråk grammatik och allt möjlighet i skolan. Samma sak man lär sig svenska grammatik och osv. Därför har vi två år extra.

Vi har 5 specialskolor för döva/hörselskad som tillhör staten

Statliga specialskolor


Kristinaskolan
                             Härnösand
Birgittaskolan Örebro
Manillaskolan Stockholm
Vänerskolan Vänersborg
Östervångskolan Lund

En del barn bor inte nära sin grundskolan brukar bo i elevhem under veckor och åker hem till helger, en del tar taxi, tåg/buss eller flyget. Alla är olika. En del döva barn har inte lika mycket tid med sina föräldrar när man bor så långt från skolan.. Men det är så.. Det finns fler skolor som har småa döva klasser, de tillhör kommun.

Sen har vi gymnasietskolor i Örebro som alla barn flyttar till, där finns kolletivthem, fosterhem och elevhem osv. Man kan få eget lägenhet, beror på deras föräldrar eller väntar man till man blir 18 år. Det är tufft för oss att ska kunna flytta redan 15-16 åringar från sina föräldrar till en nytt stad och där känns som en dövvärld. Jag flyttade som 15 åring, jag minns att jag tyckte det var så spännande att flytta och att vara självständig. Jag bodde i Örebro tills jag tog student sen flyttade jag tillbaka till Stockholm. Sen flyttade jag till Skåne men det är annat historia! :)

Hur kan vi ringa till hörande?
Texttelefon/FÖC

Om man vill ringa från en vanlig taltelefon till en texttelefon kan man använda sig av förmedlingstjänst.
Man ringer 90 165 från en vanlig telefon, och 90 160 från en texttelefon, talar om vilket nummer man vill ringa till och vilket nummer man själv ringer ifrån, och sen är det bara att prata som vanligt.
De som arbetar på förmedlinstjänsten fungerar som tolk och översätter samtalet från tal till text eller tvärtom.
När man sedan är klar med sitt samtal så avslutar man med att säga "klart slut".
Alla som arbetar på förmedlingstjänsten har liksom andra tolkar tystnadsplikt.

Tolk
Vi använder också teckenspråks tolk när vi skulle besöka läkare, skolan, möte och vadsomhelst. Att använda tolk är gratis, bara man bokar i god tid. Man kan ju inte boka en tolk till en mysig café med en döv och hörande person :) Tolk översätter från tal till teckenspråk eller tvärtom så alla kan hänga med vad man pratas om. Tolk kan man använda till allt, kyrka, föreläsning och sånt. Bra va?

Dövteam
När Devin började på dagis tog vi med dövteam från Lund, de jobbar med döva människor som pskylogi kurator och osv. De stöder oss att informationera andra hur döva funkar. Då hade jag och Devin + personal från förskola och dövteam så de informationerar dem personal om allting dövhet funkar. Hjälpmedel och beteende och massor annat så att jag ska bara en föräldrar det spelar inget roll om jag är döv eller inte. Jag skulle inte velat stå och babblar för dem hur döva funkar. Jag vill vara en mamma som alla andra. Förstår ni?

Nu kommer jag ej nåt mer.. Om ni undrar efter nåt, bara skriv till mig och fråga. Var inte blyga, ni! :)


Jojo Design

Jag såg Pernillas blogg att hon har beställt en halsband med hennes sambos namn, jag kikade på hemsidan och blev stormförtjusit direkt på en gång. Jag mailade med Linda som gör halsband, hon är så himla trevlig och jag var inte alls tveksam och beställde en halsband hos henne.

Jag betalade 220 kr för halsband och jag fick den idag, den är så fin!!



Linda skrev på gullig kort och skickade två st PEZ, som är min favorit!! :)





Nu har jag David och Devin vid mitt hjärtat, jag kan inte leva utan dem.

David och Devin, jag älskar er otrolig mycket. Ni betyder mycket för mig!!

Ni bör faktiskt kika Lindas hemsida : Klicka här


YEEEEEEEES!!!!!

VET NI VAD???

JAG FICK EN AV ROLIGASTE NYHETER IDAG NÄR DAVID KOM HEM FRÅN JOBBET..

HAN ÄR INTE PROVANSTÄLLD LÄNGRE, HAN ÄR FASTANSTÄLLD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FAN VAD GLAD JAG BLEV!!!!


Syntest

Efter när jag har hämtat Devin på dagis gick vi till optiker för att göra syntest till körkort. Jag blev chockad när jag insåg att jag ser dålig i min vänster öga, jag blev bara tyst och det var ofattarbart. Jag ser ju alltid perfekt.. Resulat blev det 0,5 på min vänster öga och min högra ser jag bra 1,0. Kvinnan på Optiker sade att jag behöver ett par glasögon. Jag tänkte direkt "Sofia med glasögon???" Kan ej inte tänka mig med glasögon!!




De sade att jag bör kontakta med ögonläkare i Eslöv, då får jag väl göra det snart..

P.s Soffan kommer om en vecka d.s


Tisdag



Det är så skönt att vara hemma och Devin är på dagis så det är så lugnt här. Jag har fixat lite telefon-ärende imorse, jag ringde till min moped försäkring och ta bort det eftersom min moped har slutat funka så jag vill få tillbaka pengar som jag har betalat för. Pengar är på väg, sen fick jag räkning för hemförsäkring men jag har visst glömt att ändra från min gamla lägenhet till nuvarande lägenhet. Då ringde jag dit och ändra adressen då är det fixat. Sen jag ska ringa till soffhuset i Höör som vi har beställt soffan från, de har sagt att vi ska få våra soffa slutet av aug men nu är 1 sept och jag VILL HA soffan här! Telefon-tid är öppet 11, det är nu men jag ringer när jag har bloggat klart.

Våra spis funkar fortfarande inte, man känner sig handikappad då! Sen vid lunch får jag ta färdigpaj som jag kan stoppa in den i mikrougn. Suck.. Men våra vaktmästare ska hit halv tolv och kollar med spisen och jag håller verkligen tummarna att få ny spis!

Vet ni vad? Devins förskola ska ha föräldramöte, det känns konstig att jag och David ska gå dit - våra första föräldramöte!

Jag minns föräldramöte på min gamla skolan Manillaskolan i Stockholm med mina föräldrar och alla mina klass + deras föräldrar. Vi brukade prata mycket om klassresa, det var kul. Om att vi får inte dricka alkohol och olika saker på klassresor, men på våra sista resa med klassen till Grekland smugglar vi oss ut till nattklubbar och festade med alkohol och sedan upptäckte våra lärare oss och vi fick skäll och jag fick smsa min mamma och berättade att jag har varit ute på nattklubb och festade och mamma svarade att jag får inte göra om det. Hahaha det var kul minne!! :)

 


RSS 2.0