Förlovad

image74

Grattis till oss
4 års förlovning idag!

Ofattarbart att det har gått så snabbt, och det kommer fortsätta jättelänge till. Det är David som jag vill alltid velat leva med helt mitt liv.. JAG ÄLSKAR DIG, David

Puss på dig!

Nyårafton

image73

Jag önskar er alla
Gott Nytt År


Kan inte tro att det ska bli år 2008 så fort, året 2007 var bra för mig även jag har varit arbetslös rätt länge men annars var det en bra år för mig.. En stor puls att jag blev gravid ;)

Vi ska äta tacos hemma hos mig, jag, Davve, Steffy å Jessie sen festar vi hos Davids föräldrars hus med några gäster till.. Hoppas att den blir lyckad och inga fyllo och förstöra huset.. Jag får ha stenkoll på kvällen samtidigt ska jag ha kul med massor läsk och annat gott bland alkoholpåverkad folk :D

Ha det så trevlig, sup lugnt!

Julen

Vi är hemma i Skåne igen, vi har varit uppe i Stockholm och firade julen med mina tjocka familjen. Det var så mysigt, jag fick äta massor julmat men nu är jag SÅ less på julbord så jag väntar till nästa år :)

Vad jag/Davve har fått i julklappar?
- Pengar till barnvagn
- Lakan till säng
- Kärlekste
- Vita morgonrock
- Paket med 4 olika sorts av hårborste
- Ljus
- Röda fleece filt med två fleecekuddar
- Presentkort på Carlings (Davves)
Mer kommer jag ej ihåg..

Jag fick massageolja från Lush som är kokossmör som jag kan använda att smörja på mage att mot bristningar. Hoppas att den funkar så jag slipper få fula bristningar, men vi får väl se :)

Jaa, jag tänkte visa magebild :)

Hela graviditet är 40 veckor, den 26 dec är jag 20 veckor. Jag vaknade och sa till Davve, det är 20 veckor idag och det är så ofattarbart att jag har varit gravid rätt länge och ska fortsätta lika lång tid :)

image71
V 20 (26 dec 2007)


V 16                    V 18                  V 18(17+3)       V 18 (17+6)       V 20

Vet ni vad?? Jag har börjat känna Vilde när han rörde sig på magen, det var häftig känsla men ibland kan det kännas lite äckligt känsla när Vilde tryckte hårt på magenväggen så jag fick lite ont.. Men inga sparkar ännu, jag längtar efter det :)

Jag tycker min mage har blivit mindre efter den 18 (17+6) men kanske bebisen rörde sig så det blir olika former.. Min mage börjar bli lite mer å mer hårdare men annars mjuk så länge.. Jag tycker inte att min mage är så stor men när jag träffades alla mina familj och de säger "Åhh, herregud vad stor den är!!" Och de kan inte sluta titta på mig och min mage..

De har visst svårt att fatta att JAG ska bli mamma, jag som är yngst i familj och mina bröder som har bytt blöjor på mig och sett mig växa upp.. Jag är alltid deras lilla flicka, säger de! Men alla tycker det är såå spännande att jag ska bli mamma så det känns jättebra att alla ser på postivita sätt.. Min pappa är såå lycklig, när jag var hos honom och han kramade om mig ofta och det syns direkt på honom att han är lycklig att bli morfar.. Han bad mig fixa med hans nya bärbar data så jag hjälpte till och koppla in internet och jag hämtade mina ultraljudet här på blogg och fixade bakgrund på pappas skrivbord på datan på bebis och skriver fint till honom.. Pappa blev såå glad och kramade om mig.. Sött!

Så julen är över, det är alltid kort när man har haft så roligt.. Men det är snart nyårafton och det blir litet fest hemma hos Davids föräldrars hus.. En nyktert nyårafton för mig, men jag hoppas att kvällen blir lyckad.. Vi kan se till att samla ihop massor spännande fyrkeverki och vi kan tända och ha roligt tillsammans.. Imorgon kommer Steffy å Jessie hit, hämtar dem runt kl 10 i Lund då kan vi shoppa lite innan vi drar oss hem..

29 dec, Lilla Annas 25 årsfest.. Det blir ett stort fest med dans och så.. Jag som HATAR dansa pardans.. Jag får ta med bälte och fastna mig på stolen och säger NEJ till alla som frågar lov till mig.. Taskig, vet jag men jag vägrar hårt!! :)

Nu ska jag ej snacka skit ;)

Shoppa..

Guuuud, jag längtar till lördag. Då ska jag shoppa, jag shoppar inte ofta för att vi har annat viktigare att tänka på. Men jag får mer pengar här månad så det är så perfekt och jag vill SJÄLVKLART vara extra söt på julafton + andra dagar hos mina familj..

- Jag ska leta efter röd klänning med någon band om midjan.
- Svarta tjocka leggins, jag ska nog köpa de som passar för gravida.
- Festskor
- Kofta
- Mjukbyxor

Det ska bli kul att shoppa, Joa kommer vara med mig.

Jag längtar också på söndag så åker jag, Davve å Viggo till Stockholm. Vi kommer fira hemma hos min bror Frederik, min annan bror Frank och mamma ska fira med oss där. Sen på juldagen ska vi fira hos min äldste bror Peter + hans familj. Sen annandag jul ska vi nog fira med min pappa och kanske hos min bror Mikael och hans familj. Det är inte bestämt men hoppas det ialf. Så jag KAN hinna träffa hela mina feta familj :) Jag har inte heller ätit julmat ännu, de julhelgen får jag väl njuta och frossa en massa goda mat..

Juldagen, öppnar det Lejonhjärta. Jag och David kommer nog dit å hoppas att fler Stockholmare kan också komma dit.. Kanske min brorsdotter Jessica följer med, men hon har ej bestämt sig ännu :)

Jag ska ha MVC besök den 29 januari. Jag börjar inbilla mig ang sparkande eller rörelser i magen. Idag satt jag i bilen och jag kände NÅT i mage. Det känns som någon tryckte lätt mot magen några gånger, jag blev lite chockad och tveksam om det är Vilde som gjorde det eller annat.. Jag satt helt still som en stenstaty och håller om magen och försökte koncenterade mig djupt.. Men det var så tyst.. Suck..

Den 26 december då är jag inne i 20 veckor graviditet, hela halva graviditet. Kan inte fatta att jag har gått SÅ långt, alla säger att det är 9 månader graviditet men det brukar vara 40 veckor graviditet = 10 månader men det är inte ALLA som föder på sin 40e veckan :):) Men så ofattarbart att JAG har varit gravid såå länge och ska ha det länge till.. Det blir spännande, samtidigt är jag medveten att det blir tuff. Jag har ju felfödd rygg, det kallas Skolios..

Jag kan förklara.. Det är ryggen som är inte rakt, jag blev upptäckt av våra skolsjuksköterska på en vanligt hälsokontroll i Manillaskolan. Så jag blev kallad till sjukhuset när jag var runt 12 år gammal, då fick jag veta att jag har Skolios. Jag fick börja använda korsett som försökte göra min rygg, ni mina gamla klass minns att jag såg som en robot med korsett :) Det var SÅ jobbigt att ha korsett, jag kunde ej andas.. Jag hade den 1 och halv år sen gav jag upp och levde med min rygg som är inte rak.. Jag är medveten vilken sätt jag kan ta hand om ryggen, jag klarar inte bära tunga saker pga ryggen. Men när jag har tunga gravidmage får jag väl stå ut med :) Jag har pratat med några kvinnor på familjlivet som har samma sjukdom som jag.. Så jag behöver inte känna mig ensam..

Den 27 dec åker jag, Davve å Viggo tillbaka till Skåne igen. Sen den 28 dec kommer gubbjäveln Steffy med Fleurs älskling Yelena med tåg till Lund kl 10, då vi ska hämta Steffy. Senare kl 16.00 kommer Sofia å hennes man Meir till Lund så ska vi hämta dem.. Det ska bli jätteroligt att ha gäster här hos oss, de får se hur vi bor.. Men Steffy har varit i Hörby så många ggr :P Den 29 dec har Lilla Anna sin 25 årsfest, vi som är inbjudna ska dit och dagens tema är att vi SKA ha något glitter eller silver på sig. Jag har bestämt vad jag ska ha på mig, men vill inte skriva så Lilla Anna vet hur jag kommer se ut.. :)

Sen är det 31 dec, då är jag och min älskling förlovad i 4 år.. Det har gått så fort att jag inte ens hänga med, vi kommer ta det lugnt och ha roligt med några folk och de andra får dricka alkohol utom jag :)

Har jag nyårlöften? Självklart, det har jag.
Att jag ska ALDRIG börja röka igen..

Har ni nån nyårlöften? Berätta för mig! :)

Puss puss å vi hörs..


Mina tjocka familj :)



image68


image69

Mamma Barbro och Pappa Magnus

Jag har alltid min mamma & pappa i mina tankar, De är speciella också. Mamma födde mig sent, när hon var runt 43-44 år gammal. Hon blev gravid med min pappa, jag blev pappas första riktig barn. Min pappa har två adopterad barn från Korea med sin förre fru. Mamma har 3 pojkar innan mig, mamma har alltid önskat sig en flicka. De fick mig!

Hon och min pappa gifte sig när mamma var i åttande månad med mig. Den 25 november kom jag till världen, mamma var 44 år gammal. Vi bodde en megastor hus med alla mina 4 halvsyskon (jag har 5 halvsyskon) men den äldsta bror har redan flyttat ut. Pappa och mamma och 5 barn i huset, mamma tog visst mammaledig men hon äger ju en salong i Dalarö och mammaledighet pengar var kass tyckte min mamma så bestämde hon att skapa en litet salong hemma.. Kunder kommer hem till våra hus och mamma klippte medan kunder tittar på mig när jag sitter i babysitter. När jag blev ledsen så tog mammas kunder om mig.. Haha det var lustigt..

De upptäckte att jag var döv, de tog inte så allvarligt men de blev orolig eftersom de måste lära sig teckenspråk när de är runt 45 år ålder. Tuff var det, de kämpade ändå att lära sig teckenspråk för min skull.. De gick på teckenspråk kurser eller en lärare kom hem till oss och undervisar mina fld + syskon..

Vi flyttade till en mindre hus när några av mina syskon har flyttat ut.. Jag var runt 4-5 år gammal och jag minns när jag såg min sovrummet, samma dag vi flyttade in. Mamma och pappa har satsat med min sovrum med nya säng och hyllor och massor saker.. Jag blev SÅ lycklig och tog ner ALLA leksaker jag hade till golvet och rummet blev ännu kaos, jag minns min mammas ansikte-min.. "Måste du ta ner alla leksaker på en gång??" sa hon och skrattade och  sa att middag var klar..

Jag tänkte på mina föräldrars ålder, när jag var yngre tyckte jag det var ganska pinsamt att jag har äldre föräldrar.. Det har hänt att nån frågade om det var min mormor och morfar då blev jag arg och sa "NEJ, de är mina föräldrar!"
Men nu bryr jag INTE om mina föräldrars ålder, min pappa blir 66 år till maj nästa år och min mamma blir 68 år till feb nästa år.. Nu tänker jag oftaste inte på deras ålder!

Pappa har 3 barn :
Mikael och Aje och mig, Mikael har två söner Emil och Filip (sport-ungar)
Mikael och Aje är från Sydkorea, de är mina storebror å storasyster.. De är mycket fina människor också.. Jag älskar Emil och Filip så mycket och de har också jätteunderbar mamma Terese som är fru till min bror Mikael. Aje är en speciell syster, min enda syster. Hon har varit som en mamma till mig, hon tog med mig till olika utflykter som skansen, gröna lund och massor fler.. Jag brukar sova hos henne ofta när mina fld vill vara ensamma..

Mamma har 4 barn :
Peter, Frederik, Frank och mig. Peter har 3 barn, Jessica, Johan och Linda. Frederik har en son Christoffer och Frank har inga och jag på väg ;) Peter är min äldst bror, han fick sin dotter Jessica när jag var bara 1 och halv år gammal. Jag är faster till Jessica redan 1 år halv år ålder men jag såg henne som min syster istället :) Johan och Linda är underbara också.. Peter har också fin fru Monika, som är bättre teckenspråk än min bror Peter. Jag och Peter har aldrig varit SÅ nära, han kan inte teckenspråk men ändå älskar jag honom för att han är min bror. Frederik och Frank är min knäppaste bröder.. De är långa och har stora ölmage och de har SJUKA humor, jag minns när jag brukar sova hos Frederik i hans litet hus och han hade iller som hette Killer.. Vi satt på soffan och åt massor popcorn och såg på filmer.. Frederik gillar att brottas med mig och vill lära mig att slåss men jag var tyvärr för mesigt.. Frank bodde hemma rätt länge och vi gillar att se filmer tillsammans och han tog med mig på AIK matcher och det är alltid kul med honom..

Ja, jag har stor familj. Jag tänkte att jag har varit dålig relation rätt länge, det är inte alltid lätt när de har sina familjer att tänka på. Jag har mått dålig att jag var enda döv i familjen men nu har jag mycket bättre kontakt med mina familj.. Det känner så härligt.. Jessica går ju på tolklinjen, gud så underbar. Jag är för VAN att hela mina familj är inte SÅ duktiga på teckenspråk men jag blev SÅ förvånad när jag träffades Jessica. Hon tecknade dövas språk.. Jag längtar alltid träffa henne igen att kunna prata med henne med riktiga dövas teckenspråk.. Inte "svenska teckenspråk"

Inte ni alla läser min blogg, men jag vill säga att jag älskar er alla...
Det blir spännande att våra bebis kommer få redan 6 kusiner av min sida.. Så roligt :)

image70
Alla mina syskon från vänster : Peter, Aje, Mikael, Frederik och Frank


Jag ska ta bilderna på mina syskons barn, så jag kommer visa senare :)

Ni är bäst! ♥

17 dec 2007

image66

Vi är hemma från Lund sjukhuset, vi har varit hos ultraljudet..

Det blev en POJKE!
(97% säker)

Han är 20 cm och 167 gram
Han är jättevild och rörde sig mycket och är helt frisk.

Tidigare BF = 18 maj 2008
NY BF = 20 maj 2008



Min brorson fyller 20 maj, lustig!

Jag är SÅ himla lycklig..

Vi har pratat om namn, men vi vill vänta lite senare så kommer vi bestämma.. Men vi har bestämt hans smeknamn "Vilde" eftersom han är vild i mage som bara sparkar :)



Pappa och mamma saknar dig, Vilde
Puss på dig och vi älskar dig!

Chockad!

Igår kväll var jag och Joa i Lund på Mediamarkt och tittade runt, Henke vill ha GPS till sin födelsedag till januari.. Jag har inte varit på Mediamarkt tidigare, jag stod fast vid digitalkamera. Man fick prova att ta bilderna på massor olika digitalkamera.. Har inte hittat nån favorit.. Svåååårt! Men jag blev gnällig till sist att jag MÅSTE till toalett.. Jag och Joa hittade toalett i Mediamarkt.. Sen åkte vi till Malmö och tänkte leta efter Mio men vi blev lite stressigt och hittade ej Mio.. Så kollade vi på ILVA istället, Joa ville kolla på soffan till deras hus senare typ.. Vi tittade runt, jag fick prova massor olika soffan, det var roligt sen till sist kände jag mer trött och klumpig jag kunde ej stiga upp själv.. Jag räcker ut mina händer och be om hjälp att ta upp mig.. Efter lämnade Henke å Davve mig o Joa hos Linda för tjejkväll, hon bjöd på tacos och kladdkakan.. Gott!!!

Haha.. Magen är inte SÅ stort ännu men jag hade problem med småa kramper sidan av magen, som sagt den bara växer och växer hela tiden. Magen är fortfarande mjuk men jag känner att den håller bli liiite hårdare.. Jag har STOR koll på magen vid spegel.. Jag vill se hur den förändrar.. Det är så spännande tycker jag.. Ibland märker jag att mage blev så större sen lite stund senare är den mindre.. Jag börjar fundera om bebis rörde sig eller... Jag har hört att bebis kan börja sparka redan vecka 17..

Som sagt, min mage ändrar sig hela tiden.. Det är så kul och konstig.. Jag har också börjat med järntabletter Niferex, men jag äter bara varje tredje dag. Jag upptäckte att jag har äcklig huvudsvärk, det känns som någon skakar om min hjärnan i huvudet. Man börjar bara klia om ögon och det är så irriterande.. Jag blev bara mer å mer svagare för några dagar sedan.. Jag mejlade med min barnmorskan och hon bad mig att börja med järntablett så gick jag och Davve till apoteket och köpte.. En paket med 50 kapsler och kostar 127 kr.. Hmm.. Barnmorskan sa att jag får vara beredd för förstoppning i mage.. Jag åt en.. Regerade inget av den.. Kanske senare.. Jag vet ju inte.. Ska äta den igen imorgon... Efter ultraljudet... Jaa, det är IMORGON som vi kan få veta kön och hur stor den är och när ska den ploppa ut till världen.... NERVÖST!!!!!

Jag tror att det blir pojke, min mamma tror det också, vissa vänner säger också det blir pojke.. Vissa säger det är flicka, men det är svårt.. Spännande..

Min illmående och spy har inte tagit slut! =(
Flesta säger att det går över, NÄÄÄÄÄR?? Men men jag får bara acceptera det. *urk*

Men jag njuter ändå av vara gravid även det kan vara jobbig, men jag är beredd att det blir mer jobbig senare när mage blir större.. Men det är ändå en upplevelse, jag menar - ni killar får ALDRIG uppleva graviditet. Bara vi kvinnor som kan få uppleva att dela med en bebis i mage och vara med när den utvecklar sig.

Ähh, nu kan jag visa några magbilderna som jag har plåtat på mig mellan några dagar..

image63
Vecka 18 - (17+6)




V 16                  V 18             V 18 (17+3)

Så ni ser från (17+3) och (17+6) det är bara 3 dagar mellan så redan lite större.. Wow säger jag bara!!! Jag upptäcker min rumpa är också mindre, kolla från v 16.. Hahahaha nu är jag knäpp :D
Imorgon är jag vecka 19, men det kommer ändra beräkning när bebis kommer ut från magen.. Men nu vet jag att beräkning är 18 maj, jag berättar nog efter ultraljudet imorgon.. Det blir roligt.. Längtar!!

Jag vill ej tjata, men ge gärna kommentera så tycker jag mer roligare att skriva på blogg..


Vänner, jag saknar er ♥

p.s Om ni tycker det är tråkig att jag bara babblar om gravid och mage, då kan ni dra vidare och läs inte min blogg.. På min blogg kommer jag skriva precis VAD jag vill, och jag skiter i om jag bara pratar om gravidiet.. Ok? d.s


Hav..

Suck, det första vill jag säga.. Jag HATAR moderkänslor, det är bara värre å värre.. :)

Jag tror att jag har redan gråtit till en hav. Jag orkar inte gråta mer, varje gång jag ser nån på film tex barn dog eller olyckliga par som tog slut sitter jag och får tårar i ögat och KÄMPAR att hålla dem kvar.. Men jag kan inte.. Tårar kommer bara ut, det har hänt att jag vaknade av nån dröm och jag började gråta en massa. Tur att David inte hör!!!!

Igår var jag hos Paula och jag såg hennes dotter för första gång. Söt! Sen satt de på soffan och pussas på munnen. Jag fick direkt tår i ögon men jag kämpade att inte visa det.. Jag vet ej om Paula märker det eller inte :) Jag saknar våra bebis - jag dagdrömmar hela tiden och gråta..

Jag minns när jag umgås med Pea när hon var höggravid, jag minns när vi såg en film och det hände nåt i filmen så att Pea sitter och gråta ut en flod.. Jag satt och klappade om henne, hon sa "Irriterande för moderkänslor och så" Jag satt där och försökte förstå.. Men nu FATTAR jag precis hur hon kändes.. Moderkänslor överallt i mig, jag blir bara mer och mer känsligare..

Jag fick konstig stickande smärtor på sidan av livmoder. Det känns som kramp.. Jag läste att det är orsaken att livmoder växer och växer och alla organ i magen flyttar sig hela tiden. Därför får jag konstig känslor i mage, ibland kramp sen känns det som gas i mage så det kommer bubblor och äcklig känsla i mage..  Jag börjar också få oftare huvudsvärk, jag mejlade till min barnmorskan och berättade.. Hon tror att min blodvärde har stunkit ner, så jag bör snart börja med järntabletter.. Men hon tycker att det bör vänta - jag måste börja äta ordentligt och äta frukt och dricka mycket vatten.

Jag brukar också KRAMP på lår/benen, det är SÅ irriterande. När jag fick kramp kan det vare bara några sek men jag kunde nästa ramla ner.. Hahaha.. Det är ju knäppt! Paula sa "Du kan få konstiga kramp på benen!" Jag började fatta varför jag får alltid konstig kramp på benen för ingenting.. Men nu fattar jag att det är vanligt... Det är roligt! :)

Jaa, det är ultraljudet på måndag. Jag blir bara mer å mer nervös av tanken att det närmar sig.. Jag längtar såklart efter det men samtidigt är jag livrädd att läkare säger "Din bebis är sjuk och har fel där och där" Suck, jag började bara inbilla allt skit.. Men de andra säger "Äh, det blir bra ni får frisk barn!" Jag vet men ändå oroar jag för ingenting.. Suck suck :)

Lucia idag.. Många småa ungar står och sjunger på förskolan och skolor och överallt i Sverige.. Sött!!

Vi hörs ;)

IKEA

Jag och David var där i Malmö idag, vi handlade som det behövs hemma.

- 3 st bruna bord som jag använder till sängbord + vid soffan så jag kan ha min växt där.
- En stor tavla som jag ska byta med i våra vardagsrummet, vi har tröttnat på våra tavla i tvrummet :)
- 3 trillingar bilderna som jag ska ha bara två av dem till tavla i hallen.
- Jul kökhandduk
- Värmevantar som kan tåla ta ut hetta från ugnen :)
och småa saker till kök..
- 8 medelstora glas
- 6 småa glas, bra att ha dem för att Lilla Anna älskar småa glas när hon dricker.. *retas*
- lampor till våra säng..

tror det finns fler men jag har tyvärr redan glömt ;)
Ska ta bilderna på dem senare på bilddagboken, men just nu orkar jag inte :)

Såklart har jag drömmat bort mig i bebisavdning, jag stod vid spjälsängen och dagdrömmar att våra bebis ligger där och sover sött.. Jag bläddrade också olika lakan, många är så fina och söta.. Det blir lång lista på IKEA när det närmar sig ialf.. *längtar*

Vill också tacka er för tips ang barnvagn, jag tror nog det blir Emmaljunga för att jag tycker de är fina och ser sköna ut.. Kanske jag hittar annan märke men likande ut.. Vi får väl vad jag hittar nån =) Jag hörde också Bugaboo var poppis, men jag VÄGRAR hårt att ha 3 hjul.. ;)

Vi hörs ;)



Hallå alla erfarenhet mammor..

Jag BEHÖVER tips!!!!!!!


Jag håller på att leta efter barnvagn, det är inte så lätt. Jag vill inte heller köpa dyra å lyxiga vagn typ utan jag letar efter nån fin och vacker vagn..

Men vilken märke är bäst? Jag vill ha typ liggvagn och sittvagn i en, och den ska vara bekvämt att gå med. Jag kräver också den ska vara BRA säkerhet.. Herregud det är svårt för mig nybörjare.. Haha

Skriiiiiiiv till mig och berätta vad ni tycker bäst om barnvagn å så..

Tjock?

Igår fyllde Emma och Robin 16 års dagen..
Men Emma fick otur igår, när de var på väg till Henkes hus att de skulle hjälpa till med taket. Men Emmas kille Johan körde lite för fort och de hade inga bilbälte på sig och råkat volta hela bilen. MEN tack och lov att de är helt oskadda. De var på akuten igår också. Emma mår bra idag.. Tack å lov!

Jag var hemma hos Davids föräldrars hem och hjälpte till med maten, träffade Emma. Hon ser helt chockad ut men hon klarade sig.. Dumt av dem att inte använda bilbälte, hoppas att de har lärt sig läxa..

Sedan på kvällen firade vi bara för Robins dag eftersom Emma var på sjukhuset fortfarande. Robin sade att det känns konstig att fira utan Emma, de är ju tvillingar och de firar ALLTID tillsammans..

Men vi åt goda mat och jag måste berätta en sak som var kul..

Vi åt middag, jag tog visst STOR portion och åt upp den.. sedan tog jag andra stora portion.. Och sa till Joa att jag var så mätt men sedan typ 10 min sedan känner jag hungrig igen.. Åt efterrätt, tog jag en massa tyvärr.. Davids mormor stirrade på mig hela tiden, hon ger konstig blick som "Hur kunde hon orka äta SÅ mycket?" Jag frågade Davve om släktet visste att jag är gravid.. Nej, de visste inte men Mats (Davids pappa) ska berätta för dem.. Sedan när han har berättat att han ska bli farfar till maj.. Alla kollade på mig och sa grattis... Mormor tittar glatt på mig.. Pinsamt..

Nu är det bara fler å fler vet att jag är gravid.. Imorgon är jag inne i vecka 18, ändå fortfarande liten mage.. Jag har tänkt att sätta nytt foto på mage men jag sätter alltid de innan bilderna så ni kan kolla om det har utvecklat typ :)

image62
Bilden är jag 17+6, imorgon vecka 18


V.16

Gud, jag ser lite lustig på mage. Jag längtar att få vacker rund mage.. Jag får ta tålamod snällt! *ler*
På sistone har jag känt mig orolig i mage, svullet mage, mer hungrig, mer kissnödigt och ibland läskigt känsla. Men samtidigt är det roligt att uppleva.. Ibland får jag kramp i mage..

Igår på festen har jag druckit 2 och halv glas läsk och hunnit gå på WC 5 ggr, sen när jag var hemma har jag inte druckit nåt alls ändå pendlar jag till wc hela tiden. Sedan i natt vaknade jag 4 ggr och springer till wc.. Sedan när jag har vaknat imorse kände som min urinblåsan var HELT FULLT som att jag typ nästan kissa på mig.. Jag sprang direkt till toalett.. 

Ibland känns jag att det finns nåt i mage, ibland inte.. Olika på vissa dagar.. Men jag klappar oftare på mage, jag dagdrömmar att få bära helt nyfödd bebis av min blod och kött, få pussa på bebis, se barnet säga "MAMMA, jag älskar dig!" massor små detaljer saknar jag..

Ikväll ska jag njuta av pizza, eller jag väljer nåt annat på restaurangen.. Får inte tänka på mat så blir jag bara så hungrig! =)

Trevlig andra advent och vi hörs =)

Tvillingarna..

image61

Robin och Emma Svensson
(Davves å Henkes lillebror + lillasyster - tvillingar)

GRATTIS på er 16 årsdagen!
Jag som minns er som runt 11 åringar när jag blev tillsammans med David, ni är så liten och jättesöta. Men nu är ni 16åringar och går på gymnasiet och Emma har pojkvän, jag har sett er växa upp. Ni är så vackra och fina och jag älskar er båda..

Robin:
Du är så speciellt och är charmtroll, du är duktig att spela teater, du har också SJUKA humör, rolig, du kan vara knäpp ibland, du gillar att göra andra glada =)

Emma:
Du är livlig, du har vuxit rätt mycket och blivit mogen och du är också mycket stark och tuff tjej, rolig, du är också vacker, du är speciellt på ditt sätt!

Ni ska veta att jag och David kommer alltid finnas för er båda, vi älskar er jättemycket!
Puss på er båda!

Fråga..

" Jag har dejtat en kille i några månader nu, han är charmig och trevlig. Han har fått mitt hjärta. Jag är verkligen kär.
Jag träffade en av mina killkompisar när vi var på bio. Och han ringde mig dagen efter och vill träffa mig. Han berättade att killen jag träffat har blivit anklagad för våldtäkt.

Jag blev ledsen inombords, tänk om det var sant?
Jag är rak på sak, så jag frågade han när vi träffades. Och han sa att det var sant. Han gick på droger och han våldtog en 17 årig tjej. Men det är 11 år sedan. Men jag kan ändå inte glömma det. Han har suttit inne, han har tagit sitt straff.

Hade ni fortsatt dejtat honom, efter att fått reda på något
sånt?

Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag är kär, men rädd. "


Jag kopiade den från en forum i Familjeliv.. Det fick jag börja fundera lite..


Det är ju jättehemskt att han har gjort mot den 17åringen tjej men tycker ni att hon ska fortsätta dejta med honom eller? Jag tycker det är ganska svårt för mig att säga om det var JAG som är tjejen.. Men det skulle kännas jobbigt för att man kan inte glömma bort att HAN har gjort mot en annan tjej för 11 år sedan.. Det är jättesvårt situation...


Men jag är lite nyfiken på vad ni skulle regerade om det var DU som är tjejen som dejtar med honom och fick veta sanningen om honom?? Skulle ni fortsätta dejta med honom eller??
 
Killar, ni får skriva om ni kan tänka på en tjejs situation =)
Skriv gärna era åsiskt! :)


Mvc

Jag var hos min BM Lotta idag, vi har ej bokat den här datum men jag har varit typ onödigt orolig om en massor småa saker.. Så jag kände jag behöver ha någon att prata med så gick jag till Lotta och vi pratade och jag erkände att jag har trott att bebis finns inte längre för att jag blev bara så fundersam när jag tittar på andra bilderna på gravida kvinnor runt vecka 15-17, jag blev så ledsen att jag se deras vackra runda mage medan jag har typ "ölmage eller fjällmage".. Jag sa till Davve, jag ser inte som gravid ut... *lessen blick*

Några dagar kände jag mig konstig i mage, det känns som jättesvullet i mage som jag har ätit en massor av mat och blev proppmätt.. Det var oroligt och lite läskigt känsla i mage, jag kollade med olika forum i Familjeliv i internet och såg att en kvinna påstår att tarmar flyttar sig och trögare.. Men jag frågade Lotta om det, hon svarade samma sak. Att min livmoder är fortfarande så liten så den syns inte, och det är normalt att första graviditet oftaste segt att ha runda mage.. Så kände jag mer lugnare och mindre orolig, Lotta tryckte och kände på min mage och lyssnade på bebis.. Jag log där och var rädd om hon inte hörde nåt alls och bebis är död typ.. Hon ler och nickade och sa att hon hör hjärtan.. och hon skrev "Helt perfekt! Din livmoder känns normalt stor och barnets hjärta slår helt normalt, ca 145 slag/minut. " Gissa hur glad jag blev.. "Min bebis lever!!" tänkte jag =) Lotta sa att den är ca runt 15-17 cm och är 170 gram.. Min bebis!!

Jag gjorde bort mig igår... Jag blev SÅ förbannad på Davve att han tog 6 st celementer (fan hur det stavas men de småa apelsiner ialf) på samma dag.. Jag blev SÅ sur och sa att han är slösaktig och äter bara upp allt utan jag hinner ta nåt... Han sa till mej "Ja, men jag slutade röka bara några veckor sedan och jag måste ta nåt att kunna lugna mig!" Jag sa "Men jag vill också ha de småa apelsiner och jag behöver nåt som är nyttig men jag hann bara äta en st och du åt upp allt!!!" Han började skratta åt mig och sa "Men fan, du dricker bara coca-cola det är dyrare med coca-cola än de småa apelsiner!!" Jag blev tyst och log.. Davve sade "Vem har rätt nu??" Jag bara log och skäms.. Snacka hur idiot egounge jag är!!! Haha..

Tyvärr min humör är upp och ner på vissa dagar, och jag kan bli lätt irriterande och sur på Davve och Henke.. men det är ändå snabbt att gå över så jag kan bli glad igen.. 

Vissa frågar om jag kan visa min gravidmage bild, jag är tyvärr för blyg i början.. men fan får ni se...

image60

Kanske det syns lite, men min mage är fortfarande mjuk.. =)  Jag är typ vecka 16-17 nu.. 
Min illmående är olika på dagar, vissa dagar är det bättre ibland sämre.. Men jag är lätt trött och stel i kroppen.. Men annars mår jag bara fint =)

IDIOTER..

Vi menar våra knäppa grannar, de klagar på oss att vi parkererar på deras plats. Men hallå, våra hyrdvärd säger att ingen äger parkering vid våra lägenhet. De 6 parkeringar tillhör hyrgäster - vi men vi har inte egna platser.. Vi brukar parkera var som helst utom en parkering längst bort som Davves morfar - han är speciell och mycket gammal och vi respektar honom.. Ni vet, gamlingar kan inte fatta allt =) men de andra grannen som är runt 45-50 år ålder.. Vi som bor här är 6 st lägenheter och vi har 6 parkering och en av oss äger inte bil så passade de andra som däruppe att ta två st parkering.. Davve brukar parkera bredvid morfars plats, när vi ser den grå bilen den kärring parkerade på annan plats.. Jag stod vid fönster och tittade och såg henne smyga och flyttade sin bil till sin "plats".. Jag blev så förvånad och tycker hon är idiot!!!!!!!!!

Vi har rätt att parkera var vi vill, bara vi kan se den genom kökfönster!! Skriv inga brev till oss och klaga "Vi är medveten att vi har inga egna parkeringplats men vi har bott här 5 år och vi har parkerat våra bil samma plats orsak trygghet - blablablabla"

FUCK, våra hyrvärd himlar bara med ögon och tycker att vi har rätt att parkera var vi vill... Vi ska försöka fixa att vi får egna PLATS och ni ska hålla käften, er jävla kärring och fulgubbe med era grå Opel och blå metallic volvo..

Allvar, skönt att skriva ut ilsken av mig..
Imorgon ska jag va på MVC kl 13.15, pga jag behöver prata med min barnmorskan.. Jag har massor frågor i huvudet och orolig..  Får väl skriva mer imrg..

Natti!

1 advent

image59

Trevlig första advent!
Njut av dagen!

Jag ska nog ta det lugnt idag med Davve. Imorgon ska jag vara hos AF på möte, i min tankar skriker "ORKA!" men men jag måste ändå dit och visa breda leende =) Haha, hoppas att jag får nån praojobb eller nåt beror på vad min handläggare har förslagit nåt..

Nu får ni ha det så bra idag <3

Tjejkväll

Det hade vi i torsdags, söta brudar Antonia, Tilla, Anna och Dorota kom till Hörby.. Jag blev så glad att se dem vid busshållplatsen. Vi gick hem till mig och pratade lite sen bjöd jag på kaffe och te och godbitar.. Alla tjejer fick smaka och alla gillade det. Jag frossade i mig bara lussekatter.. Vi snackade om en massa och gamla minnen också.. Det var jätteskoj att ha er hos mig...

Konstig, jag försökte ladda upp bilderna här. Men de kräver JPG-bilderna men mina bilderna är det. Men äsch, ni kan vända er till Antonias blogg och se bilderna eller kolla in i min bilddagboken. Men det är bara mina vänner som är vän med mig kan se..

Igår fredag, jag skulle ut och följa med tjejer i Malmö.. Men jag blev bara SÅ trött och orkade ingenting, så meddelade jag tjejer att jag följer inte med härgången. Så tog jag det lugnt hemma och såg några filmer på trean. Joa kom, bjöd på ostbågar och coca-cola.. Det var mysigt..

Idag 1 december, och det ÖSREGNAR här. Bläh! Men äsch, jag och Davve har julpyntat igår och jag ska visa på bilderna senare..

Puss å hej!

RSS 2.0